Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz!

Odavagy a 1920-’30-as évekért? A jazzkorszak és a swing téged is elvarázsol? Egyike vagy a legcsajosabb vagány hölgyeknek? Akkor Neked az Art Deco esküvő való! Ez a stílus irány bár az építészetben és iparművészetben bontakozott ki, egy egész korszakot foglal magába, és hatalmas hatással volt a kor divat ágára is.

Art deco esküvői stílusDe nézzük végig mitől lesz egy esküvő art deco esküvő, mert a lenyűgöző stílus a vonalak és körök birodalmában káoszba is fulladhat!

Első lépésben érdemes eldöntened, hogy időutazásba szeretnéd a vendégeiteket hívni, vagy magát a stílust hívod meg a XXI. századba! Nem tűnik létfontosságúnak, azonban ezzel a döntéssel sokat fogsz magadnak segíteni mikor hezitálsz két ruha, hajviselet vagy színkombináció között!

Az Art Deco stílust rendezvényeken leginkább a Great Gatsby film hangulatával idézik meg, nem is véletlenül! Nézd meg a filmet, ha még nem tetted és ha beleszerettél a hangulatába bátran használd az egészet úgy ahogy van. A net és az esküvőszervezésben dolgozók fel vannak vértezve a megfelelő színekkel, design elemekkel, betűtípusokkal, kiegészítőkkel.

A Great Gatsby stílus azonban egy külön téma, igaz art deco, de mi most kicsit tovább lépünk ezen és megnézzük mi mindent adhat még neked ez a stílus, ha igazán egyedien látnád viszont a nagy napon!

Az Art Deco esküvő varázsa a részletekben rejlik

Art deco esküvői ruha

Art deco esküvői ruhaAz Art Deco jegyében született ruhakölteményekre két dolog lehet jellemző. Az egyik a ruha lágy esése, akár egy nyak és váll megoldásnál, akár egy bő derékrésszel. A másik pedig a vonalak és félkörívek elegáns rajzolata, amivel nem csak a stílust idézed meg, de az okos vonalvezetéssel bámulatos összhatást kelt majd rajtad.

Elengedhetetlen a fémes csillogás, amit leginkább a pezsgő szín adhat meg. Az egyik legjobb ebben a vonalban, hogy mindegy milyen az alakod, ez a stílus, a megfelelő ruhával olyan menyasszonnyá varázsol, amiről mindig is álmodtál!

+tipp, amire mindenképpen figyelj:

bár a mozgástér hatalmas lehet, a hercegnő jellegű ruhák nem illenek bele az összképbe, ha az art deco mellett döntöttél. Olvasd el a Menyasszonyi ruha kiválasztásáról szóló cikkünket, mely segíteni fog megtalálni a Hozzád illő esküvői ruhát!

Az art deco esküvő láthatatlan szereplője: a cipő

A menyasszonyi cipő kiválasztásánál inkább a magas sarkúakat ajánljuk. Ehhez a stílushoz, ez passzol a leginkább. Strasszokkal, vagy szalagokkal díszített megoldások nagyon illenek az art deco-hoz, és itt se mondj le a fémes csillogásról!

Extra tippünk:

a ruhától is függ, de érdemes körbe nézned táncos boltokban is, ahol versenytáncosokat szolgálnak ki, igazi gyöngyszemekre bukkanhatsz ebben a stílusban! Ha pedig egy kis előképzettséget szereznél cipő téren, akkor a Menyasszonyi cipő mustra című bejegyzésünk segíteni fog.

Az art deco esküvői stílus védjegye: a frizura

Art deco esküvői frizuraSzívem szerint itt és most, ebben a témában csupa nagybetűvel írnám, mert ha az art deco esküvő stílusát magadon szeretnéd viselni, azt a frizuráddal és a hozzá használt kiegészítőkkel tudod megkoronázni.

A stílus védjegye az összetéveszthetetlen hajviselet. És ami a legjobb hír, hogy itt mindegy, hogy rövid vagy hosszú a hajad, a korhű frizura a tied lehet!

Nem tudod, milyen haj állna jól? Olvasd el az Esküvői fizura című cikkünket is!

Finomhangolás art deco kiegészítőkkel

A kiegészítők hatalmas segítők a megjelenésedben. Ebben a stílusban szinte elengedhetetlen a hajékszer, diadém, vagy hajpánt, de a finom, lógó ékszerek is beleillenek az összhatásba akár csak a gyöngyök. Párodon jól mutathat kiegészítőként a mandzsetta és egy elegáns karóra, vagy nadrágtartó, csokornyakkendő.

Az art deco esküvő díszítése, hangulata

Art deco esküvői dekorációFémes csillogás, tollak, pálmalevelek, vonalak, félkörívek, hullámok és ami még belefér.

Apró kiegészítőkkel tudjátok igazán összehozni az esküvő helyszínét a hangulattal. A gyöngyfüzérek most igazán teret kaphatnak, akár toll kiegészítőkkel is.

Extra tippünk:

mindenki szereti a kedves üzeneteket. Adni és kapni is. Tegyetek ki egy írógépet (akril festékkel megfelelő designra festhető), és írja be mindenki a gondolatát. Vagy jobban tetszik egy csinos madárkalitka? Ide is a kedves üzeneteket várhatjátok.

Nem tudod, hogy fogj neki a dekoráció megtervezésének? Az esküvői dekoratőr segítségedre lesz!

A kevesebb több: a színek varázsa

A dekoráció megtervezésénél az első lépés a színkombináció kiválasztása. Itt is 2 színben érdemes gondolkodni. Mindenképpen legyen egy fémes fő irány: ez lehet arany, pezsgő vagy ezüst. Az alapszín pedig lehet a fehér, fekete, kékesszürke, sötétzöld, vagy a mélyebb akvamarin.

Esküvői fotózás Art Deco stílusban

Az egyik olyan dolog, ami igazán megmarad: az esküvői fotók. Ezeket teszitek ki a falra, nézik majd a gyerekek, unokák és dédunokák is, milyen szép volt a nagymama az esküvőn.

A beállított képekhez, ha van lehetőségetek keressetek egy olyan épületet, vagy épület belsőt, ami visszaadja a kor hangulatát. Vagy egy jazzklubbot. De talán, ami fontosabb, hogy előre beszéljétek meg a választott stílust a fotóssal, mert a sok ötlete mellett, különböző szűrőkkel még hangulatosabbá és korhűvé tudja varázsolni a képeket.

Sok múlik azon, hogy a megfelelő fotóst fogadjátok fel erre a feladatra. Ha még nincs meg a tökéletes személy, akkor ez a cikkünk segíteni fog: Az esküvői fotós kiválasztása

Az art deco esküvői meghívó: az igazi kezdet

Nem is kérdés, hogy az art deco irányzat által az esküvői meghívónál is gyönyörű megoldásokban lehet gondolkodni, a fémes színnek köszönhetően magával ragadó eleganciát hordoz majd.

A vonalakkal és félkörívekkel izgalmas, egyedi designra találhattok. Már egy alap szövegszerkesztőben is találtok majd megfelelő betűtípust, de ha az álomesküvőhöz külső, grafikus segítséget is kérsz még biztosabb a siker!

Az egyszerűbb megoldásokat szereted? Nem lesz problémád, mert egy megfelelő keretezéssel máris csodaszép, és stílusban is megfelelő eredményt kaphatsz.

Bónusz tipp:

Az esküvői meghívó már harmonizáljon az esküvői designnal. Később érdemes a menükártyákat, ültetőkártyákat is a meghívó stílusához igazítani. Igaz így már elsőre ki kell gondolni az alap színeket, és motívumokat, a későbbiekben nagy segítséged lesz, hogy nem viszi el a fókuszt újabb grafikus megkeresése és alakzatok kitalálása!

Íme egy kis plusz a tökéletes esküvői meghívó megalkotásához:

A lagzi nagy pillanata: az art deco esküvői torta

Art deco esküvői tortaMa már nem sok határt ismernek a cukrászok, így légy bátor! Itt is választhatod az egyszerűbb, letisztultabb megoldást: alapszínű cukormáz, és a választott fémes színű szalag. Esetleg toll és gyöngy kiegészítők.

De ha bevállalós vagy és egy igazán lélegzetelállító tortacsodát szeretnél, akkor válassz több emeletes, fémesen csillogó mintákkal díszített változatot, mely a desszertasztal és a vendégek kedvence is lesz!

A lehetőségeknek csak a képzelet szab határt, hiszen a sötét, vagy akár fekete tortától elkezdve az egészen világos, sőt hófehér tortákig, mesésen lehet art deco stílusban dekorálni.

Az ebben a stílusban készült torták zöme több emeletes, hogy a mintákat minél jobban ki lehessen hangsúlyozni, így nagy létszámú esküvőre is bátran választható. Ettől függetlenül, ha kisebb esküvőt szervezel, akkor is készíttethetsz art deco tortát, hiszen nincs lehetetlen, szép számmal megtalálhatóak ennek a stílusnak az emelet nélküli képviselői is.

Legjobb cikkeink a témában:

A búcsú ideje

Az álomesküvő, a Nagy Nap. Csak pár óra, de mennyi előkészület. Sok munka és energia, ami közben tölt, motivál és elégedetté tesz. Hiszen rólad, rólatok szól. Egy újabb fejezet, amit igazán stílusosan kezdhettek meg. Ne feledjétek majd a búcsú ajándékokat sem, amit akár már a vacsora asztalra is rá tehettek. Had’ vigyen mindenki haza egy kis életérzést és emléket mind arról, amit megteremtetek majd azon a napon!

Megoszlanak a vélemények a köszönetajándékkal kapcsolatban, de ha Ti szeretnétek, akkor ebben a stílusban bőven van lehetőségetek! Készíttethettek a stílushoz passzoló mézeskalácsokat, vagy art deco stílusú papírdobozokban édességet, rátok van bízva!

A mi búcsúajándékunk az art deco esküvődhöz

3 mega tipp a felejthetetlen esküvőhöz az art deco jegyében:

  • válassz ki egy visszatérő formát, vonalvezetést, ami ott lesz majd mindenhol (kártyák, meghívó, torta, faldísz)
  • szereted kivenni a munkából a részed? Vagy saját készítésű dolgokkal elkápráztatni a környezeted? Az art deco stílushoz nagy segítségedre lehetnek a fémes színű dekortapaszok, egy kis türelem és sok fantázia
  • Emlékfotók készítése a násznépnek: szerezzetek be egy háttér díszt az art deco jegyében, korhű berendezést, tollas fejpántot, szivart, gyöngysort és kalapot. A vendégek pedig máris pózolhatnak egy art deco stílusu közös fotóhoz!

Ha Téged is magával ragadott ez a stílus, akkor bátran vágj bele. A végeredmény egy igazán különleges és emlékezetes esküvő lesz, a látvány és a hangulat pedig bőven megéri a befektetett munkát!

Esküvői inspirációk után kutatsz? Ne hagyd ki az Esküvői ötletek menüpontunk további cikkeit sem!

Kiegészítők rocker esküvőre

Rocker pár vagytok, de Ti is álomesküvőt szeretnétek? Azon töröd a fejed, milyenek a legjobb kiegészítők rocker esküvőre? Önmagatok szeretnétek[...]

Mi a dolga egy koszorúslánynak?

Koszorúslány útmutató – avagy mi a dolga egy koszorúslánynak? Ha az a szerencse ért, hogy te leszel a koszorúslány, akkor[...]

Vintage esküvő – egy esküvői stílus, ami lenyűgöz

Olyan esküvőre vágysz, ami különleges mégis időt álló és sosem megy ki a divatból? Akkor a vintage esküvő pont Neked[...]

Esküvői hagyományok: a menyasszonytánc

Menyasszonytánc: az esküvői hagyományok egyik legnépszerűbb eleme Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról vagy a menyasszonytáncról? Az esküvői[...]

Pin up esküvői stílus: a retro, ami trendi

Mi az? Retro, ám mégis trendi és mérhetetlenül egyedi? Igen! A pin up esküvői stílus! Imádod a ’40-es, ’50-es évek[...]

Extrém esküvői ötletek: Esküdj a saját stílusodban!

Extrém esküvői ötletek, hogy a saját, egyedi stílusodban esküdhess! Kimondani a boldogító igent bungee jumping közben, a víz alatt, egy[...]

Esküvői meghívó: ezekre figyelj a tervezésnél!

Esküvői meghívó: az első betekintés az esküvői színfalak mögé Kész esküvői meghívó-mintákat nézegetsz, és egyszerűen nem tudsz választani? Nem is[...]

Tengerre Násznép! Vár a hajós esküvő!

Hangulatos, nyári, vízparti esküvőről álmodozol? Akkor a hajós esküvőt Neked találták ki! Ha még nem döntötted el, milyen tematika köré[...]

Különleges esküvő? Akkor fagyi, koktélok és fánk!

Különleges esküvőt szeretnétek? Akkor dobjátok fel a lagzit fagyival, koktélokkal és fánkkal! Azon gondolkozol, hogyan tudnád feldobni életed nagy napját[...]

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz!

Art Deco esküvő: összetéveszthetetlen stílus, ami mindenkit lenyűgöz! Odavagy a 1920-’30-as évekért? A jazzkorszak és a swing téged is elvarázsol?[...]

Környezetbarát esküvő – óvjuk a Földet az esküvőn is!

Vigyázz, kész, rajt… esküvőszervezés! A hetedhét országra szóló buli lehet környezetbarát esküvő is! Belegondoltál már, hogy egy kis tudatossággal, mennyivel[...]

Rocker esküvő: mert a rockerek is házasodnak

Ha Te is igazi rocker vagy, aki még a menyasszonyi ruhára is bőrkabátot venne, akkor a rocker esküvő az igazán[...]

Rose gold esküvő – páratlan elegancia és egyediség!

Elegáns mégis egyedi stílust keresel? Akkor a rose gold esküvő a megfelelő választás! A 2019-es Év esküvői színe a rose[...]

Téli esküvő – avagy az igazi jégvarázs

Vonz a téli táj szépsége? Elvarázsolnak a téli díszítések? Akkor a téli esküvő Neked való! Álmodj meg egy tündérmesét és[...]

Lánykérés ötletek, hogy garantáltan „IGEN” legyen a válasz

Tanácstalan vagy, hogyan szervezd meg a lánykérést? Adunk néhány klassz ötletet! A lánykérés minden pár életében fontos fordulópont, hiszen ez[...]

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon?

Esküvői zene – avagy ki húzza a talp alá valót a Nagy Napon? Ha éppen az esküvői zene választásán őrlődsz,[...]

Karikagyűrűk a klasszikustól a különlegesig

Karikagyűrűk klasszikustól a különlegesig: hogy könnyebb legyen eligazodni az esküvői gyűrűk között Az eljegyzési gyűrű a vőlegényed meglepetése, de a[...]

Menyasszonyi csokor típusok, formák

Minden amit tudni akartál – és érdemes – a menyasszonyi csokor típusairól! A menyasszonyi csokor kiválasztása legalább olyan fontos, mint[...]

Külföldi esküvő egyszerűbben, mint gondolnád

Tanácsok, ötletek egy felejthetetlen külföldi esküvő megszervezéséhez! Játszadozol a gondolattal, hogy egy egzotikus, külföldi helyszínen mondod ki a boldogító „igen”-t?[...]

Szuperhős esküvői stílus

Képregényhősök az esküvőn? Töretlenül hódít a szuperhős esküvői stílus! Az elsők között foglalod le a helyet a moziban, amikor kijön[...]

Lánybúcsú ötletek, tippek, tanácsok

Ötletek, tippek az emlékezetes lánybúcsú megszervezéséhez Itt az ideje megszervezni a lánybúcsút? Akkor ne amerikai filmekben látható jelenetekből inspirálódj! Inkább[...]

Esküvői hagyományok és szokások

Esküvői hagyományok és szokások, melyek a mai napig jelen vannak az esküvőkön Ki ne hallott volna már az esküvői csokordobásról[...]

Esküvői babonák, amik beépültek az esküvői szokások közé

Ismert és kevésbé ismert esküvői babonák Amióta csak esküvőket tartanak, léteznek az esküvőhöz, házassághoz kapcsolódó babonák is. Ezek közül sok,[...]

Esküvői játékok kreatívan

Kreatív esküvői játékok kicsiknek és nagyoknak, hogy az egész násznép jól szórakozzon! Szeretnéd feldobni a lakodalom hangulatát, de nem jut[...]

Esküvői gyermekfelügyelet

Esküvői gyermekfelügyelet: gondtalan szórakozás kicsiknek és nagyoknak Ha úgy gondolod, hogy az esküvő szervezése során a legapróbb részletekre is odafigyeltél,[...]

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

5/5 - (136 szavazat)