Téged is felejthetetlen fotózásra vár a vizek városa, Tata!

Ha még nem találtad meg a legtökéletesebb fotózási helyszínt, akkor olvass tovább és ismerj meg egy igazi különlegességet: Esküvői fotózás Tata – Angolpark.

Tata nem hiába kapta a vizek városa nevet is. Az Öreg-tó melletti Cseke-tó és az azt körülölelő Angolpark méltán van a felkeresni való látványosságok listájának elején.

A parkot Böhm Ferenc, uradalmi mérnök tervezte és építette 1783-tól. Az idő tájt a park területén megannyi kis forrás csörgedezett, ezáltal a helynek egy nedves, állandóan mocsaras talajú különleges klímája volt, ezért található ma számos trópusi növény fajta a világ minden tájáról.

Az angol kert tényleg angol?

Az angol módra létesített kertek jellegzetessége, hogy a fákat, növényeket nem rendszer szerint ültették, hanem összevissza, néhol csoportosan, úgy, hogy minden oldalról ugyanolyan szép látványt nyújtson az arra kíváncsiaknak. Mint minden angol típusú kertben, itt is megtalálható a kötelező műromok, kastélyok, barlangok, sőt még egy török mecset is.

Szintén érdekes információ lehet az is, hogy Magyarországon először itt, Tatán ültettek el szomorú füzeket, ami egy Kínából származó faféle, ámbár mára az egyik legelterjedtebb fafajta hazánkban.

Éljen a romantika!

A parkot számos tényező teszi igazán romantikussá. A műromok ideálisak egy-egy fotó erejéig, ugyancsak a Kiskastély és akár a pálmaház is. De nézzük meg őket egy kicsit közelebbről is.

A romok, vagy hivatalos nevükön runiák, igencsak komoly építészeti alkotások, eltekintve a “rom” jelzőtől. Találhatunk itt egy templom maradványait megidéző romot, amelyet Charles Moreau, francia építész alkotott, egy 12. századi apátság romjainak a felhasználásával.

Már maga a rom a romantika korának egyik legfőbb eleme, így talán nem is kérdés, hogy ennél az együttesnél is szinte muszáj készíteni néhány esküvői fotót az ifjú párnak. Az Angolpark eszményi környezetet tud biztosítani légkörével és látványával egyaránt.

Akár még szertartás is?

Talán az egyik legszebb és legimpozánsabb épülete a kertnek a Kiskastély, amely ideális helyet biztosít egy álomesküvő megtartásához. Az előtte felállított kis színpad a nézőterével tökéletes mind a násznép, mind a jegyespár számára. Mi sem álomszerűbb annál, mint egy mesés menyasszonyi ruhában kimondani a boldogító igent egy igazi kastély előtt. Kevés ennél meseszerűbb variáció létezik, biztos, hogy ez mindenki számára örök élményt nyújtana.

Esküvői fotózás Tata – Angolpark

Egy fotózási helyszín, ezer lehetőség!

Az esküvői fotózás helyszínét számtalan lehetőség közül választhatjuk ki:

  • Mind a török mecset, mind a pálmaház gyönyörű hátteret biztosítanak, ugyanakkor, a váratlanul előbukkanó kis tavak, padok, ligetek és virágos mezők mind-mind szintúgy tökéletesek.
  • A szalagszerűen folydogáló kis patak és a rajta átívelő kőhíd is számításba jöhet mindenképpen. A fiatalok gyakorta szeretnek ott fotózkodni, így az ifjú pár számára se éppen elvetendő ötlet.
  • Már maga a kőhíd is egy igazán antik benyomást sugall, így a megfelelő trükkökkel és beállításokkal, igazi vintage képek készülhetnek a szerelmesekről. A háttérben lebukó nap és az alant sebesen száguldó kis patak együttese nem fog csalódást okozni.

És ez még nem minden!

Ne feledkezzünk meg a már fentebb említett szomorú füzekről se. A már-már szinte őshonosnak számító faféle, a lefele konyuló ágaival, sejtelmes kis elzárt teret tud kialakítani a jegyespár számára. A gyéren beszűrődő fény és az ágak keszekuszasága a meghitt hangulat alapkövei.

Örök emlék? Még szép!

Ha a tatai Angolparkot választjuk esküvői fotózás helyszínként, garantáltan örök élmény lesz az ifjú házasoknak és a násznépnek is, hiszen páratlan hangulatával és látványával örökre belopja magát a szívünkbe…
…és az esküvői fényképalbumba is!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (420 szavazat)