Milyen hibákat ne kövess el a menyasszonyi ruha viselése közben?

Minden menyasszony a tökéletességre törekszik, mégis vannak olyan hibák, amiket akaratlanul is el tudunk követni. Most azokat a bakikat fogjuk átvenni, amit érdemes elkerülni a menyasszonyi ruha viselése közben, hiszen a Nagy Napon minden szempár a Menyasszonyra, Rád fog szegeződni!

Menyasszonyi ruha viseléseBizonyára Te sem szeretnél kellemetlen helyzetbe kerülni a násznép előtt, nem szeretnél feszengeni a menyasszonyi ruhádban és pláne nem szeretnéd az esküvői képeken azt viszont látni, hogy nem állt jól a ruha, vagy itt-ott akadtak vele gondok.

Tarts velem ebben a cikkben és átveszünk néhány olyan hibát, amit gyakran követnek el a hölgyek a menyasszonyi ruha viselése közben, ám, amilyen könnyű elkövetni, olyan könnyű elkerülni is ezeket.

A leggyakoribb hibák, amiket az arák elkövetnek a menyasszonyi ruha viselése közben

Smink a menyasszonyon és a ruhán egyaránt

Bár a fehér ruha lesz a legfeltűnőbb majd minden képen, és a násznép emlékezetében is inkább majd ennek fog nyoma maradni, nem suhanhatunk el észrevétlenül a smink kérdése mellett sem.

Egy pár szóban vegyük át, miért is olyan fontos, hogy valódi szakemberre bízd az esküvői smink elkészítését.

Bármilyen stílust is képviselsz a hétköznapokon smink terén, az esküvődön nem biztos, hogy ugyanazt a mindennapi látszatot szeretnéd kelteni. Ilyen esetekben van szükség egy profi sminkes segítségére.

És hogy miért is csak olyanra bízd az arcod, akiben 100%-ig biztos vagy? Nos, a válasz egyszerű. Sajnos rengeteg olyan sminkes van már manapság, akik két hét alatt szerezték a ‘végzettségüket’ és oldalaikon mások keze munkáját tüntetik fel referenciaként.

Valószínűleg egy igazi rémálom lenne, ha a nagy napodon egy olyan vakolattal kellene végig sétálnod a sorok között, amitől legszívesebben elsírnád magad. Így tehát nagyon fontos, hogy csak olyan sminkest bízz meg ezzel a feladattal, aki tényleg jó referenciákkal rendelkezik és biztos lehetsz benne, hogy azt fogod tőle kapni, amit elképzeltél.

És itt jön a menyasszonyi ruha is a képbe!

A smink fixálása mindenképpen érdemes külön ügyelni, ha nem akarsz, már akkor foltokat hagyni a ruhán, amikor az esküvői szertartás előtt először felveszed. Mondanom sem kell, mennyire kellemetlen élmény lenne, ha már az első pillanatban egy olyan ruhában kellene a násznép és a Vőlegényed elé állni, ami foltos és nem érzed magad benne jól.

Összesítve tehát: profi szakember és máris megkíméled magad ezektől a kellemetlenségektől!

A menyasszonyi ruha viselése közben felbukkanó fehérnemű

Hát nélküli menyasszonyi ruha viselése

Pántos vs. pánt nélküli melltartó

Talán az egyik leggyakoribb hiba, amit csak el lehet követni, az a kikandikáló melltartópánt. Úgy vélem a hétköznapokon sem a legigényesebb egy pánt nélküli ruhához pántos melltartót viselni, nem hogy egy menyasszonyi ruhához legyen az pánt nélküli vagy sem.

Ha a ruhád felső része kivágott, vagy eléggé átlátszó ahhoz, hogy látszódjon mit is viselsz alatta, akkor nem is kérdés mi a teendő.

Sokan esnek abba a hibába, hogy egy szűkebb ruha alá egyszerűen nem vesznek melltartót, azzal viszont nem számolnak, hogy mindez mennyire is fog majd látszódni, ha 5 fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklet. Tartsuk hát meg ezt a látványt annak, aki a nap végén majd mellettünk fog majd aludni.

Ma már ezer meg egy féle módszer létezik arra, hogy akkor is tudj viselni valamit a ruhád alatt, ha alapból nem kellene. Ilyenek például a pánt és hátrész nélküli melltartók, amik gumírozott részükkel tapadnak a bőrhöz, és még sok egyéb ötlet, amivel a fehérnemű boltokban lévő szakemberek készülnek.

Az alsóneműd egyedül rád és a párodra tartozik, senki sem kíváncsi arra milyen színű melltartót viselsz, arra meg végképp, hogy elköveted azt az orbitális hibát, hogy „láthatatlan” (dehogyis) szilikon pántokra cseréled a rendes pántokat.

Így tehát ha mindenképp szeretnéd magad kényelmesen érezni egy esetleg hát nélküli ruhában is, lehetőség van már olyan melltartó viselésére, ami nem látszik hátul. Számos opció közül választhatsz, mindenképp járj ezeknek utána, ha olyan ruha mellett döntesz, ami alatt előnytelen tud lenni egy klasszikus melltartó.

A ruha alól kikandikáló harisnya

Csakúgy, mint a melltartópánt, itt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen cipőhöz és ruhához keresünk harisnyát. Hiszen egy kikandikáló harisnya egy nyitott orrú cipőben kifejezetten feltűnő tud lenni. A boltokban már lehet kapni olyan harisnyát, aminek nincsen elől a lábujjaknál varrása, ezzel kevésbé vonzza oda a tekintet.

Természetesen nem csak a varrás az egyetlen dolog, amivel melle lehet lőni. A harisnyák színe sem mindegy.

Ne vegyük meg előre a kiválasztott darabot, hiszen ki tudja, lehet, hogy az esküvő napjáig még három árnyalattal barnább lesz a bőrünk hála a nyári napozásnak. Inkább várjunk vele egészen az utolsó pillanatig, amikor már biztos, hogy nem fogja semmilyen naphatás érni a bőrünket.

És ha már megvan a tökéletes testszínű harisnya, mindenképp szerezzünk be belőle legalább hármat, hiszen mindenki tudja milyen tiszavirág életűek ezek a darabok, és jobb, ha van tartalék, nem pedig egy rögtönzött DIY módszerrel kell megmenteni a napot.

Túl szűk vagy túl bő menyasszonyi ruha

Megfelelő méretű menyasszonyi ruha kiválasztásaErre senki se gondolna, hogy baki lehet, nem igaz? Csakhogy sokan, főként a várandós menyasszonyok követik el azt a hibát, nem gondolnak bele, hogy x idő alatt mennyivel lesznek „nagyobbak” és így mennyit kell változtatni a kiválasztott menyasszonyi ruhán. A kismamák esetében örök érvényű tanács, hogy egyrészt olyan fazont válasszanak, amibe biztosan bele fog férni a pocak később is, másrészt pedig a legutolsó pillanatban még menjenek el a szalonba egy igazításra, hiszen a várandósság alatt 2-3 hét alatt is nagy méret különbségek lehetnek.

A menyasszonyi ruha megfelelő méretének kiválasztása nem csak a várandós hölgyeknél fontos!

Sokan esnek abba a hibába, hogy a hőn áhított karcsúság kedvéért beleerőszakolják magukat egy (vagy két) számmal kisebb menyasszonyi ruhába, mondván, hogy a fűző majd megoldja…Nem fogja.

A fűző nagyon sokat tud finomítani az összképen, karcsúsít, javítja a tartást, de csak akkor lesz megfelelő, ha akkora ruha van rajtunk, ami a méretünk.

A legjobb tanács, amit ilyenkor érdemes megfogadni, hogy ha menyasszonyként nem vagyunk a testi adottságainkkal megelégedve, akkor ne a ruhába próbáljuk meg belerejteni a plusz kilókat. Ha van egy fazon, amihez ragaszkodunk, inkább fogjunk bele egy diétába és aktív sportolásba. Ezzel nem csak egészségesebbek leszünk, de az esküvőszervezés folyamán felmerülő stresszt is le tudjuk vezetni, nem utolsó sorban pedig alighanem pár hónap kitartó munka után legalább egy számmal kisebb menyasszonyi ruha is elég lesz.

Természetesen vannak olyan testi adottságok, amiken nem fogunk tudni változtatni, mint például a magasságunkon vagy a csípőszélességen. Ezeknek az eltakarására, vagy épp az előnyeink kiemelésére érdemes tájékozódni, hogy a testalkatunkra milyen stílusú, fazonú menyasszonyi ruha állna a legjobban. Ha ez megvan, válasszuk ki a ruhaszalon munkatársának segítségével a megfelelő méretet.

Mindenképp érdemes mind a méret, mind a fazon tekintetében kérni egy szakember segítségét, hiszen az semmiképp sem nyújt esztétikus látványt, ha maga a menyasszony sem érzi jól magát a ruhájában, mert az vagy túl nagy, vagy esetleg túl szűk rá.

Így tehát mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a ruhán mindig legyen egy kis plusz, amit ki lehet engedni, vagy beljebb lehet venni, ha úgy adódna. A nagy nap előtt egy héttel pedig mindenképp még egyszer utoljára próbáljuk meg a ruhát, hogy mikor már élesben kell viselni minden rendben legyen

A megfelelő esküvői ruha kiválasztásában az alábbi cikkek segíteni fognak:

A menyasszonyi ruha és az ékszerek káosza

Ékszerek kiválasztása a menyasszonyi ruháhozLegtöbbünknek van olyan ékszere, amit majd minden nap (én például minden nap) hordunk, ám ezek nem mindegyik ruha mellé mutatnak jól, bármekkora érzelmi értékkel is bír.

Ha semmiképpen se tudunk elszakadni a szokásos daraboktól, akkor mindenképp érdemes a menyasszonyi ruha kiválasztásánál figyelembe venni, hogy a ruha díszítése és stílusa jól nézzen ki a megszokott ékszereinkkel. Ilyen esetekben viszont már nem érdemes más egyéb ékszert felvenni, ahogyan a mondás is tartja: a kevesebb néha több.

De persze nem csak megszokott darabokról van szó. Ha új ékszereket választunk a menyasszonyi ruhához, akkor is aranyszabály például, hogy magasabb nyakú ruhákhoz nem viselünk nyakláncot. Hosszú ujjú darabokhoz nem mutat jól a karkötő és így tovább.

A végső ruhapróbára jó ha magunkkal tudjuk vinni a kiválasztott darabokat, hogy lássuk az összképet és el tudjuk dönteni, minek kell mennie és mi marad. Ha már megvan a ruha és utána válogatunk ékszert, tartsuk szem előtt, hogy ami a boltban meseszép, az nem biztos, hogy a ruhával is jól mutat majd. Egyébként, a legtöbb menyasszonyi ruhaszalonban van lehetőség a ruha mellé ékszereket is választani, így biztos nem lesz katyvasz a végeredmény.

Hiszen melyik menyasszony akarna úgy kinézni, mint egy karácsonyfa, amire felaggatták az összes függőt?

A menyasszonyi ruha folyamatosan lecsúszik

A lehető legkellemetlenebb érzés mikor folyamatosan azt a fránya pánt nélküli ruhát kell rángatni, mert attól félünk, hogy a végén még leesik rólunk.

Még az esküvő előtt bizonyosodjunk meg pár próba körrel (ha kell, ugráljunk a ruhában) arról, hogy egy-egy hirtelen mozdulat esetén is minden a helyén fog maradni. Senki sem szeretne a nagy napján melltartót (vagy mást) villantani, így erre mindenképp érdemes odafigyelni.

Hosszú ez a hossz

Ugyanez a helyzet akkor is, ha a ruha szegélye jócskán hosszabb, mint kellene. Szintén hasznos a ruhát felpróbálni úgy is, hogy már rajtunk van az a cipő, amiben majd az oltárhoz is fogunk vonulni, így biztosan elkerülhető lesz az a baki, hogy a végén még orra essünk a saját lábunkban.

Cipőkáosz

És ha már cipőknél tartunk, érdemes odafigyelni a megfelelő pár kiválasztásakor, hogy milyen terepen kell majd sétálni benne.

Sima templomi sorok közé bátran viselhetjük álmaink magas sarkúját, ám egy szabadtéri szertartásnál nem éppen lesz szerencsés egy tűsarkú, hacsak nem vagyunk képzett akrobaták.

Kellene néhány tanács még a cipőkkel kapcsolatban? Akkor olvasd el a menyasszonyi cipő kiválasztásáról szóló cikkünket is!

Szinte látom magam előtt, hogy most kissé idegesen, kikerekedett szemekkel olvasod ezeket a sorokat, és arra gondolsz: „Úristen, még ennyi mindenre oda kell figyelnem?”. Ezek csak apró dolgok, amikre elég, ha egyszer felhívom a figyelmed, és utána befészkeli magát az agyad hátsó részébe, és ha bármi ilyesmit próbálnál elkövetni, be fog kapcsolni a vészvillogó. Tehát nyugi, készülj csak az esküvődre, most már mindent tudsz, mit NE csinálj!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Koszorúslány ruha fazonok minden alkatra

Milyen koszorúslány ruha fazonok közül válogathatsz a Nagy Napra? Elvesztél a variációk között? Nem tudod kitalálni, melyek a legjobb koszorúslány[...]

Elolvasom
A stílusos menyasszonyi fátyol ismérvei

Feldobnád az esküvői ruhádat egy csinos kiegészítővel, de nem tudod milyen menyasszonyi fátyol illene hozzád? Hercegnős, dívás? Drámai vagy inkább[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny viselése mesterfokon

Esküvői öltöny viselése mesterfokon: de hogyan csináld? Az esküvőre való felkészülés során általában a legtöbb figyelmet a menyasszony kapja. De[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha viselése: hibák, amiket ne kövess el

Milyen hibákat ne kövess el a menyasszonyi ruha viselése közben? Minden menyasszony a tökéletességre törekszik, mégis vannak olyan hibák, amiket[...]

Elolvasom
Az esküvői öltöny kiválasztása

Az esküvői öltöny kiválasztása nem is olyan egyszerű, mint az ember gondolná! Ha valaki megkérdezi, mi tesz egy esküvőt igazán[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruhapróba: 7 kérdés, 7 válasz +1 jótanács

Menyasszonyi ruhapróba. Két szó, ami elég, hogy felállítsam az esküvői diagnózisodat! E szavak hallatán egyfelől izgalomba jössz, alig várod, hogy[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha telt alkatra

Menyasszonyi ruha telt alkatra: mert Neked is jár a tökéletes esküvői ruha! Elkapott a pánik, hogy a telt alakodra nem[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha körte alkatra

Menyasszonyi ruha körte alkatra: melyik esküvői ruha illik Hozzád? Ruhapróbán voltál és álmaid ruhája nem úgy állt rajtad, ahogy elképzelted?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha alma alkatra

Menyasszonyi ruha alma alkatra: hogyan találd meg a Hozzád passzoló ruhát? Te is hetek óta nézegeted a menyasszonyi ruha képeket?[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha homokóra alkatra

Menyasszonyi ruha homokóra alkatra: találd meg a hozzád illő esküvői ruhát! Ha igazán hozzád illő menyasszonyi ruhára vágysz, mindenképp figyelembe[...]

Elolvasom
5+1 káprázatos menyecske ruha stílus

5+1 káprázatos menyecske ruha stílus, hogy biztosan megtaláld a számodra tökéleteset! Az esküvő stílusa változhat, a menyecske ruha viszont állandó[...]

Elolvasom
Menyasszonyi ruha, ami valóban Hozzád illik

Álmod egy meseszép menyasszonyi ruha, de amit kinéztél, nem tudod jól állna e? Összekavarodtál a számtalan ruhafazon között? Előfordul, hogy[...]

Elolvasom
Menyecske ruha Rád szabva

Menyecske ruha fazonok, stílusok, tanácsok, hogy könnyebb legyen megtalálni az igazit! Nem tudsz dönteni, hogy hagyományos vonalon maradj, vagy ki[...]

Elolvasom
Esküvői öltöny variációk

Milyen esküvői öltönyt válasszunk a vőlegénynek? Variációk, stílusok, ötletek egy helyen! Az esküvő szervezésekor szinte elsőként jut eszünkbe a tökéletes[...]

Elolvasom
Örömanya ruha: válassz könnyedén!

Örömanya ruha kiválasztása egyszerűen? Igen! Örömanyaként meghatódva segítettél esküvői ruhát választani, de azon, hogy Te mit veszel fel, még nem[...]

Elolvasom
Koszorúslány ruha variációk

Koszorúslány ruha variációk, hogy könnyebb legyen a választás A megfelelő koszorúslány ruha kiválasztása igen sok fejtörést tud okozni: valakinek nem[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

A házasságkötés menete: Út a boldogító igentől a nászútig

A házasságkötés egy örömteli esemény, amely két ember elköteleződését ünnepli egymás iránt. A nagy nap azonban nem csak a romantikus[...]

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

5/5 - (333 szavazat)