Pihenésre vagy aktív kikapcsolódásra vágytok a nászút során? Sárvár minden szempontból tökéletes!

Sárvár Magyarország egyik legnépszerűbb települése a nyaralni vágyók körében. Számos látnivaló, rendezvény és magas színvonalú szálláshely biztosítja a tökéletes kikapcsolódást a városba érkezőknek. Az álomesküvő után sokan már fél lábbal a repülőn vannak, azonban nem kell olyan messzire utazni egy felejthetetlen nászútért. Olvasd el a cikket és tudd meg, mitől lesz felejthetetlen a nászút Sárváron!

Nászút Sárvár: élmények és pihenés egy helyen

Az esküvő és a lakodalom megszervezése több hónapig tartó munkát igényel, amit jól esik utána kipihenni. Erre tökéletes helyszín a sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő. Gyógymedencék, élménymedencék, szaunák és exkluzív aroma-kabinok közül lehet válogatni. Nyáron még több lehetőségetek van: stranddal, csúszdákkal és sportpályákkal bővül a lehetőségek tárháza.

Ha szerettek a természetben bóklászni, túrázni, akkor a Sárvári Arborétum kihagyhatatlan a nászút programjai közül.

Az arborétum múltja egészen az 1500-as évekig nyúlik vissza, így nem csoda, hogy a kert egyik része 400 éves fákból álló ligeterdő. Az arborétum másik fele a klasszikus angolpark vonásait hordozza magában.

Egy ifjú pár sem hagyhatja ki a városnézést Sárváron, amit a Nádasdy-vár épületegyüttesével érdemes kezdeni. A vár nemzeti örökségünk, és Sárváron kulturális központként szolgál. Benne található a Nádasdy Ferenc Múzeum, ahol az érdeklődők térképtörténeti, iparművészeti kiállítást tekinthetnek meg többek között, valamint megismerkedhetnek Sárvár történelmével is, ami igen gazdag, hiszen a város már az őskorban is lakott hely volt.

Nászút Sárvár: Élmények? Garantálva!

Habár a legtöbb nevezetességhez érdemes nappal ellátogatni, egy esti andalgás során is találhattok lenyűgöző helyeket. A város főterén, a Kossuth téren található szökőkút is ilyen. Geschrey Lajos sárvári építész keze munkája, érdekessége, hogy hang-, és fényjátékkal varázsolja el a téren tartózkodókat.

Ha templomban is esküdtetek, akkor valószínűleg Titeket is lenyűgöz ezeknek az épületeknek a magasztos hangulata. A Szent Miklós római katolikus templom is igen impozáns építmény. A templomról az első írásos feljegyzések a 15. századból valóak, de már akkor is régi épületnek számított. A gótika stílusjegyeit viselte magán, azonban a 20. századi felújítások, átépítések neogótikus külsőt eredményeztek. A magyar kultúra és irodalom szempontjából is jelentőséggel bír a templom, mivel itt temették el Tinódi Lantos Sebestyént, a híres krónikást.

Ha a fürdőzések és a városnézés után egy kis mozgásra vágytok, akkor a Sárvári Kalandparkot ne hagyjátok ki! A Fürdő közvetlen szomszédságában van, így elég csak kimásznotok a medencéből és már mehettek is a kötélpályákra. A kalandpark több nehézségi fokozatú pályával áll mindenki rendelkezésére, így biztosan találtok olyat, amin bátran végig tudtok menni. Átcsúszni a tó felett a naplementében a nászút kihagyhatatlan programja.

Szintén a Fürdőtől nem messze négy részből álló csónakázó tórendszer várja a kirándulni vágyókat. A vízen lebegő csónakok, a tó fölött átívelő hidak és a szigetek az erdő ölelésében tökéletes hangulatot teremtenek egy meghitt sétára az ifjú házasok számára.

Ha jó időpontban érkeztek Sárvárra, akkor remek programlehetőségek várnak Titeket. A várban koncertek, előadások és időszaki kiállítások kerülnek megrendezésre, de Sárváron rendszeresen megtartják a Nemzetközi Folklórnapok rendezvénysorozatot is.

Minden ifjú pár álma a tökéletes nászút, ahol nem csak pihenhetnek, hanem életre szóló élményekkel gazdagodhatnak. Ha Ti is erre vágytok, akkor irány Sárvár!

Ismerj meg több nászút helyszínt is!

5/5 - (159 szavazat)