Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik reneszánszát élő nadrágtartó még sosem volt ennyire népszerű, ezért toplistás kiegészítőként jelenleg ez a legtrendibb férfi öltözet esküvőre. De van pár orbitálisan nagy hiba, ami elkövethetsz. Szóval kösd fel a gatyád!

A hózentróger az övek alternatívája. Ezt a mondatot akár alá is húzhatnám, annyira szeretném, hogy megjegyezd. Később (a legvégén) kifejtem, hogy miért. A suspender az egyik legizgalmasabb férfi kiegészítőként azért lett nagy kedvenc, mert játékosságot sugall. Azonban a nadrágtartó viselésnek is vannak öltözködési szabályai, amit egy magára adó igényes férfi komolyan vesz – nehogy egy stílusbaki miatt komolytalanná váljon.

Az elegáns férfi öltözet esküvőre akkor lesz tökéletes, ha a kiegészítőkre is kellő figyelmet fordítasz!

A hózentróger viselés 9+1 szabálya

1. Esküvői öltönyhöz a legelegánsabb választás a keskenyebb szélességű, Y-hátú, gombos suspender. Casual (hétköznapi) stílusú H-fazont sose viselj ilyen jeles alkalomra!

2. A csíptetős hózentróger fémrésze passzoljon a karórával (arany az arannyal, ezüst az ezüsttel).

3. A bőrhurkos nadrágtartó alapszíne a cipővel és a bőrszíjas karórával harmonizáljon, így letisztult, áramvonalas hatást kelt a megjelenésed.

4. A kiegészítő pántjának színe és mintája összhangban vagy kellő kontrasztban legyen az inggel, a nadrággal és a zoknival is.

5. Mellénnyel együtt is viselheted!

De itt álljunk meg egy szóra! Ha úgy érzed, hogy ez mégsem a te utad, akkor maradhatsz a jól bevált elegáns férfi övnél. Egy férfi öltözet esküvőre nem akkor megfelelő, ha feszengsz benne. Az a cél, hogy jól érezd magad az öltözékedben, és kényelmesen áttáncolhasd benne az éjszakát.

De térjünk vissza a hózentrógerre, mert tudod a legfontosabbat a végére hagytam!

6. Ha a dress code Black Tie, akkor magas derekú nadrágodhoz ezüst csíptetős típust viselj – és az első pontban leírtakat se felejtsd el!

7. Csokornyakkendővel és nyakkendővel is hihetetlenül jó páros alkot, ami magasabb szintre emeli megjelenésed.

8. A sötétebb árnyalatú darabok sokoldalúan kihasználhatóak, a minimalista és monokróm mintájú pedig elegánsabb.

9. Vintage esküvőhöz egy keskeny, barna, bőr hózentróger telitalálat lesz! A gengszterfilmekből ismert csíkos suspenderben pedig egy hipster lagziban sem fognak kinézni, ha szívdöglesztően sikkes akarsz lenni.

És a kőbe vésett szabály!

+1. Hózentrógert övvel együtt SOHA! Van egy mondás, miszerint csak az örök pesszimisták hordják együtt a kettőt. Mérlegelj, és döntsd el, hogy melyik kényelmesebb számodra.

Ha az előbbire szavazol, akkor már csak annyi hozzáfűzni valóm van, hogy esküvői divatkiegészítőként hordva garantáltan karakteres lesz a megjelenésed. De vigyázz, mert egy stílusos nadrágtartónak köszönhetően te is elkelhetsz.

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Szavazz erre a cikkre