Valami igazán vagányat szeretnél? Inspirálódj igazán extrém esküvői tortákkal!

Ha már kitűztétek az esküvő időpontját, akkor a lakodalom fénypontja, az esküvői torta is biztosan szóba került. Ha valami igazán vagány vonalon mozognátok, akkor érdemes először jól körbenézni az extrém ötletek terén. De milyen egy igazán extrém esküvői torta? Olyan sokféle van… Szeretnéd, hogy a fantáziád szárnyra kapjon? Akkor időnként el kell rugaszkodnod a valóságtól. Az, hogy milyen remekmű számít extrém tortának, teljesen szubjektív, de vannak igazán nem hétköznapi ötletek.

Gyere, és nézzünk meg néhány igazán extrém esküvői tortát, és a végére lehet, hogy sokkal tisztább képet kapsz arról, hogy milyet is szeretnél az esküvődre!

Extrém esküvői torták – mitől függ, mennyire extrém egy torta?

A torta színe

Extrém esküvői torták: Színes esküvői esküvői tortaEgyre többen választanak színes tortákat a Nagy Napra, de még mindig a fehér torta az egyik legnépszerűbb választás a jegyespárok körében.

Nézzük meg milyen színekkel érheted el, hogy igazán extrém esküvői tortád legyen.

A legextrémebb szín, amivel az tortádat díszítheted, a fekete.

Totálisan az ellentéte annak a színvilágnak, amit az esküvő képvisel, ezért biztosan sok elkerekedett szempárral fogsz találkozni a lakodalomban, ha fekete tortát választasz.

Természetesen nem teljesen fekete tortáról van szó. A díszítések miatt szükség van kiegészítő színekre. Bármilyen párosítása elegáns, előkelő és nagyon modern hatást kelt.

Esküvőre gyönyörűen mutat a fekete-fehér, fekete-arany, fekete-rose gold párosítás.

A fekete kombinációi mellett pedig egészen bátran választhatsz nem mindennapi, élénk, majdhogynem “brutál” színeket is.

Akármennyire tűnik mellbevágónak elsőre, ha a választott színek tükrözik a személyiségeteket és összhangban vannak az esküvő stílusával is, akkor garantáltan nem lőhettek mellé, és minden vendégnek tátva marad majd a szája.

Extrém tortaforma

Extrém esküvői torták: Különleges formájú esküvői tortaAz átlagos esküvői torta kerek, esetleg négyszögletes alapú. Egyszerű és hagyományos.

Miért ne lehetne egy kicsit extrémebb a forma?

A torta alapja lehet bármilyen sokszög. Esetleg az emeletekkel lehet játszani kicsit. Nem pontosan egymásra helyezett szintek, hanem emeletenként elcsúsztatva egyik-másik irányba, ferdén felrakva, összeomló hatást keltve.

De legyünk egy kicsit még extrémebbek: a tehetséges cukrászok szinte olyan mesterműveket tudnak alkotni tésztából és egy kis krémből, hogy a végeredmény összetéveszthető lenne egy valódi szoborral.

Akár a saját menyasszonyi ruhádat is újra lehetne alkotni piskótából, vaníliás krémből és egy jó adag fondantból.

Mesebeli palotát tudnak építeni, vagy megformálják a hobbijaitok kellékeit, a kedvenc filmjeitek helyszíneit, sőt akár fejre is lehet állítani az esküvői tortát… A lehetőségek tárháza végtelen.

Különleges méretű esküvői torta

Extrém menyasszonyi tortaEgy átlagos esküvői torta: 3-4 emelet. De ezt vihetjük még egy szinttel feljebb… és nem csak az emeletek számára gondolok itt!

Grandiózus esküvőre készülsz? Akkor grandiózus torta is dukál hozzá.

Egyes esküvőkön akkora torták vannak, hogy nem csak egy asztal kell hozzá, hanem egy egész pódium. Masszív, szoborszerű torták, akár 7-8-9 vagy még több emelettel, kiegészítő talpakkal és tartóelemekkel.

Követhetik a klasszikus esküvői tortaformát, de lehetnek olyan is, mint a szobrok. Minél nagyobb alappal kezdtek, annál több szint fér rá, de annál nagyobb lesz a súlya is.

Amilyen jól mutatnak az ilyen torták, olyannyira érdemes is vigyázni velük, ugyanis nem minden esküvőre passzolnak.

Egy ekkora tortához kell násznép és pénz is bőven, hiszen nem csekély mennyiségű süteményt kell elfogyasztani. Az viszont biztos, hogy egy ilyen tortára mindenki emlékezni fog.

Dekoratív és nem mindennapi díszítések

Extrém esküvői torták: különleges díszítésekHogyan díszítsétek a tortát, ha igazán extrémek akartok lenni?

Egyszerű: bármi olyannal, amit amúgy nem használnátok sütemények díszítésére. Csinosítsátok ki a tortát valódi virágokkal, egy kész virágáradatot alkotva, ami összeköti a torta minden szintjét.

Használjátok a világítást: világító ételfesték, LED világítás a torta szintjeire helyezve, kivetítős tortaceremónia. Ételfestékkel kész festményeket lehet a tortára festeni. Egy ügyes kezű mestercukrász azt a képet jeleníti meg a tortán, amit csak szeretnétek.

Pár éves trend, hogy olyan süteményeket, tortákat készítenek, amik egy geódára hasonlítanak. Ez a trend az esküvőket sem hagyta ki: az esküvői torta emeletein átívelő kristályos bemélyedés élethűen tükrözi az üreges kőzet belsejében lévő valódi kristályokat.

Díszítések terén nincsenek határok, szinte bármit kérhettek, bármilyen tortát megálmodhattok. Legyetek nyugodtan vagányak, válasszatok akár teljesen új irányt, vessetek be olyan ötleteket is, amik elsőre talán elképzelhetetlennek tűnnek.

Esküvői torta sajtból? Nem is akkora őrültség!

Hazánkban ugyan még nem igazán terjedt el ez a trend, de ha már az extrém tortákról beszélünk, mindenképp meg kell említenünk a sajtból készült esküvői tortákat is.

Ez egészen egyszerűen pont az, aminek a nevéből tűnik…vagyis több emeltnyi sajt, amit különböző ízekben tudunk összeválogatni és gyümölcsökkel, borokkal felszolgálni az esküvői vacsorán.

Ha bővebben is érdekel ez a trend, olvasd el a Sajtból készült esküvői torták című cikkünket is!

Remélem láttál néhány olyan tortát, aminek egy-egy részlete megtetszett, és a saját esküvőd stílusára tudod formálni. Valószínűleg nem lesz 10 emeletes tortád, amin Rómeó és Júlia erkély-jelenete elevenedik meg piskótából, de az inspiráció bárhonnan jöhet. Miért ne jöhetne néhány igazán extrém torta nézegetése közben? Merj bátor lenni, rugaszkodj el a megszokottól, ne trendeket kövess, hanem a saját stílusodat!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (165 szavazat)