Álomesküvőhöz jár a felejthetetlen fotózás is! Vár Erdőtelek!

Még nem találtad meg a számodra legkedvesebb fotózási helyszínt? Ne keresgélj tovább! Látogass el Erdőtelekre és fedezz fel egy apró csodát: Esküvői fotózás Erdőtelek – Erdőtelki arborétum!

Erdőtelek a Hevesi-síkságon fekvő község. Nagy múlttal rendelkező település, első írásos emlékei 1215-ből származnak. Az odalátogatók megtekinthetnek honfoglalás kori temetőt, bronzkori régészeti leleteket, a klasszicista Benes-kúriát vagy barokk kori templomot is.

Szintén Erdőtelken található a Buttler-kastély, amit Butler János Lajos földesúr kezdett el építtetni, majd azt fia, Butler Gábor bővítette tovább és fejezte be. Érdekesség, hogy Mikszáth Kálmán Különös házasság című műve is itt játszódik, a főszereplő pedig maga Buttler János.

A kert múltja

A birtokot dr. Kovács József vásárolta meg, akinek nevelt fia, ifj. dr. Kovács József alakította át a kastélyparkot arborétummá, aminek tervezését már 1895-ben megkezdte. A park építésében és fejlesztésében Goccsald Antal kertész segédkezett, aki jártas volt a nyugati kertkultúrában, ami elősegítette az arborétum fejlődését.

Az arborétum jelene

A kert érdekessége, hogy az Alföld egyik legszárazabb területén található meg, így az, hogy a kevés csapadék ellenére örökzöldek teljes csoportosulásai is szépen fejlődnek, nemzetközi elismerést hozott a kert alapítójának. A csapadék hiányát a közelben található Hanyi-ér és őslápos-égeres kompenzálja.

Esküvői fotózás Erdőtelek – Erdőtelki arborétum

Apró kert, mégis nagy csoda

Az arborétum ugyan csak néhány hektáron terül el, mégis gazdag növényvilággal rendelkezik: több mint 1000 féle fát, cserjét és egyéb növényt csodálhatnak meg az érdeklődők.

Ennyiféle növény változatos hátteret kínál, ha a jegyespár úgy dönt, hogy Erdőtelket választja az esküvői fotózás helyszínéül.

Már a kertbe belépve hatalmas termetű krími hársfa, vörös tölgy és vadgesztenyefák nyújtanak magasztos látványt.

Romantikus angolpark

Az arborétum angolpark részében mesterségesen kialakított tó és sziget is található. Benne vízi növények, békák, siklók és halak is élvezik a környezet adta lehetőségeket.

A szigetre egy hídon keresztül lehet átjutni. Minden lehetőség adott a jegyespár számára, hogy különleges képek készülhessenek róluk.

A tó partja tökéletes fotózási helyszín a násznép számára is. A bőséges, természetes fény és a csodálatos háttér mind adottak a jó képekhez.

Évszakok varázsa

Az arborétum sokszínű növényvilága bármelyik évszakban bájos környezetet teremt a fotózáshoz.

A borbolyák fényesen zöld levelei ősszel a vörösestől a bronzbarnáig minden árnyalatot felvesznek a színskálán. A madárbirs virágai fehértől kezdve a halvány rózsaszínen át egészen a vöröses tónusokig megtalálhatók.

A vöröses színvilág energiát, szenvedélyt visz a képekbe, ráadásul garantálja az éles kontúrt a fehér menyasszonyi ruha és a sötét öltöny körül.

Tavasszal és nyáron a víz csillogva fodrozódik, a növények virágba borulnak és zöldellnek. Télen, a megfelelő időpontban a tó vize befagy, a fák ágait a rájuk telepedett hó nyomja le.

Ne hagyd ki!

A park nem csak a botanika iránt érdeklődők számára kihagyhatatlan célállomás, hanem a házasulandó párok számára is.

Az arborétum télen-nyáron jó lehetőséget kínál arra, hogy az ifjú pár ott tartsa meg az esküvői fotózást, és kihasználják ennek az kicsiny, ám különleges kertnek a lehetőségeit.

Bár a Buttler-kastély ma már nem idézi régi mivoltát, ám mai állapotában is igen rusztikus, és kiváló hátteret tud nyújtani az esküvői fényképekhez is.

Ha az álomesküvő után egy letisztultan változatos botanikus kertben szeretnéd elkészíttetni közös életetek első fotóit, akkor bátran válasszátok az Erdőtelki arborétumot!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (276 szavazat)