Hogyan válassz DJ-t az esküvődre, hogy garantáltan fergeteges legyen a buli?

Szeretnéd tudni, mi a titka a hajnalig tartó esküvői partinak? Vagy azt, hogyan teheti egy DJ emlékezetessé a lagzit? Egyáltalán, hogyan válassz DJ-t az esküvődre? Ebben a segítségedre lehet egy esküvői DJ, aki profin pörgeti a lemezeket, hogy az ereszdelahajam tényleg hajnalig tartson!

Ezen a héten Tomek RetroBoy-jal készítettünk interjút, aki számos tippel készült mindazok számára, akik DJ-t szeretnének szerződtetni az esküvőjükre. Ha Te is közéjük tartozol, akkor ez a cikk Neked szól!

Először is ismerjétek meg Tomeket!

Hogyan válassz DJ-t az esküvődre

Elkeltem.hu: Mióta dolgozol a zeneiparban és hogyan ismerhetnek az emberek?

Tomek: A polgári nevem Böjthe Tamás a szakmában Tomek RetroBoy-ként ismernek.

A 80-as évek végén kezdett el érdekelni a téma, megkerestem a megfelelő embereket és tőlük tanultam meg a szakma első lépéseit,1989-ben már önállóan dolgoztam, mint lemez bemutató ’DJ’. 1995-ben indítottam el egy saját lemez kiadót ahol tehetséges hazai zenekarokat karoltam fel. Közben számtalan hazai klub házigazdájaként szórakoztattam a közönséget.

Elkeltem.hu: Mióta vagy DJ esküvőkön?

Tomek: 2006-ban jött egy felkérés, ami egy esküvői party-ra szólt és az volt a feladat, hogy a zenekar szüneteit töltsem ki valamilyen alkalomhoz illő zenével, hogy a jó hangulat megmaradjon. Izgalmas és szokatlan feladatnak tűnt ezért vállaltam a felkérést, A zenekar első szünetében elindítottam a műsort, ami annyira jól sikerült, hogy a zenekarnak vissza sem kellett jönnie. Ekkor az volt az első gondolatom, hogy ebben van valami ez egy teljesen új terület, keressünk partnereket és vágjunk bele. Így lettem én esküvői Dj. Ez már 12 éve történt azóta több mint 300 esküvőn dolgoztam és rengeteg barátot szereztem közben.

Elkeltem.hu: Milyen árkategóriában mozog a szolgáltatásod?

Tomek: Az árat sok minden befolyásolhatja. Van egy alap tarifa, ami tartalmazza egy átlagos budapesti helyszínen megrendezésre kerülő esküvői buli költségeit. Ezt egy személyes találkozón meg tudjuk beszélni a párral, és ha ettől eltérő igények merülnek fel, annak függvényében ez változhat.
Az alapdíj egy 80 fős esküvői rendezvénynek a teljes technikai hátterét magában foglalja a szertartás hangosításával együtt.

Elkeltem.hu: Mi az, amivel többet nyújtasz, mint egy másik Esküvői Dj?

Tomek: Én mindig arra törekszem, hogy valami újat, valami szokatlant és valami izgalmasat mutassak meg az ifjú pár és a násznép számára.
Minden buli más és más, főleg nálam, mert én videoklipekkel dolgozom. Több, mint 3500 klip van a videotáramban, de mindig akad olyan kérés, amit be kell szerezni, így folyamatosan bővül a lejátszható videóim listája.

A műsor ezzel kiegészülve kapta meg a mai formáját, mint VIDEO DISCO SHOW. Ezzel egy igazán egyedi és különleges élményt kínálok a kedves párok és a tisztelt násznép szórakoztatására.

Nagy divat lett, hogy a párok Életút kisfilmet szeretnének levetíteni a násznépnek, hogy mindenki láthassa hogyan találtak egymásra és mi vezetett odáig, hogy ma együtt ünnepelhetnek. Ezeket a kisfilmeket is szívesen megvágom a saját stúdiómban, ahol a partin készült videós anyagokon is dolgozom.

Elkeltem.hu: Csak zenélsz, vagy vállalsz felkonferálásokat, információközléseket, egyéb szolgáltatásokat is?

Tomek: Igen, mivel gyakran előfordul, hogy a kiválasztott esküvői helyszínen tartják meg a szertartást is, ennek a hangosítását, zenei és egyéb technikai feltételeit is biztosítom.
Természetesen kézben tartom, oda figyelek a történésekre és irányítom az eseményeket. Szívesen konferálok, segítek a kötelező programok levezénylésében, hogy minden simán működjön.

Hogyan válassz DJ-t az esküvődre

Elkeltem.hu: Országosan vállalsz esküvőket?

Tomek: Igen, szívesen bejárom az országot és mindig örülök, ha új embereket ismerhetek meg és új barátokat sikerül szereznem.

Elkeltem.hu: Miről ismerhető fel egy profi DJ?

Tomek: Esküvői DJ-nek lenni nem hobbi, hanem minden napot kitöltő komoly munka. Ahhoz, hogy a Nagy Napon minden tökéletesen működjön, fáradhatatlanul kell dolgozni, amit én meg is teszek, hogy a párok nyugodtan szervezhessék az esküvőjüket.

  • A berendezéseknek üzembiztos és szép állapotban kell lenniük.
  • Berendezéseimet raktárban tárolom, és saját járművel szállítom.
  • Professzionális, jó minőségű eszközöket használok.
  • Mindenből rendelkezem egy tartalékkal, felkészülve az előre nem látható eseményekre.

Elkeltem.hu: Mikor kezdjünk el zenei szolgáltatót keresni?

Tomek: Azt javasolnám, hogy amikor a helyszínt és az időpontot sikerült lefoglalni, legyen a következő lépés a zenei szolgáltató, mert az esküvői parti és a ceremónia is a jó hangulattól lesz emlékezetes a résztvevők számára.

Elkeltem.hu: Mennyi idő kell a technika beszereléséhez egy átlagos helyszínen?

Tomek: Ezt nem tudom pontosan megmondani. A jegyespárok számára megpróbálom minél jobban megkönnyíteni a szervezést, ezért a helyszín üzletvezetőjével egyeztetve, valamint a többi szolgáltató teendőivel összhangban szoktam kalkulálni és a násznép érkezése előtt egy órával a technika készen áll.

Elkeltem.hu: Kötsz szolgáltatói szerződést? Mik a legfontosabb pontjai?

Tomek: Igen, kötök szerződést, ez nagyon fontos nekem és a pároknak egyaránt.
A szerződés tartalmazza:

  • A szolgáltatás helyszínét és időpontját
  • A technikai és egyéb igényeket
  • A megrendelő és a szolgáltató visszalépésének a feltételeit, következményeit
  • Szolgáltatói díj összegét, a megfizetésének a körülményeit
  • A szerződést aláírással hitelesítem én is és az ifjú pár is

Hogyan válassz DJ-t az esküvődre

Elkeltem.hu: Lejátszod a kedvenc dalainkat?

Tomek: Természetesen a pároknak vannak olyan dalokhoz fűződő emlékeik, amik nekik nagyon sokat jelentenek. Pontosan odafigyelve választom meg a pillanatot, amikor lejátszok egy ilyen dalt, ez gyakran könnyet is csal a szemükbe.

Elkeltem.hu: Az örök kérdés: DJ vagy zenekar?

Tomek: Nem szeretnék senkit befolyásolni a döntésében ezért csak a tényekre szorítkozva inkább információt közölnék.

Nincs ma Magyarországon annyi, a mai igényeket minden szempontból kielégíteni tudó zenekar, amennyi esküvő köttetik hétről hétre. Ezt a zenekarok is tudják, és ezért a fellépési díjukat úgy határozzák meg, hogy az mindjárt szelektálja is a piacot (itt a legalább 5 fős profi bandákra gondolok).

Amivel a legkönnyebben összehasonlítható egy DJ és egy zenekar, az az, hogy egy jól felkészült Esküvői Dj minden szempontból képes az eredeti előadó zenei anyagát tökéletes minőségben közvetíteni a közönség felé. Aki igényes, szünetmentes és minden szempontból változatos zenei műsort szeretne, annak a DJ lesz a jó választás.

Elkeltem.hu: Milyen jó tanácsaid lennének a Jegyespároknak, hogy az esküvő zeneileg is tökéletes legyen? Milyen hibákat ne kövessenek el?

Tomek: A tapasztalatom az, hogy a párok megpróbálnak a DJ-k helyett dolgozni, de erre nincs szükség, hiszen a DJ-nek ez a munkája, hagyják, hogy dolgozzon.
Én is ezt teszem: minden megszerzett tudásomat és tapasztalatomat elviszem minden esküvői buliba, hogy igazán felejthetetlen élmény maradjon mindenki számára.
Sose kössék meg a DJ kezét, hogy mit játszhat és mit nem. A DJ a hangulat és a násznép kéréseit figyelembe véve teszi a dolgát, hogy mindenki egyformán jól érezze magát.

Köszönjük Tomeknak a részletes eligazítást a zenei témában és további jó munkát és sok átmulatott esküvőt kívánunk!

Kedves Menyasszonyok és Jegyespárok! Szívből köszönjük a figyelmeteket, nagyon kellemes készülődést és nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (207 szavazat)