Még nem találtátok meg az ideális fotózási helyszínt? Valami különlegeset és természeteset szeretnétek?

Az alábbiakban egy olyan parkról olvashatsz, mely közel esik a fővároshoz, nem túl forgalmas és mégis csoda szép, vadregényes helyszínekkel vár! Ismerd meg: Esküvői fotózás Gödöllő – Gödöllői Arborétum!

A Gödöllői Erdészeti Arborétumot 1902-ben kezdték el megvalósítani. A létesítésének a célja nem más volt, minthogy egy-egy fafajból ne csak egy példányt ültessenek be, hanem egész kis erdőket alakítsanak ki, mind a már ismert fajtáknak, mind a kísérleti célú génmódosított fáknak is.

Háborítatlan természet

A kisebb erdők telepítése miatt a többi más növény nincs annyira karban tartva, mint egyes kertekben. Itt a látogatók természetes formájukban láthatják a természet azon oldalát, amelyhez emberi kéz nem igen szokott nyúlni. Jelenleg a parkban 147 fenyő nyitvatermő és 875 lombos fa és cserje kapott helyet a sok más apróbb növény mellett immár 350 hektáron. A számokból pedig könnyű kikövetkeztetni, hogy a terület mindössze 10%-a park jellegű, a többi az erdészeti kutatási céloknak tesz eleget.

Természetesség a javából

Bár maga az arborétum nem tartozik a legaprólékosabban ápolt társai közé, mégis kiemelkedő. Természetesen az, hogy nem éppen egy rendszeresen gyomlált, folyamatosan tisztuló kert, még nem jelenti azt, hogy nem képes versenybe szállni a többi arborétummal.

A legtöbb ilyen park magától adódóan is csoda szép, ám be kell vallani, hogy sokat dob mindenen az, hogy néha-néha beavatkozik az emberi kéz is a természet életébe.

A Gödöllői Arborétum teljesen “magára van utalva”, ugyanis a növények mind a saját erejükből néznek ki úgy, ahogy. A környezetet egy új, olyan oldaláról ismerhetjük meg, amit még nem ért el a folyamatos közbeavatkozás.

Esküvői fotózás Gödöllő – Gödöllői Arborétum

És mi sem alkalmasabb környezet az esküvői fotózás helyszínének, mint a gödöllői arborétum? Az ifjú jegyespár olyan képeket készíthet el, amiken minden a természetesség jegyében mutatkozik.

Lehetőségek tárháza kínálkozik a parkban:

  • Itt, az álomesküvőhöz illő tökéletes képek már nem álmok többé.
  • Ha számotokra a legideálisabb környezet az esküvői fotózás helyszínének egy csendes, háborítatlan erdő, akkor jó helyen jártok.
  • Rengetegféle erdő és növényegyüttes közül válogathattok, ami azért nem mondható el minden arborétumról.
  • Elég elképzelni a fákon átszűrve bekúszó napfényt, amely gyéren, de annál hangulatosabban világít meg Titeket, immár, mint friss házasokat. A képek mind csak arra várnak, hogy elkészítsék őket.
  • Akár még a násznép is bevonulhat és a park közepén lévő kis tisztáson készülhet néhány nagyszerű kép az egész vendégseregről, ezzel igazi örök élményeket teremtve.

Ha Gödöllőt és az Arborétumot választjátok az esküvői fotózás helyszínének, akkor egészen biztosak lehettek benne, hogy maga a fényképezkedés is remek hangulatban fog telni, és abban is, hogy az elkészült fényképek méltán lesznek az esküvői fotóalbumotok ékességei.

Olvasd el Esküvő Gödöllő című cikkünket is, hogy megismerd Gödöllő egyéb látványosságait és adottságait, hogy a Te esküvőd is tökéletes legyen!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (397 szavazat)