Mi az? Retro, ám mégis trendi és mérhetetlenül egyedi? Igen! A pin up esküvői stílus!

Imádod a ’40-es, ’50-es évek Amerikáját? Akkor a pin up esküvői stílus igazán Neked való lesz! Itt szabad kezet kapsz, hogy csillogtathasd szexis és nőies mivoltodat. Engedd szabadon a fantáziádat és utazz vissza az időben abba a korba, amikor a kecses, törékeny nőiesség sikk volt.

A pin up stílus egyik legismertebb képviselője Marilyn Monroe volt. A férfiak imádták ezt a nőies, szexis megjelenést, ezért ezeknek a lányoknak, modelleknek a képeit előszeretettel tűzték fel falaikra. Innen ered a név is, hiszen a „pin up” angol kifejezés magyar megfelelője a „kitűzni, feltűzni.”

Azért is lett olyan nagyon népszerű ez a stílus a férfiak körében, mert a pin up lányokból sugárzik a bájos erotika, a huncutság és a nőiesség. Ha magadénak érzed ezeket a tulajdonságokat és a stílus is bejön, akkor nem lőhetsz mellé, ha pin up esküvőt szerveztek magatoknak.

Nézzük is át a pin up esküvői stílus legfőbb elemeit!

Frizura pin up esküvőre

Pin up menyasszonyi frizura és sminkA pin up esküvői stílus igazán látványos hajkölteményeket kínál. Fontos, hogy olyan fodrászt válassz, aki mesterien kezeli a hajsütővasat és a különböző méretű hajcsavarókat, hogy a végeredmény egy valóban vagány menyasszonyi frizura legyen.

Persze, azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy a pin up frizurák viseléséhez olyan menyasszonyra van szükség, aki vagány, szereti megmutatni önmagát és nem utolsó sorban igen merész.

A pin up hajviselet tele van hatalmas hullámokkal, hajcsavarásokkal, melyeket a fodrászok művészien rendeznek el és állítanak be úgy, hogy egész éjjel kitartson. Itt aztán igazán szabadon lehet engedni a fantáziát!

Hosszú hajból valódi remekműveket lehet készíteni, de ha rövid hajad van, akkor se búsulj, hiszen abból is lehet ötletes frizurákat kreálni. Ha egészen rövidre vágva hordod a hajad a hétköznapokban, és pin up esküvőt szeretnél, akkor az esküvőre érdemes kissé hosszabbra hagyni a látványosabb hullámokért.

Ami a színvilágot illeti, a pin up esküvő elbírja a szokatlan színekre festett hajat is, mint például a kék. A kérdés csak az, te meddig szeretnél elmenni ezen a téren?

Pin up esküvői smink

Ugyanúgy, ahogy a frizura, a smink is nagy hangsúlyt kap. Ha szereted erősebb sminkkel kihangsúlyozni arcod karakterét, akkor ezt a stílust igazán magadénak fogod érezni. A sminkkel a szemeket és a szájat hangsúlyozzuk leginkább. Természetesen nem maradhat el a vörös rúzs és a szemhéjtust is bátran használhatja a sminkesed. Itt nagyszerű alkalmad nyílik arra, hogy megmutasd szemeid ragyogását és szép ívű ajkakat varázsoljatok neked a Nagy Napra.

Mivel a frizura és a smink is nagyon meghatározó a pin up esküvőn, ezért nagyon fontos, hogy csak abban az esetben válaszd ezt a stílust, ha ezzel azonosulni tudsz és a hétköznapi stílusod is támogatja.

Milyen legyen a menyasszonyi ruhád, ha pin up esküvői stílust választottál?

Pin up menyasszonyi ruhaPin up esküvői stílus esetén a ruha is kirívóan más, mint a hagyományosan megszokott esküvői ruhák, hiszen hosszú fazonban itt nem érdemes gondolkozni. A pin up esküvők sajátja a rövidített esküvői ruha, amely kissé térd alatt ér.

Darázsderekú menyasszonyok előnyben! A pin up menyasszonyi ruha egyik fontos eleme a derék hangsúlyozása, melyet a ruha szabása is támogat. A felső rész testhez álló és lehet rövid ujjú vagy akár ujjatlan is. A derékrész szűk, majd deréktól lefelé a szoknya A-vonalban bővül. Itt elférnek akár az alsószoknyák is, melyek még vagányabbá teszik a menyasszony megjelenését.

Nem érzed magadénak a klasszikus A-vonalat? Ma már olyan esküvői ruhákat is találhatsz ebben a stílusban, amik főleg mintáikkal hangsúlyozzák a pin-up stílust, és szűkebb fazonúak. Bátor, mutatós mintákkal ebben az esetben is szuper eredményt lehet elérni.

Milyen legyen a pin up stílusú menyasszonyi ruha díszítése?

Bátran használj piros-fehér kombinációt bármilyen szabású is lesz a ruhád! A fehér rucit feldobhatod egy piros övvel vagy táskával. Válassz ehhez illő, igazán merész, piros díszítéssel vagy mintával ellátott esküvői cipőt!

Feldobhatod a ruhádat egy piros alsószoknyával is, melynek széle kivillan a felső rétegek alól. Ez igazán különleges, szexi és nőies megjelenést ad majd neked.

A pin up esküvői stílushoz közel állnak a pöttyök. Ha nem ragaszkodsz a hófehérhez, olyan ruhát is választhatsz, melynek szoknyarésze pöttyökkel díszített. A koszorúslányok ruhája is fontos, hogy ebben a stílusban készüljön. Itt aztán jöhetnek a piros alapon fehér pöttyös kombinációk, de akár a fekete-fehér színösszeállítás is.

A menyasszonyi ruha elengedhetetlen kiegészítője a speciális menyasszonyi fátyol, amelyet birdcage fátyolnak, azaz madárkalitka fátyolnak is neveznek. Bizonyára nem meglepő számodra, hogy nem tradicionális és szokványos esküvői fátyolról van szó.

A pin up esküvői stílus fátyla tulajdonképpen hálószerű anyagból készül, és egyedi módon keretezi az arcot. Maga a fátyol rövid és kombinálható kalappal, de a kalap nélküli változatok is igen kedveltek. Ezt a fejdíszt hordhatod úgy, hogy félig vagy teljesen takarja az arcod, de ha ez számodra kényelmetlenséget okoz, akkor válassz olyan hajba tűzhető változatot, amely nem lóg a homlokodnál lejjebb.

Pin up esküvői torta

Esküvői torták pin up stílusban

Ha hiszed, ha nem, még az esküvői tortád is készíttetheted ebben a merész stílusban. Itt is megjelenhetnek a fehér alapon piros díszek, akár pöttyök vagy marcipánszalagok, rózsák, vagy épp leopárdminták formájában. Egyaránt megtalálhatók a vagányabb és elegánsabb stílusú cukrászköltemények is, így a lehetőségeknek csak a képzeleted szabhat határt.

Ha különleges tortát szeretnél, legyen a tortátok minden emelete különböző, bohókás, színes pöttyös, csíkos, szívecskés mintákkal.

Az elegánsabb formák kedvelői számára is van megoldás: Választhatsz visszafogottabb, csipkés díszítést is, piros rózsákkal feldobva.

Ha viszont igazán vagány tortát szeretnél, akkor válassz cupcake állványt, ami telis-tele van finom és mutatós muffinokkal!

Torta és sütemény témában íme egy kis segítség:

Pin up esküvői dekoráció

Esküvői dekoráció pin up stílusban!

Bizony, bizony, ha ezt a nem mindennapi stílust szeretnéd megeleveníteni az esküvődön, akkor bizony a tipikus stílusjegyeket át kell ültetned az esküvői dekorációba is.

Mivel a pin up stílus a nőiesség és huncutság mellett tele van élettel is, mindenképpen hangsúlyos, vidám és élénk színekben gondolkodjatok!

Bátran jöhetnek a pöttyök, a piros-fehér vagy akár a fekete-fehér összeállítások is.

Legyetek nyugodtan bohémak, és érezzétek úgy magatokat, mintha most lépetek volna ki egy New Orleans-i klubból.

Ha megakadtok és nem jönnek az ötletek, vagy épp túl sok az ötlet és nem tudjátok merre tovább, bátra kérjetek segítséget egy esküvői dekoratőrtől.

Hasznos cikkek a témában:

Pin up esküvői kiegészítők

Természetesen az ördög a részletekben rejlik, ezért figyelj oda a stílusnak megfelelő kiegészítőkre is.

A haj, a fátyol, a ruha és a smink mellett fordíts időt az ékszerek beszerzésére is, melyeket jó, ha a ruhával együtt próbálsz fel, hogy lásd az összképet. Emellett a stílus klasszikus elemei megjelenhetnek az esküvői meghívókon, a menyasszonyi csokorban is. Dobd fel a megjelenésed piros kiegészítőkkel, táskával, gyöngy ékszerekkel, de a menyasszonyi cipőd is lehet tűzpiros vagy akár pöttyös converse is, elképesztő jól fog mutatni!

A határ a csillagos ég, ami a pin up esküvői stílust illeti! Engedd szabadjára a fantáziádat, és bátran mutasd meg azt a vagány, szexi, nőies önmagad, aki a hétköznapok elvárásai közepette lehet, hogy nem tud olyan markánsan megjelenni. Az esküvő a Ti nagy napotok és a menyasszonyé az igazi főszerep! Válaszd a pin up stílust és tündökölj!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (473 szavazat)