Jó hírem van! Nem kell tovább keresgélned a tökéletes fotózási helyszínt! Már meg is találtad!

Az esküvői fényképezés önmagában is igen nagy élmény az Ifjú Párnak, de miért ne csempésznél bele egy kis pluszt? Egy kis misztikumot? Olvass tovább és ismerj meg egy egyedülálló lehetőséget: Esküvői fotózás Visegrád – Bertényi Miklós Füvészkert!

A Bertényi Miklós Füvészkert A Visegrádi-hegységben, a Telgárthy-rét felett meghúzódó hegyoldalban, 16 hektáron helyezkedik el. A festői szépségű arborétum népszerű kiránduló- és piknikező hely, a látogatók számára egész évben nyitva áll.

A Füvészkert története

Eredetileg gyertyán, akác és kocsánytalan tölgy borította be a területet, azonban ezek helyére az 1960-as években luc, duglasz, erdei- és vörösfenyő állományok kerültet Eőry Gyula erdőmérnök tervei alapján.

Először Mundi István, majd Koncz Antal kerületvezető erdészek irányítása alatt folyt a munka. A terület arborétummá való átalakítása Bertényi Miklós és dr. Varga Gábor irányításával kezdődött meg 1978-ban dr. Madas László és András ötlete alapján, majd 1980-ban madártani tanösvény került kialakításra. 1985-ben az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet Erdészeti Szekciója Magyarországon tartotta közgyűlését, melynek emlékére a tagországok által ültetett fák a mai napig a Füvészkertet díszítik.

Ismerd meg a Füvészkertet

A fenyvesek mellett találunk itt japán juhart, babérmeggyet, mahóniát is magyalt is. Különösen izgalmas hangulatot ad a Füvészkertnek a meglehetősen hűvös mikroklíma, mely elhelyezkedésének és faállományának köszönhető.

A füvészkert két részből áll: a tulajdonképpeni arborétumból és az Erdőanyai-szurdokból. Előbbit egy 19 állomásból álló ösvényhálózat alkotja, míg a szurdokba érve igencsak vadregényes látvány tárul elénk.

Bámulatos környezet

Az ösvény meredek sziklafalak, borostyánnal befutott hegyoldalak mentén vezeti a kirándulókat az őserdőt idéző növényzeten át, mely nagyon izgalmas, misztikus hangulatot kölcsönöz az arborétumnak.

Esküvői fotózás Visegrád – Bertényi Miklós Füvészkert

Páratlan fotózás páratlan helyszínen

A lélegzetelállító környezet tökéletes esküvői fotózási helyszín lehet, főként a rusztikus és vintage stílus kedvelőinek.

A festői táj ideális színhely, hiszen a zöldellő fák előtt, vagy a Füvészkert felé vezető út mentén található Ördögmalom-vízesésnél, de akár a közelben lévő pisztrángos halastavak bármelyikénél lélegzetelállító esküvői fényképek készülnek.

Tengernyi lehetőség

Az igazán rusztikus és természetközeli képek kedvelői biztosan megtalálják a legmegfelelőbb beállításokat, hiszen a park számos gyönyörű lehetőséget rejt.

A vadregényes tájon, sziklafalak mellett, ősi fák között megcsillanó napsugarakkal övezve bámulatos képek készülhetnek a hófehér ruhát viselő menyasszonyról és a vőlegényről.

Bátran kísérletezhetünk a fényekkel és a beállításokkal, hiszen akár a belsőbb, árnyékosabb, akár a nyíltabb terepeken bőséggel találunk a fotózáshoz ideális helyeket, és biztosak lehetünk benne, hogy a füvészkert megannyi meglepetéssel vár minket, melyek csak arra várnak, hogy felfedezzük és megörökítsük őket.

A füvészkertben garantáltan felejthetetlen élményben lesz része mind az ifjú párnak, mind a násznépnek!

Ezeket a fotózási helyszíneket is szívből ajánljuk!

5/5 - (268 szavazat)