Már minden megvan a lagzihoz, de a fényképezkedési helyszín még mindig hiányzik? Ne keress tovább!

Ha romantikus és természetközeli esküvői fényképekre vágytok, esetleg még egy kis rusztikus hatás is belefér, akkor ez a Nektek való helyszín: Esküvői fotózás Pécs – Pintér-kert!

Pécs Magyarország nagyvárosai közé tartozik. Sokan „A kultúra városa” elnevezéssel illetik, ami nem meglepő, hiszen a városban keveredő kultúrák, kulturális csoportok egymásra hatással, de nem egymást elnyomva formálták a települést.

Pécs érdekességei

Pécsre látogatva megtekinthetők a római kori elődváros nyomai, az ókeresztény nekropolisz, török mecsetek, és számos műemlékké nyilvánított épület, helyszín.

A szerelmesek számára a pécsi lakatfal kihagyhatatlan állomás, ahol szerelmük jelképeként egy lakatot helyeznek el a kerítésen. De nem ez az egyetlen romantikus hely, ahol lenyűgöző esküvői fotókat lehet készíteni!

A Kert

A Pintér-kert a Mecsek lábánál elhelyezkedő Tettye vidékéhez és egyben a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozik. Pintér János, egykori pécsi banktisztviselő kezdte el a növények telepítését még az 1920-as években az itt található villája körül, ami mára a Nemzeti Park székházaként működik. Az alapító halála után a kert nagy része összeolvadt a Mecsek természetes növényzetével, így mára a telepített és természetes növények elegyét tekinthetik meg az odalátogatók.

Az alsó része az arborétumnak a gyűjteményes kert, ahol többnyire a telepített fajok élnek, a felső része pedig mecseki parkerdő jelleggel működik.

Ebben a különleges arborétumban olyan ritkaságok tekinthetők meg, mint például Európa egyik legnagyobb arizonai ciprusa, és hazánkban nem őshonos fenyők, lombos fák és más növények.

Esküvői fotózás Pécs – Pintér-kert

A Pintér-kert egy esküvői fotózás különleges helyszínévé válhat, ha tudjuk, mit keressünk benne.

Fényképek vadregényes környezetben

Ha szolidan természetes fotókat szeretnénk készíteni, arra tökéletes helyszín az arborétum parkerdős területe, ahol az emberi beavatkozás kevésbé észrevehető, de a mediterrán telepítésű fügefák vagy babérszuharok is üde színfoltjai lehetnek néhány képnek. A májusi bazsarózsa-virágzást pedig kár lenne kihagyni! A bíborpiros virágok a menyasszony és a vőlegény körül szenvedélyes atmoszférát teremtenek.

Különleges szobrokkal övezve

A kertben sétálva a szársomlyói szoborparkból átszállított szobrokkal találkozhatunk, amik művészi kiegészítései a parknak. Szárnyas oroszlán és vízköpő angyalka egyaránt megtalálható. A hófehér menyasszonyi ruha és a szobrok törtfehér árnyalata egyszerre alkotnak kontrasztot és egészítik ki egymást.

Csoda szép képek a tó mellett

Az esküvői fotózások kedvelt helyszíne a vízpart. A kert mesterségesen telepített tavacskája tökéletes helyszín lehet egy-egy képhez. Az épített medence kiemelkedik az aljnövényzetből, szélére leülve jól beállított képek készülhetnek.

Azok a romantikus lépcsők…

Az arborétum Mecsekre felkúszó részeinek bejárását növényzettel enyhén benőtt, romantikus hangulatú lépcsősorok segítik. Képzelj csak el egy képet, amin a vőlegényeddel egy hegyre felkúszó erdei lépcsősor alján álltok, hátatok mögött a Mecsek magaslik, mellettetek pedig egy kőoroszlán őrzi az utat. Mesekönyvbe illő jelenet!

Fotózás a násznéppel

A lépcsők arra is alkalmasak lehetnek, hogy a násznépről is készüljenek ott képek. A Pintér-kertben esküvői fotózás alkalmából 5 személy részvétele engedélyezett az adott árért, a további személyeknek belépőjegyet kell fizetniük. Emiatt érdemes kisebb csoportokra tervezni a fotózást: bájos fényképek születhetnek például a vőlegény szüleivel, a menyasszony szüleivel, vagy a jegyespár közeli barátaival is.

És ez még nem minden!

A megpihenni vágyó túrázók egy pavilonban szusszanhatnak az arborétum felfedezése közben. Az erdővel, növényzettel körbevett pavilon festői látvány nappal is, de képzeljük el, milyen képek készülhetnek este! A jegyespár egy romantikusan kivilágított pavilonban, körülöttük pedig semmi más, csak a természet.

A Pintér-kert kis mérete ellenére legalább olyan színvonalas, mint más, nagyobb arborétumok. A növényvilág változatossága, a szobrok, medence és lépcsők mind harmóniában vannak, ami kihatással van az ott készült képekre is.

Ha ellátogattok a Pintér-kertbe, akkor azonnal rájöttök, hogy egy igazi kincsesládát találtatok!

Olvasd el Esküvő Pécs című cikkünket is, hogy a Te esküvőd is tökéletes legyen!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (179 szavazat)