Milyen koszorúslány ruha fazonok közül válogathatsz a Nagy Napra?

Elvesztél a variációk között? Nem tudod kitalálni, melyek a legjobb koszorúslány ruha fazonok, amik minden alkathoz illenek és a koszorúslányaidnak is jól állnak?

Koszorúslány ruha fazonokBiztosan örülnél, ha boldogan pózolnának koszorúslányaid a fotókon. Mosolyognál, ha azt látnád, ragyognak, magabiztosak és gyönyörűek a nagy napon?

Kövesd szempontjainkat, s a végén tutira megálmodod majd az elképzeléseiddel harmonizáló koszorúslány ruha fazonokat, amelyek a lányok alkatához is illeszkednek.

Koszorúslány ruha fazonok az esküvő stílusához igazodva

Nem könnyű a választás, hiszen általában egy egész csapat csajszinak kell a kedvében járni, amikor a koszorúslány ruhát kiválasztod.

Mindegyik lány más és más testalkatú, haj- és bőrszínű, s talán még az ízlésük is különbözik. De még ez sem elég!

A koszorúslány ruhának passzolnia kell az esküvő témájához, stílusához, valamint a menyasszonyi ruha design-ja sem mellékes. Fejtörő műveletnek tűnik, de a csodás eredmény mindent megér!

A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztásának első lépései

Először is, nyugalom. Teljesen természetes érzés, hogy összekavarodsz a koszorúslány ruha kiválasztása közben. Előfordulhatnak álmatlan éjszakák, mert itt már nem csak Rólad van szó. Viszont minden információ megvan az álomruhák megszületéséhez, amelyeket hasznosíthatsz.

Ha még mindig úgy érzed, nem tudod, hogyan járj mindenki kedvébe, a továbblépés előtt olvasd el a Koszorúslány ruha körkép című másik cikkünket is.

Rögtön az elején nézzük meg, milyen az esküvőd stílusa, műfaja. Ha például elegáns és méltóságteljes, akkor a koszorúslány ruha stílusa is ehhez fog igazodni, s máris kizárható a vagány, a rocker, vagy más típusú ötletek, még akkor is, ha esetleg a lányoknak tetszene egyik-másik.

Egészen biztos, hogy olyan csapat áll melletted, akik maximálisan a Te kedvedbe szeretnének járni, és boldogan igazodnak az esküvőd stílusához a koszorúslány ruha viselése közben.

Koszorúslány ruha fazonokHa még az esküvőd stílusa is képlékeny, akkor olvasd el az alábbi cikkeinket is, melyben sok-sok ötletet találsz az esküvőd stílusának kiválasztásához:

A koszorúslány ruha színvilága

A stílus ismeretében a követező lépésben azt kell meghatározni, hogy egységes koszorúslány ruhát viselnek majd a felkért lányok, vagy szívesen igazodsz a hölgyek alkatához, s a számukra legelőnyösebbet fazonokat választod?

Érdemes eldönteni még a koszorúslány ruha fazonjának kiválasztása előtt a szín-lehetőségeket. Akár egységes, akár csak árnyalat-egyezésekről beszélünk, mindenképp fontos lesz az összhang, valamint a szín meghatározása a fazonok választására is hatással lehet.

Ha szeretnéd, hogy a lányok ruhái színben passzoljanak az esküvő színeihez, akkor választhatsz teljesen ugyan olyan színű ruhákat is, de könnyen lehet, hogy ez a szín minden lánynak nem fog jól állni. Ha ezt a hibát szeretnéd kiküszöbölni, akkor válassz különböző árnyalatokat ugyan abból a színből, mindenkinek azt, ami jól áll neki. Lehet, hogy egy klasszikus kék a barátnődnek nem áll jól, de egy pár fokkal sötétebb vagy világosabb már igen. Ezzel a trükkel ugyan úgy megmarad az egységes szín, mégis tudsz kedvezni a koszorúslányoknak, hogy egyiküknek se kelljen feszengenie a ruhájában.

A koszorúslány ruha fazonok variációi

Koszorúslány ruha fazonokNem egyszerű kérdés, mivel teljesen hasonló gondolatok merülnek fel, mint a menyasszonyi ruha választása közben.

A testalkat lesz az, ami igazán meghatározza a választást. Az általános javaslat szerint nem kell, hogy mindenki tökéletesen egyformán nézzen ki, a koszorúslány ruhának nem kell egyenruhának lennie. Nyugodtan támogathatod az esküvőd sikerét azzal, hogy a koszorúslány ruha fazonjával alkalmazkodsz kicsit a kiválasztott hölgyek testalkatához.

Ahogyan a Menyasszonyi ruha fazonok című korábbi bejegyzésünkben is felvezettük, úgy a koszorúslány ruhánál is hasonló változatok szerepelnek a lehetőségek palettáján:

“A” vonalú koszorúslány ruha

Ennek a típusnak a fő jellemzője, hogy felül szűk, a testhez simul, alul pedig bővül, ahogy az elnevezés is mutatja, A-betű formában.

Sellő fazonú koszorúslány ruha

Közkedvelt fazon, mivel különlegessége, hogy egészen a térdig szűk, rásimul a testre. Csodásan kiemeli az alakot, térdtől lefele pedig kienged, és harang-szerű eleganciával kápráztat el.

Rövid koszorúslány ruha

Különlegesebb darab, általában aszimmetrikus aljjal rendelkezik, vagány és fiatalos külsőt kölcsönöz viselőjének.

Empire fazonú koszorúslány ruha

Jellemzője, hogy magasra hozott derékvonal, egészen a mellvonal alatt helyezkedik el, s onnantól bővülő, hulló látványban részesít minket.

Egyenes vonalú koszorúslány ruha

Egybeszabott felsőrész és szoknya, mely szűken, lágyan végig követi a test vonalát.

Hercegnős koszorúslány ruha

Az „A” vonalú ruhához hasonlóan kiemeli a keskeny derekat, alul bő, felül szűk fazonnal rendelkezik.

Koszorúslány ruha fazonok, különböző testalkatokra szabva

A fazonok ismeretében már igen könnyű a dolgunk. A különböző testalkatú koszorúslány hölgyek típusához már csak össze kell párosítani a fazonokat, s meg is születik hamar a mindenki számára elégedettséggel és boldogsággal járó döntés.

A hölgyek testalkatának figyelembevétele ajánlott, hiszen nem csak azt szeretnéd, hogy jól érezzék magukat a ruháikban. Az esztétikus látvány elérése mindenképp fontos, ha álomfotókat és feledhetetlen összhangot szeretnél teremteni.

Milyen testalkathoz, milyen ruhát érdemes választani?

Koszorúslány ruha fazonokVékony, magas, “tökéletes” alkatú koszorúslányoknak ajánljuk az egyenes fazonú ruha választását, de tökéletes a rövid ruha viselése is, amely kiemeli hosszú, szép lábaikat. A pánt nélküli változatok is ideálisak lehetnek, s díszítésnek nyugodtan használhatunk strasszokat, köveket is.

Alacsonyabb hölgyeknek tökéletes lehet a rövid fazonú koszorúslány ruha, vagy az „A” vonalú is megfelelő a magasságukhoz igazodva. Érdemes kerülni a hercegnős megjelenést, mivel a „habos-babos” aljrész optikailag csak tovább alacsonyítja az összképet.

A körte alkatú lányoknál ajánlott elkerülni az egyenes és a sellő fazonú ruhákat, mert azok csak kiemelik a csípő tájékát. Sokkal jobb választás például az „A” vonalú ruha, vagy pedig a hercegnős megjelenés, s így a hangsúly inkább a derék részen lehet.

A homokóra alkatú hölgyek bátran viselhetik a sellő fazonú koszorúslány ruhát, de a sima egyenes fazon is jól mutat ezen a testalkaton. Amit mindenképp ajánlott elkerülni, az empire fazonú ruhaválasztás.

Az alma alkatú lányok számára előnyös lehet egy V-kivágású ruhakoncepció, és a sellő típus is segít az optikailag előnyösebb megjelenésben. Mindenképp érdemes nyújtani a ruha fazonját, például egy nyakba köthető pánttal,vagy akár a díszítéssel játszva elérni a kellő hatást.

Telt alkatú lányoknak érdemes a ruha anyagának választására odafigyelni, s minél kevesebb réteget felhalmozni. Kerülendő a hosszú ujjú koszorúslány ruhák és az empire fazonúak viselése. Ajánljuk az egyenes vonalú elképzelést, esetleg egy kis V-kivágással megkoronázva.

A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztásánál tehát, amellett, hogy az esküvői elképzelésekhez tökéltesen igazodni kell mind stílusban mind színvilágban, érdemes figyelembe venni a kiválasztott hölgyek testfelépítését.  Ha gondosan odafigyelünk erre, s engedékenyek vagyunk abban, hogy nem kell teljesen uniformizálni a koszorúslányok megjelenését, csodálatos és harmonikus összképet kaphatunk, amelyben minden résztvevő boldog.

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Koszorúslány ruha fazonok minden alkatra

Milyen koszorúslány ruha fazonok közül válogathatsz a Nagy Napra? Elvesztél a variációk között? Nem tudod kitalálni, melyek a legjobb koszorúslány[...]

Elolvasom
A stílusos menyasszonyi fátyol ismérvei

Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád? Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny viselése mesterfokon

Esküvői öltöny viselése mesterfokon: de hogyan csináld? Az esküvőre való felkészülés során általában a legtöbb figyelmet a menyasszony kapja. De[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha viselése: hibák, amiket ne kövess el

Milyen hibákat ne kövess el a menyasszonyi ruha viselése közben? Minden menyasszony a tökéletességre törekszik, mégis vannak olyan hibák, amiket[...]

Elolvasom
Az esküvői öltöny kiválasztása

Az esküvői öltöny kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint az ember gondolná! Ha valaki megkérdezi, mi tesz egy esküvőt igazán[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruhapróba: 7 kérdés, 7 válasz +1 jótanács

Menyasszonyi ruhapróba. Két szó, ami elég, hogy felállítsam az esküvői diagnózisodat! E szavak hallatán egyfelől izgalomba jössz, alig várod, hogy[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha telt alkatra

Menyasszonyi ruha telt alkatra: mert Neked is jár a tökéletes esküvői ruha! Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha körte alkatra

Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád? Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha alma alkatra

Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát? Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát! Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe[...]

Elolvasom
5+1 káprázatos menyecske ruha stílus

5+1 káprázatos menyecske ruha stílus, hogy biztosan megtaláld a számodra tökéleteset! Az esküvő stílusa változhat, a menyecske ruha viszont állandó[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha, ami valóban Hozzád illik

Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között? Előfordul, hogy[...]

Elolvasom
Menyecske ruha Rád szabva

Menyecske ruha fazonok, stílusok, tanácsok, hogy könnyebb legyen megtalálni az igazit! Nem tudsz dönteni, hogy hagyományos vonalon maradj, vagy ki[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny variációk

Milyen esküvői öltönyt válasszunk a vőlegénynek? Variációk, stílusok, ötletek egy helyen! Az esküvő szervezésekor szinte elsőként jut eszünkbe a tökéletes[...]

Elolvasom
Örömanya ruha: válassz könnyedén!

Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen! Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem[...]

Elolvasom
Koszorúslány ruha variációk

Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

A csodálatos Emily Soutache: sujtás esküvői ékszerek

Álomesküvőre álomékszer? Bemutatjuk a sujtás esküvői ékszereket! Szeretnél egy, a ruhádhoz és az egyéniségedhez is passzoló egyedi ékszert, mely nagyszerűen[...]

Esküvői aprósütemények: a desszertasztalok sztárjai!

Esküvői aprósütemények: a desszertasztalok sztárjai! Azon fő a fejed, milyen esküvői aprósütemények legyenek a lagzin? Jó lenne valami különleges, ami[...]

5/5 - (389 szavazat)