Akármilyen könnyű is volt az esküvő szervezése (hiszen az Elkeltem.hu-val karöltve csináltad végig), azért jó, hogy a lagzi után jön a várva várt pihenés: a nászút!

De máris itt a következő dolog, amin agyalhatsz: hova is kellene utazni? Nászút Zamárdi: napfény, vízpart, kultúra és buli, Titeket is vár a magyar Riviéra!

Zamárdi a Balaton déli partján fekvő kisváros. Tökéletes úti cél azok számára, akik nem akarnak külföldre utazni, de arról sem akarnak lemondani, hogy a hasukat süttessék a vízparton! Következzen: nászút Zamárdi.

Ismerjétek meg Zamárdit

A part mentén változatos strandokat találhattok vizesblokkokkal, öltözőkkel, játszóterekkel. Éhesek sem maradtok, hiszen egy követ sem lehet elhajítani, annyi felé kínálják a balatoni hekket.

Zamárdi legnagyobb strandjáról szemkápráztató látvány a Tihanyi-félsziget. Ha esetleg a kisebb, eldugottabb strandokon romantikáznátok, akkor sétáljatok el a Jegenye vagy Orgona tér felé.

Az aktív pihenést kedvelő jegyespárok számára tökéletes kikapcsolódás lehet a szörfözés, csónakázás, strandröplabda. Bérelhettek vízibiciklit, lecsúszhattok a strand csúszdáin, vagy akár minigolfozhattok is.

Ha a nászút időpontját jól választjátok ki, akkor akár az augusztus 20-i tűzijátékot is a Balaton partjáról nézhetitek meg. Esténként utcabálokat is szerveznek a Bácskai utcai strandon.

A Balaton Sound Fesztivál ideje alatt pedig világsztárok lepik el Zamárdit. Bátran látogassatok el a fesztiválra egyik este, és bulizzatok egy nagyot!

Nászút Zamárdi: ha az aktív kikapcsolódás hívei vagytok

Már elég jól lebarnultál a strandon? Akkor vegyétek irányba Zamárdi túraútvonalait! Nyáron ingyenes túrákon is részt vehettek, hogy jobban megismerjétek a várost és környékét. Gyalog, biciklin, de akár még lovon is bejárhatjátok a területet. Ha elindultok, a Kő-hegyi kilátót semmiképpen ne hagyjátok ki! Erről nem is mondok többet, a kilátóból elétek táruló látvány magáért fog beszélni.

Zamárdi múltja

Strandoltatok, túráztatok, de még nem ismertétek meg Zamárdi történelmét! Töltsetek el pár órát a Világháborúk Múzeumában, vagy ismerjétek meg jobban a zamárdi lakosok emléktárgyait. A néprajzi tárgyak bepillantást engednek a korabeli lakosok hétköznapi életébe, világába. Ha még közelebbről ismerkednétek meg a paraszti kultúrával, akkor a Fő utcában található Tájházba érdemes ellátogatnotok.

Nászút Zamárdiban: ahol csodás élmények várnak!

Ha Zamárdiba tervezitek a nászutat, akkor a Balaton szíve tér kihagyhatatlan állomás. A szobor közepén lévő szív alakú lyuk az idelátogatók kedvence. Csodálatos képeket lehet készíteni a szoborral és a szobron keresztül is. A tér különlegessége, hogy akár még az esküvőt is meg lehet ott tartani, volt is rá már példa.

A Balaton partja tökéletes nászút helyszín

Megszámlálhatatlanul sok vendégház, apartman, hotel és nyaralóház van, amik közül bármelyik jegyespár megtalálja a megfelelőt magának. Közel a parthoz, közel a belvároshoz: a kínálat végtelen.

Az igazi magyar gasztronómia keveredik a Balaton parti konyha szokásos elemeivel. Találtok éttermeket házias magyar konyhával, de grill bár, teraszok, külföldi konyha, és bisztrók is tárt kapukkal várják az éhes vendégeket.

Zamárdi kifejezetten az a hely, ahová nyáron érdemes nászútra menni. Tökéletes kikapcsolódás mindazok számára, akik szeretnék a parton kipihenni az esküvői tervezés-szervezés fáradalmait, de nem bajlódnának hosszas busz-, esetleg repülőutakkal.

Ha kicsit szorosabb büdzsé áll a rendelkezésetekre az álomesküvő minden kiadása után, akkor sem kell lemondanotok a minőségi pihenésről! Zamárdiban strandolhattok a parton, kirándulhattok, és szinte minden nap más és más programokon vehettek részt a város változatos és bő turisztikai programjainak köszönhetően.

Sikerült meggyőznöm Titeket? Akkor nyomás, foglaljátok is le a megérdemelt nászutat!

Ismerj meg több nászút helyszínt is!

5/5 - (231 szavazat)