Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó hangulat, amiben a zenének kiemelkedő szerepe van. Ezáltal abban is megegyezhetünk, hogy az esküvői zenekar közreműködése meghatározó tényező.

Akárcsak a többi esküvői szolgáltató esetében, úgy az esküvői zenekar kiválasztásában is érdemes körültekintőnek lenni.

De, mégis, hogyan kezdj neki a zenekar kiválasztásának? Milyen szempontok alapján értékeld őket? És főleg, mi legyen a döntő információ, ami alapján végső döntést hozol? Ebben a bejegyzésünkben ehhez szeretnénk Neked egy kis segítséget adni!

Az esküvői zenekarok két nagy csoportja

Az esküvői zenekarok nagy vonalakban két nagy csoportba sorolhatóak. Vannak az úgynevezett partyzenekarok, akik többféle stílusban játszanak (megőrizve persze saját egyediségüket), és a lakodalmas, mulatós zenét játszó csapatok.

Előbbiek közül akkor érdemes választani, ha a násznép összetétele vegyes, korban és stílusban is, így mindenki számára biztosítható a változatos hangulatú zene.

Utóbbit pedig abban az esetben válasszunk, ha hagyományos lakodalmat szeretnénk tartani.

10+1 tipp a tökéletes esküvői zenekar megtalálásához!

1. Weboldal

A mai világban, szinte alapfeltétel, hogy egy esküvői zenekarnak is legyen saját weboldala. Ezen pedig legyenek feltüntetve a zenekarral kapcsolatos legfontosabb információk, az olvasó találja meg rajta, ami érdekli.

Hiszen, jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mennyire mutat jó képet magáról egy olyan szolgáltató, aki nem érzi szükségét, hogy legalább egy alap weblappal rendelkezzen. Ezt ki-ki döntse el maga.

2. Referenciák

Mint minden más szolgáltatás igénybevételekor, a zenekar esetében is kulcsfontosságú, hogy legyen referencia.

Ez lehet a weboldalon feltüntetett lista, ügyfél visszajelzések, videók az eddigi fellépésekről, vagy saját készítésű videók, hanganyagok.

A magát professzionális zenészként aposztrofált, de nulla referenciával rendelkező versenyzőket célszerű elfelejteni, hiszen melyik menyasszony szeretné egy olyan hangulatfelelős vállaira helyezni a lagzi sikerét, akinek még nincsen tapasztalata?

Természetesen, ezt a hivatást is el kell kezdeni valahol, előfordulhat, hogy valaki igen tehetséges, de még nem volt ilyen típusú megbízása. Ez akkor korrekt, ha ezt a tényt a zenész a házasulandók tudomására hozza. Hogy a jegyesek ezt hogyan értékelik és végül mennyire befolyásolja a döntésüket, mindenkinek magának kell tudnia.

3. Sokoldalúság

Az sem elhanyagolható szempont, hogy a zenekar mennyire tud sokoldalú zenét szolgáltatni. Fontos, hogy több stílusban megállják a helyüket, felkészültek legyenek egyedi igények kapcsán is.

Persze, nem kell mindenhez is érteni, mert nincs olyan zenekar, aki minden stílusban tud játszani. De elvárható, hogy a romantikusabb polgári esküvőre való zenéktől kezdve, a könnyed vacsora idejére való számokon át a pörgős nótákig széles skálán tudjanak mozogni. Így lesz a hangulat valóban a tetőfokán!

4. Stílushűség

A sokoldalúság ellentéte is lehetne ez a kritérium, de hidd el, nem az. Amellett, hogy az esküvői zenekar a fent említett kategóriákban otthonosan mozog, kell, hogy legyen egy saját stílusa, ami valóban rá jellemző.

Egy jazz stílusú zenekar általában nem fog mulatós zenét játszani, ahogyan egy mulatós sem fog klasszikus zenét.

Érdemes ezeket a stílusokat különválasztani, és mindegyiket a helyén kezelni, illetve mindegyiket olyan esküvőre választani, amelyikhez illik.

5. Passzoljon az esküvő stílusához

Talán mondanunk sem kell, mennyire agyon tudja csapni a bulit, ha egy olyan zenekart választasz az esküvődre, aminek a stílusa nem megy sem az esküvőhöz, sem a násznép igényeihez.

Mulatós zenekart választani egy elegáns esküvőre, ahol a vendégek a pop zenét szeretik legalább akkora baklövés, mint klasszikus zenéket játszó zenészeszeket hívni egy vidéki lakodalomba.

Először döntsd el, milyen stílusú esküvőt szeretnél, gondold át, milyen zenéket hallanátok Ti és a násznép szívesen, majd ezek után kezdj el keresni megfelelő esküvői zenekart.

6. Személyiség

Minden zenekarnak megvan a maga stílusa, mely kiegészül a tagok saját személyiségével. Roppantul megkönnyíti a választást, ha a kinézett zenekar tagjainak személyisége illik a Tiédhez és könnyen megértitek egymást.

Ha jól kijöttök a csapat tagjaival az sokat segít a későbbi egyeztetésekben is és az esküvő napján is sokat dob a hangulaton.

7. A jó hangulat elengedhetetlen

Sem egy DJ, sem egy zenekar nem engedheti meg magának, hogy függetleníti magát a násznéptől és nem próbál velük kommunikálni. Mivel a jó hangulat biztosítása végett is hívsz zenekart az esküvőre, elengedhetetlen, hogy a közönséggel való kommunikáció, az igényeik felmérése és teljesítése működjön.

Nem egy lejátszóról beszélünk, amit az ember kitesz az asztalra és vég nélkül folyik belőle a zene. A zenekarnak részesévé kell válnia a bulinak, neki kell csinálnia a bulit és egy jó zenekar ezt meg is tudja tenni. Így lesz felejthetetlen a mulatozás.

8. Rugalmasság

Alapérvényű igazság, hogy minden jegyespárnak vannak saját elképzelései, hogy milyen hangulatot szeretnének, hogy milyen sokáig szeretnék igénybe venni a szolgáltatást, milyen dalokat szeretnének, vagy épp nem szeretnének hallani.

A jó esküvői zenekar (az épeszűség határain belül) rugalmasan áll hozzá ezekhez az egyedi kérésekhez és lehetőségei mérten próbál is megfelelni nekik. Ha pedig nem megy, nyitott rá, hogy az elképzeléseket közelítse egymáshoz.

Ha azt tapasztalod, hogy egy zenekar görcsösen ragaszkodik a saját elképzeléseihez, felmerülhet benned a kérdés, mennyire lesz felhőtlen a lagzi…?

9. Ár-érték arányban megfelelő

Az anyagi kérdések mindig nehezen megfoghatóak, hiszen mindenki más budget-vel áll neki az esküvő megszervezésének, más a fontossági sorrend és az, melyik szolgáltatóra mennyit szánnak.

Amikor az esküvői zenekar kiválasztásán őrlődsz először biztosan az lesz a kapaszkodód, hogy mennyi az annyi. Ennek ellenére azt javasoljuk, ne az ár legyen a döntő tényező. Inkább azon gondolkozz el, hogy a kinézett zenekar által nyújtott szolgáltatás és annak hozományai (mint a jó hangulat és a táncra perdülő nagyi élménye) ér-e Neked annyit, amennyit a zenekar kér érte.

Ha úgy érzed, minden pénzt megér, ha látod a 80 éves nagymamádat táncolni, és ezt a választott zenekar nagy valószínűséggel el is tudja érni, akkor nem is kérdés, hogy ár-érték arányban megfelelő választás lesz.

10. Minőségi felszerelés

Ez már tényleg csak hab a tortán, pusztán a teljesség végett írjuk le, hogy egy magára adó esküvői zenekartól elvárható, hogy legyen saját, jó minőségű felszerelése.

A hangosítás, a mikrofonok és a hangszerek kifogástalansága elengedhetetlen, ezért, ha olyan formációba botlasz, akiknél ez hiányzik, akkor gyorsan felejtsd is el őket.

+1. Repertoár

Ezt a feltételt írhattuk volna a sokoldalúsággal egybe is, de fontos kiemelnünk, hogy ez a kettő nem ugyan az. A sokoldalú zenekarnak is megfelelő mennyiségű zeneszámmal kell rendelkeznie, különben kénytelen lenne saját magát ismételni. Egy esküvőn pedig elég hangulatgyilkos tud lenni, ha negyedszerre halljuk ugyan azt a számot.

Milyen zenék szóljanak az esküvőn? A Hallo Duo segít!

Amikor ki kell választani, milyen zeneszámok szóljanak az esküvőn, általában totális tanácstalanság övezi a párokat. Ez csak fokozódik, ha felmerül az is, hogy más más zene kell a polgári szertartásra, a vacsora alatti aláfestő zenének és a buliba is.

Ebben a kérdésben a Hallo Duo esküvői zenekar volt segítségünkre, akik saját repertoárjukból adtak pár ötletet.

Bevonuló zenék

  • Izrael „IZ” Kamakawiwo: Somewhere over the Rainbow
  • Máté Péter: Te ott állsz az út végén

Zenék polgári szertartásra

  • Richard Clayderman: zongora dalok
  • Örökzöld alerikai dalok
  • Latin zenék

Zenék esküvőre

Mit érdemes tudni a Hallo Duo esküvői zenekarról?

A zenekar vezetője Luther László (billentyű ének), Deák Ferenccel (dob, ének) 30 évvel ezelőtt kezdték a közös zenélést.

Esküvők mellett családi és céges rendezvényeken, gyermekműsorokban és egyéb rendezvényeken vesznek részt. Alapvetően a már említett két taggal, de igény esetén kiegészülnek Bartha Tiborral (gitár) és Marschalek Ritával (női énekes).

Ez az összeszokott csapat az évek alatt immár több, mint 100 esküvőn vettek részt, így rutinjuk kapcsán nem merülhet fel kérdés. Referenciáikat illetve a demo zeneszámaikat honlapjukon tudod megtekinteni.

Amennyiben a stílusuk elnyerte tetszésedet, az esküvő előtt legalább 2-3 hónappal érdemes őket felkeresni.

Plusz érdekesség a zenekarral kapcsolatban, hogy a vezető, Luther László a rendezvényeken való zenélés mellett éneket, gitározást és hangzástant is tanít, így bátran kijelenthetjük, hogy élete a zene.

A kapcsolatot egyszerűen felveheted a zenekarral honlapunkon keresztül. Kattints ide, ismerd meg jobban a formációt és keresd őket elérhetőségeiken.

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

A házasságkötés menete: Út a boldogító igentől a nászútig

A házasságkötés egy örömteli esemény, amely két ember elköteleződését ünnepli egymás iránt. A nagy nap azonban nem csak a romantikus[...]

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

5/5 - (232 szavazat)