Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz!

Odavagy a 1920-’30-as évekért? A jazzkorszak és a swing téged is elvarázsol? Egyike vagy a legcsajosabb vagány hölgyeknek? Akkor Neked az Art Deco esküvő való! Ez a stílus irány bár az építészetben és iparművészetben bontakozott ki, egy egész korszakot foglal magába, és hatalmas hatással volt a kor divat ágára is.

Art deco esküvői stílusDe nézzük végig mitől lesz egy esküvő art deco esküvő, mert a lenyűgöző stílus a vonalak és körök birodalmában káoszba is fulladhat!

Első lépésben érdemes eldöntened, hogy időutazásba szeretnéd a vendégeiteket hívni, vagy magát a stílust hívod meg a XXI. századba! Nem tűnik létfontosságúnak, azonban ezzel a döntéssel sokat fogsz magadnak segíteni mikor hezitálsz két ruha, hajviselet vagy színkombináció között!

Az Art Deco stílust rendezvényeken leginkább a Great Gatsby film hangulatával idézik meg, nem is véletlenül! Nézd meg a filmet, ha még nem tetted és ha beleszerettél a hangulatába bátran használd az egészet úgy ahogy van. A net és az esküvőszervezésben dolgozók fel vannak vértezve a megfelelő színekkel, design elemekkel, betűtípusokkal, kiegészítőkkel.

A Great Gatsby stílus azonban egy külön téma, igaz art deco, de mi most kicsit tovább lépünk ezen és megnézzük mi mindent adhat még neked ez a stílus, ha igazán egyedien látnád viszont a nagy napon!

Az Art Deco esküvő varázsa a részletekben rejlik

Art deco esküvői ruha

Art deco esküvői ruhaAz Art Deco jegyében született ruhakölteményekre két dolog lehet jellemző. Az egyik a ruha lágy esése, akár egy nyak és váll megoldásnál, akár egy bő derékrésszel. A másik pedig a vonalak és félkörívek elegáns rajzolata, amivel nem csak a stílust idézed meg, de az okos vonalvezetéssel bámulatos összhatást kelt majd rajtad.

Elengedhetetlen a fémes csillogás, amit leginkább a pezsgő szín adhat meg. Az egyik legjobb ebben a vonalban, hogy mindegy milyen az alakod, ez a stílus, a megfelelő ruhával olyan menyasszonnyá varázsol, amiről mindig is álmodtál!

+tipp, amire mindenképpen figyelj:

bár a mozgástér hatalmas lehet, a hercegnő jellegű ruhák nem illenek bele az összképbe, ha az art deco mellett döntöttél. Olvasd el a Menyasszonyi ruha kiválasztásáról szóló cikkünket, mely segíteni fog megtalálni a Hozzád illő esküvői ruhát!

Az art deco esküvő láthatatlan szereplője: a cipő

A menyasszonyi cipő kiválasztásánál inkább a magas sarkúakat ajánljuk. Ehhez a stílushoz, ez passzol a leginkább. Strasszokkal, vagy szalagokkal díszített megoldások nagyon illenek az art deco-hoz, és itt se mondj le a fémes csillogásról!

Extra tippünk:

a ruhától is függ, de érdemes körbe nézned táncos boltokban is, ahol versenytáncosokat szolgálnak ki, igazi gyöngyszemekre bukkanhatsz ebben a stílusban! Ha pedig egy kis előképzettséget szereznél cipő téren, akkor a Menyasszonyi cipő mustra című bejegyzésünk segíteni fog.

Az art deco esküvői stílus védjegye: a frizura

Art deco esküvői frizuraSzívem szerint itt és most, ebben a témában csupa nagybetűvel írnám, mert ha az art deco esküvő stílusát magadon szeretnéd viselni, azt a frizuráddal és a hozzá használt kiegészítőkkel tudod megkoronázni.

A stílus védjegye az összetéveszthetetlen hajviselet. És ami a legjobb hír, hogy itt mindegy, hogy rövid vagy hosszú a hajad, a korhű frizura a tied lehet!

Nem tudod, milyen haj állna jól? Olvasd el az Esküvői fizura című cikkünket is!

Finomhangolás art deco kiegészítőkkel

A kiegészítők hatalmas segítők a megjelenésedben. Ebben a stílusban szinte elengedhetetlen a hajékszer, diadém, vagy hajpánt, de a finom, lógó ékszerek is beleillenek az összhatásba akár csak a gyöngyök. Párodon jól mutathat kiegészítőként a mandzsetta és egy elegáns karóra, vagy nadrágtartó, csokornyakkendő.

Az art deco esküvő díszítése, hangulata

Art deco esküvői dekorációFémes csillogás, tollak, pálmalevelek, vonalak, félkörívek, hullámok és ami még belefér.

Apró kiegészítőkkel tudjátok igazán összehozni az esküvő helyszínét a hangulattal. A gyöngyfüzérek most igazán teret kaphatnak, akár toll kiegészítőkkel is.

Extra tippünk:

mindenki szereti a kedves üzeneteket. Adni és kapni is. Tegyetek ki egy írógépet (akril festékkel megfelelő designra festhető), és írja be mindenki a gondolatát. Vagy jobban tetszik egy csinos madárkalitka? Ide is a kedves üzeneteket várhatjátok.

Nem tudod, hogy fogj neki a dekoráció megtervezésének? Az esküvői dekoratőr segítségedre lesz!

A kevesebb több: a színek varázsa

A dekoráció megtervezésénél az első lépés a színkombináció kiválasztása. Itt is 2 színben érdemes gondolkodni. Mindenképpen legyen egy fémes fő irány: ez lehet arany, pezsgő vagy ezüst. Az alapszín pedig lehet a fehér, fekete, kékesszürke, sötétzöld, vagy a mélyebb akvamarin.

Esküvői fotózás Art Deco stílusban

Az egyik olyan dolog, ami igazán megmarad: az esküvői fotók. Ezeket teszitek ki a falra, nézik majd a gyerekek, unokák és dédunokák is, milyen szép volt a nagymama az esküvőn.

A beállított képekhez, ha van lehetőségetek keressetek egy olyan épületet, vagy épület belsőt, ami visszaadja a kor hangulatát. Vagy egy jazzklubbot. De talán, ami fontosabb, hogy előre beszéljétek meg a választott stílust a fotóssal, mert a sok ötlete mellett, különböző szűrőkkel még hangulatosabbá és korhűvé tudja varázsolni a képeket.

Sok múlik azon, hogy a megfelelő fotóst fogadjátok fel erre a feladatra. Ha még nincs meg a tökéletes személy, akkor ez a cikkünk segíteni fog: Az esküvői fotós kiválasztása

Az art deco esküvői meghívó: az igazi kezdet

Nem is kérdés, hogy az art deco irányzat által az esküvői meghívónál is gyönyörű megoldásokban lehet gondolkodni, a fémes színnek köszönhetően magával ragadó eleganciát hordoz majd.

A vonalakkal és félkörívekkel izgalmas, egyedi designra találhattok. Már egy alap szövegszerkesztőben is találtok majd megfelelő betűtípust, de ha az álomesküvőhöz külső, grafikus segítséget is kérsz még biztosabb a siker!

Az egyszerűbb megoldásokat szereted? Nem lesz problémád, mert egy megfelelő keretezéssel máris csodaszép, és stílusban is megfelelő eredményt kaphatsz.

Bónusz tipp:

Az esküvői meghívó már harmonizáljon az esküvői designnal. Később érdemes a menükártyákat, ültetőkártyákat is a meghívó stílusához igazítani. Igaz így már elsőre ki kell gondolni az alap színeket, és motívumokat, a későbbiekben nagy segítséged lesz, hogy nem viszi el a fókuszt újabb grafikus megkeresése és alakzatok kitalálása!

Íme egy kis plusz a tökéletes esküvői meghívó megalkotásához:

A lagzi nagy pillanata: az art deco esküvői torta

Art deco esküvői tortaMa már nem sok határt ismernek a cukrászok, így légy bátor! Itt is választhatod az egyszerűbb, letisztultabb megoldást: alapszínű cukormáz, és a választott fémes színű szalag. Esetleg toll és gyöngy kiegészítők.

De ha bevállalós vagy és egy igazán lélegzetelállító tortacsodát szeretnél, akkor válassz több emeletes, fémesen csillogó mintákkal díszített változatot, mely a desszertasztal és a vendégek kedvence is lesz!

A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, hiszen a sötét, vagy akár fekete tortától elkezdve az egészen világos, sőt hófehér tortákig, mesésen lehet art deco stílusban dekorálni.

Az ebben a stílusban készült torták zöme több emeletes, hogy a mintákat minél jobban ki lehessen hangsúlyozni, így nagy létszámú esküvőre is bátran választható. Ettől függetlenül, ha kisebb esküvőt szervezel, akkor is készíttethetsz art deco tortát, hiszen nincs lehetetlen, szép számmal megtalálhatóak ennek a stílusnak az emelet nélküli képviselői is.

Legjobb cikkeink a témában:

A búcsú ideje

Az álomesküvő, a Nagy Nap. Csak pár óra, de mennyi előkészület. Sok munka és energia, ami közben tölt, motivál és elégedetté tesz. Hiszen rólad, rólatok szól. Egy újabb fejezet, amit igazán stílusosan kezdhettek meg. Ne feledjétek majd a búcsú ajándékokat sem, amit akár már a vacsora asztalra is rá tehettek. Had’ vigyen mindenki haza egy kis életérzést és emléket mind arról, amit megteremtetek majd azon a napon!

Megoszlanak a vélemények a köszönetajándékkal kapcsolatban, de ha Ti szeretnétek, akkor ebben a stílusban bőven van lehetőségetek! Készíttethettek a stílushoz passzoló mézeskalácsokat, vagy art deco stílusú papírdobozokban édességet, rátok van bízva!

A mi búcsúajándékunk az art deco esküvődhöz

3 mega tipp a felejthetetlen esküvőhöz az art deco jegyében:

  • válassz ki egy visszatérő formát, vonalvezetést, ami ott lesz majd mindenhol (kártyák, meghívó, torta, faldísz)
  • szereted kivenni a munkából a részed? Vagy saját készítésű dolgokkal elkápráztatni a környezeted? Az art deco stílushoz nagy segítségedre lehetnek a fémes színű dekortapaszok, egy kis türelem és sok fantázia
  • Emlékfotók készítése a násznépnek: szerezzetek be egy háttér díszt az art deco jegyében, korhű berendezést, tollas fejpántot, szivart, gyöngysort és kalapot. A vendégek pedig máris pózolhatnak egy art deco stílusu közös fotóhoz!

Ha Téged is magával ragadott ez a stílus, akkor bátran vágj bele. A végeredmény egy igazán különleges és emlékezetes esküvő lesz, a látvány és a hangulat pedig bőven megéri a befektetett munkát!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (136 szavazat)