5+1 káprázatos menyecske ruha stílus, hogy biztosan megtaláld a számodra tökéleteset!

Az esküvő stílusa változhat, a menyecske ruha viszont állandó darabja az esküvőnek. Íme 5+1 cseppet sem unalmas menyecske ruha stílus!

Miért érdemes menyecske ruhát választanod?

Menyecske ruha ötletekAkármilyen gyönyörű is lesz a menyasszonyi ruha, a lagzira sokkal kellemesebb lesz átöltözni egy kényelmesebb menyecske ruhába.

A ruha célja, hogy az esküvői vacsora utáni “ereszd el a hajam” során egy sokkal kényelmesebb ruhában tudj bulizni. Fontos, hogy a váló ruhád alkalmas legyen a táncra és könnyen tudj benne mozogni.

Emellett az sem elhanyagolható, hogy – mivel a menyecske ruha többnyire a sajátod – nem kell annyira aggódni az épségéért, mint egy bérelt menyasszonyi ruháért.

Ha Te sem szeretnéd az egész lagzit végig izgulni az esküvői ruhádra vigyázva, akkor válassz egy stílusodhoz passzoló csere ruhát.

Természetesen sok féle szempont van, ami alapján eldöntheted, milyen is a hozzád illő ruha: szín, stílus, szabásvonal, stb. Mivel ezer meg egy változat létezik, a döntés cseppet sem egyszerű. Érdemes figyelembe venni az esküvő stílusát, a saját testalkatod, és a színtípusod, valamint a menyecske ruhák stílusait.

Menyecske ruha stílusok: milyen ruhákból választhatsz?

Hagyományos menyecske ruha stílus

Hagyományos menyecske ruhaIgazi tűztől pattant menyecske vagy? Akkor tükrözze ezt a menyecske ruhád is! A szűzies leánykor végét jelentő tűzpiros menyecske ruha már régóta az esküvői hagyományaink része. Ha igazán magyaros menyecske szeretnél lenni, akkor válassz köténnyel, magyaros motívumokkal díszített ruhát.

A pánt nélküli, rövid szoknyás verziókat bátran választhatják azok a menyasszonyok, akik szabadabban követnék a hagyományokat.

Klasszikus A-vonalú menyecske ruha

Mi az, amivel biztosan sikert fogsz aratni? A klasszikus A-vonalú ruha!  Minden testalkaton jól mutat, örökzöld fazon, ami sosem fog kimenni a divatból.

Térd fölé, térdig és térd alá érő szoknya is lehet, attól függ, mennyit szeretnél megmutatni a lábaidból. Mivel a szoknya letisztult szabású, a felsőrésze nyugodtan lehet vagányabb, extrább.

Színes menyecske ruha: amitől mindenkinek tátva marad a szája

Egyedi menyecske ruhaKék, sárga, zöld, lila… esetleg pezsgő, ezüst, vagy mályva? Válassz egyedi színű menyecske ruhát!

Sokan kísérleteznek különleges fazonokkal, de nem nagyon mernek eltérni a hagyományos piros színtől. Legyél bátor: lepd meg a vőlegényed és hagyd, hogy leessen a násznép álla!

A színes menyecske ruha előnye, hogy utána bátran felveheted másik alkalomra is, mivel koktélruha jellegű.

A fazonok és stílusok teljes tárháza vár, csak ki kell választanod azt, ami a legjobban passzol a testalkatodhoz. Lehet pántos, pánt nélküli, ejtett vállú, hosszú vagy rövid szoknyás, hosszú ujjú, félvállas… találd meg a Hozzád illő színt és fazont!

Igazán bevállalós vagy? Akkor válassz egyedi színt, színpárosításokat: rose goldba hajló fekete, türkizkék, mentazöld, ombre… egyik sem unalmas!

Mintás menyecske ruhák – ha valami extrára vágysz

Fogadjunk, eszedbe sem jutott, hogy akár még mintás menyecske ruhát is felvehetsz az esküvődön! Pedig ez aztán igazán különleges pontja lehet a lakodalomnak.

Ha unod a letisztult, egyszínű menyecske ruhákat, nem kell mást tenned, mint magadra ölteni egy vidám, mintás ruhakölteményt!

Ha retro, pin up stílusban éreznéd jól magad, akkor a vegyél fel egy színes, polka pöttyös ruhát. A piros alapon fehér pöttyös ruhák színben harmonizálnak a magyar hagyományokkal is.

Teljesen eltérő stílust képvisel a vintage, de minták tekintetében szintén bátor választás. Romantikus virágminták lágy alapszíneken. Csíkos midi szoknyák, csipkemintás díszítés. Annyiféle variáció van, hogy biztosan találsz olyat, ami tetszeni fog!

Mintásban is találsz modern stílusú ruhákat. Ezek inkább testhezállóbb, miniszoknyás darabok elegáns hatással: a tipikus „kiöltözős” ruhák.

Nadrágos menyecske ruha! Ha valami meghökkentőt szeretnél!

Modern menyecske ruhaNadrágot menyecskeruhának? Miért ne? Hihetetlenül elegáns jumpsuit variációk vannak az igazán merész menyasszonyok számára!

Rendkívül modern megoldás, nagyon kényelmes és látványos viselet a nadrágos egyberuha. Különleges hátmegoldásokkal és felsőrészekkel variálható.

Ha igazán lenge stílusút választasz, akkor a nadrágrész szinte szoknyaként fog a lábad körül lebegni, de mégis kényelmesebb lesz, mint egy igazi szoknya.

Estélyi stílusú menyecske ruhák – ha a lagzin is királynő szeretnél lenni

Menyecske ruhának ajánlottabb egy könnyedebb darabot választani, de ha Te a lagziban is igazi hercegnő szeretnél lenni, akkor Neked valók a hosszú szoknyás, estélyi stílusú ruhák.

A földig érő szoknya lehet pörgős, lengébb anyagú, ami kényelmes, de ha kicsit szexisebb szeretnél lenni, akkor válassz egy lazán a tested vonalát követő szoknyát.

Mivel a szoknya teljesen takarja a lábaidat, a felső része ezért nyugodtan lehet merészebb: pánt nélküli, hátrész nélküli, hangsúlyosabb dekoltázs.

A menyecske ruha kiválasztásának legfőbb szabálya: érezd jól és kényelmesen magad benne! Gondolj csak bele: egy egész éjjelt kell áttáncolnod a kiválasztott ruhában, ezért olyat vegyél fel, amiben tényleg felszabadult vagy!

Ne hagyd ki az Esküvői ruha témánk többi cikkét sem!

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (159 szavazat)