Visegrád Magyarország egyik legkisebb városa, de gazdag történelmi múltja és környezeti értékei miatt sokak kedvenc településévé vált!

Minden ifjú pár szeretne egy felejthetetlen nászutat eltölteni kettesben egy csodálatos helyszínen. Ehhez nem is kell olyan messzire utazni, hiszen Visegrád bővelkedik a látnivalókban és programokban.

Miért szuper nászút helyszín Visegrád?

Kihagyhatatlan állomás a Királyi Palota, ami a város gazdag történelméről árulkodik. A középkorban az egyik legimpozánsabb épületegyüttes volt, aminek hangulatát szinte tökéletesen visszaadják a rekonstruált termek és korhűen berendezett szobák. A modern kor hatására Virtuális Vártúrák néven interaktív kiállításon is részt vehetnek az érdeklődők a hagyományos kiállítótermek megtekintése mellett.

A Palota egyik leglátványosabb eleme a reneszánsz díszudvar, közepén a Herkules-kúttal, amit mindenki jól ismer az 1000 forintos bankjegyünk hátoldaláról.

A kertészet és a növények kedvelői biztosan örömüket lelik majd a függőkertben, ahová olyan fűszer-, és gyógynövények kerültek betelepítésre, amilyeneket a középkorban is gyakran használtak.

Egy jegyespár sem hagyhatja ki azt a lélegzetelállító látványt, ami a visegrádi fellegvárból tárul a szemünk elé. A hegy tetején lévő fellegvár a lejjebb elhelyezkedő alsó várral egészül ki. A vár történetét bemutató kiállítások mellett panoptikum, vadászati és halászati kiállítás is várja a kíváncsi látogatókat.

Nászút Visegrád

Visegrád és környéke kellemes kirándulóhely, így ha a nászút alatt kicsit mozognátok, felfedeznétek a környéket, akkor irány a Nagyvillám térsége, ahol a Zsitvay-kilátó tetejéről szép időben akár 100 kilométeres körben belátható a táj. A Dunakanyar, a Mátra és a Pilis könnyen beazonosítható a kilátóban elhelyezett útmutatók segítségével.

Visegrádon található továbbá a Bertényi Miklós Füvészkert is, ahol nem csak az esküvői fotózást lehet megtartani, de nászutatok alatt is érdemes egy kellemes sétát tennetek ebben a meseszép környezetben.

Ha még nem untátok meg a kirándulást, akkor irány a Sibrik-domb!

Ott található a Pannoniát védő határvonal egyik fontos erődítménye, a Pone Navata. Az erődből megmaradt romok szabadon bejárhatók egy kellemes séta alkalmával.

Nem koccintottatok még elégszer a közös életetek kezdetére az esküvő alatt?

Akkor ezt bepótolhatjátok a Zugfőzde Pálinkamúzeumban. A pálinkafőzésnek hagyománya van Visegrádon: egyes feljegyzések szerint Károly Róbert feleségét, Erzsébet királynét gyógyították a mai pálinkánk korabeli verziójával, amit akkoriban „a magyar királyné életvize”-ként ismertek.

A pálinkamúzeumban kisfilmek segítségével mutatják be a pálinkafőzés csínját-bínját, valamint az zugfőzés tevékenységét a kreatívabbnál kreatívabb helyekkel, ahová a pálinkát rejtették. A látogatók egyedi pálinkacímkét készíthetnek és emlékfotóhoz is modellt állhatnak.

Pörgős és élménydús nászút Visegrádon

Ha szeretitek a kalandokat és az adrenalint, akkor a Visegrádi Gokart és Kalandparkot sem hagyhatjátok ki a nászút alatt. A sportolási lehetőségek mellett a kötélpályák különlegessége, hogy még éjjel is végigmehettek rajtuk a reflektoros kivilágítás miatt. Ha megszomjaztok, akkor pedig kortyoljatok el egy italt a sörsátorban.

Érdekes programok várnak

Attól függően, mikor van a nászút időpontja, akár különböző városi programokon is részt vehettek: a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok időutazásra hív titeket a középkorba. A Zenés Nyári Esték koncertsorozat pedig a komolyzene kedvelőinek nyújt könnyed kikapcsolódást. Télen városi disznótoron és Adventi Kézműves Vásáron is részt vehettek. Vasárnaponként akár a helyi termelői piacra is ellátogathattok, ahol házi termékeket, kézműves csecsebecséket, ajándéktárgyakat vásárolhattok.

Finom pálinkák, történelmi palota és bámulatos környezet vár Visegrádon, amit kár lenne kihagyni. A nászút tökéletes alkalom arra, hogy egy kedves, de programokban és látványosságokban bővelkedő kisvárosban töltsetek el egy romantikus vakációt, ezért ne habozzatok tovább, válasszátok Visegrádot!

Ismerj meg több nászút helyszínt is!

5/5 - (259 szavazat)