Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád?

Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted? A számodra legmegfelelőbb menyasszonyi ruha kiválasztásához legelőször is saját testalkatodat kell beazonosítanod. A körte alkat az egyik legnőiesebb alkat. Ha te is ezzel a formával rendelkezel, igazán szép és változatos darabok közül válogathatsz. Nézzük is át, milyen a tökéletes menyasszonyi ruha körte alkatra!

A körte alkat jellemzői

Menyasszonyi ruha fazonok körte alkatraA magyar nőkről azt mondják, hogy szépek és igazán nőiesek. Ennek egyik oka lehet az is, hogy a magyar nők többsége körte alkattal rendelkezik, amely egy igazán nőies forma.

A körte alkat beazonosításhoz íme néhány jellemző vonás:

  • A vállak keskenyek, a mellek viszonylag kicsik.
  • Telt csípő, mely szélesebb a vállaknál.
  • A derék igazán szép vonalú, karcsú.
  • Hangsúlyosabb combok és kerek popsi.

Menyasszonyi ruha körte alkatra: Milyen esküvői ruhát válassz?

Mivel felsőtested kisebbnek tűnik, ezért az öltözködéssel inkább ezt a részt fontos hangsúlyoznod, míg az erősebb csípőről a figyelmet inkább levenni érdemes. Optikailag így tudod körte alkatod a homokórához közelíteni. Számodra a klasszikus vonalvezetésű ruhák nagyon jól állnak.

Hercegnős menyasszonyi ruha

A hercegnős stílusú, báli jellegű ruhák is hasonlóan nagyszerűen állnak neked. Ezek is engedik érvényesülni a szép vonalú derekad, mely alakod egyik legnagyobb előnye. Ha körte alkattal rendelkezel és már kislány korod óta hercegnős esküvői ruhákról álmodsz, akkor itt az ideje, hogy megvalósítsd!

A-vonalú menyasszonyi ruha

Klasszikus fazonú menyasszonyi ruha körte alkatraAz A-vonalú menyasszonyi ruha például tökéletes választás, hiszen kiemeli a karcsú derekat, miközben diszkréten eltakarja a szélesebb csípőket és combokat. Ez a fazon igazán alkalmas nőies formáid hangsúlyozására.

Empire menyasszonyi ruha

Mivel felső- és alsótested között akár egy egész méret különbség is lehet, ezért a felsőtest hangsúlyozása elengedhetetlen, ha tested arányait szeretnéd optikailag javítani.

Egy empire szabású menyasszonyi ruha kitűnően hangsúlyozza a felsőtested, ugyanakkor ez a mell alatt bővülő fazon a keskeny derekadat is eltakarja, így érdemes megfontolni, mennyire ragaszkodsz ehhez a fazonhoz.

Ezzel együtt mégis előnyös lehet számodra ez a fazon, ha inkább ezt a stílust kedveled a klasszikus formákkal szemben.

Pánt nélküli menyasszonyi ruha

Mint már említettük fontos, hogy a figyelmet felsőtestedre irányítsd a csípő helyett. Erre nagyszerű lehetőséged nyílik, ha pánt nélküli ruhát választasz, mely felül és a derék résznél szűk, majd egyre bővülő szabású.

Ehhez a típusú ruhához nyugodtan választhatsz kiegészítőként egy szép, áttetsző, vállra teríthető kendőt, mely még több hangsúlyt ad felsőtestednek. Ha szereted a bolerót, az is jó választás lehet, akár egy kis válltöméssel is, hiszen a keskeny vállakat ez kissé hangsúlyosabbá teszi. Ha ezt a kombinációt választod, megjelenésed kiegészítőkkel illetve azok nélkül is tökéletes lesz.

Ha a pánt nélküli ruhát túlzásnak érzed, választhatsz vékony pántos változatot is, melyhez szintén választhatod a fenti kiegészítőket.

Kiegészítők a menyasszonyi ruhához

Ékszerek a hangsúlyosabb felsőtestért

Ha szereted az ékszereket, kiegészítőként rendkívül előnyös lehet számodra egy feltűnő nyaklánc és hozzá illő fülbevaló, mely odavonzza a tekintetet.

Választhatsz szinte bármilyen nyakláncot, amely elég hangsúlyos ahhoz, hogy kiemelje a felső testedet. Ha illik a ruhád stílusához, bátran viselhetsz akár hajócsipkéből készült ékszert, mely különlegesen szép, de nem túlságosan hivalkodó.

Ha a csipke minta annyira nem jön be, akkor ajánlom a sujtás ékszereket, melyek legalább olyan különlegesek és egyediek, mint a hajócsipke, ám egy kicsit hangsúlyosabbak.

A hajócsipke és a sujtás ékszerek mellett szólhat az is, ha esetleg fémallergiával küzdesz, hiszen ezeket a nyakláncokat el lehet úgy készíttetni, hogy ne tartalmazzanak semmilyen fémet.

A menyasszonyi ruha dekoltázsa

Romantikus menyasszonyi ruha körte alkatraAhhoz, hogy a figyelem a felsőtestedre irányuljon, hozzájárulhat egy feltűnő dekoltázs is.

A V-alakú dekoltázs tökéletes választás lehet, de vigyázz, hogy ne legyen túl mély sem, mert a kisebb mellek miatt a túlzásba vitt ruhakivágás visszaüthet. A körte alkat esetében itt érvényesül leginkább a kevesebb több szabálya.

Bátran válassz a felső részen fodros menyasszonyi ruhát, hiszen ezek a darabok is hangsúlyozzák a felsőtestet.

Egy felül kissé habos-babos, derékban szűk fazon tökéletesen formálja az alakodat. Itt is fontos azonban a mérték, hiszen a kevesebb több fodrokból is.

Fontos, hogy a csípőn semmiképp se legyen nagy hangsúly, ezért az egyenes fazonú ruhákat és a sellő alakú szoknyarésszel rendelkező fazonokat érdemes elkerülnöd.

Ha körte alkattal rendelkezel, mindenképp szerencsésnek mondhatod magad, hiszen ez egy gyönyörű, nőies alkat. Ha olyan ruhát választasz, amely a figyelmet a karcsú felsőtestedre tereli, de nem esel túlzásokba a dekoltázs és a fodrok tekintetében, te lehetsz a leggyönyörűbb menyasszony, akit a násznép valaha látott.

Találd meg a hozzád illő menyasszonyi ruhát!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (345 szavazat)