Nászút Eger: ha vonz az ezeréves történelem és a finom borok világa!

Töltsétek a nászutat Egerben, Magyarország legendákkal teli városában! Itt nem csak az Egri várat látogathatjátok meg, hanem színes programok is várnak városszerte. Nászút Eger: a tökéletes választás egy belföldi nászúthoz!

Nászút Eger: a török időket idézve

Minaret

A török hódoltság következtében számos értékes épület maradt fent ebből a korból. Az egri minaret az, amelyik a legjobb állapotában fennmaradt. 40 méter magasan nyúlik az égbe, és a minareten körbefutó terasz 26 méteren húzódik. Innen lélegzetelállító kilátás nyílik Eger városára. A teraszra való feljutás igazi kihívás. Közel 100 vaskos lépcsőfok leküzdése árán érhettek csak fel a teraszra. A látvány azonban kárpótol mindenért.

Török fürdő

A ma is működő Török fürdőt a legszebbek közé sorolják. A nászút alatt semmiképp se hagyjátok ki ezt az élményt. Itt lehetőségetek nyílik némi időutazásra is a múltba, hiszen a fürdő 6 medencéje közül a legrégebbi még 1610-ben épült.

A legkülönlegesebb azonban mind közül a Nagy tükörmedence, melynek korabeli hangulatát a felette magasodó fenséges aranykupola adja. A medence másik érdekessége, hogy saját forrás táplálja. A gyógyvíz a kőlapok közötti résekből tör a felszín felé, igazán egyedi élménnyé varázsolva ezzel a fürdőzést.

Ha már elég volt a pancsolásból, akkor szabadon válogathattok a masszázsok, a gőzfürdő vagy épp a szauna között.
Ha érdekel a török fürdőkultúra, nézzétek meg a Valide Sultana-t, melynek jelentése: a szultán anyja. Ennek a gőzfürdőnek mára már csak a romjai maradtak fenn, de ezek is hűen idézik a régi időket.

Nászút Egerben a különleges látványosságok közt

Egri vár

Legelőször is az Egri vár az, amely megtekintésre érdemes. Itt megelevenednek az Egri csillagok Dobó István várkapitány vezetésével! A korabeli hangulat garantált, miközben a várban sétáltok. A Dobó István Vármúzeumba is érdemes belépnetek, ahol még fegyverkiállítást is láthattok. A várban megtekinthető a börtönkiállítás is, ahol a középkori Magyarország büntetőeszközei kerülnek bemutatásra.

Eger különleges hangulatát a kovácsoltvas cégérek, műemlék épületek, emléktáblák és szobrok teszik feledhetetlenné.

Botanikus kert

A város botanikus kertje otthont ad számos különleges fűszer- és gyógynövénynek, de idős, 50 évnél is idősebb fák között is tehettek egy romantikus sétát.

Fazola kapu

A híres Fazola kapu sem maradhat ki a látnivalók sorából. A kapu felett gyönyörű kovácsoltvas rács látható. A kapun belépve a bejárat végében két oldalt díszes kapukat láthattok. Ezeket mindenképp érdemes megcsodálni, ha az egri Kossuth utcán jártok.

Zsolnay kút

A város bevásárlóközpontjának udvarán megtaláljátok a Zsolnay kutat. Ez az ország egyetlen Zsolnay mázzal borított díszkútja, ezért olyan különleges. A mai bevásárlóközpont eredetileg dohánygyárnak épült, és működött is több, mint egy évszázadon át. A dohánygyár távozásával megérkezett a mai bevásárlóközpont, amely megőrizte az épület értékes részeit, így került felújításra.

Nászút Eger: további látványosságok

Eger terei és kertjei is legendásak. Rengeteg élményt és látványosságot nyújtanak számotokra a város felfedezése közben.

Dobó tér

A város főtere a Dobó tér, ahol igazi élet zajlik. Ez a fiatalok közkedvelt közösségi helye. Itt a kisgyerekek önfeledten szaladgálnak a talajból előtörő szökőkutak közt, a gördeszkások pedig akrobatikus mutatványaikkal kápráztatják el az erre járókat. A szerelmes párok kedvelt találkozóhelye is a Dobó tér, mely nyáron valódi mediterrán környezetté változik.

Érsekkert

Az Érsekkert Eger legnagyobb parkja, ezért a helyiek a „város tüdejeként” is emlegetik. Itt igazi zöld környezetben tehettek egy romantikus sétát. Eredetileg egy természetes erdő volt itt, melyet az Érsekség saját céljaira körülkerített, de mára megnyílt a nyilvánosság felé. A kertet keletről az Eger-patak szegélyezi. Ha szerencsétek van, még vadkacsacsaládokat is láthattok errefelé.

Eszterházy tér

Az Eszterházy tér a város legimpozánsabb tere, melyet a Bazilika, az Érseki palota és a Líceum épületei vesznek közre. Nyáron a fák árnyékában még piknikezhettek is. Ha szórakozni támad kedvetek, akkor gyertek vissza ide este, mert itt a templom alatt bulizhattok. Ezt kevés város mondhatja el magáról. Itt Egerben azonban még ez is lehetséges, ugyanis az egyik szomszédos szórakozóhely pincéje benyúlik egészen a Bazilika alá.

Ha mindezeket végigjártátok, akkor is van még bőven lehetőségetek Eger terein kalandozni. Ne hagyjátok ki a Gárdonyi Géza és a Végvári vitézek terét sem. Mindezek után még a Tűzoltótó térre is ellátogathattok.

Nászút Egerben, a borok városában

Az egri borok méltán híresek és nevezetesek. A borkóstolás első számú helye a Szépasszony-völgy, amely a belvárostól mindössze egy szűk negyedórányi sétára található. Az ország legkedveltebb borvölgyében számos helyi borkülönlegességet végigkóstolhattok. Biztosan remek élményben lesz részetek az árnyékos teraszokon vagy a hűvös pincékben üldögélve.

A Szépasszony-völgy mellett számos borkóstolási lehetőségetek nyílik Egerben és környékén is. Ha szeretitek a jó borokat, akkor mindenképp nevezzetek be egy jó kis bortúrára.

Eger városa igazi kuriózum. Itt megtaláltok mindent a romantikus zöld környezettől kezdve, az izgalmas és történelmi látványosságokon keresztül, egészen a borkóstolásig. Ha egy élményekkel teli nászutat terveztek, mindenképp látogassatok el ide.

Ha pedig még az álomesküvő helyszínét is keresitek, Eger akkor is jó választás lesz! Olvasd el Esküvő Eger című cikkünket is!

Ismerj meg több nászút helyszínt is!

Nászút Costa Brava

Nászút Costa Brava-n: Lélegzetelállító látványosságok és élmények egy helyen Spanyolországról leginkább az égszínkék tenger, a bikaviadalok és a jó borok[...]

Elolvasom
Nászút Eger

Nászút Eger: ha vonz az ezeréves történelem és a finom borok világa! Töltsétek a nászutat Egerben, Magyarország legendákkal teli városában![...]

Elolvasom
Nászút Balatonfüred

Szívesen látogatnátok el a Balaton egyik leghíresebb városába a nászút alatt? Akkor egy nászút Balatonfüreden biztosan remek választás lesz! A[...]

Elolvasom
Nászút Zamárdi

Akármilyen könnyű is volt az esküvő szervezése (hiszen az Elkeltem.hu-val karöltve csináltad végig), azért jó, hogy a lagzi után jön[...]

Elolvasom
Nászút az Olasz Riviérán

Nászút az Olasz Riviérán… ugye milyen csodásan hangzik? És számodra sem elérhetetlen! Olaszország itt van egy kőhajításnyira tőlünk, és mikor[...]

Elolvasom
Nászút Spanyolország

Nászút Spanyolország: Lélegzetelállító látványosságok és élmények egy helyen Spanyolországról leginkább az égszínkék tenger, a bikaviadalok és a jó borok juthatnak[...]

Elolvasom
Nászút Olaszország

Nászút Olaszország – Fedezzétek fel az ezerarcú ország kihagyhatatlan látnivalóit! Olaszország a turisták egyik kedvenc európai célpontja. Az emberek kedvesek[...]

Elolvasom
Nászút Horvátország

Nászút Horvátország: Egy gyönyörű, természeti kincsekben gazdag ország, amely büszkén viseli az “Adria gyöngye” becenevet. Ragyogó napsütés, számos apró sziget[...]

Elolvasom
Nászút Sárvár

Pihenésre vagy aktív kikapcsolódásra vágytok a nászút során? Sárvár minden szempontból tökéletes! Sárvár Magyarország egyik legnépszerűbb települése a nyaralni vágyók[...]

Elolvasom
Nászút Visegrád

Visegrád Magyarország egyik legkisebb városa, de gazdag történelmi múltja és környezeti értékei miatt sokak kedvenc településévé vált! Minden ifjú pár[...]

Elolvasom
5/5 - (110 szavazat)