Kreatív esküvői játékok kicsiknek és nagyoknak, hogy az egész násznép jól szórakozzon!

Szeretnéd feldobni a lakodalom hangulatát, de nem jut eszedbe semmi az egymásról szóló kvíz kérdéseken kívül? Szeretnéd mozgalmasabbá tenni a lagzit? A már hagyománynak számító játékok mellé szeretnél bevezetni egy modernebb, kreatívabb vonalat? Akkor bátran olvass tovább és ismerd meg, milyen esküvői játékok közül tudsz még válogatni!

Esküvői játékok, kreatív esküvői játékok felnőtteknek isSzinte már mindenki ismerheti a napjaink legnépszerűbb esküvői játékait, amik rendkívül jól fel tudják dobni az esküvői buli hangulatát.

Ennek ellenére érezheted úgy, hogy valami újabb, rátok jellemzőbb programot csempésznél az esküvőtökbe.

Ha fogadtok föl vőfélyt vagy ceremóniamestert, akkor ők biztosan számtalan jobbnál jobb ötlettel tudnak előrukkolni, amivel az egész násznép jól szórakozhat, a legfiatalabbtól a legidősebbig.

Bátran rábízhatjátok magatokat a vőfélyetekre, vagy a ceremóniamesteretekre, hiszen óriási szakmai tapasztalatuk van benne, milyen elfoglaltságokkal lehet a legsikeresebben felrázni a násznépet.

Az alábbiakban bemutatunk néhány közismert, kedvelt és népszerű esküvői játékot, majd egy pár olyat, ami kicsit (vagy nagyon) eltér a megszokottól.

A legnépszerűbb esküvői játékok

Tombola játék: a tombola tárgyak ebben az esetben vicces dolgok, mint például kocsimosás, gyermekfelügyelet, takarítás, majd ezek kerülnek kisorsolásra a vendégek között.

Esküvői kvíz: vicces kérdőív az ifjú párról, melyekre a vendégeknek kell válaszolniuk.

Add tovább mondat: a vőfély vagy ceremóniamester egy igen bonyolult mondatot súg a menyasszonynak, aki megsúgja a mellette ülőnek, aki a mellette ülőnek és így tovább. Az utolsó, aki meghallgatja a mondatot, az a vőlegény, aki hangosan el is mondja. Majd meghallgatjuk az eredeti verziót is. Igen vicces változatok tudnak születni ebben a játékban.

Sorfaltánc: 10 nő és 10 férfi áll egymással szemben sorfalat, a sor végén álló párosnak pedig a soron végig haladva kell táncot rögtönöznie mókás zenei válogatásra.

Legrégebbi házaspár: minden házaspár táncol, a vőfély megállítja a zenét és azok táncolnak tovább akik legalább 5 éve házasok. A következő szünetnél azok maradnak, akik több mint 10 éve házasok és így tovább, míg végül egyetlen házaspár marad a parketten, ők azok, akik a legrégebben házasok és egyben példaértékűek lehetnek az ifjú párnak. Az ő tanácsaikat bizonyára érdemes megfontolni.

Cipőemelős játék: vagyis ki ismeri jobban a másikat. Ebben a játékban az ifjú pár háttal ül egymásnak, és kicserélik egymás között fél pár cipőjüket, így mindkettejüknél van egy vőlegény és egy menyasszony cipő. A játék folyamán a vőfély, a ceremóniamester vagy akár a DJ egy előre megírt vicces kérdőívet kérdez végig a pártól, melyre úgy kell válaszolniuk, hogy megemelik azt a fél pár cipőt amelyikük a válasz a kérdésre.

A fent felsorolt lista természetesen nem teljes, még számos jobbnál jobb játékot lehetne felsorolni.

Ha Neked a fentiek közül egyik sem szimpatikus, vagy valami eredetibbet, mozgalmasabbat szeretnél, akkor bátran olvass tovább!

Kreatív esküvői játékok

Esküvői óriás Jenga

Esküvői játékok, szabadtéri kreatív játékok esküvőreValószínűleg mindenki ismeri a klasszikus Jenga játékot, amikor kisebb fahasábokból építünk tornyot, majd egyesével kihúzunk egyet, amit aztán a torony tetejére helyezünk, magasabbá és egyben instabilabbá téve a tornyot.

Ezt a játékot több csoportban is játszhatjátok, és még érdekesebb lehet, ha nagyobb méretű fahasábokat szereztek be. Ha szabadtéri a lagzi, az udvaron is lehet játszani.

Ezt még megfűszerezhetitek azzal, hogy amikor a vendégek kihúznak egy hasábot, akkor filctollal írjanak egy kedves üzenetet rá a számotokra. Ezáltal nem csak játszotok, hanem emlékeket is gyártotok, amiket jó lesz elolvasni, ha legközelebb előveszitek a Jengát.

Fotóvadászat

Az esküvőn és a lakodalmon a násznép nagy része is sok fotót fog készíteni, nem csak a hivatásos fényképész. Ha már úgyis ezt fogják tenni, kicsit játékosabbá teheted ezt a számukra.

Készíts listát olyan dolgokról, pillanatokról, amiket jó lenne elkapni egy fényképezőgéppel, és helyezd el az asztalokra. Például: csoportkép az asztalnál ülőkről, jegyespár csókja, a legőrültebb táncmozdulat, a kedvenc dekoráció elem, fénykép a fényképészről, gyerekek a táncparketten. Ezek olyan pillanatok, amiket lehet, hogy a fényképész nem tud elcsípni, de egy szemfüles vendég gyorsan készít egy képet róla az okostelefonjával.

Ha belefér a keretbe, akkor vásárolhattok néhány olcsóbb eldobható kamerát is, amit kioszthattok a gyerekeknek, így ők sem maradnak ki ebből a játékból.

Esküvői ruha játék

A játékhoz csak wc papírra lesz szükség. A vendégek kisebb csapatokba rendeződnek, kapnak néhány guriga wc papírt, és egy vállalkozó szellemű társuknak menyasszonyi ruhát készítenek belőle.

A játék végén a menyasszony értékeli az elkészült ruhakölteményeket, és kiválasztja a nyertest. A játék során nagyon vicces fényképek születhetnek a „menyasszonyokról”.

Elsőre lehet, hogy lányos játéknak tűnik, de a végén a fiúk jobban fogják élvezni, mint a lányok!

Rétegelt meglepetés

Ezzel a játékkal külön az ifjú pár készülhet a násznép számára. Néhány kisebb, olcsóbb ajándékra van szükség, amik lehetnek édességek, kulcstartók, bármi, amit a jegyespár kitalál.

Ezt az esküvő hangulatához is igazíthatják: a kulcstartó tartalmazhat valamit az esküvői dekorációból, hogy a vendégek hazavihessék emlékként.

A játék lényege, hogy fogjuk a meglepetést és becsomagoljuk. Ezután újabb és újabb réteg csomagolást rakunk rá. Egyes rétegek közé tehetünk újabb meglepetés ajándékot. Minél több a réteg és ajándék, annál jobb.

A játékot bármennyi vendég játszhatja. Körbe állnak és egymásnak adogatják a csomagot, majd amikor megáll a zene, akinél van a csomag, kibonthat egy réteget, majd tovább adja. Ez addig megy, amíg az utolsó réteget is kibontották.

Szabadtéri esküvői játékok

Szabadtéri esküvői játékok

Ha kellemes az időjárás, akkor általában a lagzi vagy szabadtéren van, vagy félig nyitott területen, így készülhettek szabadtéri játékokkal is.

Felállíthattok mini golf pályát, krikettezhettek, tekézhettek, patkódobálást játszhattok. Ezek jó elfoglaltságok akkor is, amikor a különböző csoportokról készülnek az esküvői fotók.

Amíg ti a családdal pózoltok, addig a barátok tekézhetnek az udvaron, majd pedig a barátokkal való fotózkodás közben a családtagok játszhatnak minigolfot.

Táncos játékok

Az est vége felé már nem lesz szükség noszogatásra, hogy a násznép a táncparkettre lépjen, azonban a buli beindításához jól fog jönni néhány játék.

Hogy beinduljon a tánc, a hölgy vendégek a cipőiket a terem közepére teszik, majd pedig a férfiak választanak egyet, és megkeresik, melyik hölgyhöz tartozik. Akié a cipő, azzal táncolnak egyet. Így a vendégek is jobban megismerhetik egymást, oldódik a hangulat, és máris több páros is a parketten ropja.

Táncpárbajokat is szervezhettek: fiúk a lányok ellen, vagy egyesével is. Sorfalat állhattok és különböző stílusú zenékre párosával végigtáncolhattok a násznép tagjai között.

A lényeg, hogy ha már beindul a buli és látszik, hogy mindenki felszabadult és jól érzi magát, akkor ne állítsátok le a játékot, hogy egy másikat elkezdjetek. Hagyjátok, hogy mindenki addig pörögjön, ameddig bírja!

Találjatok ki ti is egyedi játékokat!

Ha lesz ceremóniamester vagy vőfély, akkor már biztos, hogy a vendégsereg nem fog unatkozni, de azért nem árt, ha Ti is kitaláltok néhány játékot.

Ezekkel a játékokkal színesebbé tehetitek az esküvőt, és akár a saját személyiségetekre is formálhatjátok.

Ha sportos pár vagytok, akkor szinte alapvető a szabadtéri sportfoglalkozás, azonban ha mindenki tudja rólatok, hogy a kávé mellé mindig keresztrejtvényt töltötök, akkor rátok vonatkozó rejtvényt is rakhattok minden asztalra. Ne féljetek szabadjára engedni a kreativitásotokat!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (237 szavazat)