Mitől lesz álomszerű egy balatoni esküvő Keszthelyen?

Balaton, szikrázó víztükör és csodálatos élmények, melyek garantáltan magukkal ragadnak! Ha varázslatos balatoni esküvőről álmodsz, akkor tarts velünk, mert megmutatjuk mennyi mindent rejt a város és mitől lesz felejthetetlen élmény egy balatoni esküvő Keszthelyen!

Ismerd meg Keszthely nevezetességeit, érdekességeit!

Balatoni esküvő Keszthelyen
Keszthely a Balaton nyugati sarkában fekvő város rengeteg érdekességgel és látnivalóval büszkélkedhet.

A Festetics-kastély, Keszthely és talán egész Magyarország egyik legismertebb, épen fent maradt kastélya, műemléke. Építése még a 18. században kezdődött, viszont csak az 1800-as évek végén fejeződött be az átépítések után.

A kastélyban található Európa legnagyobb épségben fent maradt főúri könyvtára, a Helikon könyvtár. Állandó kiállítások várják a látogatókat, az itteni Vadászati Múzeum megér egy látogatást. Persze ne feledkezzünk el a sok más színes programról se, amit a hely nyújt. Rengeteg zenés előadás, színházi darab megnézhető a kastély kertben.

Ha rajongsz a kastélyokért, akkor ne hagyd ki ezt a cikkünket sem: Magyarországi kastélyok, ahol élmény lesz az esküvői fotózás

A színház és a kiállítás után jöhet egy kis nassolás?

Akkor számodra is édes élvezet lesz a kastély közvetlen szomszédságában található Marcipán Múzeum. Az előtérben egy cukrászda vár, ahol helyben készült, házias süteményeket kóstolhatsz. A cukrászda mögött található a múzeum, ahol a szemeid is jóllakhatnak a 100 kiállított marcipán látványától. Mind egyedi, kézzel készített munka, leginkább a cégtulajdonos, Simonfai Jenő kezéből.

Ha nem riadsz el az egzotikumoktól…

…akkor a  Keszthelyen található Lepke- és egzotikus hüllőkiállítás vérpezsdítő élmény lesz. A világ minden pontjáról összegyűjtött lepkéket és rovarokat csodálhatsz meg. A különféle hüllőket 40 terráriumon keresztül mutatják be, láthatsz óriáskígyókat, madárpókokat, siklókat, teknősöket és még számos másféle fajt

És ez még nem minden!

A Festetics-kastély díszkapuján kilépve találjuk Keszthely Sétálóutcáját. Az utcán a mai napig állnak azok az épületek, amik anno még a Festetics uradalomban élő tisztségviselők lakhelyeiül szolgáltak. Az utca sarkában találhatjuk az egykori Amazon szállót, ami a 18. században még Szabadság Szálló néven futott. A hotel arról híres, hogy itt szállt meg 1798-ban Csokonai Vitéz Mihály.

A Sétálóutca nem hiába a város legszebb része, hisz itt ér össze oly sok stílusirányzat. Találhatunk itt barokk, klasszicista és szecessziós stílusban felépült épületeket is.

Keszthely számos látnivalóval büszkélkedhet. Többek között itt található a Cadillac Múzeum, a Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeuma, a Balatoni Borok Háza, és a Babamúzeum is. A borzongás kedvelőinek pedig biztosan igazi „ínyencség” lehet a Horrorárium.

Programok Keszthelyen

Keszthelyen kerül megrendezésre a KeszthelyFest, a Keszthelyi Sörfesztivál, de akár a Wartburg találkozóra is ellátogathatsz, az itt bemutatott járműcsodáktól biztosan még a lélegzeted is elakad majd.

Balatoni esküvő Keszthelyen: főszerepben az álomesküvő

Balatoni esküvő hekyszín Keszthelyen

Ha a balatoni esküvők ejtettek rabul…

Keszthely igazán nagyszerű esküvői helyszín, hiszen nem csupán kulturális életével vonzza a látogatókat, de sokszínűségének köszönhetően rengeteg lehetőségünk van egy igazi álomesküvőt megszervezni.

Bőséggel válogathatsz az esküvői helyszínek között, a festői szépségű városban számtalan lehetőség van rusztikus, vintage stílusú esküvők lebonyolítására. De ha modern esküvő híve vagy, akkor is bizonyosan megtalálod a legkedvesebb helyszínt az esküvői vacsorához, hiszen a városban sok szolgáltató és étterem várja a jelentkezéseket.

Ha a szabadtéri esküvők, vagy a hajós esküvők szerelmese vagy, kihasználva a Balaton közelségét bátran választhatod a várost esküvőd helyszínéül, a gyönyörű hajókon akár az esküvői szertartást is meg lehet tartani, de az esküvői fotózáshoz mindenképpen bámulatos hátteret biztosítanak.

Most hunyd be a szemed és képzeld el a Te álomesküvődet…

Akár kisebb létszámú hangulatos esküvőről álmodsz, akár nagy létszámú lagziról, Keszthelyen biztosan megtalálod azokat az esküvői szolgáltatókat és helyszíneket, melyek minden elképzelésednek megfelelnek. Itt nem jelenthet gondot sem egy hajós esküvő, sem egy sátras lakodalom, de akár a messzebbről érkező vendégek elszállásolására is van lehetőség.

A környék az esküvői fényképészek körében is közkedvelt, hiszen a gyönyörű város és a Kastély épp úgy csodálatos háttereket biztosítanak az esküvői fényképekhez, mint a kikötőben horgonyzó hajók, a mesés Balatonnal a háttérben pedig biztosan örök emlékű esküvő fényképek készülnek.

Ismerj meg több balatoni esküvő helyszínt!

Balatoni esküvő Zamárdiban

Balatoni esküvő Zamárdiban: ahol az esküvői álmok valóra válnak Zamárdi a Balaton déli partján, Somogy megyében fekvő város, mely Siófok[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Tihanyban

Balatoni esküvő Tihanyban: Téged is vár Tihany, a Balaton ékszerdoboza Te is olyan esküvőre vágysz, amire életetek végéig boldogan emlékeztek?[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Siófokon

Balatoni esküvő Siófokon: főszerepben álmaid esküvője Pezsgő élet, mediterrán hangulat és páratlan lehetőségek… ezek mind megtalálhatóak Siófokon! Ha varázslatos balatoni[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Keszthelyen

Mitől lesz álomszerű egy balatoni esküvő Keszthelyen? Balaton, szikrázó víztükör és csodálatos élmények, melyek garantáltan magukkal ragadnak! Ha varázslatos balatoni[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Balatonfüreden

Téged is vár egy káprázatos balatoni esküvő Balatonfüreden! Pezsgő élet, káprázatos kilátás, tengernyi lehetőség… ez csak néhány azok közül az[...]

Elolvasom
Balatoni esküvő Badacsonyban

Varázslatos balatoni esküvői helyszínt keresel? Balatoni esküvő Badacsonyban! Szeretnéd különleges helyszínen tartani az esküvődet? Szeretnéd, ha elsöprően nagy siker lenne[...]

Elolvasom
5/5 - (216 szavazat)