4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul

Gratulálok, jó úton haladtok! De még akad tennivaló bőven! Ha aggódsz, hogy valamit elfelejtettél, vagy elakadtál a szervezésben, lássuk, mik a legfontosabb teendőid 4 hónappal az esküvő előtt!

Már bizonyára fokozódik az izgalom, hogy hamarosan itt a Nagy Nap dátuma! Már eddig is sok-sok fontos feladat elvégzésével készültél el, ám, vannak még hátra tennivalók. Lássuk, mik azok a tennivalók, eldönteni valók, amiket érdemes 4 hónappal az esküvő előtt letudni.

Meghívók szétosztása kb 4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt
Ha van rá lehetőségetek, az elkészült esküvői meghívókat személyesen adjátok át a vendégeknek, hiszen így sokkal családiasabb, hangulatosabb.

Figyeljetek rá, hogy akár személyesen adjátok át, akár postán külditek, legalább 3-4 hónappal az esküvő előtt kapják meg. Így a vendégeknek kellő idejük lesz arra, hogy biztosan szabaddá tudják magukat tenni a Nagy Napra, vagy időben tudják jelezni távolmaradásukat.

Érdemes a meghívóba belefogalmazni, vagy átadáskor szólni a rokonoknak, barátoknak, hogy milyen időpontig jelezzenek vissza, el tudnak e menni az esküvőre vagy sem. Ez fontos információ, nem érdemes kihagyni, hiszen a végleges vendéglétszámra nagy szükségetek lesz.

Ha például tematikus esküvőt szerveztek és lesz az dress code, akkor azt is írjátok bele a meghívóba.

A meghívók átadásakor megbeszélhetitek azt is, kiknek lesz szüksége szállásra, esetleg fuvarra a repülőtérről. Ezeket az igényeket mindenképp jegyezzétek föl, és ha szükséges előre foglaljátok le a megfelelő szállásokat vendégeiteknek.

Nászajándék kiválasztása

A legtöbb esetben a meghívottak már a meghívó kézbesítésekor felteszik a kérdést, hogy mit szeretnétek nászajándékba. Erre természetesen csak Ti tudjátok a választ, de több opció is létezik.

Ha már egy ideje együtt éltek és úgy ítélitek meg, hogy sem egy hetedik ágyneműgarnitúrát, sem egy harmadik turmixgépet nem szeretnétek, mert mindenetek megvan, esetleg épp közös otthonra spóroltok, akkor bátran választhatjátok a borítékos (vagyis pénz) megoldást. Manapság a házasulandók többsége pénzt kér nászajándéknak, pont a fent említett okokból.

Ha ezt a változatot preferáljátok, nyugodtan mondjátok meg, esetleg fűzzétek bele a meghívó szövegébe. Nem kell aggódnotok, hogy a meghívottnak nem fog tetszeni, hiszen ma már annyira elterjedt ez a verzió, hogy inkább azon lepődnek meg, ha edénykészletet kértek.
4 hónappal az esküvő előtt
Természetesen semmi akadálya a tárgyi ajándéknak sem, ez esetben nászajándék listát is írhattok és átadhatjátok a vendégeknek, így onnan tudnak választani.

Másik közkedvelt variáció a kaparós sorsjegy. Ez is igen elterjedt újabban.

Választhatjátok abban az esetben is, ha nem kértek semmit nászajándékba, de ebben az esetben nagy az esélye, hogy alig párezer forint fog összejönni.
De kérhetitek afféle „belépőjegy” formában is, ezt is nagyon szeretik a párok. Azért is jó, mert a vendégeknek a plusz 500 vagy 1000 forint egyáltalán nem megterhelő, Ti pedig a nászajándékon kívül is kaphattok egy kis zsebpénzt. És milyen izgi lekapargatni!

Táncoktatás

Amennyiben készültök meglepetés tánccal az esküvőtökön, időben keressetek fel egy tánctanárt, aki a Nagy Napig felkészít benneteket, segít kialakítani a koreográfiát és megtanítja a lépéseket.

Persze ezt akkor is megtehetitek, ha nem készültök külön koreográfiával, csak kicsit szeretnétek felfrissíteni a tánctudásotokat.

Gyerekek az esküvőn

Biztosan van már információtok róla, körülbelül hány gyermekre számíthattok a lagzin és milyen korúak. Itt az ideje kitalálnotok, mivel is fog szórakozni az aprónép.

Ha biztosak szeretnétek benne lenni, hogy ők is jól érzik magukat, plusz a szüleik is stresszmentesen tudjanak szórakozni, akkor ebben nagy segítségetekre lesz, ha gyermeksarkot alakítotok ki az esküvő helyszínén.

4 hónappal az esküvő előtt

Játszósarok

A gyereksarok kialakításánál számos lehetőségetek van, lehet kis asztal, vagy játszószőnyeg, kikészíthettek színezőket, könyveket, adhattok nekik vicces feladatokat (például rajzolják le a menyasszonyt), tehettek ki lufikat, akár még célba dobós játékot is.

Gyermekfelügyelet

Esetleg még profi gyermekfelügyelőt is szerződtettek az estére. Szakképzett segítséget kaphattok abban, hogy a gyerekek jól elszórakozzanak még akkor is, ha az esküvőn éppen nem találnak maguknak elfoglaltságot.

A gyermeknevelők figyelnek a gyerekek testi épségére, szükségleteire, és ha arra kerül a sor az esti fektetést is meg tudják oldani.

Bizonyára a szüleik is értékelni fogják ezt a lehetőséget, hogy önfeledtebben tudnak Veletek ünnepelni.

Unatkozó három éves vagy gondtalan szórakozás?

Természetesen sok gyermek remekül viseli, sőt jót bulizik egy lagzi alkalmával, de a kisebbek szórakoztatása kicsit nehezebb és állandó szülői felügyeletet igényelhet. Ha Ti sem szeretnétek unatkozó hároméveseket, akik a szüleiket nyaggatják egész este, akkor érdemes meggondolnotok hivatásos gyermekfelügyelet igénybe vételén.

Ha erre nincs is például keret az esküvői költségvetésben, egy külön gyermeksarok kialakítása anyagilag nem megterhelő, mégis remek szórakozási lehetőséget nyújthat a kicsiknek.

Még vívódsz a gyermekfelügyelet kapcsán? Ez a cikk segíteni fog:

 

További kellemes készülődést kívánunk!

Ne hagyd ki az Esküvőszervezés lépései cikksorozat többi részét sem!

12 hónappal az esküvő előtt

12 hónappal az esküvő előtt – vigyázz, kész, rajt! Megkérték a kezedet, de nem tudod[...]

Lássuk
11 hónappal az esküvő előtt

11 hónappal az esküvő előtt – izgalmas ugye? Rengeteg tennivaló vár Rád, kezd időben! Ha[...]

Lássuk
10 hónappal az esküvő előtt

10 hónappal az esküvő előtt – most kezdődik csak a java Elmerülsz a tennivalókban? Ha[...]

Lássuk
9 hónappal az esküvő előtt

9 hónappal az esküvő előtt – tennivalók tengere Igazán fontos döntések várnak Rád! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
8 hónappal az esküvő előtt

8 hónappal az esküvő előtt – izgalmas tennivalók Most igazán fontos döntéseket kell hoznod! Ha[...]

Lássuk
7 hónappal az esküvő előtt

7 hónappal az esküvő előtt – fontos tennivalók Kezdenek kialakulni az esküvő részletei! Ha aggódsz,[...]

Lássuk
6 hónappal az esküvő előtt

6 hónappal az esküvő előtt – bőven akad még tennivaló Már biztosan Te is látod,[...]

Lássuk
5 hónappal az esküvő előtt

5 hónappal az esküvő előtt – fontos részletek ideje Kezd kialakulni az összkép, de még[...]

Lássuk
4 hónappal az esküvő előtt

4 hónappal az esküvő előtt – lassan minden kialakul Gratulálok, jó úton haladtok! De még[...]

Lássuk
3 hónappal az esküvő előtt

3 hónappal az esküvő előtt – jó úton haladtok Gratulálok, egyre közelebb a cél! De[...]

Lássuk
2 hónappal az esküvő előtt

2 hónappal az esküvő előtt – már közel a cél Gratulálok, már nagyon közel a[...]

Lássuk
1 hónappal az esküvő előtt

1 hónappal az esküvő előtt – a véghajrá Gratulálok, a célegyenesbe értetek! Már csak az[...]

Lássuk
5/5 - (466 szavazat)