Tengernyi lehetőség, káprázatos helyszínek, páratlan élmények! Téged is vár Budapest!

Budapest nem csupán nyüzsgést és számos esküvői helyszínt kínál, hanem romantikát, egyediséget és rejtett kincseket is! Találd meg itt életed Nagy Napjához a tökéletes fotózási helyszínt, találd meg a kincseket itt: Esküvői fotózás Budapest – Budai Arborétum!

Talán az ország növényekben leggazdagabb arborétuma, Budapesten a Gellért-hegy déli részén fekvő kert, amelyet a Ménesi út, mind korban, mind külsőben két különálló térségre osztja, azaz egy Felső és egy Alsó kertre.

A vadregényes kinézetű Budai Arborétum mintegy 7,5 hektárnyi területén, csaknem 2000 fásszárú dísznövényfajta, több száz hagymás virág és megközelítőleg 250 féle egyéb évelő növény található.
Felismerve a hely értékeit, a fővárosi vezetőség 1975-ben keletkezett határozatával az Arborétumot természetvédelmi területté nyilvánította.

Különleges kert

A Budai Arborétum az ország egyik legmelegebb területe, bármilyen hihetetlennek is tűnik. Így tehát kihasználva eme adottságát, gazdagon megtalálhatóak a mediterrán övezetek különleges növényei.

Találhatunk itt végzetfákat, gránátalmafákat és selyemakácot is. Illetve a ciprusok és a pálmaliliomok is szép fejlődésnek indulnak minden évben. Az árnyékosabb, párásabb helyeken szubtrópusi növények kapnak figyelmet, mint a szobaarália, babérsom, télálló fuksziák, japánszentfa vagy a kínai kenderpálma.

Nem csak dísz, hanem tudomány is

Az Arborétumnak két feladata van. Az egyik a honosítás, ugyanis a Magyarországra bekerülő új növények, először, többek között itt is kipróbálásra kerülnek. Amennyiben a növény jól érzi magát itt, akkor valószínűleg az ország többi része is megfelel a befogadásra és a szaporításra.

A másik feladata, hogy bemutatókertként szolgáljon. Az egyetem azon hallgatói, akik dísznövény-termesztéssel, dendrológiával, díszkertészettel foglalkoznak,  azok számára az oktatás egy része a kertben történik.

Esküvői fotózás Budapest – Budai Arborétum

Mint minden eddigi bemutatott arborétum, úgy ez is kiemelkedő szépségű

Talán kicsit ismertebb is, hisz a forgalmas fővárosunk ad otthont neki, illetve a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karaként is nevet szerzett magának. Így tehát, ha a jegyespár nem szeretne messzire utazni, akkor a legjobb döntés, ha a központban lévő Budai Arborétum felé veszik az irányt.

Romantika a közelben

Ha az esküvői fotózás helyszíne még kérdéses, akkor itt a megfelelő hely rá. Az arborétum egész atmoszférája romantikus jellegű, a kanyargós kis utacskák, amik az égbe magasodó fák alatt vezetnek kellemes hangulatot képesek létrehozni.

Az ifjú pár számára biztosan örök élmény lesz elkészíteni az álomesküvő nélkülözhetetlen kellékeit, az esküvői fényképeket.

A kert végében nyújtózkodó borostyánleveles épület és az előtte elterülő pipacsmező lenyűgöző látványt nyújt.

Egy régiesebb, vintage témájú esküvő méltó helye is lehetne akár, de ha a nagy napot nem is ott tartanák, az esküvői fotózás helyszíne még mindig lehet.

És persze ne feledkezzünk meg arról, hogy a kert vége nem feltétlen az arborétum vége is. Ugyanis a kert tovább folytatódik a kovácsoltvas kapun túl is.

Túl a kapun…

Az itteni romos kastély igazi Csipkerózsika hangulatot áraszt magából. Az épületen bizony fogott az idő, ám továbbra is őrzi tekintélyes szépségét. De talán ettől lesz olyan igazán lélegzetelállító látványa.

Madarak csiripelése, kellemes idő, megannyi virág édes illata…

Az egész kisugárzása hívogató, olyan hely, ahol szívesen megörökítené bárki életének talán egyik legfontosabb pillanatainak képeit, vagy akár át is élné ott helyben.

Csábító ajánlat, hisz minden nő el tudja képzelni magát a csoda szép menyasszonyi ruhában végig sétálva az élénkzöld pázsiton, aminek a végén ott várja élete párja. Látja, ahogyan a fák lágyan lengedeznek, hallja, amint a poharak koccannak, míg a násznép felszabadultan táncol a szabad ég alatt, ők pedig eljárják első táncukat újdonsült házasokként.

Álomba illő gondolat, mégis elérhető messzeségben!

Ismerd meg Budapest adta lehetőségeket, olvasd el Esküvő Budapest című cikkünket is!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (273 szavazat)