7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók

Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 7 hónappal az esküvő előtt!

7 hónappal az esküvő előtt még bőven van időd, hogy átgondold a nagyobb beruházásokat, mint például az esküvői virágdíszek, vagy épp a násznép létszáma. Nem érdemes ezekkel a feladatokkal sokáig várni, hiszen sokkal könnyebb, ha apránként intézed a dolgokat és nem egyszerre. Emellett pedig, ha havi szinten a feladatokat lebontod, a velük járó költségek, foglalók is eloszlanak, így nem kell egyszerre nagyobb összeget elköltened. A költségek rendben tartásához ajánljuk az általunk készített Esküvői költségvetés kalkulátort.

Nézzük is át, mik azok, amiket 7 hónappal az esküvő előtt érdemes elintézni.

Esküvői dekoráció

7 hónappal az esküvő előtt
Eljött az ideje, hogy neki lássátok részletesen is megálmodni az esküvői dekorációtokat, ami a Ti stílusotokat fogja tükrözni az esküvő napján.

Szebbnél szebb trendekkel ismerkedhettek meg és igazán különleges megoldásokat találhattok. Adjatok elég időt magatoknak, hogy részletesen körül tudjatok nézni és ki tudjátok választani a kedvenc dekorációtokat.

Az esküvői dekoráció kérdésében csak a képzeletetek (és a pénztárcátok) szab határt. Manapság már annyi féle trend, ötlet, újdonság létezik, hogy az ember nem győz választani belőle.

Ha van időtök és energiátok, akkor a megálmodott dekoráció elemeit, vagy legalább egy részét saját kezűleg is elkészíthetitek.

Ha nem magatok dekoráltok, nézzetek körül az esküvői dekoratőr szolgáltatók között is, akik szinte bármilyen általatok megálmodott dekorációt el tudnak készíteni, meg tudnak valósítani. Szerződjetek a számotokra legszimpatikusabbal, hiszen a szimpátia is nagyon fontos, de ne felejtsétek el a referenciákat sem. A „Hogyan válaszd ki a tökéletes esküvői szolgáltatót” című cikkünk segítségedre lesz, mikre érdemes figyelni egy szolgáltató kiválasztásánál.

A dekoratőrrel részletesen meg tudjátok beszélni az elképzeléseiteket és nem csak a tervezésben, hanem a tényleges díszítésben is igen nagy segítségetekre lehet.

Inspirálódnál kicsit az esküvői dekorációkban? Ezek a cikkeink nagy segítségedre lesznek:

Esküvői virágok

Ha már megterveztétek az esküvő dekorációt, válasszatok színben és stílusban ahhoz illő virágokat, melyek igazán kiemelik a díszítéseket és különlegessé teszik azt.

A menyasszonyi csokor az egyik legfontosabb eleme az esküvőnek. Bátran nézz utána milyen típusú áll hozzád a legközelebb, tájékozódj, milyen csokorformák vannak, ezeket is választhatod az alkatodnak legmegfelelőbben.

Virágosra is bízhatod a virágok beszerzését, a menyasszonyi csokor és a koszorúslányok csokrainak megkötését, a vőlegény kitűzőjének elkészítését és az autódísz elkészítését is.

Nézd meg a Menyasszonyi csokor című cikkünket és a legjobb ötleteinket az esküvői virágdíszekre is!

Extrák az esküvőn

Mi számít extrának egy esküvőn? Manapság már szinte semmi!7 hónappal az esküvő előtt

Persze a felmerülő extra kívánságokat nagyban befolyásolja, hogy mekkora budget-tel gazdálkodtok, számtalan lehetőség közül választhattok, ha extrákról van szó.

Tűzijáték, lézershow, jégszobor, csokiszökőkút, de akár gyümölcspálma is ékeskedhet az esküvőtökön. Sőt még galambot vagy pillangókat is reptethettek, de akár valódi Hamupipőke lovas hintóval is érkezhettek az esküvő helyszínére.

Ha ilyen különlegességben töritek a fejeteket, akkor időben keressetek megfelelő szolgáltatókat, akik a felszerelést is biztosítják és például a tűzijáték levezénylését is vállalják.
Emellett véletlenül se hagyd ki, az esküvő különleges látványelemeiről szóló cikkünket!

Vendéglista összeállítása

Nagyjából már bizonyára elterveztétek körülbelül hány fős esküvőt szeretnétek. 6-7 hónappal a Nagy Nap előtt mindenképpen készítsétek el a végleges vendégnévsort, hogy legyen még bőven időtök a meghívók elkészítésére és kiküldésére.

Természetesen az esküvő napjáig még számolni kell plusz-mínusz néhány fővel, így ezt az esküvői meghívó megrendelésekor is vegyétek figyelembe.

További örömteli készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (126 szavazat)