Hogyan válassz esküvői szolgáltatót? Jótanácsok a tökéletes választáshoz!

 Lelkesen vetitek bele magatokat az esküvőtök szervezésébe, lázasan kutattok a legjobb ötletek után? Ahhoz, hogy a megálmodott lagzi létrejöhessen, szükség van a szolgáltatók segítségére is. De hogyan válassz esküvői szolgáltatót, aki minden szempontból tökéletes lesz a számotokra?

Hogyan válassz esküvői szolgáltatót, hogy minden a helyén legyenÖsszeszedtük, melyek azok a szempontok, amikre mindenképpen ügyeljetek, ha esküvői szolgáltató választás előtt álltok. Van, hogy elegendő csupán a szívre hallgatni, és pusztán szimpátia alapján dönteni, de ez nem feltétlen elegendő minden esetben.

Nagyon fontos a gyakorlatiasság, a szakértelem, és még sok más tényező, hiszen ezeken a részleteken múlik, hogy a folyamat összeálljon egy gördülékeny, „soha el nem felejtős”, felszabadult, élménnyé.

Ha nem vagy Te magad is esküvő-, vagy rendezvényszervező, akkor először is érdemes tájékozódni, az esküvőszervezés lépéseiről, illetve magukról az esküvői szolgáltatókról is, hisz nagyon sokan, nagyon sokféle szolgáltatást nyújtanak.

Rugaszkodjunk neki ennek a cseppet sem egyszerű témának, és vegyük át, hogyan válassz esküvői szolgáltatót, hogyan kerüld el a buktatókat, hogy végül minden a legjobban alakuljon?!

Miket várhatsz el egy esküvői szolgáltatótól?

Az esküvői szolgáltató kiválasztásának, – mint sok minden másnak – érdemes kellő körültekintéssel nekiállni. Azonban sok esetben az esküvőjükre készülő párok nem igazán tudják elképzelni, vagy eldönteni, mik is azok a dolgok, amiket el lehet (vagy el kell) várniuk egy szolgáltatótól.

Mint minden más szakmában, az esküvői piacon is széles skálán mozognak a szolgáltatók, ezért fontos előre tudni, megtervezni, miket szeretnénk kérdezni, milyen paramétereknek szeretnénk, ha megfelelne az érintett.

Vegyük sorra, mik azok az alap „követelmények”, amiknek egy magára adó, profi szolgáltatónak fel kell tudni mutatni.

Esküvői szolgáltató referenciával

A neten böngészve számos szolgáltatóval fogtok találkozni, így az első szűrési pont a referencia.

Amennyiben valakinek az ajánlata, hirdetése szimpatikus, az első dolog, amit érdemes megtenni, hogy tüzetesen átnézitek a referenciákat.

Bőséges referenciák esetén

Abban az esetben, ha bőséges referenciákat találtok, érdemes elmélyedni bennük. Nézegessétek a fotókat, videókat, a visszajelzéseket pároktól, a közösségi média fiókjait és a weblapját.

#elketemtipp:
A weboldal áttekintését én különös képpen azért javaslom, mert olyan, mint egy online névjegykártya. (Gondolom, nem vagyok egyedül, ha azt mondom, nem bízok meg valakit egy fontos munkával, akinek igénytelen, összecsapott és gyűrött névjegye van – vagy nincs is.)
A netes “referenciaelemzés” mellett akár a korábbi párokkal is felvehetitek a kapcsolatot, megkérhetitek, hogy mondjanak pár szót az adott szolgáltatóról.

Esküvői szolgáltató referenciák nélkül? Ilyen is van!

Hogyan válassz esküvői szolgáltatót, tippek, tanácsokAnnak, hogy egy esküvői szolgáltatónak nincsenek referenciái két oka lehet. Az egyik, hogy kezdő, a másik, hogy nem korrekt.

Ha egy szolgáltató kezdő, az önmagában nem baj, hiszen nincsen olyan szakma, amit nem nulláról kellene elkezdeni. Senki nem születik sem esküvőszervezőnek, sem fotósnak. Azonban egy kezdő esetében is van pár árulkodó jel, amiknek a figyelembe vételével még nyugodtan adhattok neki esélyt.

Kezdő vagyok és vállalom

Fontos tényező, hogy egy szolgáltató merje magáról elmondani, hogy számára ez még a szakmai pályafutásának kezdete. Ha lelkiismeretesen bevallja, hogy kezdő ezen a téren, az már egy jó jel, mert őszinte és nem próbál meg többet mondani magáról, mint ami igaz.

Tanulmányok

Egy esküvői fotós, egy zenész, vagy például egy esküvőszervező esetében is feltételezhető, hogy valamilyen iskolát, képzést, tanfolyamot elvégzett. Ennek pedig nyoma van.

Persze nem kell magánnyomozásba kezdenetek, nyugodtan megkérdezhetitek tőle, hogy végzett e már el sikeresen valamilyen szakmai kurzust. Ha igen, akkor biztosak lehettek benne, hogy a szakmához kapcsolódó alapok már megvannak.

Ilyen formán már “csak” a rutin és a tapasztalat hiányozhat, amit viszont a kezdő szolgáltatók zöme igen nagy lelkesedéssel és odaadással szokott pótolni.

Kezdő szolgáltatás reális áron

A másik fontos tényező, amit egy kezdő esküvői szolgáltatónál figyelembe kell venni, hogy milyen árakon dolgozik. Természetesen neki is sok munkája van az esküvőtökben, így azt ki kell fizetni, de az a realitás, hogy kezdőként nem olyan díjazást állapít meg, mint egy 10 éve a szakmában tevékenykedő profi.

#elkeltemtipp:
Ha szerencsétek van, akkor kifoghattok olyat is, aki referenciamunkákat vállal. Ez esetben jóval a piaci ár alatt vehetitek igénybe a szolgáltatásait, cserébe a későbbiekben a Ti esküvőtökön való részvétel is a referenciái között fog szerepelni. (Persze ezt érdemes szerződésbe foglalni.)

Megfelelő jogi háttér

Akármennyire kezdő egy vállalkozó, a megfelelő jogi háttérnek, létező vállalkozásnak, adatvédelmi nyilatkozatnak, stb. meg kell lennie.

A nem korrekt esküvői szolgáltató

A nem korrekt szolgáltatót igen nehéz kiszűrni, ha nincsenek referenciák és azt sem vallja magáról, hogy kezdő.

Számos ”professzionális”, több évtizedes tapasztalattal rendelkező szolgáltatóval találkozhattok, ám ha nincsenek referenciák, akkor az már egy elég árulkodó jel. Mik lehetnek még ilyen gyanús jelek?

  • Nincs weboldala: a mai világban már szinte minden vállalkozótól elvárható, hogy legyen egy tisztességes weboldala – adatkezeléssel, elérhetőségekkel, szakmaiságát igazoló tartalmakkal, esetleg vállalkozói adószámmal. Ha ez nincs, az nem túl jó jel, de még nem borítékolja, hogy megbízhatatlan lenne.
  • Elhanyagolt social media: Egy elhanyagolt közösségi média fiók elég gyanús tud lenni egy olyan szolgáltató esetében, aki azt vallja, profi. Természetesen nem azt jelenti, hogy minden nap ontania kell magából a posztokat, de ha hónapok óta nem volt egy sem, vagy pár hetente van egy semmit mondó, összecsapott poszt az sajnos semmi jót nem jelent.
  • Senki nem hallott róla: ha a fentiek mind egybe vágnak és még mindig nem vagytok meggyőzve, akkor érdemes a közösségi média csoportokat segítségül hívni. Bátran kérdezzétek meg, hogy xy szolgáltatóval kapcsolatban van e valakinek tapasztalata, véleménye. Ha senki nem hallott róla vagy jelentkeznek olyanok, akiknek negatív élményük van vele, akkor sajnos bármennyire is szimpatikus – keressetek másik szolgáltatót.

Árajánlat az esküvői szolgáltatóktól

A szolgáltató kiválasztásakor a második fontos lépés, ami Nektek is nagyon sokat segít majd a választásban, az az árajánlat.

Ha szimpatikus vállalkozót találtok, aki az előbb említett referenciákkal kapcsolatban is rendben van, akkor nincs más hátra, mint felvenni vele a kapcsolatot és tudakozódni az árakról.

Ha ő a megfelelő esküvői szolgáltató számotokra, akkor egészen biztos szívesen és gyorsan ad Nektek egy olyan árajánlatot, amelyben a szolgáltatásának részletei is meg vannak jelenítve. Sok olyan szolgáltató is van, aki nyilvános ár listával dolgozik, ebből nyugodtan kiindulhattok, nagyjából be tudjátok lőni, mi az az árkategória, amivel nála számolni kell.

#elketemtipp
Kerüljétek azokat az esküvői szolgáltatókat, akik túl lassan, illetve túlságosan rövid, tömör, vagy összecsapott árajánlatot küldenek. Egy vállalkozótól, aki a bevételeiből él, elvárható, hogy készséggel ad árajánlatot az elvégzendő munkára, mindezt ráadásul minőségi, igényes módon.

Hogyan válassz esküvői szolgáltatót ár alapján?

Amennyiben van esküvői költségvetésetek, bizonyára kikalkuláltátok már, milyen összeggel tudjátok megszervezni álmaitok nagy napját.

A tapasztalat szerint, bármennyire is szeretnétek valakit megbízni az esküvői szolgáltatói munkával, ha az elképzeléseitekhez képest túl magas árajánlatot ad, azt javasoljuk, gondolkodjatok el, valóban őt szeretnétek e.

Ha a terveitekhez képest magasabb ajánlatot kaptok, akkor két választásotok van: vagy kerestek egy másik szolgáltatót kedvezőbb árakkal, vagy lemondtok más szolgáltatásról, így pénzt tudtok átcsoportosítani.

Egy kis utánajárás után bizonyára találtok olyat, akinek az árajánlata, a személye, és a munkája is megfelel az igényeiteknek. Nem érdemes felrúgni a költségtervet csak azért, mert nem tudtok lemondani egy bizonyos szolgáltatóról.

#elketemtipp:
Ha mindenképp ragaszkodtok egy bizonyos személy munkájához, akkor jöhet az átcsoportosítás. Gondoljátok végig, mik azok az egyéb, már betervezett költségek, melyeken tudtok még lefaragni. Ha találtok ilyet (például olcsóbban is kapsz menyasszonyi ruhát, vagy nem ragaszkodsz a kristály ékszerekhez), akkor egy kis újragondolással és átszervezéssel még mindig megtarthatjátok a hőn áhított szolgáltatót és egyben költségkereten belül maradhattok.

Szerződéskötés esküvői szolgáltatókkal

Hogyan válassz esküvői szolgáltatót, hogy jogilag is minden rendben legyenNem győzzük eleget hangsúlyozni (bár még mindig ismétlésre szorul), hogy minden, azaz MINDEN szolgáltatóval szerződést kell kötni. Nem azért, mert bárki megbízhatatlanságot feltételez a másikról, hanem azért, hogy kölcsönösen mindkét fél biztosítva legyen.

Webshopok, netes megrendelések esetén a rendelés, fizetés, teljesítés menete az adatvédelmi és ÁSZF tájékoztatóban le van fektetve, vagyis maga a vásárlás ténye már szerződésnek minősülhet, ami mindkét fél felé védelmet és kötelezettséget jelent. Ezért ilyenek esetében nincsen külön szerződéskötés.

Azonban egy DJ, esküvői fotós, ceremóniamester, vagy esküvői helyszín bérlés esetén külön-külön mindenkivel szerződést kell kötni. Ebben lefektetitek a megállapodás részleteit és minden egyéb feltételt az esküvővel kapcsolatban.

Erről bővebben a Szerződéskötés esküvői szolgáltatókkal című cikkünkben olvashatsz, melyben részletesen ismertetjük, mik legyenek egy szerződésben.

Egyediség, szakmaiság

Az ideális esküvői szolgáltató jelölt biztosan megtalálja az érzékeny egyensúlyt a szakmaiság és az egyediség között.

A szakmaiság az, ami megadja a hozzáértését, a megbízhatóságát az adott feladathoz. Az egyediség ellenben az, ami megkülönbözteti más szolgáltatóktól. Ez az, amiben megnyilvánul személyes stílusa, gondolkodásmódja, ennél a pontnál találtok igazán egymásra.

Ennek a két résznek kényes egyensúlyban kell lennie, hiszen például egy virágkötő esetében az sem jó, ha csak a szakzsargonnal, technikai paraméterekkel bombáz Titeket és az sem, ha csak önmagát csillogtatja és nem beszél szakmai dolgokról.

Arról ismerhetitek meg az igazán elhivatott szolgáltatót, hogy már az árajánlatba is biztosan bele fog csempészni izgalmasan hangzó, kreatív részleteket. Ez alapján azt is le lehet szűrni, hogy mennyire lesz önálló, mennyire lesznek saját ötletei (olyanok is, amikre nem is gondoltok), és hogy a kreativitása mennyire szárnyal.

#elketemtipp:
Vannak olyanok, akik sablon szerűen elmondják, legyártják, megcsinálják, amit kértek tőlük. Egy ilyen és ilyen csokrot szeretnék, mint ami a képen van (csak, hogy maradjunk a virágos témánál). Erre vagy azt mondja a virágos, hogy oké ennyi szálas csokor, ennyibe kerül, vagy még kérdezget: Milyen stílusú lesz az esküvő? Nyári vagy őszi? Milyen színek lesznek a dekorációban? Stb.
Ezek mind-mind olyan kérdések, amik még egy egyszerű menyasszonyi csokor elkészítését is befolyásolhatnák és remekül látszik, mennyire egyedi a szolgáltató. Mert aki profi és szereti a szakmáját az gondol olyasmikre is, hogy nem mindegy: a csokorban lévő virágoknak milyen meleget kell elviselni? Egy kánikulában tartandó esküvőre jobb választás egy meleg tűrő virág. Mennyire illik majd a csokor a választott dekorációhoz, ruhához… és még sorolhatnánk.

Hogyan válassz esküvői szolgáltatót, ha minden stimmel?

A kicsit sem egyszerű döntést tovább nehezítheti, ha a fent felsoroltakkal kapcsolatban minden stimmel.

Jogosan teheted fel a kérdést, hogy mégis hogyan válaszd ki a tökéletes esküvői szolgáltatót, ha az eddigi tanácsaimmal nem mentél gyakorlatilag semmire?!

Erre is van pár hasznos tanácsunk!

Hogyan válassz esküvői szolgáltatót, hogy tökéletes legyen a Nagy Nap

Személyes találkozó a szolgáltatóval – mert itt is fontos a kémia

Az árajánlat mellett az első személyes találkozó az, ami sok esetben eldöntheti, amit el kell dönteni.

Ha a beszélgetés során úgy érzed, nem kellően figyel rátok, és ragaszkodik a „tankönyvszerű” megoldásokhoz, érdemes őt elengedni, s mégis inkább kicsit tovább kutatni a tökéletes esküvői szolgáltatót.

Ugyan ez a helyzet akkor is, ha ugyan minden klassz, mégsem érzed, hogy közös hullámhosszon lennétek. Érdemes tovább keresni, mert nincs is annál kellemetlenebb, mint ha az esküvőtök napján feszengenetek kell a választott szolgáltató mellett. Hatványozottan jelentkezik ez például egy szertartásvezető, egy fotós vagy egy DJ esetében.

Viszont, ha megvan a közös hangot, érzed, hogy elkapta a gondolataitokat, passzol hozzátok a stílusa és személyisége, akkor szinte tuti, hogy megtaláltátok egymást.

Még tovább erősítheti a megfelelő választás tényét, ha a potenciális jelölt érdeklődik felőletek, meg akar ismerni. Ha kérdez Titeket, akkor biztosak lehettek benne, hogy az esküvőtökön is ki fogja hozni magából a maximumot.

#elketemtipp:
Plusz adalékként segítségetekre lehet az is, ha a kiszemelt esküvői szolgáltató esetleg még szakmai oldalakon is megjelenik. Lehet ez szakmai témájú cikk, vagy interjú, esetleg szakmai segítség más oldalaknak, közreműködés nevesebb rendezvényeken, különleges fotózások… szinte bármi belefér ebbe a kategóriába, ami a szakmai hitelességét támasztja alá.

Hol kezdj esküvői szolgáltatók után kutatni?

Ebben a cikkben nem említettük, de nem csak az a nagy kérdés, hogy hogyan válassz esküvői szolgáltatót, hanem az is, hogy hol kezdj el szolgáltatókat keresni. Erre két dolgot tudunk javasolni:

  • Az egyik, hogy a Google a barátod: Akiket megtalálsz a Google keresőben azok már biztosan letettek valamit az asztalra, hiszen legalább egy keresőbarát weboldaluk van. Ezzel ki is szűrted a megbízhatatlan szolgáltatók java részét.
  • A másik pedig a tematikus weboldalak: A tematikus, esküvős weboldalak (mint például ez is, amit épp olvasol) azért jöttek létre, hogy Nektek segítsenek. Az ilyen weboldalakon (legalábbis nálunk biztosan) megjelenő esküvői szolgáltatók megbízhatóságáról, valódiságáról az oldalak üzemeltetői, tulajdonosai már meggyőződtek, így minimálisra redukálódott annak az esélye, hogy olyan szolgáltatóba fuss bele, aki csalódást okoz.

A „kémia” jelenléte tehát döntő tényező a választáskor. Ha úgy érzitek, barátként, kreatív ötletelő társként, egyben magabiztos támaszként tudtok a szolgáltatóra tekinteni, akkor személyes oldalról megfelel az igényeiteknek a szolgáltató. Ahhoz viszont, hogy emellé a gyakorlatiasság, a technikai és hivatalos háttér is társuljon, bátran kérdezzetek, járjatok utána ezen jellegű kérdéseknek is. Csak, ha minden passzol és összeállt, akkor bízzatok meg a kiválasztott, tökéletes esküvői szolgáltatót, álmaitok nagy napjának szervezésével.

Ahogy láthatod, nem is olyan egyszerű kiválasztani a megfelelő esküvői szolgáltatót, mint ahogyan elsőre tűnik. Számos szempont és tényező játszik közre abban, hogy a minden szempontból ideális, szakmailag elkötelezett és megbízható vállalkozót bízzátok meg életetek egyik legszebb napjának részleteivel!

Szánjátok rá a kellő időt és energiát, ne végezzetek félmunkát! Válasszatok olyan szolgáltatót, akinek munkájára, támogatására még évek múltán is örömmel gondoltok majd vissza!

Ne hagyd ki az Esküvőszervező kisokos menüpontunk további cikkeit sem!

Hogyan válassz esküvői szolgáltatót?

Összeszedtük, melyek azok a szempontok, amikre mindenképpen ügyeljetek, ha Összeszedtük, melyek azok a szempontok, amikre mindenképpen ügyeljetek, ha Összeszedtük, melyek[...]

Elolvasom
Esküvői szolgáltatók: az álomesküvő megvalósítói

Legelőször is fontos, hogy rászánd az időt az esküvőd megszervezésére. Ez azt jelenti, hogy a kitűzött időpont előtt legalább fél[...]

Elolvasom
A polgári esküvő menete

A polgári esküvő menete A-tól Z-ig Tervezitek az esküvőt? Szeretnétek összekötni az életeteket hivatalosan is? Jó lenne, ha a polgári[...]

Elolvasom
Ceremóniamester vagy vőfély? Hogyan válassz?

Ceremóniamester vagy vőfély? Nektek melyik az ideális az esküvőre? Egy esküvő megszervezése nem kis feladat, gondoskodnotok kell arról, hogy a[...]

Elolvasom
Mi fán terem az esküvői dekoratőr? Most kiderül!

Tökéletes esküvői dekorációt szeretnél, de nem tudod hogyan? A megoldás az esküvői dekoratőr! Egy álomesküvő megszervezése időigényes és tengernyi feladatból[...]

Elolvasom
Szerződéskötés esküvői szolgáltatókkal

Miért fontos lépés a szerződéskötés esküvői szolgáltatókkal? Mik szerepeljenek a szerződésben? Az esküvőszervezés (sajnos) nem csak annyit jelent, hogy a[...]

Elolvasom
Polgári esküvő: a hivatalos házasságkötés útja

A hivatalos házasságkötés feltétele a polgári esküvő megtartása. De hogyan is kezdj neki? Ha elhatároztátok magatokat, hogy szeretnétek életeteket hivatalosan[...]

Elolvasom
Esküvői tanúk és koszorúslányok

Mit is csinálnak pontosan az esküvői tanúk és koszorúslányok? A lagzi fontos résztvevői az esküvői tanúk és koszorúslányok. Feladataik nem[...]

Elolvasom
Egyházi esküvő

Mi a különbség a Római katolikus és a Református egyházi esküvő között? Melyik hogyan zajlik? A polgári szertartás hivatalos hangulatának[...]

Elolvasom
Házasságkötés törvényi feltételei

Mik a házasságkötés törvényi feltételei? Mitől lesz egy házasság hivatalos? Már javában tervezed az esküvőd színkompozícióját? Kiválasztottad a koszorúslányok ruháját[...]

Elolvasom
Esküvőszervező: biztos kezekben a Nagy Nap

Honnan tudhatod, hogy szükséged van esküvőszervező segítségére? Most kezded az esküvőd szervezését, de elakadtál már az elején? Rengeteg ötleted van,[...]

Elolvasom
Vőfély: a hagyományos esküvők lelke

A hagyományőrző esküvők lelke és hangulatfelelőse a vőfély Az esküvőszervezés közepén jársz és nem tudod eldönteni ki koordinálja a Nagy[...]

Elolvasom
Ceremóniamester: a modern esküvők koordinátora

Miben lehet segítségedre egy ceremóniamester? Szükséged van valakire, aki segít levezényelni az esküvőt és egy karmester ügyességével hangolja össze az[...]

Elolvasom
Szertartásvezető: az egyedi esküvői szertartások záloga

Mit is csinál egy szertartásvezető? Miben segíthet Nektek? Ha szeretnétek elkerülni a sablonos esküvőt, de nem tudjátok hogyan… Ha egyedi[...]

Elolvasom

Blogunk is számtalan hasznos tartalommal vár!

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

Esküvői virágdekoráció: mit, hogyan, mennyiért?

Tudj meg mindent az esküvői virágdekorációról! Szeretnél egy igazán személyes, nem csak a helyszínhez, hanem a személyiségetekhez is passzoló virágdekorációt[...]

A csodálatos Emily Soutache: sujtás esküvői ékszerek

Álomesküvőre álomékszer? Bemutatjuk a sujtás esküvői ékszereket! Szeretnél egy, a ruhádhoz és az egyéniségedhez is passzoló egyedi ékszert, mely nagyszerűen[...]

5/5 - (466 szavazat)