Magyarországon a legnépszerűbb esküvői kellékek közé tartoznak a chiavari székek

Elegáns, könnyű, stabil, megfizethető – ezek a tulajdonságok egyaránt illenek a chiavari székekre, így nem meglepő, hogy hazánkban is a legnépszerűbb esküvői kellékekké váltak. Összeszedtük, milyen érvek szólnak az amerikai típusú ülőhelyek mellett.

Nehéz idők járnak az esküvőkre, az azok megszervezésével foglalkozó szakmákra, hiszen a koronavírus-járvány megjelenésével nem csak hazánkban, az egész világon átalakult ezeknek a rendezvényeknek a lebonyolítása.

Egy dolog azonban nem változott: a párok szeretnék életük nagy napját tökéletessé tenni, ezért pedig minden követ megmozgatnak.

Nincs szükség további díszítésre

Egy esküvő akkor is különleges nap a szerelmesek életében, ha nem több százan vannak azon jelen, hanem csupán néhány ember előtt mondják ki a boldogító igent.

Egy közeli rokonokkal eltöltött vacsora során ilyenkor is fontos a megfelelő körítés, ha pedig arra gondolunk, hogy remélhetőleg néhány hónapon belül újra lehet hét országra szóló lakodalmakat szervezni, hatványozottabban igazzá válik ez a megállapítás.

Legyen az esküvő kicsi vagy nagy, a dekorelemek közül kiemelkedik a chiavari szék, amely az Egyesült Államokból indult, de már az egész világon elnyerte a menyasszonyok és vőlegények szívét.

Az amerikai megoldás lényege, ha valaki még nem látott volna ilyet, hogy az elegáns favázas szerkezet önmagában is annyira gyönyörű, hogy nincs szükség további dekorálásra. Persze kis díszítést elbír a dizájn, hogy azzal teljesen beleolvadjon egy esküvő összképébe, ám önmagában megállja a helyét a legelegánsabb környezetben is.

Miért szeretik annyira a chiavari székeket?

Amikor a megoldás előnyeit tekintjük át, először az anyaghasználatot kell kiemelnünk. A fa természetes, harmonikus megoldás, ami illik az egyre fontosabb környezettudatos szemléletbe.

A kialakításának köszönhetően stabil, így testalkattól függetlenül megvalósítja a kényelmes ülőhelyzetet – ez ugyanúgy fontos a menyasszonynak és a vőlegénynek, mint az egész násznépnek.

Azzal pedig, hogy a szék tökéletes a szertartáshoz és a vacsorához, a szervezés során két legyet lehet ütni egy csapásra.

Szintén hatalmas előnye a kialakításában rejlő elegancia, a tetszetős megvalósítás, amely által elegendő az asztalhoz helyezni, hogy ideális összképet teremtsen.

Azzal, hogy fából készül, könnyű szerkezet jön létre, ennek a pakolásnál, a szék mozgatásánál lesz hatalmas előnye. Persze a székek logisztikája legtöbbször nem az ifjú pár feladata, ám a család kiveheti belőle a részét, így nekik is kedvez, aki ezt az amerikai széket választja – megkönnyíti a feladatot, eközben masszív, stabil ülőfelületet biztosít.

Megfizethető eleganciaTovábbi előny, hogy a chiavari székek nem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába.

Sok rendezvényhelyszínnél az alapszolgáltatás részei, de ha nem állnak rendelkezésre, elérhető áron bérelhet ilyen székeket az ifjú pár.

Ahhoz, hogy egy esküvő tökéletes legyen, apróságok is kellenek, ám a lényeg mégis az, hogy a nagy dolgok rendben legyenek. És mivel minden vendég használ széket, ez olyan részlet, amire mindenképpen oda kell figyelni a szervezésnél.

Egy chiavari szék a tiszta eleganciát képviseli, ezáltal kevés esküvői dizájn van, amelybe nem illeszthető be.

Amennyire egyszerű a kialakítása, annyira dekoratív a megjelenése, ezáltal kivételes összképet hoz létre. Nincs szükség az est során koszossá váló székszoknyákra, különleges díszítésre, kiegészítőkre, ezek nélkül is teljes szépségében tündököl a szék.

Színekben szabadon

Jó hír, hogy a színek tekintetében nem kell kompromisszumot kötni, hiszen ezek az amerikai székek többféle verzióban elérhetők. A legnépszerűbb természetesen a klasszikus fehér, emellett sokan választják a feketét és az ezüstöt, de a mahagóni, valamint az arany sem rossz ötlet. Minél fényesebb a szék, annál szebben csillog az esküvőn, ráadásul a szerkezetének köszönhetően ezek a bútordarabok nyitottabbá teszik, növelik a teret, ami fontos egy nagyobb rendezvénynél.

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Szavazz erre a cikkre