Mesébe illő, extrém, romantikus, páratlan esküvői fotózási helyszín? Lillafüred pont Nektek való!

Ne keresgélj tovább időt és energiát nem kímélve! Ha igazán egyedi hangulatú fotózásról álmodoztok és az extrém dolgoktól sem riadtok vissza, akkor a megoldás: Esküvői fotózás Lillafüred – Lillafüredi Függőkert

Minden évszakban páratlan látnivalókat kínál a természet, a romantika és a művészetek szerelmeseinek a mesés látványt nyújtó Lillafüredi függőkert.

Ismerd meg a kertet

Az 1927-30 között épült Palotaszálló Lux Kálmán tervei alapján készült, az alatta lévő hegyoldalt teraszosan, lépcsőkkel összekötve alakították ki.

Ez az útvonal tulajdonképpen egy tematikus sétány, mely a Szinva tanösvényhez kapcsolódik és az Anna-barlang bejáratához vezet.

Az Anna-barlangon kívül még két másik barlang is található nem messze a szállodától, az István-barlang és a Szeleta-barlang.

A sétányon kilenc állomáshely található, melyek költészetről, költőkről, természettudósokról és a szerelemről szólnak.

A sétány teraszai:

  • Fiatalság és a találkozások terasza: Ez a kert legnagyobb egybefüggő tere.
  • Vízesés terasza: Csodás, közvetlen közeli kilátás a Szinva vízesésre.
  • Virágok terasza: Tavasztól őszig igazi színpompás virágkavalkád található itt.
  • Zene terasza: Színpaddal és nézőtérrel rendelkező kamarakoncert helyszín.
  • Költészet terasza: József Attila Óda című versét a Lillafüreden töltött idő ihlette, ennek állít emléket e terasz a költő szobrával és versének néhány kőbe vésett sorával.
  • Szobrászat terasza: Képzőművészeti alkotások, szobrok kiállítóhelye.
  • Anna-kilátó: A Szinva-vízesés lábánál, az Anna-barlang fölötti terasz.
  • A legalsó teraszról nyílik az Anna-barlang bejárata.

Esküvői fotózás Lillafüred – Lillafüredi Függőkert

Páratlan élményben lesz része annak, aki Lillafüredet választja az esküvői fotózás helyszínéül. A függőkert 2012 és 2014 között újult meg és minden évszakban szabadon látogatható, így bármelyik évszakban bátran választhatjuk esküvői fényképezésünk helyszínéül, a kert minden alkalommal más-más arcát és páratlan szépséget fog mutatni.

Mesebeli és romantikus

Nem csupán a gyönyörűen kialakított, romantikus kert gondoskodik a hangulatról és az álomszép esküvői képek elkészüléséről, hanem a közvetlen közelében álló fenséges Palotaszálló is.
A szálló mesébe illő, varázslatos hangulatával gondoskodik az életre szóló élményről és a bámulatos háttérről, amelyek segítségével az elkészült képeket akár évek múltán is örömmel fogjátok elővenni.

Élmények vízközelben

Ha még több romantikára vágytok, bátran keressétek fel a közelben lévő Hámori-tavat, ahol nem csak festői környezetben fényképezkedhettek, de a násznépet is elhívhatjátok egy csónakázásra.
Természetesen nem feledkezhetünk meg az itt található Szinva vízesés, mely 20 méteres magasságával Magyarország legnagyobb vízesése, és minden évszakban kirándulók, látogatók és fényképészek sokaságát vonzza.

Az extrém képek híve vagy?

Ha az extrémebb esküvők szerelmesei vagytok, akkor kihasználhatjátok a kalandpark közelségét is, ahol garantáltan libabőrösök lesztek és igazán vagány esküvői képeket készülhetnek, melyek méltán lesznek az esküvői albumotok ékei.

Még egy kis vonatozás is belefér…

Nem utolsó sorban a vonatok rajongói is bátran választhatják Lillafüredet, hiszen itt fut a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, és itt található Magyarország jelenleg legnagyobb kisvasúti hídja, a Mélyvölgyi-híd. A kisvasút indulási állomása Miskolcon van és Garadnáig közlekedik.

Olvasd el Esküvő Lillafüred és Esküvő Miskolc című cikkünket is, hogy még több hasznos információval gazdagodhass!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (219 szavazat)