Kellene egy kis kreativitás az esküvői dekorációval kapcsolatban? Kifogytál az ötletekből? Vagy épp túl sok van? Akkor a RoseArt Esküvői dekoráció pont Neked való!

A héten Kucsera Georginával a RoseArt alapítójával beszélgettem, aki betekintést engedett ebbe a hihetetlenül kreatív és mindig változó szakmába! 

Ha még keresitek a tök, akkor olvasd el az alábbi cikket és ismerd meg közelebbről a RoseArt dekorációit, munkáit és az alkotás szeretetét, ami a Te esküvődet is bámulatossá varázsolja majd!

RoseArt esküvői dekoráció

Hogyan indult a pályafutásod, mi vezérelt erre az útra?

Mondhatni a véletlennek köszönhetően ismertem meg ezt a szakmát 2006-ban egy nagyon jó, és a mai napig kedves barátnőmnek köszönhetően. Együtt nyitottunk egy kis üzletet Székesfehérváron, ahol ajándéktárgyakat, dekorációs kellékeket forgalmaztunk. Emellett vállaltunk esküvő és rendezvény dekorációt is. Ő külföldre költözött, én pedig megszereztem a lakberendező-dekoratőr végzettséget.

Ez egy csodálatos világ, mindig elvarázsolt a rengeteg anyag, a tapintásuk, a csillogásuk, ahogy megtörik rajtuk a fény.

Nagyon szeretem a különböző kiegészítőket, az apró kellékeket, amelyek használatával összeáll az egységes összkép. Nem utolsó sorban, én is, mint minden kislány rengeteget álmodoztam arról a bizonyos Nagy Napról, imádtam, és a mai napig imádom nézegetni az esküvői magazinokat, vagy csak azokat a híreket, amelyben valaki megházasodott.

Honnan jött az ötlet a RoseArt megálmodásához és mióta működik?

2010-ben más területre vezérelt az élet, s csak hobbi szinten folytattam a rendezvény és esküvő dekorációt. Barátoknak, családtagoknak álmodtam és valósítottam meg a Nagy Napjukat. Majd egyre több ismerős és azok ismerőse fordult hozzám, így rövid gondolkodás után, 2017-ben testvéremmel közösen elindítottuk a RoseArt Kft-t. A nevet teljesen emocionális alapon választottuk: édesanyánk keresztneve Rózsa, és nem volt kérdés, hogy amit alkotunk az művészet.

Igen, valóban igazi művészet, amit csináltok. Mióta foglalkozol esküvői dekorációkkal?

2006 óta, az első esküvőre a mai napig jól emlékszem. ????

Az esküvői dekorációk elkészítésén kívül milyen szolgáltatásokat kínáltok? Miben kérhetnek segítséget a Jegyespárok?

Az elmúlt évek alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, így akarva- akaratlanul is adunk tanácsokat, ötleteket a pároknak, kvázi végigkísérjük őket az esküvőszervezés világában. Ezért indítottuk online magazinunkat is, hogy tudjunk segíteni nekik. Inspirációért, ötletekért sokan felkeresik már az oldalunkat. Természetesen, ha valaki igényli, professzionálisan megszervezzük esküvőjét, rendezvényét. Az esküvői textíliák, chiavari székek, körasztalok és különböző dekorációs kellékek bérlésén túl segítünk az esküvői meghívó megálmodásában és elkészítésében is.
RoseArt esküvői dekoráció

Hány tagú a RoseArt csapata?

Jelenleg két fős, de szorosan együtt dolgozunk egy hihetetlenül kreatív grafikussal és virágossal is. Az éveknek köszönhetően rengeteg partnerrel állunk kapcsolatban.

Bármilyen méretű és nagyságrendű esküvőt tudtok vállalni?

Igen, szeretjük a kihívásokat, rugalmasak vagyunk, és nincsenek korlátaink.

Vállaltok extrém kéréseket is?

A kérdés, hogy kinek mi számít extrémnek? Szeretjük az egyedi, különleges esküvőket, rendezvényeket. Visszajelzések alapján sikerül is megvalósítani a nem hétköznapi kéréseket is.

Van igazán emlékezetes esküvőd, esküvői dekorációd? Miért?

A testvéremé. Több szempontból is az maradt, egyrészt rám bíztak mindent, és egy dekorosnak nincs annál nagyobb öröm, amikor szabad kezet kap, és kedve szerint alkothat. Ráadásul ez az esküvő tényleg csak az emlékezetemben él, mert a nagy kapkodásban elfelejtettünk fényképet készíteni a teljes helyszín dekorációról.

Dekoráltál már hírességnek, celebnek? Kinek?

Nem, még nem. Bár szerintem minden menyasszony királynő a Nagy Napján, így mondhatni rengeteg hírességnek dekoráltam már. 😀

Milyen szellemiség, szenvedély és hivatás lakozik a RoseArt mögött?

Az alkotás vágya, szeretek szépet létrehozni, szeretem az érzést, amikor elkészülök egy-egy dekorációval, és leesik az én állam is.Van egy filmidézet, amit mottónak is választottam:

“Az életedet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amikor eláll a lélegzeted.”

Mi ezekért a pillanatokért élünk és dolgozunk. A legszebb és legértékesebb pillanatoknak, legyen szó családi, vagy vállalati eseményről, igyekszünk személyre szabott, egyedi keretet adni. Szeretünk újat alkotni, lépésről lépésre tervezni a párral, megrendelővel, olykor improvizálni, és a végén megállapítani, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy azzal foglalkozhatunk amihez igazán értünk és amit nagyon szeretünk.

Mi motivál napról napra? Honnan szerzel ihletet?

Talán leginkább a párok boldogsága, öröme motivál, a sok pozitív visszajelzés. Jó érzés, hogy egy-egy menyasszonnyal bár, ha csak összesen háromszor találkoztunk, mégis jó viszonyt ápolok a mai napig.

A egyik legjobb ihletforrás pedig a textil nagyker. ???? Hihetetlen,hogy manapság milyen csodaszép színű és textúrájú anyagok kerülnek forgalomba. De eljárok külföldi workshopokra, ötleteket gyűjtök szaklapokból, szakoldalakról. Mint sokan mások, én is nagyon szeretem a Pinterest-et is.

De mégis a legeslegjobb ihletforrás maga a jegyespár. Amikor beszélgetünk, elmondják elképzelésüket, én pedig felvázolom nekik az álom dekorációt. Például idén lesz egy kedves pár, ahol a menyasszony a burgundi szín szerelmese, míg a vőlegény a levenduláért van oda, hosszas beszélgetés során megtaláltuk a közös utat, hogy mindkettőjük elképzelése visszaköszönjön az esküvői dekorációban. Nagyon várom ezt az esküvőt is.

RoseArt esküvői dekoráció

A lagzi tervezett dátumához képest mennyi idővel érdemes Titeket felkeresni, hogy időpontotok is legyen, és az alkotás, dekorálás folyamata is beleférjen az időbe?

A lagzi előtt fél évvel érdemes megkeresni minket, de januárban az esküvő kiállítások havában nagyon sok foglalás érkezik. 2018-ban készítettünk úgy dekorációt, hogy az esküvő előtt két héttel foglalt le minket a pár, igaz az már egy késő őszi nap volt. Mint minden évben, idén is vannak felkapott dátumok, amire már most tele van a naptárunk, sőt van több 2020-as foglalásunk is.

Mennyire követitek a trendeket? Mennyire tudok tanácsot adni azoknak a Pároknak, akik tanácstalanok az esküvői díszítéssel kapcsolatban?

Teljes mértékben követjük  a trendeket, sőt sokszor sikerül a párokkal egy teljes új irányvonal mentén felépíteni az esküvői dekorációt.

Egy kis beszélgetés után, ahogy megismerem a párt, a leginkább hozzájuk illő stílust is sikerül megtalálnunk. Bár mostanában a menyasszonyoknak elég határozott elképzeléseik vannak. ????

Ajánljuk a RoseArt Magazinunkat, ahol az idei trendekről is lehet olvasni.

Várhatunk Tőletek valami újdonságot a jövőre nézve?

Az újonnan nyílt exkluzív bemutatótermünkben hónapról hónapra új dolgokat fogunk bemutatni.

Lesz idén egy „elvarázsolt erdő” tematikájú esküvőnk, lesz ahol a Star Wars fog segítségünkkel valamilyen formában visszaköszönni egy esküvőn. Ezek a megkeresések azért is különlegesek számunkra, mert nagyon szeretjük, amikor szárnyalhat a fantáziánk. És én biztatnám a párokat, hogy merjenek elvonatkoztatni a hétköznapitól, és merjék belevinni egyéniségüket az esküvőjükbe.

Elmondanál még valamit a RoseArt-tal kapcsolatban?

Rengeteg ötletünk van, amin csöndesen a háttérben folyamatosan dolgozunk. Ezeket egyelőre nem árulom el, de azt ígérhetem, hogy nagyon izgalmas 2019-nek nézünk neki.

Kedves Menyasszonyok! Én továbbra is arra biztatlak Titeket, hogy merjetek egyediek és kreatívak lenni, merjétek megmutatni saját személyiségeteket! Ebben igen nagy segítségetekre lesz Georgina és kreativitása! Keressétek fel a RoseArt honlapját, kérjetek időpontot és alkossatok együtt álomesküvőt!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (415 szavazat)