A férfi esküvői ruhatárából nem hiányozhat a jól illeszkedő öltönyön és az elegáns, minőségi cipőkön kívül az alkalomhoz illő esküvői nadrág. A legfontosabb kérdés a nadrág alakkal kompatibilis fazonjának kiválasztása. Nyilvánvaló, hogy ez nem mindenkinél egyforma. Adott stílusú nadrágok egyeseken jól mutatnak, míg másokon kiemelik a hiányosságokat, vagy akár el is torzítják az arányokat. Nézzük, hogyan választhatunk az alakhoz illeszkedőt?

A kényelmes esküvői nadrág valójában az, ami se nem túl nagy, se nem túl kicsi. Ha túl nagy méretet választunk, nem marad meg a derék részen, és mozgás közben lecsúszik. A derékbőség övvel történő beállítása nem imponáló eljárás, mert a nadrág elveszti formáját, elkezd ráncosodni, és nem illeszkedik megfelelően. A túl szűk nadrág korlátozza a mozgás szabadságát, ráadásul nem kelt jó benyomást ránk nézve. Olyan stílusokat válassz a Bolf.hu kínálatából, amelyek megfelelnek az alakodnak és a méretük is ideális.

Hogyan válassz esküvői nadrágot az alakodhoz?

Sajnos még mindig az a hiedelem, különösen az idősebb férfiak körében, hogy ha egy kicsit nagyobbak az idomaid, különösen a derék környékén, akkor terjedelmes ruhákat kell viselned, és az oversize méretekből kell választanod, mondván, hogy ezek jól takarnak. Nincs ennél nagyobb balgaság! A pocak nem szörnyű, és csak arra kell törekedned, hogy úgy válaszd meg az esküvői nadrágot, hogy ügyesen elrejtsd, és ugyanakkor megengedhesd magadnak a divatos megjelenést. Kíváncsi vagy a hogyanra? Segítünk!

  • Kiálló has: A nadrágod nem lehet magas derekú, mert mozgás közben visszacsúszik a csípődig, és a nadrág ülepe nem a megfelelő helyen végződik. Amennyiben ezzel az attitűddel a combjaid vékonyak, úgy a szélesebb lábszárak túl táskásnak tűnnek. A legjobb a slim fit nadrág, amely alacsonyabb derékkal rendelkezik. Ha a kiálló has úgy jelent problémát, hogy masszívabb combokkal társul, vagyis kissé túlsúlyos vagy, akkor a normál nadrág megfelelő lehet, de fontos kérdés, hogy a megnövekedett testtömeg arányosan oszlik-e el rajtad, vagy esetleg a derék részben hangsúlyosabb-e. Arányos elhízással optimális lehet a magasabb derekú nadrág, a kiálló hashoz szintén szigorúan köldök alatt „végződő” fazont válassz!
  • Izmos sziluett, masszív combok: Az ilyen testalkatú uraknak érdemes kerülniük a slim fit típusokat, amelyek egyébként nem is lesznek túl komfortosak combban. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy bepréselődik egy ilyen nadrágba, akkor könnyen olyan hatást kelthet, mintha véletlenül egy női leggings mellett döntött volna. A széles combra a nyújtottabb szárú fazonok ideálisak.
  • Rövid lábak, hosszú törzs/rövid törzs, hosszú lábak: Azok a férfiak, akiknél aránytalanság tapasztalható a lábszár és a törzs között, úgy válasszák meg a nadrág fazonját, hogy vizuálisan kiegyenlítsék az arányokat. A túl hosszú törzs lerövidíthető egy magasabb derekú nadrággal. Magasságától függően a nadrág lehet enyhén testhezálló vagy normál típusú. A lábak optikai lerövidítéséhez és a túl rövid törzs meghosszabbításához viselj alacsonyabb derekú nadrágot.

Egy magas férfi, akinek a sziluettje nem rendelkezik jellegzetes kiugrásokkal, valójában bármilyen stílusú nadrágot viselhet. Ha követed a trendeket, könnyen megengedhetsz magadnak bármilyen fazont. Egy alacsony férfi semmiképpen ne hordjon széles szárú nadrágot, mert optikailag tovább kurtítja az alakot. A legjobb szabás az enyhén testhezálló fazon lesz. A túl hosszú nadrágszár ráncosodik, ami éppúgy, mint a mandzsetta, vizuális egyensúlyhiányt eredményez.

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Szavazz erre a cikkre