5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje

Kezd kialakulni az összkép, de még akad tennivaló bőven! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 5 hónappal az esküvő előtt!

Ebben az időszakban sok apróbb, de egymással összefüggő feladatok várnak rád. Ilyenek a meghívók, ültető kártyák, menükártyák és köszönőajándékok kiválasztása. Ezek mellett érdemes időben, akár már 5 hónappal az esküvő előtt elkezdeni a nászúttal kapcsolatos tennivalókat is.

Esküvői meghívók, menükártyák, ültetőkártyák kiválasztása

5 hónappal az esküvő előttAz esküvőtök dekorációja lassan végső formát ölt, már tudjátok milyen színvilág és stílus fog érvényesülni. Ezeknek tükrében ideje megterveznetek a meghívók és menükártyák kinézetét is, valamint, hogy a meghívókra milyen szöveget, verset szeretnétek írni.

Esküvői meghívók

Nézzetek körül jól, ma már ezer féle meghívó közül választhattok, akár készen veszitek, akár egyedi elképzelés alapján csináltatjátok azokat. Keressétek meg melyik stílus, változat tetszik nektek a legjobban.

A hagyományos képeslapformától a kémcsöves megoldásig számtalan megjelenés létezik. Ha van hozzá kedvetek akár saját kezűleg is el tudjátok készíteni, de nagyon sok helyről készen is tudtok rendelni.

Ha a stílust megtaláltátok, már csak a szövegezést kell kitalálnotok, komoly, időrendi, vagy akár vicces formában is meghívhatjátok a vendégeket.

Az esküvői meghívók kiválasztásában nagy segítségedre lesznek az alábbi cikkeink:

Menükártyák

Ha a szerződött étteremtől, vagy cateringes cégtől már megkaptátok a menülistát és ki is választottátok az esküvői vacsora ételeit, italait, akkor bátran fogjatok hozzá a menükártyák gyártásának is.

Ültetőkártyák

A fentiekkel együtt sort keríthettek az ültető kártyák és köszönet kártyák megírására is. Az ültetőkártyák megálmodásánál jó, ha figyelembe veszitek, hogy az összkép akkor lesz a legszebb, ha a meghívók, menükártyák és az ültetők is harmonizálnak egymással.

Persze ezzel együtt is lehettek kreatívak. Ha az esküvőnek van fő témája, vagy egy adott motívum, ami köré épül, esetleg a vendégeiteknek van valami különleges hobbijuk, akkor bátran használjátok föl az ültető kártyákhoz, sőt akár az ültetési rend táblához is.

Esküvői vendégkönyv

Készítsétek el a számotokra legrokonszenvesebb vendégkönyvet. Ezek között igen sok lehetőség közül tudtok válogatni.

A hagyományos könyvforma mellett igen nagy népszerűségnek örvend az ujjlenyomatfa, melyre a vendégek színes nyomdafestékekkel az ujjlenyomataikat helyezik el, és később igen látványos dekorációja lehet a közös otthonotoknak.

Ezt, ha van kézügyességetek, akár magatok is megfesthetitek, de lehet vásárolni például nyomtatott verziót, melyet ti ragasztotok alapra, vagy akár fába vésve, gravírozva is beszerezhetőek.

Persze az említettek mellet szinte végtelen lehetőségetek van, dönthettek a szívecskés bedobós vagy akár polaroid képes megoldás mellett is, csinálhatjátok magatok, rendelhetitek készen, de akár egyedi elképzelés alapján is lehet gyártatni.

Köszönetajándék a násznépnek

5 hónappal az esküvő előtt
A köszönetajándék kapcsán megoszlanak a vélemények. Vannak Jegyespárok, akik elengedhetetlennek, mások pedig feleslegesnek tartják.

Amennyiben Ti mégis szeretnétek valami apró meglepetéssel, ajándékkal kedveskedni a násznépnek, úgy itt az ideje eldöntenetek mi legyen az.

Mint sok másban, ebben is rengeteg opció van, akár személyenként, akár családonként, házaspáronként lepnétek meg a szeretteiteket. A kis dobozokba csomagolt csokoládék ugyanolyan nagy népszerűségnek örvendnek, mint a fényképes mágnesek, vagy akár a kis cserépbe ültetett kövirózsák.

Válogassatok kedvetekre, közben ügyeljetek rá, hogy ha egyedileg készített köszönetajándékaitok lesznek, akkor beleférjen az időbe a legyártásuk is.

Esküvői kocsi kiválasztása

Akár bérelt limuzinnal, akár hintóval szeretnétek megérkezni a szertartás helyszínére, gondosan járjátok körül a témát.

Ha kiválasztottátok a számotokra tökéleteset, időben foglaljátok le az adott szolgáltatónál és semmiképp ne feledkezzetek meg a járművek díszítéséről sem. Akár egyedi rendszámtáblát is csináltathattok a Nagy Napra, de ennek feltételeiről előbb tájékozódjatok.

Amikor az adott járművet kibérlitek, feltétlenül egyeztessetek a szolgáltatóval, hogy a díszítés milyen módon történik, ők díszítik, vagy Ti, mikor hozzátok el a kocsit, mikor viszitek vissza, sok helyen még sofőrt is igényelhettek az autóhoz, így a vezetéssel sincsen probléma.

Mindenesetre, ajánlott, hogy, mint minden más szolgáltató kapcsán, ebben az esetben is fontos a szerződéskötés. Bár a drága autók bérbeadói rendszerint önként és dalolva adják a szerződést, hiszen vigyáznak a járműveikre, de ebben a témakörben is belefuthattok olyanba, akitől kérni kell.

Nászút megszervezése

5 hónappal az esküvő előttA sok hónapnyi kimerítő szervezés, majd a hajnalig tartó mulatozás után bizonyára Ti is elvágytok majd valahova pihenni. Időben válasszátok ki nászutatok célját és foglaljátok le a helyszínt.

Sokan, amikor a nászút szóba kerül, máris a repülőjáratokat keresik a legmediterránabb tengerpartokra.

Ez természetesen rendben van, de ha Nektek esetleg nem fér bele a költségvetésbe egy drágább külföldi nászút, akkor bátran keresgéljetek belföldön. Rengeteg meseszép helyszín, szálloda és remek program várja itthon is, hogy fölfedezzétek.

Ha külföld az út célpontja, akkor tájékozódjatok az utazáshoz kellő papírokról, vízumról, biztosításról és utazásról is.

Járjátok jól körbe a témát, nehogy véletlenül valami kimaradjon és váratlan meglepetés érjen Benneteket.

Néhány tipp nászút választáshoz? Íme:

További örömteli készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (499 szavazat)