Balatoni esküvő Tihanyban: Téged is vár Tihany, a Balaton ékszerdoboza

Te is olyan esküvőre vágysz, amire életetek végéig boldogan emlékeztek? Aminek láttán a vendégeknek is tátva marad a szájuk? Akkor máris mutatjuk mitől lesz különleges és felejthetetlen egy balatoni esküvő Tihanyban!

Balatoni esküvő helyszín Tihanyban

Ismerd meg Tihanyt!

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten, 140 km-re Budapesttől.

A Tihanyi-félsziget számos tekintetben egyedülálló, nemcsak hazánkban, Európában is. Különleges földrajzi helyzete, kialakulásának sajátosságai, mai megjelenése, földtani és történeti emlékei, ritka növény – és állatfajai a legszebb és legféltettebb kincseink közé emelik.

A tihanyi táj szépségében három tó játszik fontos szerepet: a Balaton, a Külső-tó és a Belső-tó, azonban a csapadékos években feltűnik egy negyedik is: a Rátai-csáva.

A bevezető út mellett jobbra fekszik a nádassal övezett Külső-tó, mely természetvédelmi okokból elzárt a látogatók elől. Ezzel ellentétben a falu déli részén fekvő Belső-tó körül pihenőpark, játszótér és futballpálya került kiépítésre, télen pedig kedvelt korcsolya pálya, mert elsőként ez a tó fagy be.

Tihany látványosságai

Balatoni esküvő TihanybanTihany központja a Tihanyi Bencés Apátság, melyet I.András 1055-ben alapított, síremléke a román stílusú altemplomban található. Az Apátság alapítólevele az egyik legrégebbi magyar nyelvemlék. A templomot 1754-ben barokk stílusban újították fel.

A még mindig működő apátság történelmi és művészi jelentősége miatt a település jelképévé vált, itt nyáron gyakorta orgonakoncerteket rendeznek. A környéket kis utcák, terek alkotják. Hagyományos, hangulatos éttermeket, kézműves udvarokat, cukrászdákat és ajándékboltokat találunk erre.

A város nagyon híres a tihanyi levendulásról, mely Magyarország első ipari célú nagy levendulaültetvénye. Ennek is köszönhető, hogy mára nem csak Tihany, de a félszigetnek is meghatározó szimbóluma lett.

Ma is meglévő másik nevezetesség a Tihanyi visszhang, vagy echo, mely az Apátság és a Visszhang-domb között jött létre még akkoriban, mikor az épületek nem gátolták a hang terjedését. Ma is megfigyelhető ez a jelenség, főleg tiszta, csendes időben.

Balatoni esküvő Tihanyban

Balatoni esküvő Tihany

Mitől olyan lenyűgöző esküvői helyszín Tihany?

A domb keleti oldalán számos bájos éttermet találhatunk, amelyek páratlan kilátással rendelkeznek, ezzel is varázslatossá téve az esküvői vacsorát. A menyegző feledhetetlen hangulatáról nem csak a helyszín gondoskodik, hanem a környéken működő borászatok is, melyek a balatoni régió ízletes borait kínálják. Így akár az esküvői vendégvárást is egybeköthetjük egy különleges borkóstolással, de a vacsorán is bátran kínálhatjuk a tihanyi különlegességeket.

A tihanyi és környékbeli hotelekben bőven van lehetőségünk a násznép elszállásolására is, de akár kültéri esküvők megrendezésére is számos lehetőséget találhatunk, ugyanis az itteni szolgáltatók jelentős része kínál olyan lehetőségeket, melyekkel egy kültéri szertartást bátran megálmodhatunk.

Egy pillanatra dőlj hátra és képzeld el…

…ahogyan dombon sétálva Tihany kikötőjének csodálatos látványa tárul eléd. Az esküvői fotózások közkedvelt helyszíne Tihany, ahol lélegzetelállító képek készülhetnek az ifjú párról, háttérben a Balatonnal.

Balatoni esküvő a hajók szerelmeseinek

A hajós téma kedvelőinek számtalan lehetőségük van, akár az esküvői fényképezés, akár a gyönyörű hajókon történő szertartás során. A balatoni esküvők szerelmesei számára kiváló esküvői helyszín Tihany. Itt minden megvalósítható, akár hajós esküvőt vagy vízparti esküvőt álmodtunk meg.

Esküvői fotózás a mesés levendulásban

Szintúgy feledhetetlen élményben lehet részünk, ha az esküvői fényképezés helyszínéül a Tihanyi levendulást választjuk. A június-július fordulóján virágzó levendulaültetvény különleges látnivaló, ahol bizonyosan örök emlékű képek készülnek. Napjainkban közel 30 hektár nagyságú, levendulával gazdag terület található itt. A mezőn lévő növények némelyike ​​2 méter széles bokrokból áll, amelyek több ezer pillangót vonzanak és adnak káprázatos hátteret az esküvői fényképezéshez.

Esküvő bármilyen stílusban

Legyen szó akár rusztikus, vintage stílusú esküvőről, modernebb, fényűzőbb esküvőről, vagy akár hajós esküvőről, Tihanyban minden bizonnyal megtaláljuk a legmegfelelőbb helyszínt, hogy igazi álomesküvőt szervezhessünk.

Ismerj meg több balatoni esküvő helyszínt!

Balatoni esküvő Zamárdiban

Balatoni esküvő Zamárdiban: ahol az esküvői álmok valóra válnak Zamárdi a Balaton déli partján, Somogy megyében fekvő város, mely Siófok[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Tihanyban

Balatoni esküvő Tihanyban: Téged is vár Tihany, a Balaton ékszerdoboza Te is olyan esküvőre vágysz, amire életetek végéig boldogan emlékeztek?[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Siófokon

Balatoni esküvő Siófokon: főszerepben álmaid esküvője Pezsgő élet, mediterrán hangulat és páratlan lehetőségek… ezek mind megtalálhatóak Siófokon! Ha varázslatos balatoni[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Keszthelyen

Mitől lesz álomszerű egy balatoni esküvő Keszthelyen? Balaton, szikrázó víztükör és csodálatos élmények, melyek garantáltan magukkal ragadnak! Ha varázslatos balatoni[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Balatonfüreden

Téged is vár egy káprázatos balatoni esküvő Balatonfüreden! Pezsgő élet, káprázatos kilátás, tengernyi lehetőség… ez csak néhány azok közül az[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Badacsonyban

Varázslatos balatoni esküvői helyszínt keresel? Balatoni esküvő Badacsonyban! Szeretnéd különleges helyszínen tartani az esküvődet? Szeretnéd, ha elsöprően nagy siker lenne[...]

Elolvasom
5/5 - (421 szavazat)