Egyedi és stílusos kiegészítőt szeretnél az esküvődre? Ráadásul magyar készítőtől? Akkor az Elvira Design ernyőit imádni fogod!

A napokban Kontra Elvirával készítettünk interjút, aki nem más, mint az Elvira Design alapítója és kivitelezője. Elvira nem mással örvendezteti meg a Menyasszonyokat, mint meseszép horgolt csipke ernyőkkel. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen minden ernyő saját kézzel készül, így nem csak egyedi minden darab, de még az elveszettnek tűnő kézi horgolás hagyományát is lelkesen ápolja.

Következzen az interjú, melyben megismerheted Elvirát, a csipke ernyőket, a rendelés menetét és sok minden mást is megtudhatsz erről a nem mindennapi vállalkozásról.

Elvira Design

Mióta foglalkozol kézműveskedéssel, horgolással? Mióta tart ezt a szerelem?

A kézműveskedést általános iskolában kézműves szakkör keretében próbálgattam. Akkor vegyesen hímzéssel, kötéssel, varrással ismerkedtünk. Az igazi nagy lendület akkor volt, mikor első gyermekemmel várandós lettem, akkor kezdtem lendületesen kötni. Édesanyám művészi szinten horgolt, de akkor még engem a horgolás nem vonzott, bár a technikájával tisztában voltam. Sok évig keresztszemes hímzés volt a szerelem, aztán elég hosszú ideig nem csináltam semmit.

Egy igazi nagy változás az életemben hozta meg a horgolás ötletét. Válásom után a gyerekeim kirepültek, így a szabadon maradt időmet hasznossá akartam tenni. Akkor már 50 éves voltam, Édesanyám régi munkái pedig óriási inspirációk voltak, így az Ő szenvedélyét folytatva lett nagy szerelem a horgolás.

Hogyan jött az ötlet, hogy esküvői kiegészítőket készíts? Miért pont csipke ernyőket?

Reménytelenül romantikus alkat vagyok, a szerelmes, kosztümös filmek nagy rajongója. Ezekből a történetekből nem hiányozhat az esküvő, szép ruha, csipke, tüll, szatén. A csipke a gyengém, hisz ezzel a technikával határtalanok a lehetőségek a csipkecsodákhoz. A leglátványosabb a csipke ernyő, hisz már méreteiben feltűnő. nagy kihívás, mert itt nem elég csupán a fonalra és tűre hagyatkozni, legmacerásabb és a legizgibb a vázra szerkesztés.

Mennyire terjedt el az Elvira Design és a munkáid híre? Sok megkeresés érkezik hozzád?

Egy éve, hogy az ernyőket megálmodtam és szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy szinte rögtön nagy sikere lett. Talán azért is, mert számlaképesen teljesen egyedi ernyőket rajtam kívül nem igazán csinálnak.

Órákat töltök el minták keresésével. szerkesztésével, ettől lesz minden ernyő más, egyedi. A fonalak is egyedi rendelések, most épp olasz exkluzív fonalat sikerült szereznem, csodás vele dolgozni. Emellett a színekkel is nagyon jó dolog variálni.

Minden munkából csak egy van, nem limitált kollekció, teljesen egydarabos tételek. Ez alatt az év alatt a kapacitásomhoz mérten nagyon sok megrendelésem volt, több menyasszony nagy napját sikerült még szebbé tenni.

Felmerülnek egyedi igények is? Mennyire tudsz igazodni az extra kérésekhez?

A kizárólagos megrendeléseknél az egyéni kérések a mérvadók. Színben, méretben is több egyedi igény merült fel. A ceremónia, a ruha színeihez igazodás. Érdekes, hogy mintában mindenki rám hagyatkozott eddig, sosem volt erre vonatkozó kérés, persze utólag sem volt panasz. Volt, hogy fehér ernyőre színes fodrot kértek, a csokor, ruha színéhez igazítva.

Mennyi ideig tart egy csipke ernyő elkészítése? Mennyi idővel az esküvő előtt érdemes Téged felkeresni, hogy még biztosan el tudd készíteni a kívánt darabot?

Elvira DesignMivel egyenlőre főállás mellett van egyéni vállalkozásom, és még nem is találtam olyat, akivel közösen lehetne folytatni az ernyők készítését, így a kapacitás igen korlátozott. Minimum egy hónappal előtte, de ha addigra már több megrendelés összefut, akkor már nem biztos, hogy be tudom vállalni.

Őszintén, ha a menyasszony tudja már a ruha színét és ahhoz szeretne igazodni, és az időpont is megvan, akkor minél hamarabb, ha nem is készítem el egy évvel előbb, de akkor már tudok egy hozzávetőleges legkésőbbi időpontot mondani, amire elkészül és azt már biztosan nem írja felül más megrendelés.

Milyen egyéb esküvői kiegészítőket készítesz még? Vannak újdonságok, terjeszkedés, termékbővítés tervben?

Egyenlőre sajnos csak tervek vannak, de ha konkrét megrendelés érkezik, akkor akár asztali kiegészítőket (pohár, tányéralátét, szalvétagyűrű, köszönő ajándékok) is vállalok, de ezeket tényleg időben kell megrendelni, hisz kézzel készülnek és ezek már nem egy darabos tételek, de bármire nyitott vagyok.

2 hónapja lettem egyéni vállalkozó, de mindenképp szeretném, hogy a későbbiekben többféle és több darabos dolgot is vállalni tudjak.

Az Elvira Design már egy igazi fogalommá vált. Te magad találtad ki a logót, te magad kezeled a közösségi fiókjaidat, vagy van segítséged?

Nem hiszem, hogy fogalom lennék, de tény, hogy az egyediségért mindent megteszek.

A logóval nagy szerencsém volt. Tavaly év elején egy logówebáruház játékot hirdetett és és Fortuna asszony nekem segített. Korrekt csapat és a megbeszélések alapján ők varázsolták meg ezt a trendi szimbólumot, amit nagyon szeretek.

A Facebook és a Instagram oldalamat is magam szerkesztem, szeretem a kapcsolatot személyesen tartani. Jó reagálni a megkeresésekre, és öröm olvasni a dicséreteket.

Mit szeretsz a legjobban a horgolásban?

A horgolásban nemcsak magát a folyamatot (egy apró horgos tűvel és fonallal, sorról-sorra látni a kialakuló mintát, formát) szeretem, hanem a tervezés része is nagyon izgalmas. Többször kockás papír segítségével számolgatom, sokkal emberibb, mint az okostelefonom képernyője.

Az a legnagyobb öröm, amikor egy csodaszép menyasszony meghatott mosolyát látom. Minden kész ernyőm szerelem, nem tudnék választani.

Ezúton is köszönöm Elvirának a közös munkát és, hogy az Elvira Design bemutatkozott az elkeltem.hu-n, igazán nagy élmény volt megismerni ezt a különleges foglalkozást és megnézni ezeket a gyönyörű ernyőket!

Kedves Menyasszonyok! Ha Ti is egy ilyen különleges kiegészítővel szeretnétek megjelenni a Nagy Napon, akkor keressétek Elvirát facebook-on, instagramon vagy az Elvira Design honlapján!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (263 szavazat)