Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli. Hogy milyen a ruhája, a sminkje, a frizurája, de ezek mellett az is nagyon érdekli azokat, akik még nem látták korábban, hogy milyen eljegyzési gyűrű mellé kerül a ceremónián a karikagyűrű!

Néhány apró trükkel kápráztató szépségűvé varázsolhatod, ha megkopott volna a fénye, így minden szem a kezedre fog tapadni!

Számít, hogy mennyire értékes gyémánt van az eljegyzési gyűrűdben?

Az eljegyzési gyűrű az elköteleződés első kézzelfogható jele, a házasság ígérete a férfitól a nőnek.

Ugyan nincs meghatározva, hogy milyen drágának kell lennie a tökéletes darabnak, de hazánkban egy átlagosnak számító eljegyzési ékszer ára – amely 0,3 karát alatti súlyú gyémánttal díszített – körülbelül 200 ezer forinttól kezdődik.

Érdekes módon a drágakő mérete nem mindig van összefüggésben a nagyságával. Esetenként – például négyszögletes, ovális vagy körte formájú csiszolás esetén – egy kisebb súlyú ékkő nagyobbnak tűnhet, mint némelyik magasabb karátszámú darab.

Az eljegyzési gyűrű nemcsak a gyémánt miatt lesz látványos ékszer, hanem a foglalat és a gyűrű testének kialakítása is hozzájárul.

A vastagabb, esetleg áttört gyűrű alap, vagy az, ha apró gyémántokkal rakják ki körbe a karikát, mind még feltűnőbbé teszi kedvenc ékszered.

Mit tehetsz annak érdekében, hogy még feltűnőbb legyen az eljegyzési gyűrűd az esküvődön?

Ha már jó ideje viseled a szerelmi zálogot, de még sosem tisztíttattad meg, akkor az már valószínűleg kicsit bepiszkolódott, főleg akkor, ha néha nem veszed le éjszakára, vagy ha házimunkát végzel.

Azért, hogy az eljegyzési gyűrűd az esküvőn ne tűnjön kopottasnak és fakónak a vadonatúj karikagyűrűd mellett, a szertartás előtti hetekben add be az ékszerészhez. A szakember ekkor átvizsgálja a foglalatot és a követ, valamint a gyűrű anyagát. Ezután megtisztítja az ékszert a szennyeződésektől, illetve fel is polírozza, hogy visszanyerje régi ragyogását.

Néhány apró trükkel tovább fokozhatod a gyűrűd csillogását

Azért, hogy még inkább vonzza a tekinteteket a gyűrűd, érdemes a főasztalon néhány gyertyát meggyújtani a vacsora idejére, ezek fénye sokkal szebben tükröződik a gyémánton, mint az elektromos világításé.

Az esküvői manikűröddel is felhívhatod a figyelmet eljegyzési gyűrűdre! Ha ugyanis nem csináltatsz magadnak nagyon látványos körmöket, akkor azzal ráirányíthatod a pillantásokat az ékszerre.

A karikagyűrű is nagyban hozzájárul a ragyogáshoz, ezért jó, ha olyan modellt választotok ki az ékszerszalonban, amelyik stílusában illeszkedik az eljegyzési gyűrűhöz.

Ha esetleg néhány apróbb gyémánttal van díszítve, akkor a drágakövek csillogása összeadódik és kiemelik egymás szépségét.

A legfontosabb te vagy!

Függetlenül minden praktikától, a gyűrűd egyetlen dolog miatt lesz valójában az esküvőd igazi sztárja, ez pedig te vagy. Hiszen ez a nap a menyasszonyé, a tiéd.

Ragyogd be boldogságoddal az estét, érezd jól magad és a gyűrűd veled csillog majd!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Szavazz erre a cikkre