Kreatív esküvői játékok kicsiknek és nagyoknak, hogy az egész násznép jól szórakozzon!

Szeretnéd feldobni a lakodalom hangulatát, de nem jut eszedbe semmi az egymásról szóló kvíz kérdéseken kívül? Szeretnéd mozgalmasabbá tenni a lagzit? A már hagyománynak számító játékok mellé szeretnél bevezetni egy modernebb, kreatívabb vonalat? Akkor bátran olvass tovább és ismerd meg, milyen esküvői játékok közül tudsz még válogatni!

Esküvői játékok, kreatív esküvői játékok felnőtteknek isSzinte már mindenki ismerheti a napjaink legnépszerűbb esküvői játékait, amik rendkívül jól fel tudják dobni az esküvői buli hangulatát.

Ennek ellenére érezheted úgy, hogy valami újabb, rátok jellemzőbb programot csempésznél az esküvőtökbe.

Ha fogadtok föl vőfélyt vagy ceremóniamestert, akkor ők biztosan számtalan jobbnál jobb ötlettel tudnak előrukkolni, amivel az egész násznép jól szórakozhat, a legfiatalabbtól a legidősebbig.

Bátran rábízhatjátok magatokat a vőfélyetekre, vagy a ceremóniamesteretekre, hiszen óriási szakmai tapasztalatuk van benne, milyen elfoglaltságokkal lehet a legsikeresebben felrázni a násznépet.

Az alábbiakban bemutatunk néhány közismert, kedvelt és népszerű esküvői játékot, majd egy pár olyat, ami kicsit (vagy nagyon) eltér a megszokottól.

A legnépszerűbb esküvői játékok

Tombola játék: a tombola tárgyak ebben az esetben vicces dolgok, mint például kocsimosás, gyermekfelügyelet, takarítás, majd ezek kerülnek kisorsolásra a vendégek között.

Esküvői kvíz: vicces kérdőív az ifjú párról, melyekre a vendégeknek kell válaszolniuk.

Add tovább mondat: a vőfély vagy ceremóniamester egy igen bonyolult mondatot súg a menyasszonynak, aki megsúgja a mellette ülőnek, aki a mellette ülőnek és így tovább. Az utolsó, aki meghallgatja a mondatot, az a vőlegény, aki hangosan el is mondja. Majd meghallgatjuk az eredeti verziót is. Igen vicces változatok tudnak születni ebben a játékban.

Sorfaltánc: 10 nő és 10 férfi áll egymással szemben sorfalat, a sor végén álló párosnak pedig a soron végig haladva kell táncot rögtönöznie mókás zenei válogatásra.

Legrégebbi házaspár: minden házaspár táncol, a vőfély megállítja a zenét és azok táncolnak tovább akik legalább 5 éve házasok. A következő szünetnél azok maradnak, akik több mint 10 éve házasok és így tovább, míg végül egyetlen házaspár marad a parketten, ők azok, akik a legrégebben házasok és egyben példaértékűek lehetnek az ifjú párnak. Az ő tanácsaikat bizonyára érdemes megfontolni.

Cipőemelős játék: vagyis ki ismeri jobban a másikat. Ebben a játékban az ifjú pár háttal ül egymásnak, és kicserélik egymás között fél pár cipőjüket, így mindkettejüknél van egy vőlegény és egy menyasszony cipő. A játék folyamán a vőfély, a ceremóniamester vagy akár a DJ egy előre megírt vicces kérdőívet kérdez végig a pártól, melyre úgy kell válaszolniuk, hogy megemelik azt a fél pár cipőt amelyikük a válasz a kérdésre.

A fent felsorolt lista természetesen nem teljes, még számos jobbnál jobb játékot lehetne felsorolni.

Ha Neked a fentiek közül egyik sem szimpatikus, vagy valami eredetibbet, mozgalmasabbat szeretnél, akkor bátran olvass tovább!

Kreatív esküvői játékok

Esküvői óriás Jenga

Esküvői játékok, szabadtéri kreatív játékok esküvőreValószínűleg mindenki ismeri a klasszikus Jenga játékot, amikor kisebb fahasábokból építünk tornyot, majd egyesével kihúzunk egyet, amit aztán a torony tetejére helyezünk, magasabbá és egyben instabilabbá téve a tornyot.

Ezt a játékot több csoportban is játszhatjátok, és még érdekesebb lehet, ha nagyobb méretű fahasábokat szereztek be. Ha szabadtéri a lagzi, az udvaron is lehet játszani.

Ezt még megfűszerezhetitek azzal, hogy amikor a vendégek kihúznak egy hasábot, akkor filctollal írjanak egy kedves üzenetet rá a számotokra. Ezáltal nem csak játszotok, hanem emlékeket is gyártotok, amiket jó lesz elolvasni, ha legközelebb előveszitek a Jengát.

Fotóvadászat

Az esküvőn és a lakodalmon a násznép nagy része is sok fotót fog készíteni, nem csak a hivatásos fényképész. Ha már úgyis ezt fogják tenni, kicsit játékosabbá teheted ezt a számukra.

Készíts listát olyan dolgokról, pillanatokról, amiket jó lenne elkapni egy fényképezőgéppel, és helyezd el az asztalokra. Például: csoportkép az asztalnál ülőkről, jegyespár csókja, a legőrültebb táncmozdulat, a kedvenc dekoráció elem, fénykép a fényképészről, gyerekek a táncparketten. Ezek olyan pillanatok, amiket lehet, hogy a fényképész nem tud elcsípni, de egy szemfüles vendég gyorsan készít egy képet róla az okostelefonjával.

Ha belefér a keretbe, akkor vásárolhattok néhány olcsóbb eldobható kamerát is, amit kioszthattok a gyerekeknek, így ők sem maradnak ki ebből a játékból.

Esküvői ruha játék

A játékhoz csak wc papírra lesz szükség. A vendégek kisebb csapatokba rendeződnek, kapnak néhány guriga wc papírt, és egy vállalkozó szellemű társuknak menyasszonyi ruhát készítenek belőle.

A játék végén a menyasszony értékeli az elkészült ruhakölteményeket, és kiválasztja a nyertest. A játék során nagyon vicces fényképek születhetnek a „menyasszonyokról”.

Elsőre lehet, hogy lányos játéknak tűnik, de a végén a fiúk jobban fogják élvezni, mint a lányok!

Rétegelt meglepetés

Ezzel a játékkal külön az ifjú pár készülhet a násznép számára. Néhány kisebb, olcsóbb ajándékra van szükség, amik lehetnek édességek, kulcstartók, bármi, amit a jegyespár kitalál.

Ezt az esküvő hangulatához is igazíthatják: a kulcstartó tartalmazhat valamit az esküvői dekorációból, hogy a vendégek hazavihessék emlékként.

A játék lényege, hogy fogjuk a meglepetést és becsomagoljuk. Ezután újabb és újabb réteg csomagolást rakunk rá. Egyes rétegek közé tehetünk újabb meglepetés ajándékot. Minél több a réteg és ajándék, annál jobb.

A játékot bármennyi vendég játszhatja. Körbe állnak és egymásnak adogatják a csomagot, majd amikor megáll a zene, akinél van a csomag, kibonthat egy réteget, majd tovább adja. Ez addig megy, amíg az utolsó réteget is kibontották.

Szabadtéri esküvői játékok

Szabadtéri esküvői játékok

Ha kellemes az időjárás, akkor általában a lagzi vagy szabadtéren van, vagy félig nyitott területen, így készülhettek szabadtéri játékokkal is.

Felállíthattok mini golf pályát, krikettezhettek, tekézhettek, patkódobálást játszhattok. Ezek jó elfoglaltságok akkor is, amikor a különböző csoportokról készülnek az esküvői fotók.

Amíg ti a családdal pózoltok, addig a barátok tekézhetnek az udvaron, majd pedig a barátokkal való fotózkodás közben a családtagok játszhatnak minigolfot.

Táncos játékok

Az est vége felé már nem lesz szükség noszogatásra, hogy a násznép a táncparkettre lépjen, azonban a buli beindításához jól fog jönni néhány játék.

Hogy beinduljon a tánc, a hölgy vendégek a cipőiket a terem közepére teszik, majd pedig a férfiak választanak egyet, és megkeresik, melyik hölgyhöz tartozik. Akié a cipő, azzal táncolnak egyet. Így a vendégek is jobban megismerhetik egymást, oldódik a hangulat, és máris több páros is a parketten ropja.

Táncpárbajokat is szervezhettek: fiúk a lányok ellen, vagy egyesével is. Sorfalat állhattok és különböző stílusú zenékre párosával végigtáncolhattok a násznép tagjai között.

A lényeg, hogy ha már beindul a buli és látszik, hogy mindenki felszabadult és jól érzi magát, akkor ne állítsátok le a játékot, hogy egy másikat elkezdjetek. Hagyjátok, hogy mindenki addig pörögjön, ameddig bírja!

Találjatok ki ti is egyedi játékokat!

Ha lesz ceremóniamester vagy vőfély, akkor már biztos, hogy a vendégsereg nem fog unatkozni, de azért nem árt, ha Ti is kitaláltok néhány játékot.

Ezekkel a játékokkal színesebbé tehetitek az esküvőt, és akár a saját személyiségetekre is formálhatjátok.

Ha sportos pár vagytok, akkor szinte alapvető a szabadtéri sportfoglalkozás, azonban ha mindenki tudja rólatok, hogy a kávé mellé mindig keresztrejtvényt töltötök, akkor rátok vonatkozó rejtvényt is rakhattok minden asztalra. Ne féljetek szabadjára engedni a kreativitásotokat!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Kiegészítők rocker esküvőre

Rocker pár vagytok, de Ti is álomesküvőt szeretnétek? Azon töröd a fejed, milyenek a legjobb kiegészítők rocker esküvőre? Önmagatok szeretnétek[...]

Mi a dolga egy koszorúslánynak?

Koszorúslány útmutató – avagy mi a dolga egy koszorúslánynak? Ha az a szerencse ért, hogy te leszel a koszorúslány, akkor[...]

Vintage esküvő – egy esküvői stílus, ami lenyűgöz

Olyan esküvőre vágysz, ami különleges mégis időt álló és sosem megy ki a divatból? Akkor a vintage esküvő pont Neked[...]

Esküvői hagyományok: a menyasszonytánc

Menyasszonytánc: az esküvői hagyományok egyik legnépszerűbb eleme Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról vagy a menyasszonytáncról? Az esküvői[...]

Pin up esküvői stílus: a retro, ami trendi

Mi az? Retro, ám mégis trendi és mérhetetlenül egyedi? Igen! A pin up esküvői stílus! Imádod a ’40-es, ’50-es évek[...]

Extrém esküvői ötletek: Esküdj a saját stílusodban!

Extrém esküvői ötletek, hogy a saját, egyedi stílusodban esküdhess! Kimondani a boldogító igent bungee jumping közben, a víz alatt, egy[...]

Esküvői meghívó: ezekre figyelj a tervezésnél!

Esküvői meghívó: az első betekintés az esküvői színfalak mögé Kész esküvői meghívó-mintákat nézegetsz, és egyszerűen nem tudsz választani? Nem is[...]

Tengerre Násznép! Vár a hajós esküvő!

Hangulatos, nyári, vízparti esküvőről álmodozol? Akkor a hajós esküvőt Neked találták ki! Ha még nem döntötted el, milyen tematika köré[...]

Különleges esküvő? Akkor fagyi, koktélok és fánk!

Különleges esküvőt szeretnétek? Akkor dobjátok fel a lagzit fagyival, koktélokkal és fánkkal! Azon gondolkozol, hogyan tudnád feldobni életed nagy napját[...]

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz!

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz! Odavagy a 1920-’30-as évekért? A jazzkorszak és a swing téged is elvarázsol?[...]

Környezetbarát esküvő – óvjuk a Földet az esküvőn is!

Vigyázz, kész, rajt… esküvőszervezés! A hetedhét országra szóló buli lehet környezetbarát esküvő is! Belegondoltál már, hogy egy kis tudatossággal, mennyivel[...]

Rocker esküvő: mert a rockerek is házasodnak

Ha Te is igazi rocker vagy, aki még a menyasszonyi ruhára is bőrkabátot venne, akkor a rocker esküvő az igazán[...]

Rose gold esküvő – páratlan elegancia és egyediség!

Elegáns mégis egyedi stílust keresel? Akkor a rose gold esküvő a megfelelő választás! A 2019-es Év esküvői színe a rose[...]

Téli esküvő – avagy az igazi jégvarázs

Vonz a téli táj szépsége? Elvarázsolnak a téli díszítések? Akkor a téli esküvő Neked való! Álmodj meg egy tündérmesét és[...]

Lánykérés ötletek, hogy garantáltan „IGEN” legyen a válasz

Tanácstalan vagy, hogyan szervezd meg a lánykérést? Adunk néhány klassz ötletet! A lánykérés minden pár életében fontos fordulópont, hiszen ez[...]

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon?

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon? Ha éppen az esküvői zene választásán őrlődsz,[...]

Karikagyűrűk a klasszikustól a különlegesig

Karikagyűrűk klasszikustól a különlegesig: hogy könnyebb legyen eligazodni az esküvői gyűrűk között Az eljegyzési gyűrű a vőlegényed meglepetése, de a[...]

Menyasszonyi csokor típusok, formák

Minden amit tudni akartál – és érdemes – a menyasszonyi csokor típusairól! A menyasszonyi csokor kiválasztása legalább olyan fontos, mint[...]

Külföldi esküvő egyszerűbben, mint gondolnád

Tanácsok, ötletek egy felejthetetlen külföldi esküvő megszervezéséhez! Játszadozol a gondolattal, hogy egy egzotikus, külföldi helyszínen mondod ki a boldogító „igen”-t?[...]

Szuperhős esküvői stílus

Képregényhősök az esküvőn? Töretlenül hódít a szuperhős esküvői stílus! Az elsők között foglalod le a helyet a moziban, amikor kijön[...]

Lánybúcsú ötletek, tippek, tanácsok

Ötletek, tippek az emlékezetes lánybúcsú megszervezéséhez Itt az ideje megszervezni a lánybúcsút? Akkor ne amerikai filmekben látható jelenetekből inspirálódj! Inkább[...]

Esküvői hagyományok és szokások

Esküvői hagyományok és szokások, melyek a mai napig jelen vannak az esküvőkön Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról[...]

Esküvői babonák, amik beépültek az esküvői szokások közé

Ismert és kevésbé ismert esküvői babonák Amióta csak esküvőket tartanak, léteznek az esküvőhöz, házassághoz kapcsolódó babonák is. Ezek közül sok,[...]

Esküvői játékok kreatívan

Kreatív esküvői játékok kicsiknek és nagyoknak, hogy az egész násznép jól szórakozzon! Szeretnéd feldobni a lakodalom hangulatát, de nem jut[...]

Esküvői gyermekfelügyelet

Esküvői gyermekfelügyelet: gondtalan szórakozás kicsiknek és nagyoknak Ha úgy gondolod, hogy az esküvő szervezése során a legapróbb részletekre is odafigyeltél,[...]

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

5/5 - (237 szavazat)