Párommal egy rég vágyott 2 hetes motoros túrára indultunk tavaly augusztusban kettesben. Utunk állomásai közül mindent titokban tartott, összesen 2 úti céllal voltam csak tisztában, azon kívül minden nap minden perce meglepetés volt számomra. 15 nap alatt végigmotoroztunk 8 országot, 3700 km-t megtéve. Ezek között az egyik állomás Ausztriában a Großglockner panorámaútja volt.
2018.08.15-én Ausztriában, Dölsach-ban megszállva, hajnalban ébresztett párom, hogy indulunk a hegyre, öltözzek melegen. Végre eljött az a nap, amiről több, mint 4 éve álmodtunk, feljutottunk a Großglockner panorámaútra, ami minden motoros álma. Kora reggel indultunk, 1,6 fok volt, hideg, ködös reggel. Lassan jutottunk fel a hegyre, mert a tejföl ködben a bukósisak plexije is bepárásodott, nehezen láttuk az utat és a kanyarokat. Nagyon különleges volt így a táj és a hangulata a hegynek. Ahogy felértünk, beültünk az Edelweisshütte-be egy isteni reggelire és kávéra. 10 óráig vártuk itt, hogy eloszoljon a köd, azonban sajnos semmi sem változott, így kimentünk megnézni a kilátót. A kilátóra felérve Párom kérte, hogy nézzek bele a távcsőbe, nem értettem, hogy ekkora ködben miért kér ilyet, de megtettem. Ezen a napon ért a legnagyobb meglepetés, a távcső elé tartotta Párom az eljegyzési gyűrűt, majd zavarában először állva megkérte a kezem, boldogan igent mondtam egyből, utána letérdelt és még egyszer megkérdezte, hogy leszek-e a felesége és ismét igent mondtam.
Aznap visszamentünk boldogan a szállásra és megbeszéltük, hogy másnap pihenünk. El is érkezett a másnap reggele, amikor azt hittem kicsit kipihenhetem magam – minden nap hajnal 5-kor keltünk, hogy az újabb országokba eljussunk és a sok látnivalóhoz – reggel azonban Párom sürgetően ébresztett, hogy keljek, keljek, mert a Großglockner-en süt a nap, újra felmegyünk. Néztem rá kérdőn, hogy ugye megismételjük a napsütésben a lánykérést is? Mondta, hogy igen, mindent megismétlünk. Ettől olyan boldog lettem, hogy 5 perc alatt elkészültem, ismét felmotoroztunk a hegyre.
Ezen a napon már a forgalom is nagyobb volt, hihetetlen látvány fogadott minket, össze sem lehet hasonlítani a két nap alatt látottakat, a ködös panorámát és az ezen a napon elénk táruló csodát a verőfényes napsütésben. Felmentünk ismét a kilátóba, ahol kicsit nagyobb tömeg előtt ugyan, de újra megkérte a kezemet, boldogan ismét igent mondtam neki. Kettő nap alatt a Párom háromszor kérte meg a kezem, háromszor mondtam neki igent. Életem legszebb pillanatai voltak ezek, amiket sosem felejtek. A két hetes motoros túránk alatt hatalmas meglepetések értek, Párom percről percre megtervezett minden napot, minden látnivalót, ami számomra mind meglepetés volt, teljesen rábíztam magam, hihetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Életem legszebb napjait éltem át azzal az emberrel, akit a legjobban szeretek, minden nap, minden perce hatalmas meglepetés és hihetetlen élmény volt.
Aki szeretné tudni a motoros túránk állomásait, tovább olvashatja:
1. nap: 2018.08.05. Szlovákia
A két hetünk alatt első napon meglátogattuk Drégely várát, a magyar történelem egyik leghősiesebb várostromának helyszínét, mely a Börzsöny északi vonulatának egyik hegycsúcsát koronázza, Drégelypalánk felett. A feljutás fárasztó a kaptatón, de megéri felsétálni, mert nagyon szép táj tárul elénk.
Innen tovább motoroztunk Szlovákiába, ahol felkerestük Árva várát, a Felvidék legmerészebb építésű várát, mely az Árva folyó feletti függőleges sziklabércen magasodik.
Ezt követően megérkeztünk a Csorba-tóhoz, mely a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, 1346 m tengerszint feletti magasságban. Ez egy csodálatos környezet, ide érdemes hosszabb időre jönni, mesébe illő a látvány és a belőle áradó nyugalom. Egy tó melletti szálláson töltöttünk el egy éjszakát.
2. nap: 2018.08.06. Szlovákia
Meglátogattunk Lubló várát, mely az egykori Magyar Királyság északi részén, a Szepességben, a lengyel határ közelében található.
Libegővel felmentünk a Lomnici-csúcsra 2634 m magasra, ami hatalmas élmény volt. A Lomnici-csúcs a Magas-Tátra egyik legmagasabb és leglátogatottabb hegye Szlovákiában. Ezt követően átvettük a szállásunkat a Lomniczi-csúcs lábánál a Penzion Zora Family-ben, majd felmentünk a közelben lévő Bachledova Dolina lombkorona tanösvényre, amit 2 km-es sétával értünk el hegymenetben. Mesés volt a kilátás, megérte a hosszas séta.
3. nap: 2018.08.07. Lengyelország
Kora reggel Lengyelországba motoroztunk, ahol meglátogattuk az Auschwitzi koncentrációs tábort, majd megszálltunk egy gyönyörű szálláson a közelben.
4. nap: 2018.08.08-12. Csehország
Csehországba, Jaroměř-be vitt utunk a Brutal Assault fesztiválra. Itt töltöttünk 5 napot, ahol volt lehetőségünk kicsit pihenni, jókat ettünk, ittunk, fesztiváloztunk. Közben 10-én pedig a közelében meglátogattuk a Adršpach-Teplice homokkő sziklavidékét, ahol mesés sziklák között sétáltunk, és felmentünk egy szűk vaslépcsőn elérhető kicsiny, romantikus Szikla-tóhoz (Jezírko), amelyen egy rövid, fekete humorral fűszerezett csónakkirándulást tettünk az elragadó fekvésű tavacskán.
8. nap: 2018.08.12. Csehország
Fesztivál után utunk Prágába vitt, ahol felkerestük a a Táncoló házat, a Károly hidat, meglátogattuk a prágai várat, a Szent Vitus-székesegyházat ami lenyűgöző kívül-belül egyaránt. Megnéztük a Lőportornyot, végig sétáltunk az Arany utcácskában, láttuk Kafka mozgó szobrát, rengeteget sétáltunk, majd átvettük mesés prágai szállásunkat, a Pension Pohadka-ban és itt töltöttünk egy éjszakát.
9. nap: 2018.08.13. Németország
Első megállónk Csehországban Plzeň volt, ahol megnéztük a Cathedral of St. Bartholomew gótikus székesegyházat. Innen motoroztunk tovább Münchenbe, ahol megnéztük az Allianz Arénát, a BMW központot, majd átvettük szállásunkat a Hotel Deutches Theater-ben és elindultunk várost nézni.
10. nap: 2018.08.14. Olaszország és Ausztria
Első állomásunk Inssbruck-ba vezetett, melynek a 800 éves történelmi központja sajátos osztrák keveréke a gótikának és a barokknak. Meseszerű a kép, amit a díszes házak elénk festenek, érdemes ide ellátogatni.
Ezt követően Olaszországban San Candido-ban megálltunk egy igazi olasz pizzára. Gyönyörű kis hely, ahonnan jóllakottan utaztunk tovább Ausztriába, Dölsach-ba.
Dölsach-ban töltöttünk három éjszakát egy gyönyörű hegyekre néző panorámájú, hatalmas erkélyes szálláson.
11. nap: 2018.08.15. Ausztria – lánykérés
Végre eljött az a nap, amiről több, mint 4 éve álmodtunk, feljutottunk a Großglockner panorámaútra, ami minden motoros álma. Kora reggel indultunk, 1,6 fok volt, hideg, ködös reggel. Lassan jutottunk fel, mert a tejföl ködben a bukósisak plexije is bepárásodott, nehezen láttuk az utat és a kanyarokat. Nagyon különleges volt így a táj és a hangulata a hegynek. Ahogy felértünk, beültünk az Edelweisshütte-be egy isteni reggelire és kávéra. 10 óráig vártuk itt, hogy eloszoljon a köd, azonban sajnos semmi sem változott, így kimentünk megnézni a kilátót. A kilátóra felérve Párom kérte, hogy nézzek bele a távcsőbe, nem értettem, hogy ekkora ködben miért kér ilyet, de megtettem. Ezen a napon ért a legnagyobb meglepetés, a távcső elé tartotta Párom az eljegyzési gyűrűt, majd zavarában először állva megkérte a kezem, igent mondtam egyből, utána letérdelt és még egyszer megkérdezte, hogy leszek-e a felesége és ismét igent mondtam. Életem legszebb napjait éltem át azzal az emberrel, akit a legjobban szeretek, minden nap, minden perce hatalmas meglepetés és hihetetlen élmény volt számomra.
12. nap 2018.08.16. Ausztria
Erre a napra pihenést terveztünk, azonban kora reggel Párom ébresztett, hogy gyorsan keljek, öltözzek, mert a hegyen süt a nap, menjünk fel újra a Großglockner-re és ismételjük meg a tegnapot. Kérdeztem tőle, hogy rendben, de az eljegyzést is megismételjük a napsütésben, mondta, hogy persze, mindent megismétlünk. Izgatottan, 5 perc alatt elkészültem és indultunk is fel újra a hegyre. Ezen a napon már a forgalom is nagyobb volt, hihetetlen látvány fogadott minket, össze sem lehet hasonlítani a két nap alatt látottakat, a ködös panorámát és az ezen a napon elénk táruló csodát a verőfényes napsütésben. Ismét felmentünk a kilátóba, és immáron tömegben, Párom ismét megkérte a kezem, két nap alatt harmadjára mondtam neki igent. Felejthetetlen élmény volt. Ezt követően meglátogattuk a Lienz ősi várát a Schloss Bruck-ot.
13. nap: 2018.08.17. Olaszország – Szlovénia
Első utunk Olaszországban a Miramare-kastélyba vezetett, az Adriai-tenger mellett elterülő fehér márványból épített kastélyba. Romantikus látványa, Trieszt hangulatos óvárosa csodálatos hely, ahol mesébe illő a panoráma. A parton megálltunk enni az Old Wild West Steak Haus-ban, majd jóllakottan indultunk tovább Szlovéniába.
Szlovéniában meglátogattuk a Škocjan-barlangrendszert, mely egy mészkő barlangrendszer Szlovénia délnyugati részén húzódik 5 km-nél hosszabb föld alatti szakaszon, 200 méternél mélyebb barlangokkal, sok vízeséssel. Itt Szlovéniában töltöttünk egy éjszakát.
14. nap: 2018.08.18. Horvátország
Kora hajnalban Szlovéniából Horvátországba indultunk. Út közben nézelődtünk Rijeka-ban és Fiume-ban, közel 60 km-en keresztül motoroztunk a tenger mellett haladva, majd Zengg-nél elfordulva Plitvice felé vettük az irányt, ahol több órás gyalogtúra vette kezdetét, majd hajókázás és buszozás a vízesések világában a Plitvicei-tavon. Ezt követően a tó melltett a Hotel Bellevue-ben megszálltunk egy éjszakára.
15. nap: 2018.08.19. Magyarország
Utolsó napunkon hazafelé megálltunk Zágráb-ban, ahol megnéztük a St. Mark’s templomot. Zágráb Horvátország fővárosa és a Zágrábi főegyházmegye székhelye az ország északnyugati részén, a Száva partján.
Utolsó utunk Siófokon a Víztorony kilátóba vezetett, ahol a mesés körpanorámában gyönyörködve megittunk egy kávét és ettünk egy süteményt, majd hazaindultunk.
15 nap alatt csodás élményekkel gazdagodtunk, mesés helyeket bejárva. Remélem tetszett a történetünk, ajánlom akinek lehetősége van, látogassa meg ezeket a mesés országokat és látnivalóikat. :)[ult_buttons btn_title=”Jelentkezz TE is!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Felkeltem.hu%2Fnyeremenyjatek||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#ffffff” btn_bg_color=”#dd3333″ btn_bg_color_hover=”#dd5858″ icon=”Defaults-heart-o” icon_size=”32″ icon_color=”#ffffff” btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-left-rev” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_size=”5″ btn_shadow_click=”enable” enable_tooltip=”yes” tooltip_text=”Nyerd meg a főnyereményt 400 000 forint értékben!” tooltip_pos=”top” css_adv_btn=”.vc_custom_1548957040764{padding-left: 30px !important;}” btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:26px;tablet:20px;tablet_portrait:15px;mobile_landscape:15px;mobile:13px;”]

Nyeremények esküvői szolgáltatók felajánlásával

Főnyeremény:

  1. Lagzi Gazdi Ceremóniamester: 1 db 50%-os engedmény ceremóniamester szolgáltatásból
  2. Slezák Zsuzsi fotográfus: 1db ingyenes szabadtéri jegyesfotózás
  3. Tortaceremónia: 1 db ingyenes tortaceremónia
  4. Böjthe Tamás(Tomek Retroboy) esküvői DJ: 1 db „extra” csomag „alap” csomag áráért
  5. Bree Virág: 1 db 15%-os kedvezmény teljes esküvői virágdekoráció árából
  6. Elvira Design: 1 db nagy méretű kézzel horgolt csipke esernyő

A főnyeremény értéke:  400.000 Forint

5/5 - (306 szavazat)