Neked sikerült már kiválasztani az esküvői frizurádat?

A gyönyörű menyasszonyhoz hozzá tartozik a megfelelően kiválasztott esküvői frizura is. A választék azonban igencsak bő, így érthető, ha elveszel a lehetőségek tengerében. Ahhoz, hogy kiderítsd, neked mi áll jól a legjobban, legelőször is fontos kiderítened, milyen arcformával rendelkezel.

 Tarts velem ebben a blogbejegyzésemben is, amiben Neked segítek, hogy be tud azonosítani az arcformádat és ezzel könnyebben tudj majd esküvői frizurát választani! Azt viszont semmiképp se felejtsd el, hogy a fodrászoknál van lehetőség próbafrizurát csináltatni az esküvő előtt, ezzel pedig érdemes élned, hiszen a legjobban akkor fogsz tudni választani a hajköltemények közül, ha élőben, magadon is látod az adott frizurát.

Esküvői frizura

Esküvői frizura ovális archoz

Ez a legideálisabb arcforma. Legfőbb jellemzője, hogy a homlok és az állkapocs szélessége nagyjából megegyezik. Az arc a fülek magasságában ezeknél kissé szélesebb. Az arc kissé hosszított és keskeny, de lágy formájú. Igazán nőies arcforma.

Ha ovális az arcod, akkor neked szinte bármilyen frizura jól áll. Nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat. Akár oldalt, akár középen választod el a hajad, mindegyik jól fog állni. Az egyetlen kerülendő fazon, a fejtetőn magasított, feltupírozott forma, mert ez még pluszban nyújtja az arcod. Az ovális forma miatt neked erre nincs szükséged.

Hajadat nyugodtan vágathatod lépcsőzetesre, de akár össze is foghatod egy elegáns lófarokba is. Itt érdemes arra figyelni, hogy a hajad ne legyen túlzottan magasan összekötve, mert az is hosszítja az arcod.

Neked ugyan olyan jól áll az egyenes, mint a természetes hullámok, loknik. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, egy rövid, laza frufrut is vágathatsz, de a te homlokodat kár lenne eltakarni. Igazán előnyös számodra, ha egy frufru nélküli természetes esésű fazont választasz az esküvőd alkalmából.

Esküvői frizura

Esküvői frizura kerek archoz

Erre az arcformára jellemző, hogy a szélessége csaknem megegyezik a hosszúságával, így könnyen felismerhető. Az arc vonala értelemszerűen kerek, így telt hatást kelt. Legszélesebb pontja az arccsont vonalában helyezkedik el. Ennél az arcformánál a cél az arc nyújtása, hogy optikailag az oválishoz közelítsen.

Ha kerek arcformád van, érdemes félhosszú vagy hosszú hajat választanod. Amennyiben mégis a rövid haj a befutó nálad, érdemes olyan fazont csináltatnod a fodrászoddal, amely a fejtetőn erőteljesebb. Itt érdemes kissé hosszabbra hagyni a hajad és azt megemelni, akár kissé feltupírozni. Az oldalválaszték számodra előnyösebb, mint a középen elválasztott frizura. Fontos, hogy a hajad oldalt ne legyen széles, hiszen az szélesíti az arcot.

Félhosszú és hosszú hajból készíttethetsz esküvői frizurát magas feltűzéssel. Ez szintén hosszítja a kerek arcformádat. Választhatsz teljes feltűzést például egy szép, magas kontyot. A félig feltűzött, félig kiengedett hajviselet is nagyon jól áll az arcodhoz. Ez a verzió igazán előnyös esküvői frizura számodra, mert egyrészt kényelmes, hiszen tincseid nem lógnak bele az arcodba, ugyanakkor igazán méltóságteljes királyné-hatást érhetsz el vele.

Esküvői frizura

Esküvői frizura szív alakú archoz

Ez az arcforma igen kedves, bájos vonásokat hordoz magában. A homlok kissé szélesebb, az áll hegyes. Az arc legszélesebb pontja a járomcsont magasságában található. Ha a szív-arcúak csoportjába tartozol, fontos hogy a választott esküvői frizura az álladat optikailag szélesítse. A szemek és az arccsont hangsúlyozása igencsak előnyös számodra.

Ehhez az arcformához a félhosszú haj áll a legjobban. Ezen belül tökéletesen mindegy, hogy a hajad egyenes, loknis, göndör vagy épp hullámos. Egy jól megválasztott oldalfrufruval kissé eltakarhatod a széles homlokod. Ez azért is jó választás, mert a figyelmet a szemeidre tereli. A választék értelemszerűen semmiképp se legyen középen, mert az szélesíti a homlokod és ez nem lesz előnyös számodra.

Ha kontyot szeretnél, akkor sem kell elkeseredned. Egy laza, rendezetlen hatású konty, amely szabadon hagy néhány rakoncátlan hajtincset, nagyszerű választás lehet számodra. Itt arra érdemes figyelni, hogy mivel az áll optikai szélesítése a cél, a konty a tarkóra kerüljön. Választhatsz akár aszimmetrikus feltűzést is. Ez segít megteremteni az egyensúlyt.

Esküvői frizura háromszög alakú archoz

A háromszög alakú arc nagyon hasonlít a szív alakú arcformához. Az egyetlen, mégis lényeges különbség, hogy itt a homlok a legszélesebb. Az arc lefelé egyre keskenyedve, csúcsos állban végződik. Ahhoz, hogy ennek az arcformának a harmóniáját megteremtsük, a homlok szélességét enyhíteni, az áll szélességét pedig optikailag szélesíteni érdemes.

Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy neked minden jól áll, ami a szív alakú archoz passzol. Számodra is fontos, hogy a hangsúly a tarkón legyen. A frufru is jó választás lesz, de az nem kell, hogy túl sűrű vagy hosszú legyen.

Esküvői frizura

Esküvői frizura szögletes alakú archoz

Ez az arcforma leginkább egy négyzetre hasonlít. A homlok, a járomcsont és az állkapocs körülbelül egyforma szélesek. Ez az arcforma a hajviselet által mindenképp lágyítást kíván a széles homlok, és leginkább a széles, szögletes állkapocs miatt.

Válassz akár félhosszú, akár vállig érő hajhosszt, az számodra mindenképp előnyös lesz. Arcod vonalainak lágyítására az arcba omló lágy, természetes hullámos fürtök tökéletes megoldást nyújtanak. Választhatsz egy laza, akár tépett oldalfrufrut is. Ez kissé takarja a széles homlokod, ráadásul optikailag lágyítja az állkapocs szögletességét is.

Jó hír, hogy neked nem kell hajvasalóra költened, mert az egyenes haj számodra nem előnyös, illetve a tüsi frizura is kerülendő. Ugyanakkor nyugodtan választhatsz olyan esküvői frizura fazont, amely a fejtetőn kissé megemelt, mert ez hosszítja az arcodat.

Esküvői frizurák hosszúkás archoz

Az ovális arcformához képest kissé keskenyebb, kevésbé lágy hatású, de a szögletes arcnál hosszabb és ennél lágyabb formákkal rendelkezik. Ennél az arcformánál kerüljük az arc hosszítását, az optikai szélesítés azonban előnyös.

Kerüld a magasra feltűzött kontyot, illetve a kivasalt egyenes hajat, mert ezek pluszban hosszítják az arcod. Szerencsére erre neked nincs szükséged. Bátran csavartasd be a hajad, hogy természetes hullámokat vagy loknikat kapj. Ezek arcodat lágyan keretezik, ezért finomabbá teszik az arcvonásokat, és optikailag még szélesítik is. A haj hosszúsága lehet rövid vagy félhosszú. Egy laza, lágy esésű oldalfrufru is nagyszerű választás. Mindezekkel elérheted, hogy arcformád az oválishoz közelítsen.

A rengeteg esküvői frizura közül így már biztosan könnyebben fogsz tudni választani. Ha olyan fazont választasz, amely az arcformádat tekintve a legelőnyösebb, feledhetetlen menyasszonyi külsőt varázsolhatsz magadnak a Nagy Napra.

Természetesen igen hasznos, ha nem csak a frizurád illik hozzád alkatilag, hanem a menyasszonyi ruha is! Éppen ezért ne hagyd ki a menyasszonyi ruhákról szóló bejegyzésünket sem, mert nagyon sok hasznos infót fogsz benne találni, amik segíteni fognak a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásában! Sőt! Azt tudtad, hogy még a menyasszonyi csokorral is kiemelheted alkatod szépségeit? Ha nem akkor olvasd el a menyasszonyi csokrokról szóló bejegyzésünket is!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (193 szavazat)