Balatoni esküvő Zamárdiban: ahol az esküvői álmok valóra válnak

Zamárdi a Balaton déli partján, Somogy megyében fekvő város, mely Siófok és Balatonföldvár között helyezkedik el. Kedvelt üdülő és esküvői célpont, hiszen egyrészt könnyen megközelíthető mind autópályán, mind vasúton, másrészt a Balatoni légkör minden pozitívumával rendelkezik, melyek a balatoni esküvőket oly népszerűvé teszik. Ebben a cikkben bemutatjuk, mitől felejthetetlen élmény a balatoni esküvő Zamárdiban és egy fenomenális esküvői helyszínen is körbevezetünk! Tarts velünk!

Ismerjük meg Zamárdi nevezetességeit

Balatoni esküvő Zamárdiban

Szamárkő

A város egyik legismertebb nevezetessége a Szamárkő, mely a Kiserdő szélén található. Az erősen lekopott, hullámos felszínű sziklán vályúszerű mélyedés, ennek végén pedig „tűzgödör” látható. A sziklához délről kör alakú, faragott kő támaszkodik. A közelben álló kisebb kövön pedig két nyom látható.

A képződményhez több legenda is kapcsolódik. Az egyik szerint erre járt a gyermek Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel szamárháton. A kő mellett elmenve, a szamár odakapott a szikla oldalán lévő fűcsomóhoz, ezért lett a kő neve Szamárkő. A kisebb kövön látható két nyom pedig Jézus lábnyoma és a szamár patájának nyoma.

Más legendák pedig arról szólnak, hogy a követ a tihanyi tűzhányó vetette mostani helyére, vagy éppen a vízözön hagyta ott. Egy régebbi balatoni ismertető szerint pedig a Szentföldről hozták a keresztes lovagok.

Kőhegyi kilátó

A Kőhegy a településtől délnyugatra emelkedik, a magaslat tetején lévő kilátóból pedig csodás panoráma tárul a látogatók elé. A festői szőlőtermő vidékek látványa mellett egy kőkereszt, több borospince és lakóházak is találhatók itt.

Kisboldogasszony római katolikus templom

Kisboldogasszony római katolikus templomA Fő utcában található római katolikus templom 1771 és 1774 között épült barokk stílusban. Az oltárkép, a szószék és a keresztelőkút műemléknek számít. A templom nyaranta hangversenyek helyszíne. Előtte kőkereszt áll, amely 1862-ből származik, mögötte pedig Nepomuki Szent János szobra áll egy falazott fülkében, amely szintén műemlék.

A templom egyik érdekessége, hogy 2010 júniusában itt szentelték fel Magyarország és Közép-Európa egyetlen francia barokk hangzású orgonáját. Az orgonát a Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft. építette Bertrand Cattiaux világhírű francia orgonaépítő közreműködésével.

Üdülőhelyi kápolna

A Petőfi utcában, az üdülőterületen található kápolna felépítését az 1920-as években fellendülő balatoni turisztikai élet tette indokolttá. A kis templomot 1929. augusztus 15-én szentelték fel a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére. Megépítése Dr. Purebl Győző egyetemi tanár és tanácsnok nevéhez fűződik, az épületet Margó Ede szobrai díszítik. A kápolna egész éven át várja a híveket és házasodni vágyókat.

Hősök Kápolnája

A Temető közben, a Kálvária-dombon található ez a neobizánci stílusban épült kápolna. Laki Benő plébános kezdeményezésére Gecse Viktor tervezte a környék hősi halottai emlékére.

A plébános sajnálatos módon már nem érhette meg a kápolna felszentelését 1934-ben, sírja azonban itt található. Az emléktáblákon 41 név található, akik az első világháború és 38 név, akik a második világháborúban haltak hősi halált.

Tájház

Látványosságok Zamárdiban: TájházA tájház a Balaton-vidék jellegzetes népi építészeti jegyeit tükrözi. A mestergerendába bevésett évszám tanúsága szerint 1847-ben épült és egy 19-20. századi jómódú parasztcsalád életkörülményeit mutatja be.

Az épületet a Zamárdi Községi Tanács 1974-ben vásárolta meg, majd az Országos Műemlékvédelmi Felügyelőség állította helyre eredeti formájában 1975 nyarán. 1977-ben nyitották meg a látogatók előtt. A tájház a nyitvatartási időn kívül bejelentkezéssel is látogatható.

A Magyar fájdalom szobor

A Magyar fájdalom című szobor a vasútállomás közvetlen szomszédságában, a Szabadság téren található és Margó Ede szobrászművész alkotása, melyet a művész a trianoni békeszerződés miatt érzett fájdalmának kifejezésére ajándékozta a városnak az 1930-as években.

A szobor egy izmos férfialakot ábrázol, aki csónakjában a viharos vízen hánykolódik és ezzel a magyarság magányos küzdelmét testesíti meg. Csak 1956-ban kerülhetett ismét köztéren kiállításra.

Aktív kikapcsolódás Zamárdiban? Ezeket a programokat ne hagyd ki!

Zamárdi Kalandpark

A kalandpark Zamárdi-felsőn található és 2009-ben nyitotta meg kapuit. Közel 3,5 hektáros, ősfákkal borított területen várja a látogatókat, számos akadály- és csúszópályával.

Balaton Sound fesztivál

2007 óta Zamárdiban tartják a minden évben júliusban megrendezésre kerülő Balaton Sound fesztivált, melyen főként az elektronikus zene képviselői lépnek fel és évről évre rengeteg látogatót vonz a városba.

Kirándulás

Zamárdi számos nevezetesség számára ad otthont, így, ha kedvelitek a sétát, kirándulást, akkor érdemes legalább egy napot szánni, hogy végig járjátok a környéket.

Ha már elfáradtál a kirándulásban és nézelődésben, hol ehetsz egy jót?

Rendezvényhelyszínek Zamárdiban: Bohém CsárdaZamárdiban több étterem és csárda is szeretettel és finomabbnál-finomabb fogásokkal várja a vendégeket.

Ha kedvelitek a csárda hangulatot és a házias ízeket, feltétlen nézzetek be a Bohém Csárdába, ahol hamisítatlan csárda hangulatban ehettek igazán fenséges ételeket!

Tovább maradnál Zamárdiban? Szállás természetközeli, hagyományos stílusban

Ha a Bohém Csárdában beütött a kajakóma, akkor jó hírünk van, hiszen, akár helyben meg is tudtok szállni.

A csárdához tartozó birtokon hagyományos hangulatú apartmanok foglalnak helyet, melyek akár egy egész család elszállásolására is alkalmasak.

Szám szerint 12 van belőlük a birtokon és mindegyik saját fürdővel, konyhával és kis kerttel rendelkezik, hogy gondtalanul tudjatok pihenni. Ráadásul a birtokon töltött éjszaka után reggelit is kérhettek a csárdában!

Balatoni esküvő Zamárdiban: másfél órányira Budapesttől

Balatoni esküvő helyszín Zamárdiban

Mitől utánozhatatlan egy Balatoni esküvő Zamárdiban? Magával ragadó hangulat, balatoni légkör és számtalan lehetőség!

Balatoni pajta esküvő Zamárdiban!

Az elmúlt évek egyik nagy kedvencei a pajta stílusú esküvők voltak és sikerük továbbra is töretlennek tűnik. Diadaluk abban rejlik, hogy mesébe illő, természetközeli hangulatban bonyolítható le az esküvő.

Balatoni esküvő helyszín Zamárdiban: Pajta esküvő a Bohém BirtokonA vintage stílus rokonaként is emlegethetnénk a pajta esküvőket, hiszen hangulatában mindkettő a rusztikus, természetközeli hangulatot képviseli.

A két esküvői stílus közötti különbség abban rejlik, hogy a vintage stílust leginkább a csipkés mintákkal és natúr színekkel azonosítják.

Ezzel szemben egy pajta esküvő esetében az igazán különleges megoldások is bőven elférnek. Jöhetnek az élénk színek, zöld dekorációk, szalmabálák, boroshordók, régi vidéki munkáseszközök, a klasszikus pajtahangulat.

Szívesen élnétek meg a Nagy Napot egy Balatoni esküvő keretén belül, bohém, rusztikus, pajta hangulatban? Akkor a Bohém Birtok a legjobb választás!

Hangulatos, rusztikus esküvői helyszínt kerestek az ország egyik legnépszerűbb színterén, a Balatonon? Mutatjuk, miért jó választás a Bohém Birtokon megrendezni a Nagy Napot!

Szabadtéri esküvő a Bohém Birtokon!

Titeket is elvarázsolnak a szabadtéri esküvők? Ti is szívesen mondanátok ki a boldogító igen-t a szabad ég alatt?

Balatoni esküvő helyszín Zamárdiban: Szabadtéri esküvő a Bohém Birtokon

A Bohém Birtok számos előnye mellett egy kis réttel is rendelkezik, mely közkedvelt helyszíne a romantikus hangulatú esküvőknek. Nem is véletlenül, hiszen a környezet kellemes, a hangulat felszabadult, a násznép székeit és a szertartás helyszínét pedig ízlésetek szerint lehet elrendezni.

Nem csak élőben, de az esküvői képeken is csodásan fest a szabadtérre felállított kis asztal, ahol az anyakönyvvezető, vagy a szertartásvezető vezetésével esküdtök egymásnak hűséget. Ahhoz pedig kétség sem fér, hogy a vendégeknek is tátva marad a szája.

Lehet sátor alatt, vagy sátor nélkül, futószőnyeggel, vagy egyszerűen a zöld gyepen, kis létszámmal vagy akár 300 fővel, boldogságkapuval, vagy anélkül – a választás csak rajtatok áll!

De mi a teendő, ha rosszra fordul az időjárás?

Andrea és Dani, a két tulajdonos erre az esetre is fel van készülve! Hűvös idő, vagy eső esetén a szertartás pikk-pakk áthelyezhető a kis rét melletti klasszikus hangulatú, de felújított pajtába.

Apropó pajta! Pajta esküvő a Bohém Birtokon!

Balatoni esküvő helyszín Zamárdiban: Rusztikus esküvő a Bohém Birtokon

A Bohém Birtok pajtája számos esküvőnek adott otthont az elmúlt években, és több apróbb finomításon-átalakításon esett át, hogy a párok valóban tökéletes hangulatban ünnepelhessenek. A klasszikus nádtető mellett, a fa gerendák, a padló, az asztalok és székek is gondoskodnak arról, hogy meghitt és meseszép környezetben vigadhasson a násznép.

A pajta befogadóképessége 120 fő, így nyugodtan megrendezhetőek a nagyobb számú esküvők is. Elrendezésének köszönhetően az épületben bőven van hely a zenekar, vagy a DJ számára, sőt a násznép is táncra perdülhet!

Ráadásul – amennyiben igénylitek – egy alap asztali dekorációt is rendelkezésetekre bocsátanak, hogy ezzel is tökéletesebbé tegyék számotokra a Nagy Nap élményét.

Mi a terv akkor, ha az eső miatt a szertartás a pajtában kerül megrendezésre?

A Bohém Birtokon erre is van kész recept. Ha az időjárás viszontagságai miatt a szabadtérről a szertartás a pajtába szerveződik át, akkor az esküvői vacsora a csárda épületben kerül megrendezésre.

Esküvő a Csárdában

Esküvői vacsora helyszín a Bohém BirtokonA Bohém Csárda egy 200 fő befogadására képes autentikus, klasszikus csárda épület.

A terem díszítése és hangulata híven tükrözi a rusztikus esküvői jegyeket. Az asztalok elrendezése esküvő esetén szabadon variálható, és akár igen népes násznép esetén is bőven marad hely a DJ-nek és a táncparkettnek.

Esküvői vacsora a Bohém Birtokon

A Birtok saját konyhája házias ízekkel, hagyományos és különleges fogásokkal várja a párokat.

Az esküvői vacsora menüt többféle variációból választhatjátok ki és az italok fogyasztására is több lehetőség áll rendelkezésre.

Az esküvői menüsor fénypontja kétségkívül a torta, ám a Bohém Birtok házias süteményekkel és éjféli menüvel egészíti ki az élményt.

Egy kellemes vacsora és egy átmulatott éjszaka után pedig nincs jobb, mint kényelmesen pihenni!

Szálláslehetőség a Bohém Birtokon

Szálláslehetőség a Bohém BirtokonHa a sok táncban és mulatozásban eléggé elfáradtatok, ne legyen gondotok rá, hogy még kilométereket kell autózni.

A Bohém Birtokon 12 darab apartman található, védve a forgalom zajától, melyek ideális szálláslehetőséget biztosítanak az Ifjú Pár és a násznép számára is.

Mindegyik házikó saját fürdővel, konyhával, kis kerttel rendelkezik, így akár családonként is megoldható az esküvő utáni éjszaka eltöltése.

Az apartmanokban jelenleg 72 fő elszállásolására van lehetőség, így nagyobb létszámú esküvőn sem jelent gondot, ha a család és barátok nem szeretnének utazni a lagzi után.

Miért szerettünk bele a Bohém Birtokba? 10 okunk is van rá!

  1. Utánozhatatlan Balatoni hangulat a nyüzsgés nélkül
  2. Kreatív fotózási lehetőség a Balaton partján
  3. Templomi szertartás valamelyik közeli templomban
  4. A polgári szertartás megtartható szabadtéren
  5. Hamisítatlan vidéki hangulat, rusztikus légkör, szabadon variálható dekoráció
  6. Nagy esküvő esetén is elfér a násznép, a táncparkett és a zenész is
  7. Játszótér és belső játszósarok a gyerekeknek, hogy nekik is garantálva legyen a jó hangulat
  8. Házias ízek, precíz kiszolgálás, reggelizési lehetőség
  9. Éjszakai szállás helyben, saját apartmanban pár lépésnyire a lagzi helyszínétől
  10. Szabadtér + pajta + csárda + apartmanok + Balaton = álomesküvő a Balatonon

Mi teszi még utánozhatatlanná a Bohém Birtokot?

Nem más, mint hogy a két tulajdonos Andrea és Dani az esküvői előkészületek közben és a lagzi napján is végig a helyszínen van!

Minden esküvőn történhetnek bakik, nem várt események. Daniék igyekeznek minimálisra szorítani ezeknek a lehetőségét. Bármilyen kéréssel, kérdéssel, problémával fordulhattok hozzájuk, mindenben a segítségetekre lesznek!

A Balatoni hangulat önmagában is mámorító, nem véletlen kedvelt célpontja az esküvőre készülő Pároknak. Ám, ha mindezt megkoronázzuk egy olyan helyszínnel, ahol szinte nem kérhetünk lehetetlent, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az esküvő valóban egy életre szóló élmény lesz!

Még nem győztünk meg? Akkor nézd meg a Bohém Birtok bemutatkozó videóját! Ha pedig már döntésre jutottál, vedd fel velük a kapcsolatot!

Ismerj meg több balatoni esküvő helyszínt!

Balatoni esküvő Zamárdiban

Balatoni esküvő Zamárdiban: ahol az esküvői álmok valóra válnak Zamárdi a Balaton déli partján, Somogy megyében fekvő város, mely Siófok[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Tihanyban

Balatoni esküvő Tihanyban: Téged is vár Tihany, a Balaton ékszerdoboza Te is olyan esküvőre vágysz, amire életetek végéig boldogan emlékeztek?[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Siófokon

Balatoni esküvő Siófokon: főszerepben álmaid esküvője Pezsgő élet, mediterrán hangulat és páratlan lehetőségek… ezek mind megtalálhatóak Siófokon! Ha varázslatos balatoni[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Keszthelyen

Mitől lesz álomszerű egy balatoni esküvő Keszthelyen? Balaton, szikrázó víztükör és csodálatos élmények, melyek garantáltan magukkal ragadnak! Ha varázslatos balatoni[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Balatonfüreden

Téged is vár egy káprázatos balatoni esküvő Balatonfüreden! Pezsgő élet, káprázatos kilátás, tengernyi lehetőség… ez csak néhány azok közül az[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Badacsonyban

Varázslatos balatoni esküvői helyszínt keresel? Balatoni esküvő Badacsonyban! Szeretnéd különleges helyszínen tartani az esküvődet? Szeretnéd, ha elsöprően nagy siker lenne[...]

Elolvasom
5/5 - (421 szavazat)