Életünk legfontosabb emlékei is megkopnak az idővel…Kivéve, ha Emlékőr ékszerbe foglaljuk!

Gondolkodtál már rajta, mi lenne, ha a legszebb emlékeid sem fakulnának meg az idők folyamán? Ha Te is örökké szeretnéd őrizni, akkor az Örökszép ékszer a Neked való!

A héten az Örökszép ékszerek megalkotójával Benyusz Csillával beszélgettünk, aki megosztotta velünk, hogyan is készülnek ezek a meseszép ékszerek.

Következik: Örökszép Ékszer – Interjú Benyusz Csillával

Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: Mióta foglalkozol ékszerek készítésével?

Csilla: Mióta az eszemet tudom, hajthatatlan vágy ég bennem az alkotás iránt. Az ékszerek készítését már kisgyermekkoromban elkezdtem, csak a felhasznált technika változott folyamatosan.

Elkeltem.hu: Hogyan indult a karriered, miért pont ékszerkészítéssel foglalkozol? Miért pont gyanta?

Csilla: Nagy vággyal a szívemben éltem 4 évvel ezelőtt, a magam ura akartam lenni, azt csinálni, amiben igazán jól érzem magam. A gyantaékszerek is, mint megannyi különleges technika, külföldről származik. Amikor először megláttam a virágokból készített karpereceket, egyből magával ragadott ártatlan szépségük, így esett a választásom erre a modern kézműves technikára.

Elkeltem.hu: Minden ékszered azonos technikával készül, de mégis egyediek. Ez milyen kihívásokat rejt magában?

Csilla: A technika azonos, de a fejlődés folyamatosan érzékelhető, mind a formavilágban, mind a növényválasztékban. Számomra nem kihívás, inkább öröm, hogy évszakról-évszakra új kollekciókat tervezhetek.

Elkeltem.hu: Az esküvői csokrokat 4-5 féle virágból szokták kötni. Mi alapján válasszuk ki, hogy, melyikek a legalkalmasabbak az ékszerkészítéshez?

Csilla: Ékszereink elkészítéséhez kizárólag szárított virágot tudunk felhasználni, így érdemes azokat előnyben részesíteni, melyek színe és textúrája jól bírja a szárítás folyamatát. Én azt javaslom minden menyasszonynak, hogy az összes virágból préseljenek le jó pár szirmot és levelet, így utólag elég kiválasztaniuk melyek sikerültek a legjobban és azokat elküldeni.
Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: Vannak, akik külön azzal a megkereséssel fordulnak hozzád, hogy az esküvőre készíts nekik ékszert?

Csilla: Igen, ezek a felkérések jelentik számomra a legnagyobb elismerést! Kértek már a néhai Nagymama rózsáiból Emlékőr ékszerszettet a Nagy napra, de gyakori a „Valami régi” típusú kérés is, mikor a Menyasszony Édesanyjának ruhájából egy darabka csipkét szeretnének ékszerbe foglaltatni.

Elkeltem.hu: Melyik ékszer a legnépszerűbb a menyasszonyok körében?

Csilla: Egyértelműen a csepp alakú ékszerszett a favorit, mind esküvőre, mind Emlékőr ékszerként ez a legnépszerűbb.

Elkeltem.hu: Virágon kívül hajtinccsel és csipkével is készítesz ékszereket. Voltak ezeken kívül egyedi kérések, amikkel hozzád fordultak?

Csilla: A lósörénytől kezdve a tengerparton gyűjtött homokszemeken át mindenféle Emlékőr ékszer készítéssel megkerestek már. Volt, hogy elsőre meghökkentem egy-egy ötlettől, aztán mikor elkészült, csodálattal láttam milyen jól működik ékszerként.

Elkeltem.hu: Milyen árkategóriában mozognak az ékszereid?

Csilla: Ékszereinket a minőségi értéket képviselő egyedi kézműves termékeknek megfelelően áraztuk be. Katalógusékszereink 1190 Ft és 7490 Ft között vásárolhatóak meg, Emlékőr ékszereink pedig az extra odafigyelés jegyében 1390 Ft és 8990 Ft között mozognak.

Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: A megrendeléstől számítva körülbelül mennyi idő az ékszer elkészülése?

Csilla: A megrendeléstől számított 5 munkanapon belül a csomagokat útnak indítjuk. Természetesen, ha a virágszirmok később érkeznek, vagy esetleg friss csokrot kell még feldolgoznunk ez az idő meghosszabbodhat.

Elkeltem.hu: Hogyan kapják meg a megrendelők az ékszereket? Vállalsz garanciát a kész ékszerekre?

Csilla: A rendeléseket általában futárral vagy postai úton kapják kézhez vásárlóim. Havonta egy alkalommal Budapesten személyes átvételre is van lehetőség. A márkánk neve nem véletlenül Örökszép, természetesen vállalunk garanciát az elkészült ékszerekre a mellékelt használati útmutató betartása mellett!

Elkeltem.hu: Milyen típusú fémet használtok a fülbevalók, medálok kialakításánál?

Csilla: Az ékszerek szerelékei orvosi acélból készülnek, ez alól kivételt jelenteken a gyöngyök és a nagy lencse fülbevalók egyenes szerelékei. Sajnos nem találtuk még meg ezen szerelékek nemesacél változatát. Minden más, a medálakasztók és láncok, a pont és francia-kapcsos fülbevalók fém alkatrészei már nemesacélból vannak.

Elkeltem.hu: Honnan szerzed be a növényeket?

Csilla: A vadvirágokat a közeli szántókról gyűjtjük egy-egy nagyobb séta alkalmával, a nemesített fajtákat pedig vagy a saját kertünkben neveljük, vagy virágbolti bevásárlókörútjaink során szerezzük be.

Elkeltem.hu: Minden ékszered egyedi és saját története van, hiszen a vásárlóid családtagjaihoz, házikedvenceihez, emlékeihez kötődnek. Van köztük kedvenced?

Csilla: Nagyon szeretem a babahajas Emlékőr ékszereket, hiszen babaillatú aranyos mini copfokkal kell ilyenkor zsonglőrködnöm a munkaasztalon. Imádom a történeteket, melyeket magukba hordoznak ezek a megrendelések. Volt, hogy egy Apuka személyesen elhozta a gyerkőcök és a saját hajtincsét és 1-1 gyöngyöt készíttetett belőle ajándékba az ismét várandós Feleségének.
Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Csilla: Az Örökszép márkában az életem Szerelme is velem dolgozik, így igazi családi manufaktúrát sikerült kialakítanunk az elmúlt 3 évben. Nagyon boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek, azzal akit szeretek, épp ezért minden nap a maximumra törekszem, hiszen Vásárlóim elégedettsége a sikerünk záloga!

Elkeltem.hu: Melyik kollekciódra, ötletedre vagy a legbüszkébb?

Csilla: A legbüszkébb per-pillanat a legújabb Prizma papírnehezékünkre vagyok, melyet már Esküvő Emlékőrként is elkészíthettem. Varázslatosan mutatnak a virágszirmok ebben az új modern formában.
Nagyon büszke vagyok a tavaly kifejlesztett karácsonyfadíszeinkre, melyeknek akkora sikere volt, hogy kapacitáshiány miatt bizony volt, akinek nem jutott.

Elkeltem.hu: Több cég és kézműves ékszerkészítő is vállal egyedi, emlékékszer készítést. Te miben tudsz kiemelkedni, többet nyújtani, mint a versenytársak?

Csilla: Az egyedi Emlékőr ékszereink gyakorlatilag a technika és a 3 éves szakmai tudásunk miatt verhetetlen. Valószínűleg gyorsan találnánk olyan kézművest aki töredékáron vállal gyanta emlékékszert, de azt kell mondjam, itt is mint sok más esetben, az ár tükrözi a minőséget, mind a felhasznált alapanyagban, mind a precízióban mellyel készítették.

Elkeltem.hu: Hogyan készültél az őszre és mit várhatunk a télre? Készülsz valami újdonsággal a régi és új ügyfeleid számára?

Csilla: Az őszi kollekció már felkerült a webshopba és büszkén mondhatom, mind formáiban, mind virágaiban friss és változatos darabok születtek.
A karácsonyi kollekció pedig már a munkaasztalon hever. Lesznek új karácsonyfadíszek, melyeket már elkezdtünk készíteni. Ismét nagy hangsúlyt fognak kapni a klasszikus erőteljes vörös színek és az elegáns csipkehatású erdei turbolya.

Köszönjük Csillának, hogy betekintést engedett ebbe a kis tündérországba, ahol az ékszerek készülnek! További sikeres munkát kívánunk ezúton is!

Kedves Menyasszonyok és Jegyespárok! Szívből köszönjük a figyelmeteket, nagyon kellemes készülődést, meseszép esküvői képeket és nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!
Ha Ti is ilyen gyönyörű ékszereket szeretnétek az esküvőtökre, keressétek bátran Csillát az Örökszép Ékszer honlapján!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Esküvő tóparton? Mutatjuk, mire figyelj, hogy ne ússzon el a Nagy Nap!

A lehető legromantikusabb helyet keresed a nagy napra? Kifejezetten természetközeli helyszínre vágysz? Akkor a tóparti esküvő gondolata minden bizonnyal közel[...]

Két tanús polgári esküvő: Romantikus, meghitt és egyszerű

A házasságkötés egy varázslatos pillanat a szerelmespárok életében, tele izgalommal, örömmel és romantikával. A hagyományos nagy hacacáré helyett sokan választják[...]

Így válaszd ki a tökéletes magassarkút az esküvődre!

Az esküvőszervezés során minden részletnek tökéletesnek kell lennie, így a menyasszonyi cipő kiválasztása sem lehet kivétel. Ez a kis cipő[...]

5 hiba, amit a menyasszonyok mindig elkövetnek

Minden menyasszony, aki akár csak egy órát is eltöltött már az esküvőjének szervezésével, tudja, hogy a nagy nap megtervezése igen[...]

Hogyan találjuk meg a tökéletes esküvői cipőt? Gyakorlati útmutató

Az esküvői cipő minden menyasszony és vőlegény öltözékének szerves részét képezi. Bár a hölgyek esetben legtöbbször a ruha alatt rejtőzködnek,[...]

Esküvőszervezés stresszmentesen: Így ne bolondulj meg!

Az esküvőszervezés izgalmas és emlékezetes időszak lehet az életedben, de sajnos gyakran együtt jár vele a hatalmas stressz is. A[...]

10 esküvői ruhavásárlási illemszabály, amit minden menyasszonynak tudnia kell

Az esküvőszervezési folyamatnak az egyik legfontosabb és legizgalmasabb része az esküvői ruha megtalálása. A legjobb tervezők által készített részletgazdag darabok[...]

Tökéletes választás az örök szerelem megpecsételéséhez: Mesterséges gyémánt jegygyűrűk az ARTIDIA-tól

Számos hiedelem él az emberek tudatában a mesterséges és természetes gyémántokkal kapcsolatban, ami nemcsak az áruk, hanem a tartósságuk szempontjából[...]

Egy fénykép többet mond ezer szónál! A Gofoto-val örök emlék lesz az esküvői fotózás!

Az esküvői fotózás hihetetlen élmény, hát még az elkészült képek. A képek, melyek történetet mesélnek el; egy szerelem, egy esküvő,[...]

Hogyan illesztheted az alakodhoz a férfi esküvői nadrág szabását?

A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői[...]

Esküvői csokor kiválasztása lépésről lépésre

A szépség a részletekben rejlik, és a menyasszonyi csokor egy olyan esküvői részlet, amelyre érdemes figyelmet fordítani. Bármilyen egyszerűnek is[...]

Budapesten kötötték a legtöbb házasságot 2022-ben

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján Budapesten kötötték a legtöbb házasságot a tavalyi évben. Összesen 10.420 esküvő történt. Budapestet[...]

Szükséges rossz vagy biztonsági háló a házassági szerződés?

Bár az esküvőszervezés időszakában, mikor úszik az ember a szerelem rózsaszín tengerében, a legvadabb rémálmainkban sem merül fel a válás[...]

Milyen a tökéletes lánykérő gyűrű? Erre figyelj az eljegyzési gyűrű kiválasztásakor!

Az eljegyzési gyűrű megvásárlása egy férfi életének egyik legfontosabb pillanata. Azonban a döntést megelőzi az agyalással és kérdezősködéssel jócskán megtöltött[...]

Elegáns férfi öltözet esküvőre – Figyelj a hózentróger viselés szabályaira!

Mi a közös Šurdában, Zsákos Bilbóban, a Keresztapában és Larry Kingben? Kedvenc kiegészítőjük a hózentróger! Te próbáltad már? A sokadik[...]

Ezért lesz a te gyűrűd az esküvőtök sztárja!

Nem kell húszkarátos gyémántot viselned azért, hogy felfigyeljenek a gyűrűdre a vendégek. Az esküvő napján szinte mindenki a menyasszonyt figyeli.[...]

Jó shape-ben az esküvődön

Szeretnéd a legjobb formádat hozni a nagy napon? Vagy még az eljegyzés előtt álltok és azzal szeretnél jó benyomást kelteni[...]

Esküvő a szabadban: Nagyszerű tippek és mesés ötletek

Egy esküvő a szabadban – a legtöbb ifjú pár számára biztosan a legszebb álom. De melyek azok a lehetőségek, amelyek[...]

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő”

Esküvő otthon a kertben, avagy „karanténesküvő” A szabadtéri esküvők mindig is népszerűek voltak, de az otthon, a saját kertben tartott[...]

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek

Hani Design esküvői meghívók és fotó díszkönyvek Vidák Annamária vagyok, a Hani Design megálmodója. 2015 óta készítek Fotó Díszkönyveket, 2019[...]

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék a szülőknek

Kreatív szülőköszöntő ajándék ötletek: élményajándék az örömszülőknek Valami igazán kreatív szülőköszöntő ajándékkal szeretnétek meglepni szüleiteket a Nagy Napon? Azon gondolkoztok,[...]

A legnépszerűbb esküvői kellékek egyike: a chiavari szék

Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek[...]

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz!

Esküvői zenekart keresel? Íme 10+1 tipp, hogyan válassz! Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy a lakodalom egyik legfontosabb része a jó[...]

Hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt?

Benned is felmerült a kérdés, hogyan szervezd át az esküvődet a Covid miatt? A koronavírus tavaszi, első hulláma rengeteg esküvőnek[...]

Bohókás esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvője

Bohókás, természetközeli esküvő Portugáliában: Anett és István meglepetés esküvőjének története Egy egyszerűbb esküvőt megszervezni is hónapok elfoglaltsága. Mire a megfelelő[...]

5/5 - (327 szavazat)