Volt már időd belegondolni abba, hogy milyen különleges esküvői látványelemeket szeretnél?

Tedd félre az esküvői menetrendet és állj le a pörgéssel. Két percre képzeld el, mi az a hangulat, amit érezni szeretnél, és ezt milyen különleges esküvői látványelemek teremtik meg számodra. Látod magatokat, ahogy galambokat röptettek, a násznép pedig egy csokiszökőkútba mártogatja a gyümölcsöt? Egy jégszobor hűti a salátát? Vagy ez már hirtelen túl sok és vissza is rántott a valóságba?

Ne aggódj, sok menyasszony van így vele, de Te nyugodtan álmodozz csak tovább, én pedig elmondom, hogy a túlzásnak tűnő jégszobor miért is nem túlzás valójában. Ha érdekelnek a részletek, akkor olvass tovább!

Különleges esküvői látványelemek: játék a fényekkel

Esküvői látványelemekEsküvőszervezés közben a világítással kapcsolatban max az fog eszedbe jutni, hogy a lagzi és a szertartás helyszínén legyenek jók a fények. Ez főleg a fotózás miatt lehet fontos kérdés, de persze húslevest kanalazni vak sötétben sem egy túl nagy élmény.

De aztán meglátsz néhány inspirációs képet a Pinteresten, és beléd hasít a felismerés: a világítás az egyik legsokoldalúbb látványelem lehet az esküvőtökön! Ha jól használjátok nem csak a hangulat lesz fantasztikus, de biztosan mindenkinek tátva marad majd a szája.

Lampionok

Ha a hagyományos vonalon mozognátok elsősorban, akkor akár beltéri, akár kültéri díszítéshez is nagyszerű hangulatot teremtenek a lampionok. Ha vintage esküvőt szeretnétek, akkor ez a Nektek való világítás! Akaszthatjátok fákra, beltéren a boltozatra, stílustól függően választhattok hideg vagy meleg fényű égőket is, a végeredmény biztosan csodás lesz.

Fényfüzérek

A kültéri esküvőkön nagy népszerűségnek örvend a fényfüzérekből összeállított sátor vagy félsátor. Állítsatok fel egyet az udvarban, és a násznép tűkön ülve fogja várni, hogy a fényfüzér-sátor alatt táncolhasson veletek!

A fényfüzér akkor is jó megoldás, ha olyan teremben ünnepeltek, aminek nagy a belmagassága. Az ilyen termeket nem olyan nehéz díszíteni, mint elsőre tűnhet. A fényfüzérek – szintén sátor alakban, középről indulva – nagyon látványos dekorációk, melyek egyszerűségük ellenére is remekül betöltik a helyet. Ha elakadtok a díszítés során, bátran kérjétek ki egy esküvői dekoratőr tanácsát.

Modern világítás

A modern stílus kedvelőinek sem kell aggódni, hiszen színes reflektorok és robotlámpák segítségével akár mintákat is „felfesthetünk” a falra. Ha jobban belegondolsz, ezzel két legyet üthetsz egy csapásra! Nappal működhetnek, mint díszvilágítás, estére pedig a zenekar vagy a DJ használhatja, mint hangulatvilágítás a buliban.

A fényben sok lehetőség rejlik, és az előbb említett példákkal még csak a felszínt kapargattuk! Ne félj bevállalósabb lenni, ha szereted az extrém dolgokat, akkor ne fogd vissza magad az esküvődön sem!

Tűzijáték

A Nagy Nap gyönyörű lezárása lehet a tűzijáték, azt azonban ne felejtsétek el, hogy ez engedélyköteles! Ha ezzel meg tudtok békülni, akkor annyi lehetőség rejlik benne, hogy megéri végigjárni a hivatalos utat érte.

Tudom, a visszafogott jelzőt ritkán használják a tűzijátékra, de ha meggondoltan válogatjátok össze, mit szeretnétek fellőni, akkor nagyon ízléses hatást is elérhettek.

#elketemtipp:
A tűzijátékkal kapcsolatban érdemes igen megfontoltnak lenni. És nem csak az engedély miatt. Figyelembe kell vennetek a rendezvényhelyszín adottságait, a szomszédos épületeket (ha vannak), a környékbeli lakókat, és nem utolsó sorban a környéken élő állatokat. Ez utóbbi nem csak a lakott területen élő állatokat érinti, hanem szabadtéri esküvő esetén a vadállatokat is. Ugyanis a tűzijáték durrogtatása számukra nagyon rémisztő – olyan mintha Te egy háborús övezet közepén ébrednél -, ettől pedig a pánik hatására könnyen szaladhatnak járművek elé, hagyhatják hátra kölykeiket, vagy szenvedhetnek balesetet. Mindenképp mérlegelj, ha ilyen extrán töritek a fejeteket az esküvőre!

Csillagszóró

Csillagszóró esküvőreHa nem szívesen engeded el a tűzijáték szikrázó élményét, de egyúttal valami visszafogottabbra vágysz, akkor válasszátok a csillagszórókat.

Mesés látványt nyújtanak az esti sötétben, például, ha minden vendég gyújt egyet az első közös táncotokhoz. Az esti képek elkészüléséhez is remek kiegészítőnek bizonyulnak. Ráadásul nem is drága beszerezni, és nincsenek olyan hátulütői, mint a tűzijátéknak. Az már csak plusz pont, hogy csillagszórót mindenféle méretben és formában lehet kapni, többek között szívecskét is, ami jól megy az esküvőre is.

Lézershow

Az előzőnél jóval egyszerűbb, ám egyáltalán nem kevésbé látványos: a zenével, füstgéppel egybekötött lézershow. Amikor a buli a tetőfokára hág, akkor emeljétek még egy szinttel feljebb a lagzit egy jól megkomponált show-val!

A felejthetetlen tortaceremónia

Arról már esett szó, hogy mintákat fessünk a falra fény segítségével, de azt tudtad, hogy akár még az esküvői tortát is díszítheted vele?

A tortaceremónia keretein belül nincs szükség túl sok cukrászati díszítésre, csak egy fehér esküvői tortára, amire előzetesen egyeztetett mintákat, kisfilmet vetítenek ki zenekísérettel. Ennél egyedibb tortát nehezen fogsz találni!

Romantikus filmek megelevenedve

Most kicsit romantikusabb vizekre evezünk: nézzük meg, hogy működnek a valóságban a hollywood-i romantikus filmek és hogyan lesznek ezekből különleges esküvői látványelemek!

Galambröptetés

Esküvői galambröptetésTe is megkönnyezed a jelenetet a filmben, amikor az ifjú pár galambokat röptet a templomból kilépve? Nem elérhetetlen, hogy Te is átéld ezt a pillanatot!

Galambokat röptethettek kézből vagy ládából is, és azt is Ti döntitek el, hogy hány madarat szeretnétek közösen elreptetni az összetartozás jegyében.

Ha még ennél is különlegesebb jelenetet szeretnél a saját esküvői filmedbe, akkor röptethettek pillangókat is. Arra kell figyelnetek, hogy a pillangók csak melegben, kb. 20 fok felett érzik jól magukat, ezért ilyenkor fognak repülni is. Az elengedésig azonban nyugodtan kell lenniük, ezért le kell hűteni őket.

Lufieregetés – amit nem ajánlunk senkinek!

Amit mindenképp meg kell említenünk, az előbbi kettőnél kissé visszafogottabb: lufieregetés. Úgy érezzük, ennek a példának mindenképp helye van ebben a cikkben, ugyanis rengeteg pár szimpatizál ezzel az ötlettel. És, bár valóban nagyon látványos az a pár perc, míg elengeditek a lufikat, mi lebeszélnénk róla mindenkit.

Ennek nagyon egyszerű oka van: amit felengedsz, az valahol le fog esni. Ebből a szempontból mindegy, hogy erdőbe, városba, vagy vízbe, ahol földet ér, ott gondot fog okozni. A levegőbe felengedett plasztik vagy lebomlónak nevezett lufik egyszer csak leesnek és újrahasznosíthatatlan szemétté válnak.

A földön lévő darabokat az állatok élelemnek hiszik, megeszik, majd elpusztulnak miatta. Azt most ne feszegessük, hogy milyen betegségeket és problémákat okoznak a lufidarabok, a lényeg az, hogy csupa olyat, amit nem kívánsz magadnak, így ne okozd az állatoknak sem.

Egyébként évről évre több szervezet is szót emel a lufieregetés betiltásáért, Magyarországon per pillanat még legális szemetelésnek minősül, de több országban történtek már tiltó intézkedések.

Milyen alternatíva van lufieregetés helyett?

Ha nem maradunk a látványelemek témájánál, akkor szinte bármilyen közös „ceremóniát” kitalálhattok helyette, mint például a faültetés. Ha ragaszkodunk a látványos dolgokhoz, akkor az is megoldás ha közösen eresztetek vízre virágokat vagy faleveleket. Egyrészt nem károsítja a környezetet, másrészt a folyóban vagy patakban úszó virágok nagyon szépek is.

Ragaszkodsz a lufikhoz?

Ha mindenképp szeretnél lufikat az esküvődön, de lemondasz a szélnek eresztésükről, akkor választhatsz lufi dekorációkat is. Kültérre és beltérre egyaránt elhelyezhetők és elképesztő látványos kompozíciókat lehet belőlük alkotni.

Ételek és italok, mint esküvői látványelemek? Ez is lehetséges!

Már sikerült feldobni a táncteret és a ceremóniát is igazán különleges látványelemekkel. Kérdezheted, hogy mi jöhet még? Elmondom: az esküvői menü sem maradhat ki a sorból!

Szökőkút

Csokiszökőkút esküvőreA legegyszerűbb fogásokból álló menüsort is különlegessé varázsol egy szökőkút: legyen az csoki, pezsgő, vagy akár sajt.

A csokiszökőkút köré felkockázott gyümölcsöket, süteményeket, piskótákat helyezhettek el. Kérhetitek fehér-, tej-, vagy étcsokival is, de a különlegességek kedvelőinek extra ízek is rendelkezésre állnak. Hidd el, egy csokiszökőkút látványától összefut a nyál a szájában még annak is, aki nem édesszájú!

A sok édesség után jól eshet mártogatni valamit a lágyan csordogáló olvadt sajtba. Zöldségekkel, ropogtatni valókkal körberakott sajtszökőkút impozáns látványa lehet a svédasztalnak.

Ha az ételek mellett az italbárt sem akarjátok kihagyni a sorból, akkor következzen pár extra ötlet! A modern hangulatú és díszítésű esküvő ízléses kiegészítő eleme lehet az italszökőkút. Csordogálhat benne akár pezsgő, bor, bólé, a sikkes látvány nem fog elmaradni!

Gyümölcsszobor, ami nem csak finom

A szökőkutat túlzásnak tartod, de mégis szeretnél valamilyen központi elemet a svédasztalra? Akkor a zöldség-, és gyümölcsszobrokat Neked találták ki!

A legváltozatosabb formákat lehet kivágni az adott gyümölcsből. Gyakran dinnyéből szoktak mintákat formázni, de a többféle gyümölcsből készült kompozíciók is elterjedtek.

Mutatós és finom koktélok

Amikor a helyszín lefoglalásakor rögzítitek az esküvői menüt és italcsomagokat választotok, érdeklődjetek a koktélok felől is. Ha a bárban dolgozóknak mixer képesítésük is van, ne féljetek kihasználni azt, és állítsatok fel egy koktélbárt. Főleg tavaszi-nyári esküvőkön egy szempillantás alatt felcsigázza majd a násznépet a hűvös szomjoltók látványa.

Amellett, hogy a koktélok kellemesen hűsítenek és kétség kívül oldják a hangulatot, nem lehetünk el amellett sem, hogy rendkívül látványosak is. Nem csupán a különböző színekben pompázó mutatós innivalók, de bizony a készítésük is feldobja az esküvőt, hiszen egy külön programmal is felér. A mixerek olyan látványos show-t tudnak előadni italkészítés közben, hogy mindenkinek tátva marad a szája.

Jégszobor? Na, ez már mindennek a teteje! Vagy mégsem?

Jégszobor esküvőreNem mindennap esik meg az emberrel, hogy férjhez megy. De Veled most pont ez történik, és ha jégszoborra vágysz, akkor készíttess jégszobrot az álomesküvődre!

Elsőre lehet, nem is gondolsz bele, de a jégszobroknak nem csak díszítő szerepük van. A hűtésre szoruló ételek közelébe elhelyezve hidegen tartja azokat, de akár olyanra is tervezhetitek, hogy ital folyjon végig rajta.

Művészi értékük magas, hiszen a legegyedibb elképzeléseiteket is formába tudják ölteni a tehetséges jégszobrászok, csupán a pénztárcátoktól függ, mennyire száguldhat szabadon a fantáziátok.

Kérhettek különböző formákat az egyszerűbbektől kezdve, mint a szív, vagy a virágok, a bonyolultabbakig, mint a boltívek vagy a titeket mintázó szobrok.

Ha nagyobb méretű jégszobrot készíttettek, akkor azt központi helyre kell helyezni, ennek kitalálásában egy dekoratőr sokat tud segíteni. Az biztos, hogy egy ilyen dekorációtól biztosan elakad a násznép lélegzete.

Galambröptetés, csokiszökőkutak, jégszobrok… megannyi lehetőség, amik közül válogathattok. Ha régóta dédelgetett álmaid között szerepel valamelyik látványelem, akkor ne habozz, és bátran szerezd be! Ez a Ti álmotok, a Ti esküvőtök.

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

A házasságkötés menete: Út a boldogító igentől a nászútig

A házasságkötés egy örömteli esemény, amely két ember elköteleződését ünnepli egymás iránt. A nagy nap azonban nem csak a romantikus[...]

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

5/5 - (472 szavazat)