Életünk legfontosabb emlékei is megkopnak az idővel…Kivéve, ha Emlékőr ékszerbe foglaljuk!

Gondolkodtál már rajta, mi lenne, ha a legszebb emlékeid sem fakulnának meg az idők folyamán? Ha Te is örökké szeretnéd őrizni, akkor az Örökszép ékszer a Neked való!

A héten az Örökszép ékszerek megalkotójával Benyusz Csillával beszélgettünk, aki megosztotta velünk, hogyan is készülnek ezek a meseszép ékszerek.

Következik: Örökszép Ékszer – Interjú Benyusz Csillával

Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: Mióta foglalkozol ékszerek készítésével?

Csilla: Mióta az eszemet tudom, hajthatatlan vágy ég bennem az alkotás iránt. Az ékszerek készítését már kisgyermekkoromban elkezdtem, csak a felhasznált technika változott folyamatosan.

Elkeltem.hu: Hogyan indult a karriered, miért pont ékszerkészítéssel foglalkozol? Miért pont gyanta?

Csilla: Nagy vággyal a szívemben éltem 4 évvel ezelőtt, a magam ura akartam lenni, azt csinálni, amiben igazán jól érzem magam. A gyantaékszerek is, mint megannyi különleges technika, külföldről származik. Amikor először megláttam a virágokból készített karpereceket, egyből magával ragadott ártatlan szépségük, így esett a választásom erre a modern kézműves technikára.

Elkeltem.hu: Minden ékszered azonos technikával készül, de mégis egyediek. Ez milyen kihívásokat rejt magában?

Csilla: A technika azonos, de a fejlődés folyamatosan érzékelhető, mind a formavilágban, mind a növényválasztékban. Számomra nem kihívás, inkább öröm, hogy évszakról-évszakra új kollekciókat tervezhetek.

Elkeltem.hu: Az esküvői csokrokat 4-5 féle virágból szokták kötni. Mi alapján válasszuk ki, hogy, melyikek a legalkalmasabbak az ékszerkészítéshez?

Csilla: Ékszereink elkészítéséhez kizárólag szárított virágot tudunk felhasználni, így érdemes azokat előnyben részesíteni, melyek színe és textúrája jól bírja a szárítás folyamatát. Én azt javaslom minden menyasszonynak, hogy az összes virágból préseljenek le jó pár szirmot és levelet, így utólag elég kiválasztaniuk melyek sikerültek a legjobban és azokat elküldeni.
Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: Vannak, akik külön azzal a megkereséssel fordulnak hozzád, hogy az esküvőre készíts nekik ékszert?

Csilla: Igen, ezek a felkérések jelentik számomra a legnagyobb elismerést! Kértek már a néhai Nagymama rózsáiból Emlékőr ékszerszettet a Nagy napra, de gyakori a „Valami régi” típusú kérés is, mikor a Menyasszony Édesanyjának ruhájából egy darabka csipkét szeretnének ékszerbe foglaltatni.

Elkeltem.hu: Melyik ékszer a legnépszerűbb a menyasszonyok körében?

Csilla: Egyértelműen a csepp alakú ékszerszett a favorit, mind esküvőre, mind Emlékőr ékszerként ez a legnépszerűbb.

Elkeltem.hu: Virágon kívül hajtinccsel és csipkével is készítesz ékszereket. Voltak ezeken kívül egyedi kérések, amikkel hozzád fordultak?

Csilla: A lósörénytől kezdve a tengerparton gyűjtött homokszemeken át mindenféle Emlékőr ékszer készítéssel megkerestek már. Volt, hogy elsőre meghökkentem egy-egy ötlettől, aztán mikor elkészült, csodálattal láttam milyen jól működik ékszerként.

Elkeltem.hu: Milyen árkategóriában mozognak az ékszereid?

Csilla: Ékszereinket a minőségi értéket képviselő egyedi kézműves termékeknek megfelelően áraztuk be. Katalógusékszereink 1190 Ft és 7490 Ft között vásárolhatóak meg, Emlékőr ékszereink pedig az extra odafigyelés jegyében 1390 Ft és 8990 Ft között mozognak.

Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: A megrendeléstől számítva körülbelül mennyi idő az ékszer elkészülése?

Csilla: A megrendeléstől számított 5 munkanapon belül a csomagokat útnak indítjuk. Természetesen, ha a virágszirmok később érkeznek, vagy esetleg friss csokrot kell még feldolgoznunk ez az idő meghosszabbodhat.

Elkeltem.hu: Hogyan kapják meg a megrendelők az ékszereket? Vállalsz garanciát a kész ékszerekre?

Csilla: A rendeléseket általában futárral vagy postai úton kapják kézhez vásárlóim. Havonta egy alkalommal Budapesten személyes átvételre is van lehetőség. A márkánk neve nem véletlenül Örökszép, természetesen vállalunk garanciát az elkészült ékszerekre a mellékelt használati útmutató betartása mellett!

Elkeltem.hu: Milyen típusú fémet használtok a fülbevalók, medálok kialakításánál?

Csilla: Az ékszerek szerelékei orvosi acélból készülnek, ez alól kivételt jelenteken a gyöngyök és a nagy lencse fülbevalók egyenes szerelékei. Sajnos nem találtuk még meg ezen szerelékek nemesacél változatát. Minden más, a medálakasztók és láncok, a pont és francia-kapcsos fülbevalók fém alkatrészei már nemesacélból vannak.

Elkeltem.hu: Honnan szerzed be a növényeket?

Csilla: A vadvirágokat a közeli szántókról gyűjtjük egy-egy nagyobb séta alkalmával, a nemesített fajtákat pedig vagy a saját kertünkben neveljük, vagy virágbolti bevásárlókörútjaink során szerezzük be.

Elkeltem.hu: Minden ékszered egyedi és saját története van, hiszen a vásárlóid családtagjaihoz, házikedvenceihez, emlékeihez kötődnek. Van köztük kedvenced?

Csilla: Nagyon szeretem a babahajas Emlékőr ékszereket, hiszen babaillatú aranyos mini copfokkal kell ilyenkor zsonglőrködnöm a munkaasztalon. Imádom a történeteket, melyeket magukba hordoznak ezek a megrendelések. Volt, hogy egy Apuka személyesen elhozta a gyerkőcök és a saját hajtincsét és 1-1 gyöngyöt készíttetett belőle ajándékba az ismét várandós Feleségének.
Örökszép Ékszer

Elkeltem.hu: Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Csilla: Az Örökszép márkában az életem Szerelme is velem dolgozik, így igazi családi manufaktúrát sikerült kialakítanunk az elmúlt 3 évben. Nagyon boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit igazán szeretek, azzal akit szeretek, épp ezért minden nap a maximumra törekszem, hiszen Vásárlóim elégedettsége a sikerünk záloga!

Elkeltem.hu: Melyik kollekciódra, ötletedre vagy a legbüszkébb?

Csilla: A legbüszkébb per-pillanat a legújabb Prizma papírnehezékünkre vagyok, melyet már Esküvő Emlékőrként is elkészíthettem. Varázslatosan mutatnak a virágszirmok ebben az új modern formában.
Nagyon büszke vagyok a tavaly kifejlesztett karácsonyfadíszeinkre, melyeknek akkora sikere volt, hogy kapacitáshiány miatt bizony volt, akinek nem jutott.

Elkeltem.hu: Több cég és kézműves ékszerkészítő is vállal egyedi, emlékékszer készítést. Te miben tudsz kiemelkedni, többet nyújtani, mint a versenytársak?

Csilla: Az egyedi Emlékőr ékszereink gyakorlatilag a technika és a 3 éves szakmai tudásunk miatt verhetetlen. Valószínűleg gyorsan találnánk olyan kézművest aki töredékáron vállal gyanta emlékékszert, de azt kell mondjam, itt is mint sok más esetben, az ár tükrözi a minőséget, mind a felhasznált alapanyagban, mind a precízióban mellyel készítették.

Elkeltem.hu: Hogyan készültél az őszre és mit várhatunk a télre? Készülsz valami újdonsággal a régi és új ügyfeleid számára?

Csilla: Az őszi kollekció már felkerült a webshopba és büszkén mondhatom, mind formáiban, mind virágaiban friss és változatos darabok születtek.
A karácsonyi kollekció pedig már a munkaasztalon hever. Lesznek új karácsonyfadíszek, melyeket már elkezdtünk készíteni. Ismét nagy hangsúlyt fognak kapni a klasszikus erőteljes vörös színek és az elegáns csipkehatású erdei turbolya.

Köszönjük Csillának, hogy betekintést engedett ebbe a kis tündérországba, ahol az ékszerek készülnek! További sikeres munkát kívánunk ezúton is!

Kedves Menyasszonyok és Jegyespárok! Szívből köszönjük a figyelmeteket, nagyon kellemes készülődést, meseszép esküvői képeket és nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!
Ha Ti is ilyen gyönyörű ékszereket szeretnétek az esküvőtökre, keressétek bátran Csillát az Örökszép Ékszer honlapján!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (327 szavazat)