3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok

Gratulálok, egyre közelebb a cél! De még akad tennivaló! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 3 hónappal az esküvő előtt!

Már bizonyára tűkön ülsz, annyira várod az esküvődet! Nem sok idő van hátra, azonban még bőven akadnak tennivalók, amikkel nem érdemes tovább várni. Ha eddig is követted a tanácsainkat, akkor mostanra szépen kezd összeállni a kép, kipipáltál egy csomó elintézendőt a listádról és látod magad előtt, mik vannak még hátra.

Esküvői menü lefixálása 3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt
Arra ugyan egyetlen vendég sem szokott emlékezni, hogy mit evett egy esküvőn, azonban arra mindig, hogy az finom és kiadós volt-e. Ha még nem választottátok ki az esküvői fogásokat, akkor itt az ideje, hogy végig gondoljátok.

Vegyétek figyelembe a meghívottak esetleg felmerülő extra kéréseit, például vegetarianizmust, cukorbetegséget, és kedvezzetek a gyerekeknek is.

Ha akadnak a vendégeitek között különleges étrendet követők, például gluténérzékenyek, akkor érdemes egyeztetnetek velük, hogy milyen ételek jöhetnek szóba.

Természetesen nem csak a vendégeitek táplálkozhatnak másképp, Ti magatok is élhettek nem szokványos étrend szerint. Ha így van, akkor érdemes elég jól átgondolni a lagzin felszolgált ételeket, hiszen mindenki szeretné jól érezni magát és jókat enni.

Ha például Ti vegetáriánusok vagytok, akkor is fontoljátok meg a húsos ételek felszolgálását, mert a vendégeitek nem biztos, hogy teljesen elégedettek lennének a különleges menüvel.

Szóljatok a násznépnek időben, milyen menüt szeretnétek, mérjétek fel az ételek fogadtatását. Ha sokan nem lelkesednek érte, változtassatok úgy, hogy nekik is és Nektek is megfelelő legyen. Ha a választott szolgáltatótoknál van lehetőségetek, akár előkóstolást is tarthattok.

Az esküvői menü kiválasztásában az alábbi cikkeink nagy segítségedre lesznek:

Esküvői torta

3 hónappal az esküvő előttAz esküvői vacsora fénypontja minden bizonnyal a torta. Több száz féle stílusból, izből és díszítésből tudtok válogatni, inspirálódjatok és bizonyosan megtaláljátok a tökéleteset.
Legalább 2-3 hónappal az esküvő előtt érdemes megrendelnetek a tortát, megegyeznetek minden apróságban a cukrásszal.

Ne felejtsétek el az esküvőre szánt aprósüteményeket is átgondolni és leadni a megrendelést.

Ha a süteményeket vagy a tortát esetleg messzebbről hozatjátok, feltétlenül tájékozódjatok róla, hogy a szolgáltató vállal e hűtőkocsis kiszállítást, vagy nektek kell megoldanotok.

Segítség képpen pár hasznos cikk:

Smink, frizura

Időben láss neki megkeresni, melyik szolgáltatók fogják készíteni az alkalmi sminkedet és az esküvői frizurádat a Nagy Napra. Ha sikerült döntened, csináltass próbasminket és próbafrizurát, hogy legyen alkalmatok változtatni az elképzeléseken.

3 hónappal az esküvő előttAkár a smink, akár a frizura kérdésében akadtál el, mindenképp érdemes először az arcformádat beazonosítani, és ennek megfelelő ötletek után kutatni. Így minimumra redukálhatod annak a lehetőségét, hogy csalódás érjen mondjuk egy próbafrizura elkészítése során.

Ezek mellett részt vehetsz egy szépségkúrán valamelyik szalonban, ahol felkészítik, kezelik a bőrödet, hogy igazán ragyoghass. Ezt kb 2-3 hónappal az esküvő előtt iktasd be a programodba, közvetlen előtte már nem ajánlott, nehogy épp az ellenkező hatást érd el.

Hasznos cikkeink a témában:

Esküvői menetrend

Lassan minden esküvői szolgáltatót megtaláltatok, elképzeléseitek kezdenek formát ölteni, így el kell készítenetek az esküvő napjának menetrendjét.

Írjátok le időrendben, hogy aznap miket kell csinálnotok. Hány órára érkezik a sminkes, a fodrász, mikor indultok, hánykor kezdődik a vacsora, mikor táncoltok, vagy mikor vágjátok a tortát.

Igyekezzetek minél pontosabb menetrendet összeállítani, de figyeljetek arra is, hogy egy-egy program között hagyjatok időt az esetleges csúszásokra. Különben, ha percre pontosan akarjátok lebontani a napot, csak idegeskedés és rohanás lesz belőle.

Ajánlott legalább 15-20 perc csúszást belekalkulálni, ez az idő elég ahhoz, hogy a késés okát megoldjátok és negyed óra alatt a vendégek sem kezdenek el unatkozni.

A napirend összeállításában nagy segítségetekre lehet az esküvőszervezőtök, a nagy napon pedig a vőfély vagy ceremóniamester mentheti meg a helyzetet, ha valami váratlan közbe jönne.

További kellemes készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (254 szavazat)