A megfelelő menyasszonyi cipő kiválasztása

A tökéletes menyasszonyi cipő megtalálása nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnhet. Nem csak a tengernyi meseszép topán, de a számtalan feltétel is nehezíti a választást. A milliónyi feladat mellett viszont nehéz lehet mindent számba venni, ami a cipellőket illeti. Kivéve, ha megfogadod azt a néhány tanácsot, amit a következőkben megosztok Veled! Nézzük is, hogyan tudod kiválasztani a megfelelő menyasszonyi cipőt!

Hogyan válaszd ki a tökéletes menyasszonyi cipőt?

Menyasszonyi cipő

Kezdd el időben a nézelődést!

Minél hamarabb elkezded keresni a tökéletes esküvői cipőt, annál hamarabb meg is találod. Nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni a választást, hiszen egy új cipőt még be is kell járatni. Ugye Te sem akarod, az oltárhoz vezető úton végig azon agyalj, hogy éppen feltöri a cipő a sarkadat?

Próbálj fel minél több stílusú cipőt, hogy megtaláld azt a szűk kört, amiből a végén már könnyű lesz választani.

A legjobb, ha már megvan a menyasszonyi ruha, így annak stílusához tudod igazítani a cipőt is. Másmilyen lábbeli illik egy bohókás, vintage ruhához és egy Empire-stílusú menyasszonyi ruhához is.

Kilátszik, vagy nem látszik a menyasszonyi cipő?

Vannak olyan ruhák, amiknek az alja pont annyira libben fel séta közben, hogy egy-egy pillanatra a cipődet is látni lehet. Más ruháknak földig érő szoknyarésze van, ami gondosan eltakarja a lábaidat. Ha pedig igazi extrém menyasszony vagy, és bevállaltál egy rövid szoknyás ruhakölteményt, akkor igazán oda kell figyelned, mit húzol a lábadra!

Ha nem fog kilátszódni a cipő, akkor akár sportcipőt is felvehetsz.

Sokkal kényelmesebb, mint a magassarkú, és akár még „esküvői stílusút” is találhatsz: fehér, kövekkel, csipkével díszített lapos talpú cipőben is ki lehet mondani a boldogító igent!

Lapos talpú vs. magassarkú menyasszonyi cipő

Lapos talpú menyasszonyi cipőAmikor magassarkút veszünk fel, hatalmába kerít minket egy érzés. Ugye Te is sokkal nőiesebbnek, szexisebbnek érzed magad, amikor magassarkú cipőt veszel fel?

Ez a magabiztos nőiesség a kisugárzásodban is megnyilvánul, ami csak még inkább hozzájárul ahhoz, hogy igazán jól érezd magad az esküvődön!

Az előző pontban már esett szó arról, hogy akár lapos talpú cipőben is lehetsz az esküvődön, de nem csak akkor, ha nem látszik ki a ruha alól!

Az igazán merész menyasszonyok bátran vegyenek fel tornacipőt, sportcipőt, balerinacipőt!

Ha passzol a stílusodhoz, ruhádhoz, akkor egyáltalán nem lesz furcsa látvány. És habár a magassarkúnak is meg vannak az előnyei, a kényelem nem éppen tartozik közéjük. Ha számodra azonban ez fontos tényező, akkor a Te üvegcipellődnek legyen lapos a talpa!

A menyasszonyi cipő színe

Most meglepődtél, ugye? Hiszen a menyasszonyi cipő csak fehér, esetleg tört fehér vagy ekrü lehet. Ezt felejtsd is el gyorsan!

Ha valami különleges, látványos és megdöbbentő dobásra készülsz a Nagy Napon, akkor a figyelmedbe ajánlom a színes esküvői cipőket! A legjobb hatást akkor érik el, ha rövid, midi szoknyás esküvői ruhára esik a választásod.

Amennyiben a ruhád nem lesz hétköznapi sem a szabásában, sem a színében, akkor ehhez passzoló cipőt válassz.

A hófehér menyasszonyi ruhának látványos kiegészítője lehet egy eltérő színű cipő.

Ebben az esetben gyönyörű látvány, ha passzol a menyasszonyi csokor virágainak színvilágához, esetleg a hajdíszedhez, vagy a fehér ruhát kiegészítheted színes selyemszalaggal a derékrészen, a cipő színével egyező árnyalatban.

Színes menyasszonyi cipő

Az esküvő helyszíne is fontos szempont az esküvői cipő kiválasztásában!

A helyszín azért fontos tényező, mert a templom padsorai között lehet, hogy könnyen végigsétálsz a hófehér magassarkú cipődben. De ha a fogadás egy vidéki vendéglő udvarában lesz, akkor lehet keresned kell egy váltócipőt is, ami máris adja a következő teendőt: nem csak egy, hanem már kettő menyasszonyi cipőt is kell venned!

Figyelj rá, hogy olyan cipőt válassz, amiben kényelmesen tudsz lépdelni a helyszín adta terepviszonyok között is. Nincs annál kellemetlenebb, mint botladozni egy tűsarkúban.

A helyszínhez kapcsolódóan: legyen alternatívád rossz idő esetére is!

Egy nyitott cipő kellemetlen tud lenni egy esős napon, ezért a B terved legyen egy zárt (de nem kevésbé csinos) cipő.

Az a fránya budget…

Akármennyire is szeretnénk bő lére ereszteni a nagy nap költségvetését, azért igyekeznünk kell a keretek között mozogni.

A megannyi szolgáltató, helyszínbérlés, ruhavásárlás mellett még cipőt is kell venni, hiszen legtöbbünknek a fehér magassarkú nem alapvető darabja a gardróbnak.

Valakinek több tízezer forintja is van egy cipőre, másoknak ennél kevesebb. Ha nem szeretnél csilliárdokat költeni egy olyan cipőre, amit valószínűleg nem veszel fel többször, akkor tartsd szem előtt, hogy nem csak a márkaboltok polcain bukkanhatsz csodálatos darabokra elérhető áron. Nézelődhetsz kisebb boltokban, vásárolhatsz használtan, utóbbi esetben pedig még márkás cipőd is lehet. Az sem ritka egyébként, hogy a menyasszonyok egy olcsó fehér cipőt választanak, majd maguk dekorálják ki strasszokkal, kövekkel.

Azt mindenképpen tartsd észben, hogy nem az ára teszi a cipőt, hanem az ara!

Tradicionális vagy extrém menyasszonyi cipő?

A lapos vs. magassarkú témát már kiveséztük, de szerinted  ezzel is vége is a témának? Hát persze, hogy nem!

Annyi féle cipő van, hogy felsorolni is egy nap lenne őket. Ahány ember, annyi stílus. Ez igaz a menyasszonyokra is. Miért kéne éppen életed egyik legfontosabb napján megtagadnod a stílusodat?

Acélbetétes bakancsban érzed a legjobban magad? Akkor válassz egy „ünnepi” kiadást, fehér színben, esetleg díszítve, és nem is kell tovább keresgélned.

Western csizmát, tornacipőt, szandált, de akár még saját magad által tervezett cipőt is felvehetsz. Legyél kreatív, nézd meg az extrém esküvői ötleteinket is!

Most, hogy elolvastad ezt a cikket, bátran indulhatsz el menyasszonyi cipőket próbálgatni, a siker garantált! Amint felhúzod a Cipőt, átjár majd a „Hamupipőke-pillanat” és tudni fogod, hogy megtaláltad a tökéletes lábbelit.

Blogunk számtalan hasznos tartalommal vár!

5/5 - (482 szavazat)