Hogyan válassz DJ-t az esküvődre, hogy garantáltan fergeteges legyen a buli?

Szeretnéd tudni, mi a titka a hajnalig tartó esküvői partinak? Vagy azt, hogyan teheti egy DJ emlékezetessé a lagzit? Egyáltalán, hogyan válassz DJ-t az esküvődre? Ebben a segítségedre lehet egy esküvői DJ, aki profin pörgeti a lemezeket, hogy az ereszdelahajam tényleg hajnalig tartson!

Ezen a héten Tomek RetroBoy-jal készítettünk interjút, aki számos tippel készült mindazok számára, akik DJ-t szeretnének szerződtetni az esküvőjükre. Ha Te is közéjük tartozol, akkor ez a cikk Neked szól!

Először is ismerjétek meg Tomeket!

Hogyan válassz DJ-t az esküvődre

Elkeltem.hu: Mióta dolgozol a zeneiparban és hogyan ismerhetnek az emberek?

Tomek: A polgári nevem Böjthe Tamás a szakmában Tomek RetroBoy-ként ismernek.

A 80-as évek végén kezdett el érdekelni a téma, megkerestem a megfelelő embereket és tőlük tanultam meg a szakma első lépéseit,1989-ben már önállóan dolgoztam, mint lemez bemutató ’DJ’. 1995-ben indítottam el egy saját lemez kiadót ahol tehetséges hazai zenekarokat karoltam fel. Közben számtalan hazai klub házigazdájaként szórakoztattam a közönséget.

Elkeltem.hu: Mióta vagy DJ esküvőkön?

Tomek: 2006-ban jött egy felkérés, ami egy esküvői party-ra szólt és az volt a feladat, hogy a zenekar szüneteit töltsem ki valamilyen alkalomhoz illő zenével, hogy a jó hangulat megmaradjon. Izgalmas és szokatlan feladatnak tűnt ezért vállaltam a felkérést, A zenekar első szünetében elindítottam a műsort, ami annyira jól sikerült, hogy a zenekarnak vissza sem kellett jönnie. Ekkor az volt az első gondolatom, hogy ebben van valami ez egy teljesen új terület, keressünk partnereket és vágjunk bele. Így lettem én esküvői Dj. Ez már 12 éve történt azóta több mint 300 esküvőn dolgoztam és rengeteg barátot szereztem közben.

Elkeltem.hu: Milyen árkategóriában mozog a szolgáltatásod?

Tomek: Az árat sok minden befolyásolhatja. Van egy alap tarifa, ami tartalmazza egy átlagos budapesti helyszínen megrendezésre kerülő esküvői buli költségeit. Ezt egy személyes találkozón meg tudjuk beszélni a párral, és ha ettől eltérő igények merülnek fel, annak függvényében ez változhat.
Az alapdíj egy 80 fős esküvői rendezvénynek a teljes technikai hátterét magában foglalja a szertartás hangosításával együtt.

Elkeltem.hu: Mi az, amivel többet nyújtasz, mint egy másik Esküvői Dj?

Tomek: Én mindig arra törekszem, hogy valami újat, valami szokatlant és valami izgalmasat mutassak meg az ifjú pár és a násznép számára.
Minden buli más és más, főleg nálam, mert én videoklipekkel dolgozom. Több, mint 3500 klip van a videotáramban, de mindig akad olyan kérés, amit be kell szerezni, így folyamatosan bővül a lejátszható videóim listája.

A műsor ezzel kiegészülve kapta meg a mai formáját, mint VIDEO DISCO SHOW. Ezzel egy igazán egyedi és különleges élményt kínálok a kedves párok és a tisztelt násznép szórakoztatására.

Nagy divat lett, hogy a párok Életút kisfilmet szeretnének levetíteni a násznépnek, hogy mindenki láthassa hogyan találtak egymásra és mi vezetett odáig, hogy ma együtt ünnepelhetnek. Ezeket a kisfilmeket is szívesen megvágom a saját stúdiómban, ahol a partin készült videós anyagokon is dolgozom.

Elkeltem.hu: Csak zenélsz, vagy vállalsz felkonferálásokat, információközléseket, egyéb szolgáltatásokat is?

Tomek: Igen, mivel gyakran előfordul, hogy a kiválasztott esküvői helyszínen tartják meg a szertartást is, ennek a hangosítását, zenei és egyéb technikai feltételeit is biztosítom.
Természetesen kézben tartom, oda figyelek a történésekre és irányítom az eseményeket. Szívesen konferálok, segítek a kötelező programok levezénylésében, hogy minden simán működjön.

Hogyan válassz DJ-t az esküvődre

Elkeltem.hu: Országosan vállalsz esküvőket?

Tomek: Igen, szívesen bejárom az országot és mindig örülök, ha új embereket ismerhetek meg és új barátokat sikerül szereznem.

Elkeltem.hu: Miről ismerhető fel egy profi DJ?

Tomek: Esküvői DJ-nek lenni nem hobbi, hanem minden napot kitöltő komoly munka. Ahhoz, hogy a Nagy Napon minden tökéletesen működjön, fáradhatatlanul kell dolgozni, amit én meg is teszek, hogy a párok nyugodtan szervezhessék az esküvőjüket.

  • A berendezéseknek üzembiztos és szép állapotban kell lenniük.
  • Berendezéseimet raktárban tárolom, és saját járművel szállítom.
  • Professzionális, jó minőségű eszközöket használok.
  • Mindenből rendelkezem egy tartalékkal, felkészülve az előre nem látható eseményekre.

Elkeltem.hu: Mikor kezdjünk el zenei szolgáltatót keresni?

Tomek: Azt javasolnám, hogy amikor a helyszínt és az időpontot sikerült lefoglalni, legyen a következő lépés a zenei szolgáltató, mert az esküvői parti és a ceremónia is a jó hangulattól lesz emlékezetes a résztvevők számára.

Elkeltem.hu: Mennyi idő kell a technika beszereléséhez egy átlagos helyszínen?

Tomek: Ezt nem tudom pontosan megmondani. A jegyespárok számára megpróbálom minél jobban megkönnyíteni a szervezést, ezért a helyszín üzletvezetőjével egyeztetve, valamint a többi szolgáltató teendőivel összhangban szoktam kalkulálni és a násznép érkezése előtt egy órával a technika készen áll.

Elkeltem.hu: Kötsz szolgáltatói szerződést? Mik a legfontosabb pontjai?

Tomek: Igen, kötök szerződést, ez nagyon fontos nekem és a pároknak egyaránt.
A szerződés tartalmazza:

  • A szolgáltatás helyszínét és időpontját
  • A technikai és egyéb igényeket
  • A megrendelő és a szolgáltató visszalépésének a feltételeit, következményeit
  • Szolgáltatói díj összegét, a megfizetésének a körülményeit
  • A szerződést aláírással hitelesítem én is és az ifjú pár is

Hogyan válassz DJ-t az esküvődre

Elkeltem.hu: Lejátszod a kedvenc dalainkat?

Tomek: Természetesen a pároknak vannak olyan dalokhoz fűződő emlékeik, amik nekik nagyon sokat jelentenek. Pontosan odafigyelve választom meg a pillanatot, amikor lejátszok egy ilyen dalt, ez gyakran könnyet is csal a szemükbe.

Elkeltem.hu: Az örök kérdés: DJ vagy zenekar?

Tomek: Nem szeretnék senkit befolyásolni a döntésében ezért csak a tényekre szorítkozva inkább információt közölnék.

Nincs ma Magyarországon annyi, a mai igényeket minden szempontból kielégíteni tudó zenekar, amennyi esküvő köttetik hétről hétre. Ezt a zenekarok is tudják, és ezért a fellépési díjukat úgy határozzák meg, hogy az mindjárt szelektálja is a piacot (itt a legalább 5 fős profi bandákra gondolok).

Amivel a legkönnyebben összehasonlítható egy DJ és egy zenekar, az az, hogy egy jól felkészült Esküvői Dj minden szempontból képes az eredeti előadó zenei anyagát tökéletes minőségben közvetíteni a közönség felé. Aki igényes, szünetmentes és minden szempontból változatos zenei műsort szeretne, annak a DJ lesz a jó választás.

Elkeltem.hu: Milyen jó tanácsaid lennének a Jegyespároknak, hogy az esküvő zeneileg is tökéletes legyen? Milyen hibákat ne kövessenek el?

Tomek: A tapasztalatom az, hogy a párok megpróbálnak a DJ-k helyett dolgozni, de erre nincs szükség, hiszen a DJ-nek ez a munkája, hagyják, hogy dolgozzon.
Én is ezt teszem: minden megszerzett tudásomat és tapasztalatomat elviszem minden esküvői buliba, hogy igazán felejthetetlen élmény maradjon mindenki számára.
Sose kössék meg a DJ kezét, hogy mit játszhat és mit nem. A DJ a hangulat és a násznép kéréseit figyelembe véve teszi a dolgát, hogy mindenki egyformán jól érezze magát.

Köszönjük Tomeknak a részletes eligazítást a zenei témában és további jó munkát és sok átmulatott esküvőt kívánunk!

Kedves Menyasszonyok és Jegyespárok! Szívből köszönjük a figyelmeteket, nagyon kellemes készülődést és nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

5/5 - (207 szavazat)