Trabi Túra: életre szóló retro élmény akár az esküvődön is!

El tudnád képzelni, hogy egy retro Trabant legyen az esküvői autód? Vagy csak kipróbálnád, milyen vezetni? Ha igen, akkor a Trabi Túra szolgáltatásai pont Neked valók!

A Trabi Túra egy vérbeli retro élmény a Balaton partján, amit most ráadásul Te is kipróbálhatsz. Van, aki vezette, van, akinek volt, van, aki csak hallott róla, de senkinek sem ismeretlen a Trabant márka! 

Trabi Túra… de mi is ez tulajdonképpen?

A Trabi Túra megálmodója, Bakay Dávid, aki maga is gyermekkora óta rajong a járművekért, így a Trabant sem hiányzott az életéből.

Ennek a rajongásnak is köszönhető, hogy a Trabi Túra immár negyedik éve várja a túrázni és Trabant élményre vágyó vendégeit!

A 90-es években nagyon lenézett autó volt, gyakorlatilag a “legrosszabb”, amivel lehetett közlekedni. Pont ez adja most a varázsát, különlegességét. Mondhatjuk talán, hogy így lesznek utolsókból az elsők!fogalmazott Dávid.

A túra ötlete osztatlan sikert aratott már a kezdeti időkben is, hiszen manapság már igazán ritkaság működő Trabantot találni, sokan ráadásul (köztük én is) még sosem vezettek kétütemű kormányváltós autót.

Ha kimaradtál ebből az élményből, vagy csak hiányzik ez az élmény, akkor nincs min keseregni! A Trabi Túra jóvoltából kibérelhetőek ezek az örökifjú retrocsodák és hasíthatunk velük egyet a Balaton partján!

Hova lehet menni a Trabi Túra autóival?

Bárhova. Tényleg.

Dávidék a bérlés során adnak útvonaltervet, amit érdemes követni, de nincs megkötve, hova szabad menni a Trabanttal.

A lényeg csupán annyi, hogy ha véget ért a bérlés, a kocsit vidd vissza oda, ahol átvetted és megkezdted az utat.

Mennyi időre vehetsz bérbe egy ilyen papírjaguárt?

A Trabi Túra többféle csomaggal áll rendelkezésedre. Választhatsz 2, 5 vagy egész napos túrát, melyek 2 vagy 5 órára, illetve reggeltől estig tartó időtartamra szólnak.

A csomagok tartalmaznak mindent, amire az autókázáshoz szükséged lesz, így nem kell külön gondot fordítani például a keverék utántöltésére, és az üzemanyag is a csomagok része.

A Trabanozáshoz első körben szükséges egy időpont lefoglalása előre, amit a Trabi Túra weboldalán, email-ben vagy telefonon is megtehetsz. Valamint ekkor kell eldöntened, mennyi időre szeretnéd kibérelni a kocsit. 

Sosem vezettél még Trabantot? Az sem probléma!

Az autózás napján megtanítjuk az érkező vendégeket a Trabi vezetésére, hogy gond nélkül menjenek a dolgok – mondta Dávid.

Egy kis gyorstalpalóval, térképpel és minden egyéb szükséges felszereléssel már biztosak lehetünk benne, hogy a Trabantozás egy igazi élmény lesz!

Mit kell még tudni?

A Trabi Túránál jelenleg 3 gépkocsi érhető el. 1 db törtfehér Universal (mai elnevezésben “kombi”), és 2 db sedan (babakék és törtfehér). Ezek a gépkocsik Trabantok között fiatalnak számítanak, a legidősebb is “csak” 33 éves lesz idén! Természetesen mindegyik a klasszikus 601-es típus, így a kormányváltó és a kéken füstölő zajos kétütemű motor is adott!

Ahogy jön a jó idő, úgy fogynak a szabad időpontok is a Trabi Túránál, így érdemes másfél – 2 héttel korábban is lefoglalni az időpontot.

Trabant, mint esküvői autó? Ez is lehetséges?

Dávid elmondta: Esküvőkre is rendszeresen kérnek tőlünk Trabantot, amit ilyen esetben esküvői díszbe csomagolva adunk át. Általában osztatlan sikert arat a pöfögő kétütemű az esküvői konvojban! Hát ebben biztosak vagyunk!

Ha esküvőre szeretnétek egy igazi retro járgányt, akkor érdemes már akár egy hónappal előbb is lebeszélni a dátumot, nehogy lemaradjatok egy ilyen élményről!

Visszajelzések a Trabi Túra-ról

Dávidot arról is kérdeztem, milyen élményekkel távoznak a vendégek egy Trabantozás után.

Visszajelzések alapján nagyon kedvelik az emberek ezt a szolgáltatást. Sokan újra fiatalnak érzik magukat a Balaton-parton pöfögve egy öreg kétüteművel, míg mások kalandvágyból jönnek hozzánk, és fülig érő mosollyal távoznak! Igyekszünk szívünk-lelkünk beleadni a szolgáltatásba, talán ez a személyes hangulat is az oka, hogy sikeresen működünk már negyedik éve.

Bízunk benne, hogy a Trabantozás Nektek is elnyeri tetszéseteket, mi biztosan Trabi Túzázunk egyet a nyáron!

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

Szavazz erre a cikkre