Ragyogj hajócsipke ékszerekkel az esküvődön!

Már minden esküvős cikket elolvastál, és úgy hiszed, az összes trendről és újdonságról hallottál? Azt tudod-e, mi a hajócsipke, és hogyan varázsolhatja még különlegesebbé a megjelenésedet az oltár előtt?  Olvasd el cikkünket, és kiderül!

Mi is a hajócsipke?

Hajócsipke fülbevalók

Nem, nem a tengerészek hordtak csipkés egyenruhát. Ennek a kézimunka-technikának a neve az elkészítéséhez szükséges különleges segédeszközhöz köthető: egy hajócska formájú eszköz, ami megkönnyíti a munkát.

A hajócsipke készítése

A készítése azért különleges, mert csomózásos technikával készül. Ehhez nyújt segítséget a kis hajócska, de akár egy hosszabb, vastagabb, tompa hegyű tű is alkalmas rá. Ha szeretnél belefogni a megtanulásába, akkor ezek mellett szükséged lesz még horgolótűre, ollóra, pikófára (műanyag/kartonlap), és jó minőségű, vastagabb, nem bolyhosodó horgolófonálra.

Akár Te magad is elkészítheted

Ha járatos vagy a különböző kézimunkák, horgolási technikák világában, akkor nem fog gondot okozni, hogy elsajátítsd a hajócsipke csomózásos technikáját.

Ha kezdő vagy, akkor pedig ennél jobbat nem is találhatnál első próbálkozáshoz, mivel a többi csipkefajtához képest könnyebben megtanulható a művelete. Akár pár óra alatt már díszes poháralátéteket, karácsonyfadíszeket készíthetsz. Egy kis gyakorlással pedig már a bonyolultabb minták horgolása is gyerekjáték lesz!

Hajócsipke az esküvőn?

A csipkés minták, díszítések nagy népszerűségnek örvendenek, szinte sosem mennek ki a divatból. A csipkés menyasszonyi ruha szintén sláger az utóbbi pár évben. De hogyan tudnád ezt a nagy csipkedömpinget megfűszerezni egy kis egyediséggel?

Nem mással, mint hajócsipke kiegészítőkkel!

Szinte bármit meg lehet alkotni hajócsipkés mintából: a hétköznapi tárgyakon keresztül akár ékszereket, hajdíszeket is lehet készíteni ezzel a technikával.

Esküvői ékszerek hajócsipkéből

Hajócsipke ékszerek esküvőre!

Felejtsd el a hagyományos ékszereket, és hagyd, hogy mindenki ámuljon a különleges nyakláncodon, fülbevalódon, hajdíszeden!

Kész ékszerszettek is készülhetnek: nyaklánc és fülbevaló a tökéletes összhangért.

Azt hiszed, ezt már nem lehet tovább fokozni? Pedig lehet!

Ízléstől függően gyöngyökkel lehet kiegészíteni a mintákat: a csomók között finoman elhelyezkedő gyöngyök klasszikusan elegáns stílust sugároznak, a nyakláncba pedig akár medált is lehet illeszteni.

A frizurád éke is lehet egy hajócsipke hajdísz: masni, virág, hajpánt, bármi elkészíthető! A meghorgolt alkotás végső formáját keményítés után kapja: egy hófehér hajócsipke virág romantikus kiegészítése a kontyos esküvői frizuráknak és a szabadon leomló hajzuhatagnak is.

Igazi hercegnős esküvőt szeretnél?

Akkor a ruhádhoz válassz egy hajócsipke kesztyűt! A gyönyörűen kidolgozott csomók enyhén keményítve tökéletesen idomulnak majd a karodra.

Miért válassz hajócsipke kiegészítőket?

Ha eddig nem sikerült meggyőznöm Téged, akkor mondok még pár érvet, miért viselj hajócsipke kiegészítőket az esküvődön!Hajócsipke ékszerek

  • Nem gyártják tömegesen, kézműves alkotóktól tudod megvenni, akik egyedi darabokat álmodnak meg.
  • Fémallergiád van, de szeretnél ékszert viselni az esküvődön? A hajócsipkétől biztos nem fog viszketni, égni a bőröd!
  • A családi örökség része lehet: képzeld el, ahogy a lányod a saját esküvőjén viseli, mint „valami régi”.
  • Romantikus, vintage esküvő hangulatával harmonizáló kiegészítő.
  • Olyan ékszert viselhetsz, amit akár saját magadnak készíthetsz el. Kis gyakorlás után viselheted is azt az kiegészítőt, amit megálmodtál magadnak.
  • Nem csak ékszerekben, hanem egyéb esküvői kiegészítőkben is alkalmazhatod a hajócsipkét. Megjelenhet a menyasszonyi csokorban, a gyűrűpárnán, köszönet vagy szülőköszöntő ajándékban is.
  • Számos jó tulajdonságát gazdagítja az is, hogy bármilyen színben készíthető, így nem csak stílusában, de színében is passzolhat az esküvőhöz, a menyasszonyi vagy menyecske ruhádhoz, de akár a virágokhoz is.

Sok különleges ékszer közül válogathatsz, amikor a tökéletes kiegészítőt keresed a menyasszonyi ruhádhoz, de kevés olyan van, ami annyira klasszikus, mint a csipke. Viselj hajócsipke ékszereket a Nagy Napon, és hagyd, hogy körbe lengjen az időtlen elegancia!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (453 szavazat)