Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát?

Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket? De nem tudod, melyik állna igazán jól Neked? Nem tudsz választani? Saját testalkatod a kulcs, a számodra legmegfelelőbb menyasszonyi ruha kiválasztásához. Ha testfelépítésed az alma alkat jellemzőit hordozza, mindenképp olyan ruhát válassz, amely kiemeli az előnyeit, ugyanakkor diszkréten elfedi ennek a testalkatnak az árnyoldalait. Nézzük át, milyen a tökéletes menyasszonyi ruha alma alkatra!

Empire menyasszonyi ruha alma alkatra

Az alma alkat jellemzői

Ez a forma általában a kissé alacsonyabb, teltkarcsú hölgyek sajátja. A gömbölyded formáknak köszönhetően igazán nőies megjelenést érhetsz el megfelelő ruhaválasztás esetén.

Az alma alkat jellemzői a szélesebb és gömbölyű vállak, melyekhez teltebb mellek társulnak.

Ennek a testalkatnak a sajátossága, hogy a csípővonal felett erőteljesebb, ezért a hasvonal is gömbölyded, a hát viszonylag széles, ugyanakkor a derékvonal nem hangsúlyos.

Előnye azonban a karcsúbb csípő és az igazán formás lábak. A karok is kissé teltebbek, de szép formájúak.

Nézzük, milyen ruhák között érdemes keresgélned, ha alma alkattal rendelkezel.

Menyasszonyi ruha alma alkatra: milyen fazonok közül választhatsz?

A teltebb keblek miatt rendkívül előnyös számodra a hangsúlyos dekoltázs, mert ez kiemeli a mellkast. A V dekoltázs igazán jól fog állni neked. Ha ehhez a fajta nyakkivágáshoz szűk felsőrészt választasz, nem csupán kihangsúlyozza, de meg is nyújtja a felsőtested.

A fűzős fazonok között is keresgélhetsz, mert ezek is segítenek a felsőtest karcsúsításában, nyújtásában.

Mivel testalkatodból adódóan szélesebb a hátad, ezért rendkívül jól állnak neked a hátat V alakban szabadon hagyó ruhák. Ezeknek előnye, hogy nyújtják a felsőtested hátulsó nézetből is, ráadásul ez egy rendkívül nőies forma.

Sellő fazonú menyasszonyi ruha

Sellő menyasszonyi ruha alma alkatraHa szűkebb stílusú esküvői ruhára vágysz, akkor bátran válaszd a sellő fazont, mert ezzel kiegyenlítheted a hastájéki gömbölyded formákat. Arra azonban figyelj, hogy ne válassz túl szűk darabot, mert a végeredmény sem kényelmes, sem esztétikus nem lesz.

Ha a sellő fazon áll a szívedhez a legközelebb, akkor ezen belül is választhatsz klasszikus sellő fazont, vagy az úgynevezett trombita fazont. A kettő között annyi a különbség, hogy míg a sellőnél térdig szűk a ruha és onnan bővül lefelé, a trombitánál már a combközéptől indul a bővülés.

Érdemes mindkét változatot felpróbálnod, hogy lásd melyik ruhában hogyan tudsz mozogni, melyik kényelmesebb, hiszen bizonyára nem szeretnél egy túl szűk szabású ruhában feszengeni!

Érdekel, milyen jó tanácsaink vannak még a ruhapróbához? Olvasd el ezt a bejegyzésünket is: Tanácsok menyasszonyi ruhapróbához.

Empire menyasszonyi ruha

Abban az esetben, ha kicsit lazább fazont képzeltél el magadnak, az empire stílusú ruhát ajánljuk.

Ennek az a jellegzetessége, hogy a mell résznél szűkebb, így kiemeli a formás, gömbölyű melleket. A szoknya a mell alatt azonban enyhén bővülni kezd, mely jótékonyan és elegánsan takarja el az esetleges plusz kilókat a has tájékán.

Ha ezt a fajta ruhát választod, akkor mindenképp figyelj arra, hogy lágy esésű, finom anyagból készült darabot válassz, mert a túlságosan rétegezett ruha kövéríthet hastájékon, ami nem előnyös számodra.

Hosszú ujjú menyasszonyi ruha

Hosszú ujjú menyasszonyi ruha alma alkatraMivel szép, nőies, gömbölyű vállaid vannak, jól állhatnak neked a pánt nélküli változatok is. Ugyanakkor abban az esetben, ha nem a legforróbb nyári napokra szervezitek az esküvőt, előnyösek lehetnek számodra a hosszított ujjú menyasszonyi ruhák.

Ezek abban is segítenek neked, ha kissé inkább leplezni szeretnéd vállaid és karjaid teltségét.

Választhatsz felkarod közepéig, illetve a könyék alá érő fazont, melyekben a takarás mellett érvényesülnek nőies vállad és felkarod formái.

A hosszabb ujjú ruhák között találsz olyan gyönyörű, csipkés változatokat, melyek kiemelik karod nőies alakját.

Mivel szép, formás lábakkal rendelkezel, ezért egy felsliccelt szoknyarésszel érdemes rájuk helyezni a hangsúlyt. Ez a fazon nem csak kiemeli, hanem nyújtja is a lábaid, így alakod optikailag karcsúbbnak és magasabbnak is tűnik majd.

A lényeget tekintve, ha alma alakkal rendelkezel, mindenképp törekedj alakod nyújtására a V dekoltázzsal, hátkivágással vagy akár egy felsliccelt menyasszonyi ruhával. Hagyd érvényesülni testalkatod nőies formáit, hogy a Nagy Napon önfeledten tudj ragyogni!

Találd meg a hozzád illő menyasszonyi ruhát!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (206 szavazat)