Rajongsz a természetért és a lovakért? Akkor Bábolna a Neked való hely!

Megnéztetek több fotózás helyszínt, de még mindig nem találtátok meg a szíveteknek legkedvesebbet? Olvass tovább és ismerj meg egy egyedülálló lehetőséget: Esküvői fotózás Bábolna – Bábolnai Arborétum!

A Bábolnai Arborétum Bábolna keleti részén fekszik, alig néhány percnyire a központtól. A terület honosítása 1965-ben kezdődött, az akkor még csak egyszerű füves, legeltetésre használt övezetbe kezdtek el betelepíteni minél több fajtájú növényt, törekedve a sokszínűségre. Később, 1992. november 23-án az önkormányzat helyi jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánította az arborétumot.

Járjuk be az Arborétumot

Az immár 20 hektáron elfekvő kert közel 400 lombos és 160 örökzöld fa- és cserfajjal büszkélkedhet.

Az atmoszféra nyugodtságot, békét sugároz, tökéletes hely egy kis kikapcsolódáshoz.

A növények mellett a látogatók találkozhatnak különböző házi- és vadállatokkal. Külön kifutókban láthatunk fácánokat, vaddisznót, alpakát, szamarat és megannyi baromfi félét.

Híres Lovak

Szintén az Arborétumban található, az Európában is egyedülálló látványosság, a Híres Lovak Emlékparkja. Nevéből következvén, a park szobrokat állít hazánk híres lovainak. Jelenleg 54 ló emlékműve található meg erdélyi motívumokkal díszített márványtáblákkal, illetve egy emlékművel.

Évszakok különlegessége

A kert minden évszakban másik oldalát mutatja a nagyközönség felé.

Tavasszal szemtanúi lehetünk az ébredező természet kibontakozásának, nyáron láthatjuk a sok virágot kinyílni, az erdőket, mezőket színbe borulni, ősszel figyelemmel kísérhetjük a lassú elmúlást, a fák lecsupaszodását, a virágok elhervadását, míg télen a hóba borult táj ad új erőt a körforgás kezdetéhez.

Esküvői fotózás Bábolna – Bábolnai Arborétum

A fentebb említett fantasztikus adottságok miatt az Arborétum állandó helyszínként, bármikor tökéletes hátteret tud nyújtani néhány fotó erejéig. Legyenek azok bármilyenek, egy egyszerű kép magadról, vagy egy olyan kép, amely megörökíti életed legfontosabb momentumait. Akár az esküvői képeidet.

Egy esélyt biztosan kell adni a Bábolnai Arborétumnak, hisz gyönyörű hely, ahol rengeteg fontos pillanatot lehet megörökíteni.

Az álomesküvő után már csak az álomfotók hiányoznak, nem igaz?

A jegyespár számára tökéletes helyszín, ha az esküvői fotózáshoz valami letisztult, kültéri csendéletet álmodtak meg. De persze az sem kizárt, hogy maga az álomesküvő helyszínéül szolgálhat a kert, hisz a közeli templomban és helyi szolgáltatóknál igazán különleges esküvő megrendezésére van lehetőség. Bármelyik opció is lesz a választás, az eredmény csakis bámulatos lehet.

Az Arborétumban két kialakított kis tavacska is helyet kapott, amelyek összeköttetésben állnak egymással, ezzel létrehozva egy kis szigetet. A tavon át egy kis fahíd vezet, amely igazi mesébe illő látványt tud nyújtani.

Egy pillanatra csak hunyd le a szemed és képzeld el…

…a menyasszonyi ruhában a hídon ülő arát, amint a lábait lógatva a háta mögött a lenyugvó nap vörösesre festi az eget. Csoda szép kép lehet, már csak meg kell örökíteni.

Ha számotokra is kulcsfontosságúak közös életetek első képei, akkor bizonyosan jól körbenéztek, hogy a megfelelő helyen készüljenek el.

Persze nem csak a két tó az Arborétum különlegességei. Főként  nyáron, mikor a fák levélbe borulnak és a mezőkön nyíló virágok ezer meg egyféle színben pompáznak, a növényvilág lesz a különleges attrakció, vérpezsdítő szín és illatkavalkád vesz körül bármerre is sétáltok a parkban. Akár még a násznépről is készíthettek egy pár figyelemre méltó képet.

Legyen az esküvői fotózás is páratlan élmény!

Az esküvői fotózás általában stresszes lehet, éppen ezért érdemes olyan helyen elkészíteni a képeket, aminek az atmoszférája már magában a nyugalom tengere.
A kinti jó levegő, a madarak éneke, a szellő suhogása mind-mind hatással vannak a szervezetünkre. Igazi energialöketet tud adni, ha hagyjuk, hogy az elménk kikapcsoljon, és élvezzük, ahogy megérint bennünket a természetet.

Igazán lélegzetelállító képek akkor készülnek, mikor kiszakadtok a mindennapokból és hagyjátok, hogy az ölelő természet és szerelmetek minden agysejteteket elrabolja.

Ha érdekel, milyen lehetőségeid vannak egy bábolnai álomesküvő megrendezéséhez, akkor olvasd el Esküvő Bábolna című cikkünket is, és tudj meg még több információt.

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (178 szavazat)