Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött idő. Mi most szeretnénk ezt az időt alaposan lerövidíteni, de legalábbis segíteni a tökéletes lánykérő gyűrű kiválasztását.
A döntést meghoztad. Ott állsz a lánykérés kapujában. Már valószínűleg összeállt a fejedben az ideális forgatókönyv. Gyönyörű panoráma, egy kis zene, háttérben megbújva egy videós ismerősöd. Vagy lehet inkább szolidabb lehetőségek villannak fel előtted. Egy jól ismert, háborítatlan helyen térdelnél le és mondanád ki az örök klasszikus kérdést:

„Hozzám jössz feleségül?”

Már szinte minden klappol, mégis hiányzik valami: A tökéletes lánykérő gyűrű.

Megmutatjuk, hogyan találhatsz rá!

Ha ismered a párod, felismered majd a megfelelő lánykérő gyűrűt is!

Ahhoz, hogy az eljegyzési gyűrű minden tekintetben megfelelő legyen, ismerned kell a párodat. Vagy ha vannak homályos kérdések, akkor ideje egy kis kutatómunkát végezned.

Először is tudnod kell, hogy milyen a párod ízlésvilága, stílusa. Szeret ékszereket hordani?  Vagy inkább a szerényebb megjelenés híve? Van esetleg fémallergiája? Ha ezeket a kérdéseket rendbe teszed, máris közelebb vagy a megoldáshoz.

Mennyi az annyi? Azaz mennyi pénzt szánj a lánykérő gyűrűre?

Először is mi a cél?

Természetesen az, hogy legyen szép az eljegyzési gyűrű, de ugyanilyen fontos, hogy minőségi, időtálló darabot válassz.

És most jöhet a pénzkérdés. Az angolszász területeken elterjedt nézet szerint egy vőlegényjelöltnek három havi fizetését szokás vagy illik költenie az eljegyzési gyűrűre.

Hazánkban nincs ilyen elvárás.

Főleg, hogy a lánykérő gyűrű sokkal inkább eszmei és érzelmi értékkel rendelkezik. Ezért inkább az anyagi helyzet lehet a mérvadó, amikor kiválasztod a legtökéletesebb darabot.

Mivel a legtöbb hölgy boldogan viseli az eljegyzési gyűrűt, ezért mindenképp érdemes minőségi, tartós darabot választani.

Ennek alapján szóba jöhet az időtállóság szempontjából „number one” kategória, a gyémántkővel ékített gyűrű.

Ez lehet kerek, szív, ovális vagy körte alakú is. Ha pedig szíved választottja szereti a letisztultabb stílust, akkor a kisebb kő lesz a nyerő. Amennyiben a párod a fényűzőbb formákat kedveli, akkor a különleges, egyedi gyűrűket érdemes választani.

Milyen legyen a lánykérő gyűrű anyaga? – Arany vagy ezüst?

„Amikor az arany beszél, minden más beszéd felesleges.” Az egykori római filozófus mondása is bizonyítja, hogy már az ókorban is ismerték a „dörgést”.

Ugyanis, ha azon töprengsz, hogy az ezüst, platina vagy arany között, melyiket válaszd, akkor hallgass Ciceróra!

Ennek egyszerű oka van. Az ezüst kezdeti ragyogása az évek során elég hamar megkopik, azonban az arany egy életen át fényeskedik.  Nem véletlen, hogy ez a leggyakrabban választott alapanyag, hiszen klasszikus, értékálló és gyönyörű.

Beszélhetünk fehér, sárga és vörös aranyról, vagy ezek pompás kombinációjáról is.

Na de ha mélyebben szeretnél belemenni a lánykérő gyűrűs részletekbe, akkor nézzük meg azokat az anyagokat, amelyek szóba jöhetnek a tökéletes lánykérő gyűrű kiválasztásánál!

Az örök klasszikus elegancia – Sárga arany

Az arany mesél, öltöztet és kiemeli „gazdája” öntudatosságát.

Ugyanakkor azok a nők is előszeretettel hordanak ilyen gyűrűt vagy nyakláncot, akiknek fontos a hagyomány. Akiknek lényeges a nőiesség, az erő és a kifinomultság megerősítése.

Modernség, energia, lendület – Fehér arany

A fehér színű arany az egyik legnépszerűbb nemesfém. Ezüstös csillogása fiatalos, elegáns kisugárzással ruházza fel viselőjét.

Általában azok a nők hordanak fehér aranyat, akik a szolid, nőies megjelenés hívei, de ugyanolyan meghatározó számukra a minőség és az időtállóság is.

Romantika, báj, álmok – A vörös arany

A vörös (rozé vagy rózsa) arany különleges aranyötvözet. Különleges, mert rózsaszín árnyalata egyre több nő szívét dobogtatja meg.

A vörös aranyat viselő hölgyek törékenyek, álmodozóak, érzelmeiket bátran vállalják. A romantikát felsőfokon élik meg.

Két vagy többszínű arany kombinációja – Hagyomány és modernség

A többszínű arany ékszerek egyre divatosabbak és népszerűbbek. Akár a sárga-fehér, vagy a vörös-fehér kombinációról beszélünk, a romantikus báj és a letisztultság mindegyikben tetten érhető.

Sőt, előfordul háromszínű arany kombinálása is, ami feltűnő megjelenést kölcsönöz a hölgynek.

És akkor jöjjön a következő szint, amikor köves eljegyzési gyűrű után kutatsz!

Itt megint fontos figyelembe venni a gyűrű színe, anyaga mellett életed párjának egyéniségét is.

A karátok bűvöletében – 14 vagy 18 karátos aranyat válasszunk?

Színaranyból nem készítenek ékszert, mert túlságosan lágy ahhoz, hogy tartósan viselhető legyen. A “tiszta arany” 24 karátos. Azért hogy keményebbé és egyben ellenállóbbá is tegyék, a színaranyhoz meghatározott százalékban más nemesfémet (pl.: palládium, réz, ezüst) adnak, aminek köszönhetően keményebbé, kopásállóbbá, ezáltal hordhatóbbá válik a belőle készült ékszer.

Ennek aránya határozza meg azt, hogy hány karátos az arany:

  • 916 ezred rész = 91,6 % színarany tartalom = 22 karát
  • 750 ezred rész = 75,0 % színarany tartalom= 18 karát
  • 585 ezred rész = 58,5 % színarany tartalom= 14 karát
  • 375 ezred rész = 37,5 % színarany tartalom= 9 karát

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a 14 karátos arany a legjobb választás, hiszen ellenállóbb, mint a 18 karátos.

Evezzünk csak gyémántos vizekre!

  •   Fehér gyémánt – A hagyományszeretőknek

A klasszikusabb, letisztultabb vonal. Azokhoz a hölgyekhez illik, akik ragaszkodnak a biztos, jól bevált stílushoz, kerülik a kockázatokat.

  •   Színes gyémánt – Modernség időtlen köntösben

Azoknak a hölgyeknek, akiknek fontos az időtálló minőség, ugyanakkor 21. századi megjelenést szeretnének. A színes gyémántokban az örökkévalóság és a hagyomány pompásan keveredik.

  • Cirkónia – Fényűzés és pompa

A Swarovski cirkóniák a szivárvány szinte minden színében ragyognak. Főleg azok számára ajánlott, akik szeretik a feltűnő és különleges formákat, színeket.

  • Rubin – Az álmok megvalósítója

Ha szíved választottja határozottan tör céljai felé, és az álmai megvalósítására, mások inpirálására törekszik, akkor a rubin a megfelelő választás.

  • Smaragd – A szabad lelkeknek

Ha leendő feleséged kreativitása szabadon szárnyal és netalántán kedveli az asztrológiát és a spiritualitást, akkor megvan az igazi drágakő.

A smaragd viselői szeretik a saját útjukat járni, ugyanakkor bátran kiállnak a véleményük mellett.

  • Zafír – A magával ragadó romantika

A zafírt viselő hölgy romantikus lélek, aki szeret álmodozni. Értékeli az apró csodákat, pozitív életszemlélete másokat is magával ragad.  Fontosak számára a gyengéd gesztusok, amelyeket ő is szívesen viszonoz.

Lánykérő gyűrűs kisokos

A fentiek alapján tehát lényeges, hogy tisztában legyél azzal, mennyi pénzt szánsz az eljegyzési gyűrűre.

Gondold végig, hogy milyen a párod ízlése, stílusa, személyisége, hiszen így tudod majd a megfelelő alapanyagot is kiválasztani!

Nem beszélve a tökéletes kőről, ami lehet akár gyémánt, cirkónia vagy bármilyen drágakő.

Akik pedig ebben segítséget nyújthatnak neked:

A minőségi ékszer hazai képviselői – FEIL Ékszer

Magyar ékszer-manufaktúraként, a FEIL Ékszer értékeit egyesítve szeretnének ott lenni az élet legkülönlegesebb pillanataiban, mint pl. a lánykérés, esküvő, évfordulók. Egyedi igények alapján alkotják meg arany és gyémánt ékszercsodáikat, amely örök értéket és emléket jelentenek.

A FEIL márka 2014-ben a FEIL Fivérek által látott napvilágot, de a Feil család már több mint 30 éve van jelen az ékszerszakmában.

Egységben az erő.

Kezdetek és a jelen

A Feil Fivérek, Róbert és Attila új generációs ékszerész lendülete, szenvedélye, hivatástudata által született meg a FEIL Ékszer márka. A modern technológiai tudás és az innovatív megoldások magasabb szintre emelték tevékenységüket, amihez pompásan illeszkedik édesapjuk, Id. Feil Attila több mint 30 éves, ékszerszakmában töltött tapasztalata.

A tradicionális és innovációs szemlélet alkot  lélekkel teli elegyet a két generáció együttműködésének köszönhetően. Ez teszi őket azzá a kiemelkedő csapattá és márkává, amelyet napjainkban ismerhetünk. A család közös ereje és több mint 30 éves múltja komoly szakértelmet és hitelességet jelent az ügyfelek számára.

A FEIL ékszer az egyik legnagyobb arany és gyémánt ékszermárka ma Magyarországon.

23 ezer elégedett ügyfél életét aranyozták már be

A Feil Család közösen építi a FEIL Ékszer márkát, amelynek egyértelmű, közös célja, hogy életre szóló arany és gyémánt ékszereket alkossanak.

Magas szintű segítséget nyújtanak az eljegyzési gyűrűk, karikagyűrűk, nyakláncok és fülbevalók megalkotásában vagy  kiválasztásában.  Aki hozzájuk fordul, annak legendás ügyfélélményben lesz része.

Ha tehát szeretnéd megtalálni a tökéletes lánykérő gyűrűt, szeretnél eligazodni a minőségi gyűrűk útvesztőjében, akkor válaszd a FEIL Ékszer csapatát!

5/5 - (350 szavazat)