Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát!

Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe kell venned a saját testalkatod. Fontos, hogy olyan ruhát válassz, ami kiemeli az előnyös, természet adta adottságaidat. Ha homokóra alkattal rendelkezel, könnyű dolgod lesz. Nézzük, milyen a tökéletes menyasszonyi ruha homokóra alkatra!

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

A homokóra alkat jellemzői

Már a neve is beszédes. Minden nő erre vágyik, mondhatnánk, hiszen manapság ez a legtrendibb női testfelépítés.

Pontosan úgy néz ki, mint amit az elnevezés sugall. A derék középen karcsú, a csípő viszonylag széles, de nem aránytalanul. A kerekded mellek bősége pedig közel megegyezik a csípőbőséggel. Mindezekhez az adottságokhoz vékony lábak társulnak.

Ez az a megjelenés, melyhez szinte minden ruha passzol. A homokóra alkattal rendelkező nőknek majdhogynem csak arra kell figyelniük, hogy olyan ruhát válasszanak, mely még véletlenül sem takarja el alkatuk előnyeit.

Ha Téged is homokóra alkattal áldottak meg, akkor szerencsésnek mondhatod magad! Nézzük is meg, milyen menyasszonyi ruha a tökéletes választás számodra!

Milyen a tökéletes menyasszonyi ruha homokóra alkatra?

Milyen fazonú menyasszonyi ruhát ajánlunk neked? Szinte mindet, leszámítva azt a típust, amely a mell alatt máris bővül, hiszen az teljesen eltakarja a keskeny, szép vonalú derekad.

A-vonalú menyasszonyi ruha

Klasszikus A-vonalú menyasszonyi ruha homokóra alkatraAz A-vonalú esküvői ruha a legközkedveltebb fazon. A menyasszonyok szívesen választják nem csupán azért, mert szinte minden testalkathoz megfelelő, hanem szép esése is vonzóvá teszi.

A finom vonalvezetésnek köszönhetően ez a típusú ruha kiemeli melleket, ugyanakkor a derekat is hagyja érvényesülni.

Hercegnős menyasszonyi ruha

Kislányként imádtad Csipkerózsikát és a többi hercegnőt? Menyasszonyként kicsit az ő bőrükbe bújnál?

Ez esetben nincs mit aggódni, hiszen a homokóra testalkattal nyugodt szívvel választhatsz egy mesés, hercegnős esküvői ruhát.

Ez a fazon is hagyja érvényesülni a kebleket és a derekat, ugyanakkor egy habos-babos abroncsos szoknyarészben végződik.

Sokak kedvence ez a fazon, hiszen egyszerre klasszikus mégis meghökkentő és látványos.

Sellő és trombita fazonú menyasszonyi ruha

Sellő és trombita fazonú menyasszonyi ruha homokóra alkatraHa kevésbé szokványos megjelenést szeretnél a nagy napon, ugyanakkor fontos számodra a rendkívüli elegancia, akkor viselhetsz sellő, illetve trombita fazonú ruhát is.

Ezek a fazonok nagyrészt testhez állóak, ezért gyönyörűen kiemelik természetes testalkatodat. A sellő fazon egészen a térdig szűk vonalú és csak a térd magasságában kezd bővülni.

A trombita szabás nagy mértékben hasonló, annyi különbséggel, hogy a ruha bővülése már a combközépnél elkezdődik.

Mindkét típus esetében találsz végtelenül elegáns uszályos, de a nélküli változatokat is. Ha olyan ruhát szeretnél, amelyben maradéktalanul érvényesül szabályos testalkatod, bátran válassz ezek közül.

Ha ilyen szabású ruhában gondolkodsz, akkor érdemes mindkét változatot felpróbálnod, hogy lásd melyik ruhában hogyan tudsz mozogni, melyik kényelmesebb, hiszen bizonyára nem szeretnél egy túl szűk szabású ruhában feszengeni!

Érdekel, milyen jó tanácsaink vannak még a ruhapróbához? Olvasd el ezt a bejegyzésünket is: Tanácsok menyasszonyi ruhapróbához.

Aszimmetrikus vagy rövid menyasszonyi ruha

Abban az esetben, ha valami igazán szokatlanra vágysz, a homokóra testalkathoz kétség kívül bátran választhatsz aszimmetrikus vagy akár rövid menyasszonyi ruhát is.

Az aszimmetrikus fazonok közül találsz elöl rövid, hátul hosszú változatokat, de akár olyat is, amelynek szoknya része szemből nézve ferde szabású.

A hátul hosszú változatokban találsz uszályosat és uszály nélkülit is. Ezeknél a fazonoknál arra érdemes figyelned, hogy lehetőleg olyat válassz, amelyek hagyják érvényesülni a melleket és a derekad vonalát. Itt sem javasoljuk a közvetlenül mell alatt bővülő változatokat.

A menyasszonyi cipő kiválasztása

Most szóljunk egy pár szót a cipőről is, hiszen ez is fontos kelléke a menyasszonyi ruházatnak.

Azt gondolhatnánk, hogy a menyasszonyi cipő magas sarkú, de meglepően sokan választanak lapos sarkút is a Nagy Napra.

A homokóra alkat esetében adottak a vékony lábak és az arányos, de szélesebb csípő. Lapos sarkú cipőben a csípő szélessége miatt rövidebbnek tűnnek a lábaid, míg magas sarkú cipőt viselve lábaid kecsesebbnek, hosszabbnak látszanak majd. Ez leginkább a rövidebb fazonú ruhák esetében fontos. Segítség képpen olvasd el a Menyasszonyi cipő című bejegyzésünket is.

Bármilyen fazonú menyasszonyi ruhát válassz is, a legfontosabb, hogy a tükörbe belenézve a leggyönyörűbbnek érezd magad. Olyan típusú ruhát válassz, amely személyiségednek a leginkább megfelelő. Ne feledd! Ez a te napod és neked az a feladatod, hogy menyasszonyként tündökölj!

Találd meg a hozzád illő menyasszonyi ruhát!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (322 szavazat)