6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló

Már biztosan Te is látod, hogyan állnak össze az esküvő részletei! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 6 hónappal az esküvő előtt!

Még mindig bőséggel akadnak olyan tennivalók, amiket el kell intézni. 6 hónappal az esküvő előtt már érdemes kiválasztani az esküvői fotózás helyszínt, vagy helyszíneket, és ideje a templomi szertartást is egyeztetni.

Templom lefoglalása 6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt
Ha úgy döntöttetek, hogy a polgári esküvő mellett egyházi szertartást is szeretnétek, akkor időben jelentkezzetek be a templomba. Ismerjétek meg az egyházi szertartás menetét. Ha szükséges járjatok jegyes oktatásra, kérdezzétek meg a papot a pontos tudnivalókról és teendőkről.

Fontos előre leszögezni, hogy egyházanként eléggé eltérhetnek a szokások, mind a szertartásban, mind a felkészülésben is, így akár református, akár katolikus esküvőt szeretnétek, mindenképpen időben tájékozódjatok a feltételekről.

Az egyik különbség a református és a katolikus szertartás között, hogy a római katolikus hitvallás az egyházi esküvőt ismeri el, mint igazi házasságot, ezzel szemben a református vallás a polgári esküvőt is elismeri, és a templomi szertartás során már a házastársakra kéri az áldást Istentől.

Tudj meg többet az egyházi esküvőkről!

Esküvői fotózás helyszín kiválasztása

Fontos része az esküvőtöknek, hogy az esküvői fényképezést hol szeretnétek tartani. De nem csak azt kell eldöntenetek, hogy hol, hanem azt is, mikor legyen.

Esküvői fotózás az esküvő napján

Mivel a legtöbb jegyespár az esküvő napján, a napirendbe beiktatva, az esküvő vagy az esküvői vacsora helyéhez közel tartja a fotózást, valószínűleg nálatok is felmerült, hogy a lagzi helyszíne alkalmas-e a fényképezkedésre is. Természetesen rengeteg ilyen helyszín közül tudtok választani, így nem kell tartanotok tőle, hogy nem tudtok olyat választani, ami minden szempontnak megfelel.

Kreatív fotózás másik napon

Nagy népszerűségnek örvend az a lehetőség is, hogy a párok az esküvőtől eltérő napon vesznek részt a kreatív fotózáson. Ebben az esetben akkor is kiválaszthatjátok a számotokra legkülönlegesebb fotózás helyszínt, ha a lagzi helyszínétől távolabb eső helyre esett a választásotok.

Mielőtt az utóbbi lehetőséget választjátok, fontos megemlíteni, hogy ebben az esetben kétszer kell majd készülődnötök, hiszen a fotózáshoz ugyanúgy kiöltöztök, mint az esküvőhöz, így a sminket és a frizurát is két alkalommal kell megcsinálni.

Nem szeretnéd, ha a fotózáson látná a Vőlegényed a ruhádat?

Azoknak, akik szeretnék tartani az esküvői babonákat és ragaszkodnak hozzá, hogy a vőlegény le lássa a menyasszonyi ruhát, jó trükk lehet, ha a fotózáshoz van egy második menyasszonyi ruha, mely csak erre az alkalomra van felvéve. Így a vőlegény sem látja a ruhát a Nagy Nap előtt, mégis meseszép esküvői ruhában lehet fotózkodni.

6 hónappal az esküvő előttTisztában vagyunk vele, hogy a menyasszonyi ruhák igen nagy költséggel járnak, így természetes, hogy vannak, akiknek két ruha bérlése vagy vásárlása már nem fér bele a költségvetésbe. De a jó hírünk az, hogy ebben az esetben sem kell kétségbe esni és elvetni a kreatív fotózás lehetőségét.

A legegyszerűbb megoldás az, ha a külön fotózást nem az esküvő előtti napokban ejtitek meg, hanem utána. Ebben az esetben mindössze a második smink és a frizura kerül plusz költségbe és a ruhaszalonnal kell megbeszélni, hogy pár nappal később kerül hozzájuk vissza a bérelt ruha.

Hol legyen a fotózás? A legszebb esküvői fotózás helyszínek Magyarországon

Kreatív fotózáskor szóba jöhetnek igazán különleges tópartok, várak, kastélyok, arborétumok is, sőt Magyarországon belül még vízesést is találtok, de akár igen extrém fényképezést is kérhettek.

Legyetek bátran kreatívak, válasszatok olyan helyszínt, ami számotokra különleges, illik hozzátok és ahol igazán felszabadultak tudtok lenni. Hiszen a fotózás nem csak attól lesz szuper, hogy festői helyszín ad hátteret a képeknek.

Akkor lesz igazán különleges, hogy el tudjátok magatokat engedni, felszabadultan tudtok viselkedni, és átadni magatokat a boldogságotoknak. Ha ez sugárzik belőletek, akkor már szinte mindegy is, hol készülnek a képek.

Ez a cikk még hasznos lehet:

Jegyes fotózás 6 hónappal az esküvő előtt

A jegyes fotózás nincsen sem időhöz, sem alkalomhoz kötve, így bármikor megejthetitek. Viszont, ha már 6 hónappal az esküvő előtt úgyis a fotózás helyszínek között válogattok, akkor kiválaszthatjátok és meg is történhet a fotózás.

Ez akár arra is jó alkalom lehet, hogy az esküvői fotósotokat kiválasszátok, hiszen egy jegyes fotózás alkalmával már le tudjátok tesztelni, mennyire tudtok a fotóssal együtt dolgozni, mennyire érzitek magatokat jól a társaságában, hiszen ez is fontos szempont.

További örömteli készülődést kívánunk!

Nézd meg az Esküvői fotózás helyszínek gyűjteményünket, amiben sok-sok gyönyörű helyszínt ismerhetsz meg.

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

 

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (497 szavazat)