Málnás sütés nélküli vegán sajttorta esküvőre

Ugyan az esküvői torta elkészítésének igen kevesen rugaszkodnak neki saját kezűleg, de az aprósütemények tekintetében annál gyakrabban kerülnek „bevetésre” a szülők, nagyszülők, koszorúslányok és a barátnők.

Ha nálatok is házi sütik lesznek a lagzin, ráadásul még a különleges táplálkozást követő vendégeknek is szeretnétek kedveskedni, akkor van egy szuper receptünk!
Az alábbi sajttorta finom, vegán és paleo is egyben, kizárólag természetes alapanyagokból készül, mint például a datolya és a kesudió, ráadásul sütés nélküli, hűtve vagy fagyasztva tálalható, így ideális nyári esküvőre hűsítőként is!

Hozzávalók a málnás vegán sajttortához

  • 1 csésze kimagozott datolya
  • 1 csésze mandula vagy dió, makadámia dió vagy ezek kombinációja
  • ½ csésze édesítetlen kókuszreszelék, vagy kokuszpehely
  • 2 csésze nyers kesudió, melyet vagy egy éjszakán át áztattál vízben, vagy leforráztad forrásban lévő vízzel.
  • ¼ csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1/3 csésze kókusz vagy juharszirup
  • 1 citrom leve
  • ¾ csésze konzerv kókusztej
  • vanília
  • málna

A málnás vegán sajttorta elkészítése

Egy turmixgépben turmixold össze a datolyát, a dióféléket és a kókuszt, amíg a keverék könnyen formálható tésztagolyóvá válik, de látszanak benne az alapanyagok darabjai. (Érdemes nem túl turmixolni, mert ha maradnak benne ropogós darabok, annyival is finomabb és különlegesebb lesz a süti.) Ha úgy érzed a keverék túl száraz, tehetsz bele még datolyát vagy egy kicsi vizet.

Ha eddig elkészültél egy serpenyőt bélelj ki sütőpapírral, majd a keveréket nyomkodd bele az aljába, ez lesz a sütemény talpa.

A leszűrt kesudiót, kókuszolajat, szirupot, a citromlevet és a kókusztejet tedd a turmixba és turmixold addig míg teljesen krémes állagú nem lesz. Keverd bele a vaníliát. Ha kész vagy, ennek a krémnek körülbelül a 2/3-át öntsd a tepsibe a datolyás „tészta” tetejére, majd nyomkodd bele a málna 1/3-át. Végül tedd be a fagyasztóba.

A megmaradt málnát és krémet turmixold össze, ez is legyen minél krémesebb állagú. Ha kész, vedd ki a fagyasztóból a sütit, öntsd a tetejére a málnás-vaníliás krémet, majd mehet is vissza a fagyasztóba.

Ennél a lépésnél választhatsz, hogy teljesen lefagyasztod és úgy kínálod a vendégeknek, mint a fagyit, vagy simán csak hűtöd, mint egy szabvány sajttortát. Mindkét megoldás finom, és mutatós.

A fenti recept jól mutatja, hogy a természetes hozzávalókkal, ízfokozók nélkül is nagyon finom desszerteket lehet készíteni. Ráadásul ennél egyszerűbb nasi kevés van, hiszen minden hozzávalót össze kell csak turmixolnotok.

Bátran választhatjátok az esküvőre is, mert nem csak finom, hanem hűsítő nassolnivaló is, amit a különleges étrendet követők is el tudnak fogyasztani. Ráadásul pár nappal korábban is elkészíthetitek, ha fagyasztott formában szeretnétek kínálni a násznépnek, hiszen ebben az állapotban bőven kibírja azt a néhány napot a lagziig.

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (478 szavazat)