Neked sikerült már kiválasztani az esküvői frizurádat?

A gyönyörű menyasszonyhoz hozzá tartozik a megfelelően kiválasztott esküvői frizura is. A választék azonban igencsak bő, így érthető, ha elveszel a lehetőségek tengerében. Ahhoz, hogy kiderítsd, neked mi áll jól a legjobban, legelőször is fontos kiderítened, milyen arcformával rendelkezel.

 Tarts velem ebben a blogbejegyzésemben is, amiben Neked segítek, hogy be tud azonosítani az arcformádat és ezzel könnyebben tudj majd esküvői frizurát választani! Azt viszont semmiképp se felejtsd el, hogy a fodrászoknál van lehetőség próbafrizurát csináltatni az esküvő előtt, ezzel pedig érdemes élned, hiszen a legjobban akkor fogsz tudni választani a hajköltemények közül, ha élőben, magadon is látod az adott frizurát.

Esküvői frizura

Esküvői frizura ovális archoz

Ez a legideálisabb arcforma. Legfőbb jellemzője, hogy a homlok és az állkapocs szélessége nagyjából megegyezik. Az arc a fülek magasságában ezeknél kissé szélesebb. Az arc kissé hosszított és keskeny, de lágy formájú. Igazán nőies arcforma.

Ha ovális az arcod, akkor neked szinte bármilyen frizura jól áll. Nyugodtan engedd szabadon a fantáziádat. Akár oldalt, akár középen választod el a hajad, mindegyik jól fog állni. Az egyetlen kerülendő fazon, a fejtetőn magasított, feltupírozott forma, mert ez még pluszban nyújtja az arcod. Az ovális forma miatt neked erre nincs szükséged.

Hajadat nyugodtan vágathatod lépcsőzetesre, de akár össze is foghatod egy elegáns lófarokba is. Itt érdemes arra figyelni, hogy a hajad ne legyen túlzottan magasan összekötve, mert az is hosszítja az arcod.

Neked ugyan olyan jól áll az egyenes, mint a természetes hullámok, loknik. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá, egy rövid, laza frufrut is vágathatsz, de a te homlokodat kár lenne eltakarni. Igazán előnyös számodra, ha egy frufru nélküli természetes esésű fazont választasz az esküvőd alkalmából.

Esküvői frizura

Esküvői frizura kerek archoz

Erre az arcformára jellemző, hogy a szélessége csaknem megegyezik a hosszúságával, így könnyen felismerhető. Az arc vonala értelemszerűen kerek, így telt hatást kelt. Legszélesebb pontja az arccsont vonalában helyezkedik el. Ennél az arcformánál a cél az arc nyújtása, hogy optikailag az oválishoz közelítsen.

Ha kerek arcformád van, érdemes félhosszú vagy hosszú hajat választanod. Amennyiben mégis a rövid haj a befutó nálad, érdemes olyan fazont csináltatnod a fodrászoddal, amely a fejtetőn erőteljesebb. Itt érdemes kissé hosszabbra hagyni a hajad és azt megemelni, akár kissé feltupírozni. Az oldalválaszték számodra előnyösebb, mint a középen elválasztott frizura. Fontos, hogy a hajad oldalt ne legyen széles, hiszen az szélesíti az arcot.

Félhosszú és hosszú hajból készíttethetsz esküvői frizurát magas feltűzéssel. Ez szintén hosszítja a kerek arcformádat. Választhatsz teljes feltűzést például egy szép, magas kontyot. A félig feltűzött, félig kiengedett hajviselet is nagyon jól áll az arcodhoz. Ez a verzió igazán előnyös esküvői frizura számodra, mert egyrészt kényelmes, hiszen tincseid nem lógnak bele az arcodba, ugyanakkor igazán méltóságteljes királyné-hatást érhetsz el vele.

Esküvői frizura

Esküvői frizura szív alakú archoz

Ez az arcforma igen kedves, bájos vonásokat hordoz magában. A homlok kissé szélesebb, az áll hegyes. Az arc legszélesebb pontja a járomcsont magasságában található. Ha a szív-arcúak csoportjába tartozol, fontos hogy a választott esküvői frizura az álladat optikailag szélesítse. A szemek és az arccsont hangsúlyozása igencsak előnyös számodra.

Ehhez az arcformához a félhosszú haj áll a legjobban. Ezen belül tökéletesen mindegy, hogy a hajad egyenes, loknis, göndör vagy épp hullámos. Egy jól megválasztott oldalfrufruval kissé eltakarhatod a széles homlokod. Ez azért is jó választás, mert a figyelmet a szemeidre tereli. A választék értelemszerűen semmiképp se legyen középen, mert az szélesíti a homlokod és ez nem lesz előnyös számodra.

Ha kontyot szeretnél, akkor sem kell elkeseredned. Egy laza, rendezetlen hatású konty, amely szabadon hagy néhány rakoncátlan hajtincset, nagyszerű választás lehet számodra. Itt arra érdemes figyelni, hogy mivel az áll optikai szélesítése a cél, a konty a tarkóra kerüljön. Választhatsz akár aszimmetrikus feltűzést is. Ez segít megteremteni az egyensúlyt.

Esküvői frizura háromszög alakú archoz

A háromszög alakú arc nagyon hasonlít a szív alakú arcformához. Az egyetlen, mégis lényeges különbség, hogy itt a homlok a legszélesebb. Az arc lefelé egyre keskenyedve, csúcsos állban végződik. Ahhoz, hogy ennek az arcformának a harmóniáját megteremtsük, a homlok szélességét enyhíteni, az áll szélességét pedig optikailag szélesíteni érdemes.

Tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy neked minden jól áll, ami a szív alakú archoz passzol. Számodra is fontos, hogy a hangsúly a tarkón legyen. A frufru is jó választás lesz, de az nem kell, hogy túl sűrű vagy hosszú legyen.

Esküvői frizura

Esküvői frizura szögletes alakú archoz

Ez az arcforma leginkább egy négyzetre hasonlít. A homlok, a járomcsont és az állkapocs körülbelül egyforma szélesek. Ez az arcforma a hajviselet által mindenképp lágyítást kíván a széles homlok, és leginkább a széles, szögletes állkapocs miatt.

Válassz akár félhosszú, akár vállig érő hajhosszt, az számodra mindenképp előnyös lesz. Arcod vonalainak lágyítására az arcba omló lágy, természetes hullámos fürtök tökéletes megoldást nyújtanak. Választhatsz egy laza, akár tépett oldalfrufrut is. Ez kissé takarja a széles homlokod, ráadásul optikailag lágyítja az állkapocs szögletességét is.

Jó hír, hogy neked nem kell hajvasalóra költened, mert az egyenes haj számodra nem előnyös, illetve a tüsi frizura is kerülendő. Ugyanakkor nyugodtan választhatsz olyan esküvői frizura fazont, amely a fejtetőn kissé megemelt, mert ez hosszítja az arcodat.

Esküvői frizurák hosszúkás archoz

Az ovális arcformához képest kissé keskenyebb, kevésbé lágy hatású, de a szögletes arcnál hosszabb és ennél lágyabb formákkal rendelkezik. Ennél az arcformánál kerüljük az arc hosszítását, az optikai szélesítés azonban előnyös.

Kerüld a magasra feltűzött kontyot, illetve a kivasalt egyenes hajat, mert ezek pluszban hosszítják az arcod. Szerencsére erre neked nincs szükséged. Bátran csavartasd be a hajad, hogy természetes hullámokat vagy loknikat kapj. Ezek arcodat lágyan keretezik, ezért finomabbá teszik az arcvonásokat, és optikailag még szélesítik is. A haj hosszúsága lehet rövid vagy félhosszú. Egy laza, lágy esésű oldalfrufru is nagyszerű választás. Mindezekkel elérheted, hogy arcformád az oválishoz közelítsen.

A rengeteg esküvői frizura közül így már biztosan könnyebben fogsz tudni választani. Ha olyan fazont választasz, amely az arcformádat tekintve a legelőnyösebb, feledhetetlen menyasszonyi külsőt varázsolhatsz magadnak a Nagy Napra.

Természetesen igen hasznos, ha nem csak a frizurád illik hozzád alkatilag, hanem a menyasszonyi ruha is! Éppen ezért ne hagyd ki a menyasszonyi ruhákról szóló bejegyzésünket sem, mert nagyon sok hasznos infót fogsz benne találni, amik segíteni fognak a tökéletes menyasszonyi ruha kiválasztásában! Sőt! Azt tudtad, hogy még a menyasszonyi csokorral is kiemelheted alkatod szépségeit? Ha nem akkor olvasd el a menyasszonyi csokrokról szóló bejegyzésünket is!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

5/5 - (193 szavazat)